Observator

Guvernul va prezenta Planul de Relansare Economică după pandemie în grădina unui restaurant!

  Luni, 29 iunie 2020, Biroul de presă al Guvernului a remis redacțiilor următorul ANUNȚ DE PRESĂ: „Miercuri, 1 iulie […]

 

Luni, 29 iunie 2020, Biroul de presă al Guvernului a remis redacțiilor următorul ANUNȚ DE PRESĂ:

Miercuri, 1 iulie a.c., ora 18:00, va avea loc evenimentul de prezentare a Planului Național de Investiții și Relansare Economică elaborat de Guvernul României, cu participarea președintelui României, Klaus Iohannis, și a premierului, Ludovic Orban. Evenimentul se va desfășura în grădina Clubului Diplomatic București, Șoseaua București-Ploiești, nr. 2B.

Jurnaliștii au acces la eveniment începînd cu ora 16:30. Televiziunile care doresc să transmită live au acces doar cu rucsac 4G și/sau cu echipamente wireless. Solicitările de acreditare (maximum două persoane/instituție media) se transmit la adresa [email protected] pînă marți 30 iunie a.c, ora 17:00, comunicînd nume/prenume/instituția de presă. Alocuțiunile vor fi transmise live pe paginile de Facebook și Youtube ale Guvernului.

Organizatorii vor pune la dispoziție transmisia live a evenimentului, iar datele de satelit vor fi anunțate miercuri, 1 iulie.

Față de cele de mai sus, îmi permit să observ:

1. Din cîte ne spune inteligența încă neafectată de Coronavirus, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, fie el elaborat de Guvernul Ludovic Orban, e un Document de mai multe sau mai puține pagini. Un Document poate fi cel mult citit. Ce va să zică „evenimentul de prezentare” a unui document? Formularea ne trimite imediat cu gîndul la o prezentare de modă, La o prezentare de modă, mai ai ce vedea, dacă ne gîndim că prin fața noastră defilează femei și bărbați sau, mai nou, femei, bărbați și alte genuri. Dar un Document? Cum poate fi el prezentat și nu oriunde, ci în Grădina Clubului Diplomatic din București? Pe site-ul Clubului sîntem invitați să-i ardem o nuntă în Grădina Clubului Restaurantului: „Nunta la clubul Diplomatic este alegerea pentru o nuntă de vis sau pentru o cununie civilă de neuitat.” Să fie vorba de o nuntă sub acoperirea de Relansarea Economiei ?

Textul, pentru că totuși de un text e vorba, chiar dacă la elaborarea acestuia a contribuit și Duhul Sfînt de la Cotroceni, nu poate fi subiectul unui Eveniment. Dacă ne gîndim că Evenimentul va avea loc în grădina Clubului Diplomatic, loc tradițional de petreceri mai mult sau mai puțin simandicoase, ne bate gîndul că Planul nu va fi citit, ci interpretat de membrii guvernului, suiți pe scenă, în acompaniamentul la mandolină al lui Ludovic Orban. Florin Cîțu, cu vocea lui de Eunuc, va fi, desigur, pe post de soprană, în timp ce Violeta Alexandru, avînd în vedere postările de la miezul nopții, va fi pe post de Dracula răgușit. Asta dacă Evenimentul va fi unul de operetă. Dacă va fi unul cinematografic, atunci televiziunile, care pot veni cu o oră jumătate înainte, vor transmite în direct un film în care evident, ținînd cont de tendințele din America, negrii vor interpreta creșterea salariilor, iar albii, strîngerea dărilor.

Lăsînd gluma la o parte, transformarea unui moment de Politică Economică, într-un Eveniment desfășurat în Grădina Clubului Diplomatic, mi se pare o nouă comicărie a Guvernului Ludovic Orban. Mai întîi pentru că un Document precum un Plan de investiții nu poate fi pretext de sindrofie într-un loc dedicat nunților și cununiilor civile. El se prezintă într-un cadru auster precum Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni, cu posibilitatea jurnaliștilor de a pune întrebări de specialitate. Apoi, sindrofia, pentru că la Clubul diplomatic doar despre o sindrofie poate fi vorba, are loc într-un context în care același Guvern întreține o atmosferă de panică printr-un efort uriaș de manipulare a opiniei publice. Lumea moare și baba se piaptănă. Lumea, adică toți cei care lucrează în Horeca, toți cei care lucrează în teatru, muzică, film, în cultură, care nu cunoaște noi măsuri de relaxare, iar regimul o pune de o serbare.

2. Pe 23 iunie 2020, cu o săptămînă în urmă, adică, Președintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni jumătate din Guvernul României pentru a lucra împreună la Planul Național. Ședința a durat două ore, de la 13 la 15, cînd Klaus Iohannis a ieșit în pridvorul Palatului pentru a spune Națiunii să se spele pe mîini. Potrivit informațiilor din presă, președintelui i s-a prezentat planul de Relansare economică aprobat de conducerea PNL. Dacă forma finală se prezintă abia pe 1 iulie 2020, înseamnă că practic, pe 23 iunie 2020, Klaus Iohannis i-a pus pe cei din Guvern să refacă tot documentul cu care s-au înființat la Cotroceni.

3. Exploatînd rezultatele manipulării, Guvernul continuă să mențină restricții care nu fac altceva decît să prăbușească Economia. Ce rost are să prezinți un plan intitulat pompos Național de relansare a Economiei cînd tot tu Guvern susții că nu se știe cînd țara va beneficia de relaxarea totală. Pentru a relansa Economia e musai să relaxezi țara. Asta deoarece relansarea Economiei nu e posibilă decît în condițiile eliminării oricărei restricții.

4. Ludovic Orban a declarat că „După prezentarea planului economic, obiectivul nostru este ca în maxim o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”.

Așadar Planul prezentat în Grădina Clubului Diplomatic din București, acolo unde au loc nunți, botezuri și petreceri de zile de naștere, va începe să fie aplicat abia peste o lună. Evident, dacă Guvernul va reuși să adopte într-o lună actele normative.

Gura păcătosului adevăr grăiește.

Miercuri, în Grădina Clubului Diplomatic București, va avea loc un banal moment de campanie electorală.

                                                                                                   Ion CRISTOIU, cristoiublog.ro

2 Comments

  1. ryzen

    Se face prezența, se ia la cunoștință, se bagă la cap și se execută, plăvanu are alergie la întrebări? Și ce treabă are el cu orice, că înaltul fizician colecționar de spații locative are rol doar de a legitima și a semna acte?

  2. IQ100

    “Lăsînd gluma la o parte, transformarea unui moment de Politică Economică, într-un Eveniment desfășurat în Grădina Clubului Diplomatic, mi se pare o nouă comicărie a Guvernului Ludovic Orban”
    nu e nici o gluma!este semnalul/recunoasterea ca SUNTEM CONDUSI DE ALTII, prin agentii lor se…iiih, prin DIPLOMATII LOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *