Abuzuri

Guvernul lui Iohannis radiază prin ordonanță de urgență datoria către stat a băncii prietene Raiffeisen

  „Guwernerul” Orban a ținut ieri o ședință maraton până aproape de miezul nopții, fiind adoptate la foc automat 25 […]

 

Guwernerul” Orban a ținut ieri o ședință maraton până aproape de miezul nopții, fiind adoptate la foc automat 25 de ordonanțe de urgență. Astfel, s-a stabilit  un record national al numărului de ordonanțe de urgență adoptate într-o singură ședință de un guvern din România!

Deputatul Mihai Weber: „Noaptea ca hoții! NU alocațiilor pentru copii, DA scutirilor de datorii pentru bănci! Asta au făcut, «noaptea, ca hoții», membrii guvernului Orban, în ultima lor zi la guvernare. Scutiri de datorii pentru bănci, legiferarea turismului electoral, discriminarea românilor din țară, vânzarea sănătății românilor la kilogram, sunt doar câteva din cele 25 de ordonanțe, adoptate sau pe care a încercat să le adopte guvernul austerității, prin încălcarea legii.
Nu sunt bani pentru creșterea alocațiilor copiilor, nu sunt bani pentru mărirea salariului minim, dar sunt bani pentru afacerile clientelei politice. Sunt sigur că românii au înțeles, în sfârșit, care sunt interesele reale ale guvernului PNL. Astăzi, România va scăpa de cel mai toxic guvern de după 1990.
PSD va prelua guvernarea, dacă președintele Iohannis va respecta Constituția, și vom guverna în interesul românilor, pentru a le reda românilor încrederea în ziua de mâine.

De aceea a împrumutat iresponsabilul guvern Ludovic Orban, prin smucitul ministru de Finanţe, Florin Cîţu, 15 miliarde de lei de la bănci, ca să le plătească tot lor (băncilor) datoriile și mai târziu statul român să returneze împrumutul, plus uriașele dobânzi?

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, doamna Lia Olguța Vasilescu – singura din PSD care mai luptă cu hidra statului subteran și cu guvernul antiromânesc condus de Ludovic Orban și Klaus Iohannis! –  face referire la una din multele ordonanțe scoase pe bandă rulantă de „guwerner” ieri, 4 februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care Raiffeisen Bank, pe lângă alte bănci, a fost iertată de obligaţia de a achita statului român o sumă enormă pe care o încasase ilegal.

Se pare că una dintre ordonanțe șterge obligația unei bănci de a plăti statului 250.000.000 de euro, bani încasați ilegal. Era o decizie definitivă a Înaltei Curți în sensul acesta.”, conform lui Răzvan Dumitrescu de la Antena 3. Jurnalistul nu divulgă numele băncii, dar din postarea Liei Olguța Vasilescu, pe care o reproducem mai jos, este evident că banca respectivă se numește Raiffeisen. Bingo!

Lia Olguta Vasilescu: „Circul de stat s-a mutat la Palatul Victoria! Se da o ordonanta pe sfertul de ora, fara sa fie avizele necesare, lucrata pe genunchi de angajatii ministerelor adusi de acasa ca sa lucreze noaptea ca hotii!
Au aprobat si scutirea bancilor de 1,3 mld lei, bani datorati statului ca urmare a unor hotarari judecatoresti. Nu mergeti dupa fenta! Nu clientii trebuiau sa plateasca, aceea e alta poveste, ci bancile!
Printre cele scutite e si una al carei director sarea in piata ca mingea, alaturi de angajatii sai, la protestele contra guvernelor PSD. Acum isi primeste plata, ca doar nu ingheta ca fraierul pentru principii! Vedeti? Daca nu au venit si copiii sa tipe sa plece PSD, nu merita alocatii! Cica nu au bani pentru alocatii si pensii si autostrazi! Bine ca au pentru banci!

Click pe imagine pentru mărire!

Directorul Raiffeisen Bank România, cel care sărea ca mingea prin Piața Victoriei la protestele împotriva guvernului PSD, este Steven van Groningen. Acesta a ieșit în piață în februarie 2017, imediat după apariția prietenului său Iohannis, îmbrăcat în celebra lui canadiană roșie, în fruntea protestatarilor, conducându-i spre sediul guvernului, ca o veritabilă Ana Ipătescu germană.

Sigur că oriunde în lume, prezenţa unui director al unei bănci străine la un miting politic ar fi fost un lucru care s-ar lăsa cu o demisie imediată, căci un asemenea fapt poate trezi suspiciuni şi ar duce la grava afectare a imaginii băncii.

Click pe imagine pentru mărire!

În România normală a lui Iohannis, lui Steven van Groningen i se pare totul în regulă, deşi mai toată presa a scris despre faptul că una dintre casele lui Klaus Iohannis, cea situată în Sibiu, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 (v. foto mai sus), dobândită prin fals în acte publice și uz de fals (cum spune sentinţa judecătorilor), a fost închiriată chiar de către Raiffeisen Bank România printr-un contract în baza căruia Klaus Iohannis „a încasat în perioada 2002-2015 inclusiv, până la anularea actelor de dobândire în mod irevocabil de către Tribunalul Brașov și Curtea de Apel Brașov următoarele sume: 100.000 dolari pe primii 5 ani și 540.000 euro pe ultimii 9 ani.” (Sursa: Lumea Justiției)

Deci chiriașul și proprietarul impostor al imobilului obținut fraudulos prin fals în acte publice și uz de fals au țopăit pe aceleași „baricade” ale ipocriziei, chipurile ca să apere „justițea” – cum spune Iohannis pe limba lui –, taman el, cel care a fentat-o prin procese începute în mileniul trecut (1999) și neîncheiate nici în ziua de azi, tocmai pentru a nu înapoia statului chiria încasată necuvenit. Mai este puțin până la împlinirea celor cinci ani de la declanșarea procedurii de executare împotriva lui Iohannis și datoria către ANAF a celor 640.000 de euro încasați necuvenit pe chiria de la banca Raiffeisen se va prescrie.

Eu scriam cu câțiva ani în urmă cum soții Iohannis au apelat la Rodica Baștea, soția complicelui lor în furtul caselor, decedat ulterior în SUA, pentru ca femeia să deschidă niște procese aiurea și să creeze un litigiu artificial pe marginea unei sentințe definitive și irevocabile, doar pentru notificarea din CF, care amână trecerea imobilului pierdut definitiv în instanță de soții Iohannis și Baștea în proprietatea statului român și astfel făcând deocamdată imposibilă procedura de executare, fiindcă statul nu are calitatea de proprietar până nu se judecă chichițele inventate de avocații lui Iohannis. Se tregiversează procesele respective prin strămutări și termene cerute pentru fel și fel de tâmpenii pentru a se ajunge la timpul necesar prescrierii și astfel escrocii să rămână cu chiria încasată necuvenit. Asta este „justițea” lui Klaus Werner Iohannis în România lui „normală”: hoții să rămână cu banii încasați necuvenit, chiar dacă au pierdut casa furată! Iată ce scriam eu atunci, „la cald”:

„Ce urmărește Baștea Rodica prin petiția de ereditate notificată în CF și procesul pentru succesiune? Ea nu mai avea ce căuta în CF-ul imobilului acesta fiindca bărbatu-său, decedatul Baștea Ioan, a fost „scos din cărți” încă din anul 2005, când a fost anulat definitiv Certificatul de moștenitor. Soții Iohannis au rezistat până acum prin tergiversări și invocând cumpărarea de bună credință, cu toate că trei instanțe de judecată au decis că e vorba de falsuri grosiere și că soții Iohannis nu sunt cumpărători de bună credință!

Notificarea făcută la începutul lunii aprilie 2016 în Cartea Funciară de către Baștea Rodica, soția escrocului decedat, Baștea Ioan. Click pe imagine pentru mărire!

Prin acțiunile recente ale soților Iohannis (contestație în anulare la o sentință definitivă și irevocabilă, plus strămutarea procesului) și Baștea Rodica (petiție de ereditate și proces pentru succesiune) se observă clar că escrocii nu vor renunța așa ușor. La mijloc sunt banii care trebuiesc restituiți de falșii proprietari dacă Statul va fi înscris în CF ca proprietar al imobilului. Dar, pe lîngă aspectul financiar deloc de neglijat, deasupra președintelui Iohannis planează oprobiul societății pentru complicitate la înșelăciune, iar soția și mama-soacră sunt cu pușcăria deasupra capului pentru infracțiunile de instigare la fals și uz de fals.

Petiția în ereditate nu are nicio șansă. Nu se poate trece peste o chestiune de drept care a fost lămurită definitiv. Anularea certificatului de moștenitor, din anul 2005, este definitivă. Deci, Baștea Rodica nu are calitate procesuală activă. Indiferent ce se invocă în acțiunea respectivă, ne aflăm în fața puterii de lucru judecat – o cerere poate fi judecată definitiv o singură dată (aceasta este, într-un sens restrâns, definiția puterii de lucru judecat). Din punctul meu de vedere, acțiunea va fi respinsă pe excepția puterii de lucru judecat. Dar, având în vedere corupția din sistem, ne putem aștepta la orice.”

Merită citit întreg articolul fiindcă găsiți explicații privind derularea completă a escrocheriei cu cele două case „moștenite” prin acte false de cotoroanța lui Iohannis și mumă-sa, ambele imobile fiind pierdute în instanțele de judecată: Klaus Iohannis nu a fost cumpărător de bună credință, ci complice la o fraudă de amploare!

                                                                                         Marius Albin MARINESCU

4 Comments

 1. Să vă fie rușine. Vă jucați de-a guvernarea, vă jucați cu destinul românilor, cu destinul și viitorul copiilor, doar setea de putere și avere vă interesează. Ați împrumutat miliarde, v-ați făcut pensi speciale, salarii grase, multe alte beneficii în timp ce România, sănătatea, învățământul sunt în comă. Fiecare guvern vine cu legile, ordonanțele și fițele lui. Schimbăm legi ca pe ciorapi. Vă bateți pe ciolan așa pe față, fără nici o rușine, fără stres, fără mustrări de conștiință. Acum așteptăm să se formeze alt guvern, posibil PSD, apoi….. iar bagă PNL o moțiune de cenzură și tot așa până se aleagă praful de noi. De noi cei mici și plătitori de impozite, de noi cei cu salarii de mizerie. Iar voi o să împărațiți lumea? Nuuuuuu o să vă duceți tot în loc cu verdeață ca noi toți dar cu conștiința pătată.

  • gigimutu

   Gabriela,

   pai ar trebui noi, poporul, sa le dam astora la toti, o motiune de cenzura, sub forma unor gloante 7,62 mm, curatenie generala, ca altfel nu scapam de ei ca de raie!
   cat despre loc cu verdeata, astia sigur nu vor pupa loc de verdeata, la cit sunt de negri la suflet!

 2. mototol

  Păi banii se întorc la el prin para-ndarat, șepci și paltoane moleculare

 3. gigimutu

  ciolanis,

  meriti un glont exact in scafirlie!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.