Colimator

Guvernarea din izoletă

  Stimați cetățeni, dacă nu ar fi anotimpul CORONAVIRUSULUI migrator, oare am putea noi să credem că lucrurile acestea chiar […]

 

Stimați cetățeni, dacă nu ar fi anotimpul CORONAVIRUSULUI migrator, oare am putea noi să credem că lucrurile acestea chiar sunt adevărate, chiar ni se-ntâmplă? Și că privim cu gura căscată, ba mai și dăm semne de toleranță pentru această șușanea națională, „cu figuri”?

Faptul că detestatul guvern Orban-cel-Bun, demis dar reconvertit în guvernul Cîțu-cel- Stupefiant, avortat, la rândul său, cu succes, după o gestație de doar câteva zile, se reîntrupează acum în guvernul Orban-cel-și-mai-Bun, cu sprijinul substanțial al lui PESEDEU-cel-malefic, pare o poveste românească de succes! PENELEUL cel înțelept, de la o cădere la alta, de la o audiere cu trânteală la cealaltă, nu a schimbat NICI MĂCAR UN MINISTRU; dacă Vasilică Cîțu ar fi putut deține, în guvernul care aproape că i-a purtat numele, nu numai demnitatea de premier ci și portofoliul Finanțelor, n-ar fi ezitat!

Oare de ce? Să fie doar o încăpățânare absurdă, dragi compatrioți oarecare sau stimați „românii LUI”? Să ne facă ei în ciudă, așa, fără rost? Luați-vă gândul! Pur și simplu ei nu au ceva mai bun în trăistuță. Pur și simplu au epuizat lista de competenți. Ăștia sunt! Costache, Veoleta, Vela, Anisie, Cîțu, Ștefan, Gheorghiu… ( pe ultimii doi citiți-i separat, căci este vorba de Ștefan ȘI Gheorghiu, iar nu de școala Superioară de Partid „Ștefan Gheorghiu”, cum v-ați putea imagina) … Brătienii uzuali sunt aidoma cu brătienii de criză, obișnuiți-vă cu ideea.

Din „izoleta de criză”, Orban-cel-și-mai-bun ne dă niște „indicății” răsuflate de leșină muștele-n zbor. Uneori am impresia că el chiar se ia în serios. În aceste condiții nu-i de mirare că informația cea mai tare din perioada asta ne-a furnizat-o Turcan. Iată: „PNL este singurul partid care poate asigura guvernarea României până la ALEGERILE LA TERMEN. ”( Raluca Turcan, 12 martie 2020, FACEBOOK)

Păi, cum, Ralu? Și Planul C, D, E și alte planuri pe care președintele vostru le-a pus așa de bine la punct, ca la șah, pentru sfintele anticipate, s-au topit în febra CORONAVIRUSULUI? Ne-mpiedicăm noi într-un agent patogen vulgar? Se pare că da.

Până și Rareș Bogdan a devenit aproape uman și ceva mai permisiv, din izolare… nu și mai deștept, desigur… căci CORONA nu face astfel de minuni…

În acest moment trebuie să fie un singur popor, să existe doar neamul românesc și să fim extrem de solidari. Nu am dușmănii în această perioadă.”(Rareș Bogdan, DC NEWS 15 MARTIE 2020)

Bine, Rareș. Adică tu crezi că unde ai scuipat, pupi acum din vârful buzițelor rujate și gata, trece? Doar fiindcă te speli tu pe mâini timp de douăzeci de secunde cu apă caldă și săpun, din zece în zece minute? Ia să vedem ce spuneai în 29 februarie 2020 : „PSD, Partid de hoți și de mafioți! Va dați seama cât au jefuit ăștia România cât au fost la putere, dacă ajung să o fure în halul ăsta și în Opoziție? Și pe un subiect de maximă îngrijorare, CORONAVIRUS! Și Parlamentul dominat de acești infractori trebuie să valideze Guverne democratice?

Asta era pe când fusese vârât pe țeavă guvernul Cîțu, o bomboană de guvern… ziceți și voi… cum să nu-l validezi? Decât că Vasilică Cîțu, când a auzit că „acești infractori”, chiar au luat-o în serios și au vrut „să marce bila albă” în urnă, a fugit și s-a ascuns în baie, ca să plângă în tihnă. Și nimeni nu l-a mai putut scoate de-acolo, nici măcar când l-a audiat, telefonic, comisia parlamentară în calitate de ministru nominalizat la Finanțe, ca să-i dea un binemeritat aviz negativ! Văzând cum stau lucrurile, pe 14 martie Rareș a devenit, așadar, mai bun și mai tolerant cu CIUMA și n-a mai fost incomodat deloc, dar DELOC! că aceiași infractori l-au validat pe guvernul Orban 2, în timp ce marele bărbat cu batistuța sterilizată în buzunărașul de la piept zăcea, epuizat din punct de vedere nervos, la izoleta P+1+M! Așa că „pupături Piața Endependenței”, fraților, ura și la gară!

În fine… primesc pe FACEBOOK îndemnuri să ies pe terasă, să aprind lanterna telefonului și să aplaud, pentru a susține personalul medical, angajat în lupta cu dușmanul nevăzut, pe 15 martie 2020 la ora 22.00. Eu am o idee mai bună: propun ca de susținerea acestei acțiuni să se ocupe procurorii DNA, care să dea și un exemplu personal… astfel încât, odată cu pâlpâirea lanternelor pe balcoanele personale și după ce-au bătut viguros din palme, să citească cu glas sonor și intonație, silabisind precum Klaus, un acatist de sănătate, cuprinzând o listă cu reputații medici pentru care au cerut aiurea-n tramvai arestare preventivă în ultimii ani!

                                                                                                             Luminița ARHIRE

3 Comments

 1. Themega

  Excelent!

 2. Elena

  Atat de adevarat si totusi atat de trist ca nimeni nu le mai realizeaza. Atat de trist ca lumea care consuma numai TV cu garnitura de manipulare, a muscat de buna voie si nesilit de nimeni din criza Coronavirus.
  Ma intreb daca avem cu cine lupta, in acest razboi anti-sistem.

 3. gigimutu

  cred ca mai potrivit este titlul ”guvernarea din toaleta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *