Internet

Granița de vest a României trebuie să fie pe Tisa!

Ungurii tot urlă şi miorlăie, plângând după teritoriile pe care le-au pierdut din cauza Trianonului. Până la urmă cine a […]

Ungurii tot urlă şi miorlăie, plângând după teritoriile pe care le-au pierdut din cauza Trianonului. Până la urmă cine a pierdut după Trianon? Unde e graniţa etnică românească la vest?
Celor care militează inconştienţi pentru „autonomia” sau federalizarea României le trebuie reamintite anumite informaţii şi pentru asta o să folosim chiar date statistice STRICT de provenienţă ungurească.

După cum se ştie, românii şi alte etnii de pe teritoriul actual al Ungariei au suferit o maghiarizare forţată agresivă. Cum a evoluat maghiarizarea de la eliberarea Panoniei de sub turci de către austrieci?

tisa

În 1715, în actuala Budapesta, pe atunci Offen, erau recenzaţi 55,6%  germanii şi doar 19,4% unguri şi maghiarizaţi (cam 25% erau slavii şi românii), ca în 1891 să mai rămână doar 23,7% germani în timp ce ungurii şi maghiarizaţii să atingă aproape 46,1%! Între 1880 şi 1890, structura etnică a municipiului Deva a evoluat astfel: ungurii şi maghiarizaţii au crescut cu 293,9%, românii au crescut cu 21,2% iar germanii au scăzut cu 67,7%!

Astăzi România s-a trezit vulnerabilă din cauza legislaţiei prost concepută şi a corupţiei şi este pusă în situaţia de a restitui in integrum proprietăţi, clădiri sau terenuri pentru care Statul Român oricum a plătit despăgubiri în tone de aur, în anii ’30 ai secolului trecut.

Cu alte cuvinte, România iese în pagubă de două sau chiar de trei ori dacă stăm să ne gândim că taxele folosite pentru a ridica multe dintre clădirile din Transilvania erau plătite de către pătura socială inferioară, adică de ţărani şi mici meşteşugari sau comercianţi, care în marea lor majoritate erau români, nobilimea din cele trei naţiuni privilegiate fiind scutită de taxe.

Multe din aşa-zisele restituiri din Transilvania s-au făcut prin fraude grosolane şi, practic, România este furată metru cu metru pătrat în fiecare zi. Dar dacă tot militează liderii maghiarilor din România pentru restituirea imobilelor in integrum pentru comunitatea maghiară, de ce nu cer acelaşi lucru şi pentru românii a căror biserici au fost confiscate în Ungaria?

E vorba de cel puţin 192 de biserici româneşti confiscate în Ungaria şi de multe alte imobile şi proprietăţi care nu au mai fost niciodată retrocedate sau acordate despăgubiri proprietarilor de drept sau moştenitorilor acestora. În România, dacă vă vine să credeţi, au venit unii cetăţeni unguri să ceară proprietăţi sau imobile ca moştenire pe baza unor acte din secolul al XVI-lea!?

În cartea „NAŢIONALISMUL RASIAL UNGURESC – Documente” (Dr. Johann Weidlein Schondorf , Germania, 1961), partea a II-a – „Războiul de exterminare a germanilor din Ungaria”, autorul citează articolul lui Gyulla Illyes (poet, prozator – n.n.) – „Anchetă despre Şvabi” din ziarul „Nyugat” (1933): „Transdanubia se află în pericol, toată lumea ştie asta aici (în Branau). Ce se întâmplă dacă Transdanubia, într-o zi, se separă de Ungaria? Poate că mica bucată care rămâne între Dunăre şi Tisa să mai rămână ungurească? Va avea dreptul de a exista, va fi în valoare pentru a obţine acest lucru între naţiuni? Separarea regiunii Keil (Suabiei turceşti – n.n.) este o mare pierdere. Se pune piciorul pe râul Drava şi se răzbate în acest fel până în faţa Pestei, realizând jumătate din calea de a avea graniţa cu judeţul Weisseburg (judeţ la est de taul Balta, Balaton – n.n.). Împotriva ciumei nu trebuie să ne temem, pentru că acest oraş (Branau, capitala Suabiei turceşti, oraş german, încă nemaghiarizat complet în 1933 – n.n.) a fost, probabil, capitala ţării (Suabiei turceşti – n.n.), dar niciodată a poporului…”. Temerile acestui scriitor ungar sunt grăitoare prin ele însele şi nu mai trebuiesc comentate.

Hart[ cu structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:MittelEuropa1914.JPG

Hartă cu structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890.

Dacă am proceda exact ca ungurii, ar trebui să cerem autonomia pentru o treime din teritoriul Ungariei. La schimb cu autonomia aşa-zisului ţinut secuiesc, vrem autonomie pentru ţinutul Crişanei până la Tisa!

Dacă ungurii au găsit de cuviinţa şi statul imbecil, corupt şi mafiot român a încuviinţat să „retrocedeze” proprietăţi sau imobile pe baza unor acte sau documente din secolul al XVI-lea, de ce nu am cere şi noi ce este al nostru din Ungaria?

Românii au dreptul şi ei să ceară înapoi bisericile şi celelalte proprietăţi furate şi deznaţionalizate de statul maghiar! Vreţi enclavă ungurească în România? Atunci vrem ca România să se întindă, aşa cum ar trebui, până la Tisa!

Sursa: Internet

8 Comments

 1. cristina

  Daaaaa ! Asa trebuie !

 2. Glasul.info
 3. Solomon Oana-Denisa

  Ce dreptate aveti…asa ar trebui facut..daca e bal,apoi bal sa fie!

 4. constantin

  dupa cum se poate observa atat ponta cat si sasu inclina sa recunoasca kosovo,mare realizare nemteasca.acesta recunoastere implica si recunoasterea tinutului secuiesc.deci pe plan extern tacem privind basarabia,bucovina,moldova si cu o amabilitate mai mult decat prostia cedam tinutul secuiesc.cine mai este angajat in slujba romaniei, a interesului national?in nici un caz politicienii sau cei de la butoane.

  • bebel

   omiteti o chestie: noi nu mai avem presedinte din 1989, 25 decembrie … toti care au fost dupa acest moment au fost guvernatori de romania … nu noi am hotarat ce sa se faca cu tara noastra … ni s-a spus doar ce … si noi am dat girul … prin manipulare.
   Nu le mai e frica de noi, suntem doar masa de manevra … momiti cu te miri ce … si cum romanii sunt in proportie de 90% manipulabili pentru ca sunt needucati sau nu mai vor sa stie (las fierbinti, mondenii, splash … sau mai stiu ce emisiuni sunt de-i tin pe marlani legati de tv) … ne mai miram ca astia ne scuipa cu zambetul pe buze? iar noi ii rugam sa ne mai scuipe si data viitoare? poate fac si opturi ca sa putem si noi sa ne distram cumva …

   • bebel

    tot eu sunt: nu avem nevoie de tara lor … nu vrem decat sa stea in banca lor … ca daca nu … „sa nu dea Dumnezeu al sfant , sa vrem noi sange nu pamant! …”
    nenorociti nu sunt ai lor ca vor, nenorociti sunt ai nostri ca sunt de acord … pe ai nostri sa ii luam de gat … si sa ii calcam in picioare … si acum pun din nou intrebarea pe care o pun de mult: II MAI LASAM MULT SA SE … IN CAPUL NOSTRU?

    • gigimutu

     Bebel,

     ai dreptate, nu-i prost cine cere, prost e cine da, dar cu atatia tradatori in guvern si la presedintie, nu e de mirare ca bozgorasii de la organizatia nazista udmr au obtinut cam tot ce au dorit…
     cui nu-i convine ce am scris, sa mai muste o data.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *