Colimator

GRECO vrea anticorupție fără Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), doar cu marioneta executantă Kovesi și fundațiile lui Soros

  În 2017, la o întâlnire cu DNA-ul ucrainean, DNA-ul lui Kovesi invoca public aducerea în fața Justiției a „sute […]

 

În 2017, la o întâlnire cu DNA-ul ucrainean, DNA-ul lui Kovesi invoca public aducerea în fața Justiției a „sute de procurori și judecători” în România: savanții în Justiție mioritică de la GRECO nu-și găsesc însă timp decât pentru Secția Specială a procurorului Adina Florea

                                Un dublu-standard uriaș 

Atitudinea ruptă de realitate față de România a organismului Grupul Statelor Împotriva Corupției (GRECO), susținută deschis de unii procurori „haștag resist” din Parchetul General (și tolerați de Ministerul Justiției ca procurori „haștag resist”) are motive subtile, ce conduc pe alocuri spre faptul că șeful organismului, judecătorul croat Marin Mrčela, are ca „model de campanie globală anti-corupție” un „model rulat în parteneriat cu Fundațiile Soros”.

GRECO vrea anticorupție cu fundațiile lu Soros: Click pe imagine pentru mărire!

Într-o țară precum România, guvernată cu opozanți publici ai controversatului „filantrop” nord-american, George Soros, impunerea unui dublu standard controversat de către colaboratorii- cărători de flipcharturi și cafea ai lui Mrčela apare, în consecință, ca fiind una „cu dedicație”: spre exemplu, faptul că GRECO este interesat doar de Secția Specială (SIIJ) a procurorului Adina Florea, nu și de misteriosul Serviciu de combatere a infracțiunilor din justiție din cadrul DNA-ului lui Kovesi este un fapt care constituie cumulat o rușine, o nedreptate și un dublu-standard uriaș.

                         Un „tablou complet” pentru GRECO

Pentru obținerea unui tablou cât mai complet al anti-corupției din România, GRECO ar fi trebuit să se concentreze egal pe toate informațiile apărute în spațiul public. Nu a făcut-o din motive care țin de evidente lipsuri în independența sa, în raport cu factorul politic, cel care îl și finanțează. Contextual, este de menționat și un alt fapt surprinzător: GRECO ignoră încă din anul 2017 susținerile publice ale reprezentanților Direcției Naționale Anti-Corupție (DNA), care vorbeau de aducerea în fața Justiției a „sute de procurori și judecători” din România: era un tablou care evocă mai degrabă un sistem judiciar primitiv decât o democrație avansată.

              GRECO, o sabie știrbă pentru „neascultători” ai UE

Grupul Statelor Împotriva Corupției (GRECO) este un organism al Consiliului Europei (CE) care ar avea ca misiune urmărirea modului în care Statele aderă la standardele instituției pe anti-corupție (sic!).  La o privire generală mai atentă, însă, se poate remarca faptul că în ultimii ani, GRECO s-a transformat într-un instrument brut și brutal de presiune asupra Statelor UE „neascultătoare”, care nu „percutează” la sugestiile unor „elite” neo-marxiste ce căpușează Uniunea Europeană și Națiunile Unite.

Este de menționat aici că GRECO este parte a unei nescrise „trilaterale” (alături de OECD și UNODC, organizații manevrate prin aceleași personaje, dar cu pălării diferite), care are rolul de a „cuminți” statele membre UE, prin presiuni de genul „îngrijorări” și „avertismente”.

Marin Mrčela, președintele GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției – Consiliul Europei) alături de magistrați români și est-europeni la un training. În fotografie este și Anca Jurma, mare expert GRECO și înlocuitoarea interimară a lui Kovesi la conducerea DNA. Click pe fotografie pentru mărire!

Lângă GRECO, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, OECD, este biroul de lucru al „anti-coruptului de serviciu”, slovenul Drago Kos – un partener al procurorului DNA Anca Jurma, dar și al unor site-uri Soros active în România, și care ajunsese la capacitatea de a contesta public Decizii ale CCR în România. UNODC (Oficiul pentru Droguri și Criminalitate) este o Agenție care a  fost moderator pentru discursul lui Kovesi la tribuna ONU (2018) și despre care se dezvăluia că în 2015 – prin directoarea Monica Beg, recomandase dezincriminarea posesiei și consumului de droguri în statele membre ONU.

                                          Cine este Mrčela

Marin Mrčela, președintele GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției).

Magistratul croat Marin Mrčela a judecat după anul 2000  crime de război la o Curte din Zagreb, iar din 2005 a fost numit reprezentant al Croației la GRECO, unde a avansat spre funcția de președinte. Magistratul Marin Mrčela a devenit mai cunoscut în 2008, când a „pedepsit” o crimă de război printr-o sentință ridicolă, dată  în așa-numitul Dosar „Punga Medack”, referitor la torturarea și masacrarea a 28 de civili sârbi: el l-a achitat pe unul din asasini (un paramilitar albanez), respectiv a condamnat un ofițer croat pentru aceeași infracțiune la 7 ani de închisoare (în termeni reali, pe bună purtare, reduși la 5!). Este de menționat faptul că, potrivit procurorilor de la Haga, la dosarul ofițerului exista informația că a incendiat o femeie de vie și a profanat un cadavru.

                           Marin, aliniat cu „anti-corupția lui Soros”

În 2009, la o conferință internațională organizată în Rakitje (Croația), împreună cu organizația Transparency International (Soros), Marin Mrčela se declara adept al unui model de campanie globală anti-corupție în parteneriat cu Fundația Soros. Mrčela era un „dur”: el pleda, în cel mai pur stil al democrațiilor eșuate, pentru „limitarea imunității” la investigarea actelor de corupție. Simplul fapt că un „specialist” în monitorizarea corupției pleca de la premiza că acuzații de corupție ar beneficia de o „imunitate” ce trebuie „limitată” ar fi trebuit să ridice întrebări stânjenitoare, referitoare la oportunitatea sa ca „specialist” pentru GRECO.

Pentru GRECO și Marin Mrčela acuzații de coruptie au imunitate. Click pe imagine pentru mărire!

                        „Senzații tari”, suportate bine: Laura și Artyom

În sept. 2017, în cadrul unei întâlniri încheiate cu semnarea unui Memorandum de „schimb de informații pe anti-corupție” între șefa Direcției Naționale Anti- Corupție (DNA), Laura Codruța Kovesi și omologul din Ucraina, Artyom Sytnik – director al Biroului Național Anti-Corupție (NABU), Kovesi prezenta printre realizările Republicii Procurorilor România, și aducerea în fața Justiției a „sute de procurori și judecători”(!!!).

Click pe imagine pentru mărire!

Afirmația nu a năucit pe nimeni: oaspetele Sytnik era un om care nu se pierdea ușor cu firea, devenit celebru în contextul în care a fost pus sub acuzare că a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA (2016), furnizând taberei Partidului Democrat din SUA (Hillary Clinton-Soros-Barack Obama) documente despre câștigurile în Ucraina ale lui Paul Manafort, șeful campaniei lui Trump.

Lângă Sytnik, intermediarii întâlnirii celor doi (facem referire aici la reprezentanții EUAM care este un organism euro-comunitar inventat ca „misiune de consiliere” a Ucrainei) nu au avut nicio reacție, semn că la Bruxelles, „senzațiile tari” sunt suportate bine de fătucile și „activiștii” cu bărbuță ai UE,  implicați în „evaluările” din Estul Europei. Mai ciudat este că aducerea „la Justiție” a unei mici armate de magistrați în România nu  a trezit nici măcar curiozitatea GRECO, o adunare solemnă de „experți” (adaptați „modelului de anti-corupție Soros”), care apar, însă, interesați doar de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a procurorului Adina Florea.

                             Stau în Unitate, fac târâș pe coate

Având în vedere că lansarea ultimului raport GRECO pentru România a trezit revoltă și reacții vehemente de respingere, fiind contestate multe dintre informațiile atârnate în document, s-ar impune o retragere temporară a sa și o reanalizare a situației. Pentru cazul când recomandările GRECO pentru România sunt pritocite și furnizate neprincipial, conțin erori și lipsuri ce pot afecta semnificativ sensul concluziilor, respectiv nu îndeplinesc  condiții de neutralitate, independență și profesionalism impuse de relația GRECO – stat membru și de sensul strict al Justiției, atunci este firesc ca Raportul să fie asumat, retras și îmbunătățit de emitent.

Indiferent că în România, Divizia Presă (DIGI, Realitatea, Adevărul, Coloneleasa șa) are o dată sau de mai multe ori pe an Ordin pe Unitate acest Raport GRECO (atunci când sunt preluate cuminte, cu „copy-paste”, Comunicate ale „experților” ce vor ține iar România cu genunchii pe coji de nucă), președintele Marin Mrčela va trebui să înțeleagă că articolele de presă nu sunt confirmarea că GRECO și-a îndeplinit misiunea asumată, ci doar că GRECO există: mulți speră că, pe viitor, GRECO va exista mai precis și mai obiectiv. Dacă va exista.

                                                                                                                           Traian Horia

 

1 Comment

  1. GRECO este opera lui Haineala si alti ticalosi ai statului paralel care participa la acest grup antistatal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.