Cadran international

Grecia amenință Berlinul: Dăm drumul la imigranții ilegali spre Germania!

  Ministrul grec al Apărării Panos Kammenos amenință că va dezlănţui o revărsare masivă de refugiaţi în Europa, din cauza […]

 

Ministrul grec al Apărării Panos Kammenos amenință că va dezlănţui o revărsare masivă de refugiaţi în Europa, din cauza impasului economic al Atenei cu restul Zonei Euro, relatează agenţia germană DPA.

Dacă vor da o astfel de lovitură Greciei, atunci ar trebui să ştie că imigranţii (ilegali n.r.) vor primi documente de călătorie şi se vor îndrepta spre Berlin”, a declarat Kammenos la o reuniune a partidului său de extremă-dreaptă, Grecii Independenţi. Acest partid este partenerul în noul guvern de coaliţie al primului ministru de stânga Alexis Tsipras.

greek_elections_2395305

Kammenos a mai spus că dacă sunt membri ai miliţiei teroriste Statul Islamic în rândul refugiaţilor, atunci Europa însăși este responsabilă din cauza poziţiei sale în abordarea chestiunii datoriilor şi reformelor în Grecia.

În urmă cu doar o săptămână, viceministrul de interne Giannis Panousis a emis un avertisment asemănător. Sindicatul poliţiei germane a răspuns cu sugestia că Grecia ar trebui să fie exclusă din spaţiul Schengen al celor 26 de ţări europene ce au eliminat paşaportul şi alte controale la frontiere în interiorul frontierelor lor interne, aminteşte DPA, preluată de Agerpres.

Ministrul grec de externe Nikos Kotzias a avertizat vineri, pe marginea unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE la Riga, că Grecia ar putea deveni poarta de intrare pentru „milioane de imigranţi şi mii de jihadişti” dacă economia ţării se prăbuşeşte.

Atena şi creditorii ei au convenit la sfârşitul lunii februarie să prelungească pachetul european al planului de salvare grec, în urma unor negocieri tensionate cu guvernul Tsipras.

Grecia a lăsat să se înţeleagă că s-ar putea confrunta cu dificultăţi majore de rambursare a datoriei în această vară. Dar ea nu poate accesa cele 7,2 miliarde de euro (7,8 miliarde dolari) care au fost lăsate în planul de salvare până când nu cade de acord asupra reformelor cu creditorii ei – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

 

                                                                                                                        Luciana Pop

Sursa: http://activenews.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *