Atitudini

Gunoiul succesiunii FDGR-ului după naziști nu poate să fie ascuns la infinit sub preș!

  Scrisoare deschisa catre ministrul Justitiei, ministrul de Externe, Premierul Romaniei, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, Inalta Curte de Casatie si […]

 

Scrisoare deschisa catre ministrul Justitiei, ministrul de Externe, Premierul Romaniei, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Procurorul General, Consiliul Superior al Magistraturii si, nu in ultimul rand, ci chiar in primul, Presedintele Romaniei

Consider ca aveti datoria, fata de poporul roman, sa va implicati grabnic si sa prezentati PUBLIC, cu celeritate, un raspuns, un punct de vedere si o solutie cu privire la urmatoarea problema: Sentinta civila nr. 2790, din 28 mai 2007 (prin care este admisa cererea Forumul Democrat al Germanilor din Romania si se constata „calitatea de succesor in drepturi fata de Grupul Etnic German”), reprezinta o incalcare a Conventiei de Armistitiu din 12 septembrie 1944? Incalca aceasta sentinta judecatoreasca Tratatul de Pace de la Paris din 10 februarie 1947? Incalca aceasta sentinta Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944 (semnat de Regele Mihai I), prin care „Statul Roman devine titularul tuturor drepturilor apartinand Grupului Etnic German, subrogandu-se acestuia”, in conditiile abrogarii Legii nr. 830 din 21 noiembrie 1940 pentru constituirea Grupului Etnic German din Romania?

 

                                                                REPERE

Conform Constitutiei Romaniei, Art. 11, alin. (1): „Statul roman se obliga sa indeplineasca intocmai si cu buna-credinta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte”. Conform Conventiei de Armistitiu din 12 septembrie 1944, art. 15: „Guvernul Roman se obliga sa dizolve imediat toate organizatiile pro-hitleriste de tip fascist aflate pe teritoriul romanesc(…) nepermitand in viitor existenta unor organizatii de acest fel”.

Conform Tratatului de Pace de la Paris din 10 februarie 1947, art. 5: „Romania, care, in conformitate cu Conventiunea de Armistitiu, a luat masuri pentru dizolvarea tuturor organizatiunilor de tip fascist pe teritoriul roman(…) nu va ingadui in viitor existenta si activitatea unor organizatiuni de aceasta natura care au drept scop lipsirea poporului de drepturile sale democratice”.

Conform Decretului – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, art. 1: „Dispozitiunile legii nr.830 din 21 noiembrie 1940, pentru constituirea Grupului Etnic German, sunt si raman abrogate. Statul Roman devine pe data prezentei legi proprietar al bunurilor apartinand Grupului Etnic German din Romania. Prin efectul acestei legi, bunurile apartinand Grupului Etnic German sunt lovite de indisponibilitate, fara indeplinirea vreunei formalitati. Pe aceeasi data Statul Roman devine titularul tuturor drepturilor apartinand Grupului Etnic German, subrogandu-se acestuia. Instantele de acte funciara vor proceda din oficiu la efectuarea inscrierilor drepturilor Statului Roman ca proprietar al acestor bunuri”.

Solicit cu maxima celeritate un raspuns, un punct de vedere si o solutie cu privire la problema expusa.

                02.11.2018                                                                            Liviu Plesoianu, deputat

4 Comments

 1. Marian

  decizia restituirii bunurilor GEG nu s-a luat în România și s-a luat cu încuviințarea evreilor.
  lucrurile vor rămâne așa cum s-a stabilit la Berlin.

 2. un mizantrop

  Eu as astepta un raspuns si de la ambasadorii german si israelian…Sunt curios, mai ales, daca ala german poate gasi un raspuns diplomatic la samavolnicia asta…

  • gigimutu

   un mizantrop,

   pai astia tac ca porcul in cucuruz, ce sa spuna, furaciunea e mare cat un elefant, se vede si de pe luna, vor sa ingroape cacatul si ei sa dispara cu miliardele!!!
   iohanel ar trebui executat, asa poate s-ar mai opri furaciunea!!!

 3. Bazil

  Nazism total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.