Puncte de vedere

Grindeanu a greșit sau a trădat?

      – Domnule profesor ION COJA, cum comentați scandalul Grindeanu? –  Mâna lui Iohannis!… Un neica nimeni acest […]

 

 

 

Domnule profesor ION COJA, cum comentați scandalul Grindeanu?

–  Mâna lui Iohannis!… Un neica nimeni acest Sorin Grindeanu, cu ceva probleme, șantajat sau cumpărat, individ care s-a întors împotriva celui care l-a inventat! Mi-nchipui că înțelegerea cu Dragnea fusese clară, cel puțin la fel de clară ca și pentru noi: Cetățene Grindeanu, te fac prim ministru, post pe care înaintea ta au mai fost câțiva Brătieni, unul Nicolae Iorga, altul Octavian Goga, un Tache Ionescu… Îți convine tovărășia lor? Dacă ți se pare greu și nu pricepi despre ce ai de făcut, te asigur că va fi foarte simplu: faci numai ce-ți spun eu! Semnezi numai ce-ți voi spune eu să semnezi!… Iar când, din motive pe care nu este nevoie să le înțelegi, ți se va cere să-ți dai demisia, o vei face fără nicio discuție!
Această înțelegere va fi fost și cu miniștrii care au fost băgați în guvern! Oameni de cuvînt domnii miniștri!… Când li s-a cerut demisia s-au conformat așa cum bătuseră palma! Ce s-a întâmplat cu acest Grindeanu de a defectat? De unde atâta personalitate pe capul său chinuit de o mimică scăpată de sub control?! …S-a scăpat și a dezvăluit ținta pentru care a fost deturnat de la înțelegerea avută cu Dragnea atunci când a pus condiția stupidă: „demisionez, dar să demisioneze și Dragnea!…” Absurdă ca și cealaltă condiție: dacă Johannis se jură că în locul meu va desemna un prim ministru tot din PSD!… Chipurile atât de tare își iubește partidul! Dovedește și prostie multă cu aceste condiții, al căror rost este unul singur: pretext pentru această încercare de a tulbura apele în PSD și în Țară.

Acum mai cere și o largă consultare în PSD!

– Domnul ăsta uită cine este: un neica nimeni! N-a auzit nimeni de el până nu ne-am trezit cu el prim ministru! Nimic nu-l recomanda pentru această funcție! O funcție în care ești desemnat, iar nu ales! Cine te-a desemnat are dreptul moral de a te retrage din funcția respectivă! Acest neica nimeni nu are dreptul și nici prestigiul de a impune cererea sa cu privire la o consultare largî în PSD! Se ține de post ca gaia mațul, se face de rîs, mai are și familie, inconștientul!… Nu mi-a plăcut din prima clipă individul când l-am văzut cât se strâmbă până apucă să spună un cuvînt! Rictusul său facial trădează instabilitate psihică și complexare. Cum de nu l-a citit nimeni din PSD că nu are față de om normal?!

Nu este de vină și Liviu Dragnea pentru desemnarea unui neica nimeni în funcția de prim ministru!

– Liviu Dragnea se pregătea de câțiva ani să fie prim ministru! Un prim ministru cu siguranță mai bun decât cei care l-au precedat! Dar s-a ivit defecțiunea numită Iohannis, care a reușit să impună ideea că Liviu Dragnea ar fi incompatibil cu funcția de prim ministru din cauza situației sale juridice!… Liviu Dragnea a acceptat această piedică și a încercat s-o depășească cu ajutorul unor colegi de partid loiali, pe a căror fidelitate putea să se bazeze. A numit-o mai întâi pe doamna Saideh, o numire nu prea inspirată, dar care a făcut clară strategia lui Dragnea! Grindeanu, când a acceptat funcția, a știut bine despre strategia șefului său și a jurat că o va servi, i se va spune!…

–  Grindeanu se plânge acum că nu și-a ales el miniștrii! De ce nu ar avea dreptate?!

– N-are nici urmă de dreptate. A acceptat să fie păpușa lui Dragnea, să nu iasă din cuvîntul acestuia, recte al Patidului, așa că nu se punea problema ca el să decidă cu cine să facă echipă! Era o chestiune de autoritate morală și intelectuală pe care Grindeanu nu avea cum s-o inspire altoră! Repet: un neica nimeni care se crede lider sau joacă acum rolul unui politician ros de ambiții de mărire!

Grindeanu a mai lansat o acuzație, o suspiciune la adresa lui Dragnea, reproșându-i că nu a putut să-i garanteze că următorul premier va fi tot un PSDist! Nu cumva Dragnea & Tăriceanu, prin șantaj sau alte manevre oculte, au cedat și acceptă numirea unui prim ministru care nu este membru PSD! Această ipoteză nu o luăm în calcul? Cu alte cuvinte, nu cumva Iohannis îi are la mână pe cei doi?

– Nu este nimic exclus când liderii noștri politici au toți vreo fărădelege la activ și sunt șatajabili! Dar să fim cinstiți: o fi făcut Dragnea abuzuri și lucruri interzise, dar faptele pentru care a fost declarat incompatibil cu funcția de prim-ministru sunt un abuz juridic penibil. Eu pun o întrebare: cine este mai penal, ale cui fapte sunt mai grave: ale lui Dragnea sau ale lui Iohannis! Ale cui? Te rog răspunde-mi! Cine este mai penal: Iohannis sau Dragnea?

Iohannis, vezi bine!

– Și atunci, înainte de a-i reproșa lui Dragnea că l-a pus pe un neica nimeni ministru, nu crezi că ar trebui să-i reproșăm lui Iohannis tenacitatea cu care s-a opus ca Dragnea șă fie numit prim-ministru?!
De aici pleacă răul! Ajuns președinte cu acte false, ca să zic așa, Iohannis este obligat să facă jocul celor de la care a căpătat fotoliul prezidențial: sistemul!

Sistemul mafiot?

– Domnule, Mafia din Italia a făcut și multe lucruri bune pentru italieni! Am aflat asta cu surprindere, în urmă cu ceva ani! Nu m-aș grăbi să consider că acest așa zis „sistem” urmărește sistematic răul! O fi contribuit Băsescu la consolidarea acestui sistem, dar asta nu înseamnă că oamenii promovați de Băsescu trebuia să-i calce pe urme și să calce în picioare legile și interesele României, cum a făcut Băsescu!

Cine se află în fruntea acestui sistem, a acestei structuri?

– Nu m-aș mira să fie niște persoane care au fost implicate în desfășurarea evenimentelor din decembrie 1989. Adică o structură constituită cu mult înainte de 1990! Cu ce intenții? Cu ce program?!… Nu mă încumet să risc vreo ipoteză! Nici măcar să pun vreun semn, plus sau minus, pe existența și activitatea acestei structuri.
Repet cele spuse de mai multe ori: democrația este o formulă politică absurdă, care nu poate funcționa decât ca fațadă! Este obligatoriu ca în spatele acestei fațade să existe ceva serios! Ceva care deține de fapt puterea și dă, cât de cât, coerență și continuitate guvernării, indiferent cine guvernează! Puterea ultimă de decizie nu este nici la Cotroceni, nici în Piața Victoriei, nici în Casa Poporului!… Nimeni dintre noi, cei neimplicați în aceste sistem, nu-i cunoaștem nici adresa, nici componența! Sper să fie niște oameni serioși, patrioți! Și să facă ce le stă în putere pentru binele Țării și al Neamului!…

Deci, care ar fi miza adevărată? Debarcarea lui Dragnea? Numirea unui premier care să nu aparțină coaliției PSD-ALDE? Ce-i mână în luptă pe noii susținători ai lui Grindeanu!

– Mi-e teamă că miza este programul de guvernare propus de PSD. Este un program ambițios, voitor de bine pentru Țară, cum n-am mai avut după 1990. Un program care încurcă multe calcule făcute de adversarii României! Avem atâți adversari și neprieteni încât mi-ar fi greu să fiu mai exact! Mai puțin vag! Și să numesc cine sunt acești dușmani.
În orice caz, cei din opoziție care, în frunte cu nemernicul de Băsescu, vor încerca să înfigă mai adânc cuțitul din mâna lui Grindeanu, dovedesc o mentalitate politicianistă de cea mai joasă speță! Nu le pasă pierderile la nivelul Țării, ar fi fericiți dacă vor înregistra pierderi și la adversarii lor politici! Ducă-se Țara, dacă odată cu ea se duc și adversarii politici! Mentalitate de derbedei! De secături! Repet: cu Băsescu în frunte!

O ultimă întrebare, domnule profesor: cât de departe poate să meargă răspunderea lui Dragnea pentru greșeala de a-l promova pe Grindeanu? Vinovăția lui Dragnea nu scade cât de cât din vinovăția lui Grindeanu!

– Greșeala dumitale o fac mai toți comentatorii în aceste zile! Sigur că Dragnea a greșit! L-a evaluat greșit pe Grindeanu! Numai că Grindeanu nu a arătat numai incompetență! Ci, în primul rând, lui Grindeanu trebuie să i se reproșeze că a trădat! Iar trădarea este greu de parat! Liviu Dragnea nu poate fi acuzat că nu a simțit în Grindeanu un trădător! N-a reușit să se apere de trădători nici Antonescu, nici Ceaușescu! Și atât de mulți alții, mult mai titrați decât Dragnea! Repet: este foarte greu să te aperi de trădare! De aici trebuie să pornim! GRINDEANU A TRĂDAT sau S-A DOVEDIT INCOMPETENT?
Părerea mea este că a trădat!

Credeți că moțiunea de cenzură va trece?

– În PSD sunt mulți parlamentari cu probleme juridice! Dacă „sistemul” este în spatele lui Grindeanu, PSD-ul nu va putea contracara șantajul! Dacă votul va fi lăsat în voia voinței parlamentarilor, ar fi normal ca să voteze moțiunea și multi parlamentari din opoziție! Probabil că din această cauză opoziția zice să nu va participa la vot! Ca să nu fie …trădată în folosul Țării! Încă o dată: miza este programul de guvernare al PSD, care a stârnit opoziția disperată a inamicilor noștri!

                                                                                                             A consemnat Nikita Vlahos

15 Comments

 1. Băjenaru Anișoara

  Miza este programul de guvernare al PSD.

  • Bianca

   Nici Vorba!, asta este ceva secundar. TOTUL E O DIVERSIUNE, Grindeanu (OFITER colaborator SRI) a fost ,,montat” cal troian în PSD pt a fi activat la TIMPUL OPORTUN de aceea a fost invitat imediat dupa investire în America ,iar ca sa nu bănuiască nimeni nimic l-a luat și pe fraieru’ de Dragnea. Iar acum după ce a fost și Johannis s-a plâns la americani ca PSD le sta în cale. Ponta e doar un pion la ordinul SIE. Stați sa vedeți ce iese de aici. Voi nu vedeți ca nu s-au prins nici măcar unul cine e în spatele lui Grindeanu? De PSD-stii ce sa zicem din pacate sunt prea prosti dar nici măcar super inteligentii Analiștii??? Jocul e arbitrat din spate de aceea Johannis și ambasada stau RELAXATI iar toata prostimea e uimita și nu are răspuns ci doar aberează cu teorii stupide.

 2. Titu Ion

  Imi pare rau de ceace se intampla in momentul de fata,in tara mea_instabilitate politica la sase luni de la alegeri_dar nu cred ca este o tragedie .In anii 90′,in Italia s-au schimbat trei guverne.Nenorocirea este ca la noi se-ntampla ca primul ministru odata numit,nu mai poate fi revocat de partidul care l-a investit in functie,altfel totul s-ar fi inscris in exercitiul democratic.Sper totusi ca ratiunea va invinge si masinatiunile -ocultei-vor fi demontate,in folosul omului de rand,al poporului care voteaza ceva si se trezeste cu altceva la guvernare.
  Jocul lui Ponta,il descalifica in situatia data,cu toata ranchiuna pentru Dragnea,nu face bine luandu-i apararea lui Grindeanu. Parerea mea !!

 3. VELICU STEFAN

  miza sunt,, padurile,,, bogatiile nevandute,,, fondul de dezvoltare,, legea salariilor. minele de aur,, electrica ,gaze,,, etc care trebuiesc instrainate total,Romanii trebuie sa ramana SCLAVI pe vecie,, mana de lucru ieftina,,,, pacat ca poporul nu vede asta ,, ca este in joc viitorul lor,, caci al copiilor este deja amanetat….Imi doresc sincer sa vina la putere basescu, ,, uniunea salvati ce se mai poateinfrunte cu geniile lor ..asta meritam, si PNL ,,asa ne trebuie,,,,

 4. cetatean

  In sfarsit gasesc si o opinie CORECTA MORAL . Ce face presa noastra ? Cat de trist! Am ajuns sa ne simtim stingheri in orice incercare de bun simt.
  Va multumesc ptr confirmarea normalitatii !!!

 5. badanoiu iulica

  DOMNUL PROFESOR A ARATAT STIINTIFIC VALOAREA LUI GRINDEANU O NULITATE.

 6. Dinu

  N-am înțeles prea bine? Băsescu?… Poate nu știm ce vorbim….Pai cine ne-a vândut până acum

  • Bunica

   Cel mai mare vanzator si tradator de tara din istoria Romaniei nu poate fi altul decat Basescu

 7. GRINDEANU A GRESIT SI A SI TRADAT PARTIDUL SI IN SPECIAL PE DRAGNEA

 8. Licurici

  Dom’ profesor, faptul că Grindeanu era un necunoscut până la numirea în funcţie nu este un handicap. Nici Hitler nu era vreo celebritate până să încalece Germania şi lumea în general. Totodată văd că-l consideraţi pe Dragnea un geniu. Pe ce vă bazaţi ?

 9. Profesorul Coja a identificat corect cauza si motivele tradarii lui Grindeanu! Programul PSD infaptuit si la 50% strica multe socoteli, in special stapanilor economici ai Romaniei! Dar a mai fost un mobil: acela al lui klaun groful, viitor candidat la prezidentiale in 2019! Un susces PSD, punea candidatul lor in avans moral si faptic fata de scursura sasista de la Sibiu!

 10. MAERIANA

  DEGEABA…VOT! SERVICIILE NE CONDUC! MI-E SCARBA!

 11. Radulian

  Se pare ca cel care a scos laiveala legea care ii interzicea lui Dragnea sa fie PM a fost Bogdan Chireac. Acum scrie cum poate Grindeanu sa ramana PM pana in 2020

 12. Viorica Hriscanu

  Miza este programul de guvernare. Au fost atinse interesele multinationalelor

 13. Gheorghe Deresu

  Nu mai intelegem nimic din ceea ce se intampla in politica romaneasca… Dupa 06.05.2010, inceputul dictaturii ridicolului in Romania, participam la o pseudodemocratie unde alegerile sunt manipulate de unele forte invizibile. Se experimenteaza o pseudodemocratie greu de inchipuit si inteles. Alegem o majoritate, iar in fapt ne conduce o minoritate nealeasa dar sustinuta din exterior. Daca se poate in SUA, cu atat mai mult se poate in aceasta tara unde cozile de topor zburda ca meluseii primavara in cautare de topoare pentru a conduce o tara numita Romania (Ro de la Ra + mania). Astazi se testeaza o lovitura de stat cu bine cuvantarea toporului. Maine se va implementa in tara lui Trump si aiurea. Nu degeaba Bismarck si Hrusciov au zis ce-au zis… Cu siguranta acestia s-au informat (au avut consilieri) asupra psihologiei poporului roman si au zis ce-au zis. Desi se canta in fiecare dimineata „Desteapta-te romane”, romanii dorm sau lenevesc visand la bunastarea adusa de Luceafarul de seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *