Abuzuri

Guvernanți, de ce mă discriminați?

                România mai are Constituție? Între principiile și valorile fundamentale, înscrise în Constituția […]

 

              România mai are Constituție?

Între principiile și valorile fundamentale, înscrise în Constituția României, un loc aparte îl ocupă UNITATEA POPORULUI ȘI EGALITATEA ÎNTRE CETĂȚENI. „România este patria comună și indivizibilă a tuturor cetătenilor săi, fără deosebire de rasă, de naționalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenentă politică, de avere sau de origine socială… Cetătenii sunt egali în față legii și a autoritătilor publice, fără privilegii și fără discriminări.

Dacă așa se prevede în Constituție, de ce mă discriminați pe mine și pe milioanele de cetățeni cu drept de vot care trăiesc în România?

De ce eu nu am dreptul să votez într-un interval de 72 de ore, sau prin corespondență, așa cum au cei din diaspora? De ce ei beneficiază de asemenea facilități, iar eu nu? Pentru că am ales să rămân în ȚARA, să muncesc aici, să plătesc taxe și impozite, toate dările pe care mi le-ați pus pe umeri, pentru care de fiecare data mai stau și la coadă ca să le achit. Mă sancționați că nu am plecat afară să lucrez pe bani mulți, să nu mă intereseze taxele și impozitele voastre? De ce ne împărțiți în două: români de prima mână și români de mână a două? Și noi, și ei, avem aceleași drepturi și trebuie să ni le exercitam în condiții similare!

Din această perspectivă prevederile legale care permit o asemenea discriminare, sunt profund NECONSTITUȚIONALE și trebuie urgent abrogate! Cum pot guvernanții noștri să promoveze asemenea norme juridice? Cum pot aleșii noștri din Parlament să îngăduie așa ceva? De ce avem Avocatul Poporului, a cărui pricipala atribuție este tocmai apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor și care poate ridica, din oficiu sau la cerere, excepția de neconstituționalitate a legilor și ordonanțelor Guvernului în față Curții Constituționale, atunci când constată încălcarea Legii noastre fundamentale?

Nu înțeleg cum româncă noastră neaoșa, Renate Weber, numită în această funcție, permite discriminarea celor pe care este obligată să îi protejeze și nu o face voluntar, ci pe mulți bani luați din buzunarele noastre!

La fel și domnia-voastră, Herr Iohannis, de ce permiteți o asemenea injustiție? Nu sunteți cel obligat de Constituție să vegheze la respectarea ei? Atunci de ce nu o faceți? Vă spun eu de ce! Din interese meschine, personale. Cum să o faceți când votul diasporei se îndreaptă majoritar spre domnia voastră…

Stau de multe ori și mă întreb: cât de mult am păcătuit noi, românii, de s-a abătut asupra noastră un asemenea BLESTEM!

VREAU CONDIȚII EGALE DE VOT PENTRU TOȚI ROMÂNII, NU DOAR PENTRU „VOTANȚII MEI”!

Așa să ne ajute Dumnezeu!!!

                                                                                                       Gen. Dumitru ILIESCU

2 Comments

  1. vltra

    Nici nu ar trebui lasati sa voteze emigrantii economici in primul rand, d-apai 3 zile.

  2. Hamnibal Anteporcas

    Ba da sa fie lasati doar daca fac dovada ca platesc in România impozite si taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *