Atitudini

Habemus Pașam – Zuckerman Pașa!

  Am făcut eforturi mari în ultimele săptămâni… eforturi imense să nu spun ceea ce este evident: aici în colonie […]

 

Am făcut eforturi mari în ultimele săptămâni… eforturi imense să nu spun ceea ce este evident: aici în colonie avem un nou Pașă – Zuckerman Pașa! Degeba am tot sperat că SUA lui Trump să ne trimită un ambasador, unul adevărat, un ambasador care să urmeze liniile trasate public de la Casa Albă și nu directivele venite din vreun birou obscur-soroșist al Departamentului de stat, un diplomat care să ne trateze ca pe niște parteneri, ca pe un popor suveran căruia îi oferi respect pentru a primi respect. Degeaba am sperat ca sub haina domnului Zuckerman de ambasador al SUA să mai bată în ritmuri românești o inimă de Zaharescu…

Degeaba… Klemm Pașa a fost înlocuit de Zuckerman Pașa. Atât. Nimic mai mult!

Zuckerman Pașa, ambasador al Înaltei Porți cu origini în România, vorbitor de limbă română, deplin convertit la „corectitudinea politică” și atitudinea colonialistă a Departamentului de Stat, se dovedește a avea zelul și cruzimea oricărui convertit… un Torquemada al cărui principal scop este înlăturarea și combaterea oricăror idei și doctrine care nu corespund intereselor și ideilor Înaltei Porți. Și sunt convins că nu-și va dezamăgi stăpânii.

În data de 20.02.2020, în plin scandal al privatizării sistemului de sănătate, „întâmplător” Zaharescu spune că „Privatizarea este necesară. Un mediu de afaceri cu adevărat liber va crea bogăţie şi prosperitate pentru toată lumea. Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piaţa liberă şi competiţia, dar, mai important, păstrează corupţia vie.

O altă linie de forță a politicii externe americane, acapararea resurselor din colonii, reiese transparent din discursul noului Pașă, care nu pierde vremea cu politețuri diplomatice încercând să mascheze evidențele: „extracţia de petrol şi gaze este la un nivel foarte redus faţă de cum ar trebui să fie. Legile de funcţionare şi cele fiscale stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme din gaz şi petrol şi nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte ţări europene şi mai departe.

Nu în ultimul rând domnul Zaharescu, alias Zuckerman Pașa, ține să informeze întreaga lume, dar mai ales superiorii din Departamentul de Stat, că totul în colonie este sub controlul său strict, că totul a revenit la normal și că noii guvernanți respectă întocmai firmanul primit: „M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019.

Domnule Zaharescu, sau Mr. Zuckerman dacă preferați, știu că veți primi un raport cu privire la această postare și că, foarte probabil, o veți citi chiar dvs. fără a avea nevoie de o traducere. Așa că profit de ocazie și fac un apel către dvs.

Nu vă voi cere să fiți român sau să simțiți ca un român… stiu că e imposibil. Vă voi cere doar să respectați Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 18.04.1961, amintindu-vă faptul că art. 41 prevede expres că „Fără prejudiciul privilegiilor și imunităților lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii și imunități au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.”

Dar mai ales vă rog doar să respectați viziunea geopolitică a celui care v-a trimis la București, a celui care a spus „Respingem ideologia globalismului şi îmbrăţisăm doctrina patriotismului. Statele Unite vor alege mereu independenţa în faţa guvernanţei globale, controlului şi dominaţiei. Statele Unite nu vă vor spune cum trebuie să trăiţi, ori să munciţi sau să vă rugaţi (…) Vă cerem în schimb doar să ne respectaţi suveranitatea.
Așa că vă cer să aveți în vedere că datoria fiecăruia dintre noi, „Sarcina noastră nu e să desființăm patriotismul, ci să îl trăim, să construim pe el, să învățăm din înțelepciunea lui străbună și să găsim în noi, pe baza patriotismului, voința de a face țările noastre mai bune, regiunile mai sigure și întreaga lume un loc mai bun.

Domnule Zaharescu, dați-vă jos turbanul de Pașă de pe cap și reîmbrăcați haina de ambasador!

                                                                                                                           Dan CHITIC

Post script: Nimic, nu spuneți chiar nimic despre faptul că vasalul vostru Iohannis a numit zapcii necompetenți la Parchete cu nerespectarea recomandărilor CSM, MCV, CE, ETC? Sau asta a fost recomendarea DS, CIA, BND, SRI, SIE? Recomandarea DVS?

2 Comments

  1. Sfantul Gheorghe

    19 decembrie 2019 Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, s-a aflat alături de noul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, la evenimentul de aprindere a luminilor de ”Hanuka”, la Palatul Parlamentului: https://www.dcnews.ro/hanuka-i-a-adus-alaturi-pe-ambasatorul-israelului-si-ambasadorul-sua-galerie-foto_718525.html

  2. justinianus

    Asta, Adrian Zsuca, este mai rau decit Klemma! Asta le zice romaneste, sa inteleaga tot “rezistentul”! Trump ne-a bagat mortul in casa, fara sa vrea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.