Lichele

Guvernanții își fac imagine călcând pe cadavre

  Ca și când epidemia ar fi trecut, trompetele PNL au reluat declarațiile populiste, cu pensiile nesimțite și celelalte clișee […]

 

Ca și când epidemia ar fi trecut, trompetele PNL au reluat declarațiile populiste, cu pensiile nesimțite și celelalte clișee de dinainte. Pentru a ascunde incompetența de până acum.

Mai bine ne explică :

1. Cum de au permis intrarea necontrolată prin vămi a zeci de mii de români din Italia și Spania. Fără a fi supuși unui test, deși se știa că o parte din ei erau purtători ai virusului?

2. De ce nu au monitorizat și controlat, limitat deplasările acestora pentru a lua contact cu cât mai puține persoane și în zone restrânse ca arie? În condițiile în care populația trăitoare în România nu era infectată și nici imunizata.

3. De ce au refuzat să aloce fonduri pentru protectia personalul medical și a pacienților, asigurând mijloace de protecție, deși spitalele au transmis din timp liste cu necesarul de materiale ?

4. Apropo, a fost achizitionat măcar un singur aparat pentru respirație artificială din ianuarie, când a apărut epidemia în China? Că acum nu ți-l mai vinde nimeni.

5. De ce nu s-au cumpărat teste și nu s-au testat oamenii în mod organizat, pe zone geografice, pentru a avea o radiografie inițială a situației de la care s-a plecat și pentru a repartiza eficient resursele de intervenție ?

Suntem încă în faza în care bâjbâim și degeaba stam în casă că de abia de acum încolo, vine partea cea mai grea. Şi nu am nicio certitudine că suntem capabili să-i facem față.

Coreea de Sud a făcut testarea de la început și abia după aceea a luat măsurile necesare de limitare a deplasărilor. Și epidemia s-a încheiat acolo, ca și în China, dar fără prea multe persoane infectate și decedate.

Pînă în decembrie, fără niciun sprijin de la autorități, oricum ne autoimunizam. Cu mari pierderi „colaterale” pe care le-am fi putut evita. În concluzie, să nu mai aud de voi PNL. Ăia cu #rezist și cu #colectiv în gură nu au nicio apăsare, e bine, e foarte bine așa. Să nu mai aud nici de USR.

                                                                                           Valentin VASILESCU

2 Comments

  1. gigimutu

    va vine si voua rindul gunoaielor, la streang direct. fu…tu-va muma-n c…r!!!!!

  2. gigimutu

    cine domle.,

    rezist, usr, usl, pmp, pro romania, astia-s niste papagali, niste neica nimeni, niste pulifrici!!!

    la ora actuala, nu avem nici un partid politic, capabil sa conduca Romania, toti sunt o apa si un pamint!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.