Observator

Guwern(er)ul Orban 2 a murit, trăiască guwernerul Orban Coronavirus!

                Habemus GuWernerul Coronavirus Din toată tevatura de aproape o jumătate de an, […]

 

              Habemus GuWernerul Coronavirus

Din toată tevatura de aproape o jumătate de an, generată de ambiţia prostească a lui Klaus Iohannis de a avea ba „Guvernul Meu”, ba să se ajungă la alegeri anticipate, ne-am ales doar cu acest „GuWerner Coronavirus”! Cu Sică Mandolină ca Prim-ministru, cu penibilitatea absolută care este Raluca Turcan ca Viceprim-ministru, cu rîsul lumii care este Florin Cîţu ca ministru de Finanţe, cu killerul de la Sănătate care este Victor Costache, cu uzurpatorul Codurilor Penale care este Cătălin Predoiu, cu bîrna de la mansardă care este Ion Ştefan, cu sluga agresivă care este Ionel Dancă, cel mai nimerit purtător de cuvînt al acestui „GuWerner Coronavirus”.

Guvernul acesta, născut din sputa lui Iohannis, n-ar fi trecut în veci dacă nu ne-ar fi lovit în moalele capului Coronavirusul. N-am nici o îndoială că toţi cei menţionaţi mai sus se vor împopoţona cu votul din Parlament, considerîndu-se elitele politice pe care pînă şi PSD le-a recunoscut ca valori mondiale. La cît de penibili au fost în aceste patru guverne desemnate, căzute sau renunţate, nu ar fi de mirare ca aceşti măscărici scoşi din jobenul lui Ioahannis să se dea mari specialişti, deşi ei ştiu foarte bine că, pe o scară de la 5 la 6 ei nu depăşesc nivelul 2 de competenţă!

Uite, de exemplu, acest virusel care este Florin Cîţu: nu spunea el, într-o propoziţie agramată, că şi-a depus mandatul pentru că nu a vrut girul PSD şi ALDE? Ei, bine, iată că, în doar 24 de ore, a venit în Parlament să ceară votul tocmai de la PSD şi ALDE! Propoziţia buclucaşă, neobservată nici măcar de jurnalişti, a fost aceasta: „GÎNDUL că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu M-AU FĂCUT să iau aceasta decizie”! Deci, aşa: „Gîndul m-au făcut”, adică nici „gîndul m-a făcut”, nici „gîndurile m-au făcut”, ci, pur şi simplu, „Gîndul m-au făcut? Bravo Cîţulache, aşa gramatică mai rar! Şi tocmai tu şi colegii tăi rîdeaţi de Veorica, ai? Numai pentru acest agramatism flagrant trebuia să fii demis şi scos din viaţa publică pentru pericolulul uriaş de asasinare a limbii române! Şi declaraţia lui a fost reprodusă de toate ziarele şi televiziunile, fără ca vreun jurnalist s-o corecteze. Iată cum a apărut pe site-ul Digi 24:

Click pe imagine pentru mărire!

Pe lîngă această „gramatică à la Cîţu”, a mai venit şi inconştienţa lui Ludovic Orban, care, însoţit chiar de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa că este suspect de Coronavirus după întîlnirea cu senatorul Vergil Chiţac!

În loc să se izoleze la domiciliu, aşa cum chiar el şi guvernul interimar pe care-l conducea a decis, Orban a crezut că e bine să-şi împrăştie stropii din gura posibil plină de viruşi peste armata de jurnalişti din faţa sa! Nu ar fi fost normal ca imediat procurorii să-i deschidă dosar penal, aşa cum au făcut în cazul altor cetăţeni?

De la oamenii ăştia noi aşteptăm să ne salveze de Coronavirus, din moment ce n-au fost sînt în stare să se salveze pe ei?

Şi, dacă tot a devenit o modă depunerea mandatului înainte de votul din Parlament, de ce oare Klaus Iohannis nu a desemnat o altă persoană ca Prim-ministru, în aşa fel încît să poată să coordoneze acţiunile în perioada grea care abia începe, ci a preferat să-l lase pe Ludovic Orban să se dea în stambă de la Balta numărul 1, cum a denumit Cornel Nistorescu Vila Lac 1, unde s-a carantinizat Primul ministru?

Ludovic Orban, aflat în carantină la crama vilei Lac 1, a venit în condiții speciale la Cotroceni ca să depună jurământul ca premier. (Foto și text „Justițiarul”)

Aşadar, un lanţ întreg de ciudăţenii s-a petrecut în aceste zile, cînd, în loc să avem nişte autorităţi responsabile la cîrma operaţiunilor menite să dea o speranţă oamenilor că virusul acesta periculos va fi ţinut sub control, Iohannis şi PNL au decis să vîndă în continuare bilete la circ, făcînd posibilă chiar o depunere de jurămînt în afara oricărui cadru constituţional de către nişte oameni care, peste numai cîteva zile, s-ar putea să fie internaţi sub pază.

Oricum, măcar asta putem să conchidem: că, după lupte seculare care au durat o jumătate de an, Habemus GuWernerul Coronavirus, căci acesta este numele cel mai potrivit pentru acest guvern care-şi datorează învestirea doar virusului, nicidecum calităţii membrilor săi.

                                                                                                                   Ion SPÂNU, „Cotidianul

2 Comments

  1. Laura

    Coronavirus este utilizat pentru a controla populatia si a le lua drepturile. Totul a fost orchestrat in Event 201 – Evenimentul 201. Il atasez pentru cei care vor sa vada videoul de 11 min in engleza din pacate.
    https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174

  2. gigimutu

    sper sa moara de-a dreptul, la cit sunt de penibili!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *