Observator

Guvernarea lu’ „mi se rupe”

  Ani de zile a durat până când PSD-ul a reușit să creeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Ani […]

 

Ani de zile a durat până când PSD-ul a reușit să creeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Ani de zile în care oamenii de rând se cruceau la abuzurile de neimaginat pe care le făceau procurorii în cârdășie cu golanii din servicii. Dorea inimioara unui procuror să babardească una bucată de păsărică sexy. Nicio problemă, o aresta pe ea, îl aresta pe tac’su, o aresta pe mă-sa până când păsărica, epuizată de stres și oboseală, pica în brațele vajnicului procuror. Cam așa se făceau treburile – iar exemplul pe care vi l-am dat e doar unul minor de abuz – în bravul regim americano-ieuropeano-băsist. Nu uitați prima componentă! E foarte importantă întrucât nevertebratele ălea de peste Ocean au inventat terorismul juridic pentru consolidarea ocupației (vedeți episodul „Mani pulite” înainte de-a vă agita inutil). Mai ales în condițiile în care tiripliciul trimis de marele licurici să ne-o dea la supt tocmai ce și-a afirmat atașamentul pentru intensificarea luptei anti-corupție. „Să moară mă-ta!” – îmi vine să-i zic în dulcea tradiție a periferiei autohtone, dar am mai întâi să termin cu golanii noștri, slugi ale luminatului care vine să le aducă marfă proaspătă de lins.

Așadar, modificările propuse de PSD – care absolut toate erau în direcția bunului simț – au trebuit să treacă prin mii de furci caudine, să accepte propunerile inepte venite de pe la „partenerii ieuropeni” – în fapt unul sau mai mulți securiși ascunși în spatele personajelor dubioase de pe la Bruxelles – să fie dezbătute cu toți retardații, în frunte cu „ambasada suiediei”, să fie contestate de „jde mii de ori” la CCR de către toată populimea servind statul securist. Mai mult, Plăvanul a și pus-o de-un referendum pentru interzicerea adoptării de inițiative legislative în domeniul justiției prin procedură de urgență. Deh, oameni finuți, luptând pentru independența „justiței”, cot la cot cu toate conservele comunistoide de dinainte și de după Rivuluție. Iar după ani de zile de bășicări și dezbateri au intrat în vigoare modificările, bine de tot tumefiate întrucât nu lăsau securiștii „justițea” din mână.

Și cum treburile riscau să deraieze, la ordinul pe unitate s-a dat adunarea: Dragnea băgat la bulău, Veorica în siajul lui Vlase, iar Tăriceanu cu una bucată de dosar agitată pe la mustăți și cu un șoptit în ureche de tipul „vrei s-ajungi ca ăla?”. Doar atât a fost necesar pentru scurtcircuitarea coaliției lu’ pește. Apoi s-a dat strigarea și Plăvanul a numit pe cine-a vrut mușchiul lui: mai drojdistul Sikă în fruntea guberniei guvernamentale, avându-le supervizoare pe broasca Turcan și urangutanca Veoleta – ultima pe post de masculă feroacă (sic!) – mai fostul palicar de lovitură de stat Ciucă înfipt la Apărare, ba Cîțu-fum la Finanțe, ba nea Bârnă unde-a vrut mușchiu’ lui că doar a cotizat de-a dat pe spate. Și enumerarea poate continua, dar ne apucă noaptea. Ce-aveau cei din șleahta asta special? Păi, pe lângă Orban, Veorica era o lumină, pe lângă femeia-bărbat de la Muncă, Olguța e zâna dimineților, iar de Cîțu ce să mai spunem? Poate doar că pare terorizat de evidența că n-a reușit să aibă parte toată viața de câte femei a avut Orlando într-o noapte. Și-l mai trădează și tremuriciul ăla care te face să te-ntrebi dacă nu cumva dimineața se bărbierește și-n podu’ palmei. Dar s-o lăsăm moartă cu prezentarea caricaturilor ăstora, că doar v-ați săturat de ele, iar eu vreau s-ajung într-o cu totul altă direcție.

Ce-a făcut „guvernu’ meu”? În primul rând a început pârjolu’ întrucât rămăseseră prea multe plăți restante pe la sponsorii de-afară. Au mărit deficitul bugetar, s-au împrumutat în disperare și s-au apucat să marcheze „datoriili pă la stăpânire”. Mai zece melearde pă la licurici, mai câteva sute de milioane taxe întoarse către multinaționale, ba scutiri de taxe, ba ajutoare de stat, ba atâtea și-atâte manțocăreli de te-ntrebi uitându-te crăcănat: „De unde, BĂ?”. Cum de unde? În primul rând s-au băgat pe repede-nainte la împrumuturi, că doar asta e deviza licuriciului: „îndatorați-vă, proștilor, ca să fim siguri că o să vă ținem ca sclavi o istorie!” Apoi, când împrumutul s-a terminatără, i-au luat la rând pe proști. Cică n-au bani de alocații. Păi cum să aibă bani de copii? Ăia trebuie să moară ca să aibă loc imigranții lu’ Kalergi . Bani de pensii? De unde, bă, boșorogilor, ’rați ai dreaku? Nu vă mai ajunge cât ați trăit? Păi voi știți că zac F16-lea alea pân cimitirele de fier vechi ale americanilor și plânge după noi? Dă unde să dăm noi trei melearde pă ele dacă voi vreți pensii? Hai, marș la țintirim că ni s-a cam loat dă voi? Și voi, puriilor, de ce vreți să ieșiți la pensie? La muncă ’tu-vă muma-n ruc! Păi vreți să ieșiți tineri la pensie? Păi ce sunteți voi, bă, să luați pensie dă la 65 dă ani? Ce, bă, voi sunteți securiști sau mânuitori de pulan ca să vă lăfăiți așa de devreme dân pensie? Hai, marș la muncă până la șaptej dă ani. Și să nu dea dreaku să nu muriți până atuncea! Păduchilor!

Vă uitați strâmb? Păi cam așa vi se adresează, dar voi vă uitați în gura propagandiștilor care atunci când vă scuipă Plăvanu-n gură vă spun că v-a dat apă deoarece că păreați deshidratați. Mă uitam aseară la amărârta aia de liftieră. Ca să aibă domnul Veoleta Alexandru ce scrie pe Facebook a trebuit s-o dea afară de la firma privată la care lucra. Înțelegeți cam cum e cu democrația la noi? Sună ministru’ lu’ pește la firmă și zice „dă-o bă p-aia afară ca să am cu ce realizări să mă laud în ochii proștilor!” Și ăla se execută, că altfel o belește. Cum se numește asta? Abuz în serviciu pe limba limbricilor de la deneau. Da’ în cazu’ lu’ asta nu se pune. Că așa e-n sportul numit politică.

Și tot la fel e și-n cazul pițipoancei de la Educație. Se trezise ea eroină să intre peste profesori în clasă și să numere căcăstorile din curte. Păi ai habar, fă, că e ilegal ce-ai făcut? Că peste ora profesorului n-are voie să intre nimeni? Ce păcat că femeia aia n-a luat scaunul să-ți dea cu el în cap! Cum să faci așa o mojicie demnă de o țață notorie? Cum să te comporți, fă, ca o piețăreasă-n călduri? Iar de numărat căcăstorile, să știi că nu e nevoie! Și le știe fiecare prea bine. Dacă vrei să faci ceva, fă-le ălora WC-uri decente, fă ceva-n direcția asta, nu spectacol. Știu, nu te rabdă sufletul de pițipoancă să te abții! Dar dacă tot nu ești capabilă să miști lucrurile fizic, mai bine du-te și scaldă-te în căcăstoare că acolo e elementul tău!

Nu în ultimul rând, ne șochează pe toți „problemuța mizerabilă” a chirurgului lu’ pește de la Sănătate. Cei de la Cotidianul dezvăluiseră abuzurile crâncene prin intermediul cărora a obținut drept de practică în România. În caz că nu știți, dreptul de practică i-a fost semnat abuziv de „contabilul de la Sănătate”, Eugen Nicolăescu. Așa-i c-ați uitat de el? Păi de-aia vă meritați soarta! Să trecem însă peste. A fost o chestiune veche, deja uitată. Ce te faci însă când constați că tovarășul ministru de la Sibiu, în sfidarea totală a legii, la doar trei zile de la numirea în funcție a semnat un contract de muncă cu spitalul de la care provenea. Cică pe „minim”, adică pe vreo două sute de milioane pe lună! Că așa e minimul la ăștia „dă dreapta”. Și nu doar c-a semnat contractul, dar ăia de la Libertatea arată și cum a modificat ordonanța care permite abonarea a unor clinici private la banii de la stat, astfel încât clinica la care prestează să fie inclusă! Ce e asta, bă ANI? Ce e asta, bă deneaule? Așa-i că n-ați auzit nimic? Așa-i că s-a și pus batista pe țambal? Pute a penalitate de te îndoaie, da’ porcurorașii au și băgat capu’ la tigaie. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute și nici de auzit nu prea mai aud nimic.

Dar, totuși, unde mai e aia cu independența „justiței”? Unde-ați lăsat aia cu dezbaterea? Cum de nu mai e Curtea Constituțională muma voastră? Cum adică dacă respinge CCR dăm o ordonanță de urgență? Cum vine asta, bă bețivule? Așa-i că vă înfioară tupeul și grobianismul ăstora? Așa-i că ați rămas perplecși văzând că nimeni din Europa nu zice o iotă de ăștia? Păi cum să zică? Voi ați picat iar de proști crezându-i p-ăia zeii dreptății? Iar v-au făcut cu „fenta democrației”? Aveți mintea scurtă și vă meritați soarta!

Înțelegeți că asta-i guvernarea lu’ „mi se rupe!”. Și chiar li se rupe. Cât timp plătesc tributul – pe care-l plătesc cu vârf și îndesat – nu se mișcă un fir . Pot băga tot bugetul Sănătății în spitalele particulare, pot privatiza toată ambulanța, pot să vă pună biruri peste biruri. Își bat joc de voi, vă calcă-n picioare și vă scuipă. De ce? Pentru că meritați! Stați pasiv uitându-vă la toate ticăloșiile. Vă enervați în fața televizorului pentru ca apoi liniștea să vă vină tot de-acolo sau de pe facebook, unde un ticălos semi-analfabet vă va explica doct că ăia vă vor binele.

Ce, nu e bine să avem toți parte de medicina privată? Nu e bine, bă! V-o spune unu’ care n-a călcat decât o singură dată într-un spital de stat! Dacă abonezi privatul la banii de la stat, privatul va ajunge ca statul! Invers, cu un sistem privat la care oamenii plătesc în loc să stea gratis la stat, sistemul de stat va copia privatul. Nu fac teoria chibritului, dar e ceva mai democratic. La stat trebuie să fie condiții decente, astfel încât să poată fi tratat decent oricine. Vrei condiții hoteliere, vrei să-ți alegi medicul? Du-te la privat și bagă banul la greiu că așa e-n toată lumea.

Dacă abonezi privatul la banii statului vor ajunge să te scuipe ca pe prost! O să ajungi să dai banu’ la privat pentru servicii mult mai proaste decât la stat. Asta până când banii se vor împuțina, mâncați de mult prea vivacele instituții particulare, iar sistemul se va prăbuși. Și după prăbușire, Dumnezeu cu mila! O să pățiți la fel cum ați pățit cu stomatologia. Uitați-vă-n gură că n-aveți dinți și nu vă permiteți să vi-i puneți. Așa-i că e scump? Să vedeți ce scump va fi când n-o să vă mai bage nimeni în seamă din cauză că n-aveți bani de consultații. Da’ las’ că merge și-așa! Lor li se rupe și, ușor, ușor și vouă. Și uite-așa un plăvan retardat și o gașcă de stranii au reușit să vă facă pardaf. Pentru că meritați, iar lor li se rupe!

                                                                                                                   Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

1 Comment

  1. Gafencu Adriana

    Așa este, asta vedem și ne îngrijorează viitorul, poate nu atât al nostru cât al copiilor nostri. Secția specială pentru combaterea abuzurilor în justiție trebuie să rămână și să funcționeze, cu statut apartinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.