Puncte de vedere

Hackerul „Ice”, dat în urmărire internatională prin Interpol, revine cu un nou mesaj

      Motto: „Hackerii români sunt foarte imaginativi şi foarte ingenioşi şi au o adaptibilitate singulară pe piaţă. Cu […]

 

 

 

Motto: „Hackerii români sunt foarte imaginativi şi foarte ingenioşi şi au o adaptibilitate singulară pe piaţă. Cu caracter de noutate, există forumuri de hackeri în lume care au diverse reputaţii. În cel mai apreciat şi cel mai important forum de criminalitate cibernetică, în top 10 utilizatori sunt trei români, adică în primii 10 din lume trei sunt români. Nu sunt porecle, îi ştim, sunt cetăţeni români. Este prematur să le divulgăm numele de utilizator ” (Gabriel Mazilu, director adjunct al Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii).

 

Pentru un profan în ale IT-ului, așa ca mine, este captivantă activitatea hackerilor, un fel de haiduci virtuali ai timpurilor noastre. Hackerii români sunt considerați ca fiind printre cei mai buni din lume, abilitățile lor în domeniul cibernetic fiind ieșite din comun. I-am admirat atunci când au reacționat la jignirile aduse neamului românesc și am fost mândru că sunt compatrioții mei! Pentru cei care nu știu amănunte despre onoarea națională apărată de hackerii români sau pur și simplu au uitat, am să reamintesc ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani.

Hackerii români au spart site-ul publicației britanice „Daily Telegraph” şi au lăsat un mesaj dur în care se specifică faptul că „Ţiganii nu sunt români, idioţilor!”. Hackerii au atacat site-ul şi au postat alături de câteva remarci la adresa britanicilor şi drapelul României.

top gear

„Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să îşi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul altă faţă de cea reală şi numindu-ne «romanian gypsies» difuzând emisiuni de tot căcatul gen «Top Gear». Dacă aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreaga, aflaţi că nu ne vom opri aici!”, a fost mesajul postat de hackeri în aprilie 2010. Hackerii atacaseră emisiunea „Top Gear” şi pe cei trei prezentatori, care în timpul filmărilor unui episod în ţara noastră, pe Transfăgărășan, au făcut afirmații jignitoare la adresa țării noastre: „Ne imaginăm că în România este plin de vaci şi de oameni care aruncă cu pietre în ţigani”.

Hackerii români nu s-au oprit după ce au spart site-ul publicaţiei britanice Daily Telegraph şi au atacat pe 19 aprilie şi site-ul cotidianului francez „Le Monde”, ca replică la emisiunea difuzată pe 17 aprilie de televiziunea France 2, în care umoristul Jonathan Lambert a batjocorit România cu așa-zisul „salut românesc”, adică mâna întinsă pentru cerșit. Hackerii, sub numele „Romanian Naţional Security” (R.N.S),  au înlocuit paginile site-ului cu imaginea drapelului românesc şi cu un mesaj patriotic: „Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest sau o revoltă. Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circula sânge roman. Sângele ce-a fost jertfit şi vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru, cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată ! Vrem să nu se uite CINE l-a vărsat pentru ca România să existe astăzi pe harta, să le amintim copiilor şi nepoţilor noştri, să îi respectăm cu onoarea cuvenită. Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt romani! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiţi de compatrioţii noştri nu mai folosiţi expresiile «Ţigani români». Noi v-am respectat Franţa, voi ne veţi respecta România ! R.N.S. VEGHEAZĂ ca aceste lucruri să fie înfăptuite.”

le monde

După aproape un an, în martie 2011, ca reacție la gestul lui Csibi Barna care spânzurase, pe 15 martie, la Miercurea Ciuc  un manechin ce-l reprezenta pe Avram Iancu, hackerii români au atacat site-urile publicațiilor „Magyar Hirlap”, „Budapest Times” și ale câtorva agenții de presă ungurești.

Avram-Iancu-suntem-Toti-RNS

Am publicat recent două materiale despre unii dintre cei mai cunoscuți hackeri români: Lazăr Marcel Lehel, cunoscut ca „Guccifer” sau „Micul fum”  (Extrădarea hackerului Guccifer, dovada suplimentară că suntem o biată colonie) și Mihai Ghiaţă, poreclit „Ice” (Exclusivitate! Confesiunile unui hacker), amândoi având probleme cu autoritățile române și internaționale. În timp ce „Guccifer” este predat pe tavă americanilor – deși a fost judecat și condamnat în România! – , „Ice” este dat în urmărire generală prin Interpol.

interpol

Este cunoscut faptul că americanii își angajeaza proprii lor hackeri, atunci când reușesc să-i prindă, adică se folosesc de calitățile lor pentru a neutraliza dușmanii reali, servicii de spionaj ale unor state ostile sau aparținând chiar unor țări recunoscute oficial ca partenere. Ceea ce fac americanii, prin procesul de transformare a unor dușmani în prieteni și angajați, este aplicația practică a spuselor psihologului Pera Novacovici: „Pe cine nu poţi învinge, fă-l să ţi se alăture”. Doar autoritățile române se încăpățânează să-și trateze hackerii în continuare ca pe niște proscriși și infractori permanenți, în loc să se folosească de însușirile acestora și să-i facă aliați în lupta împotriva celor care ne vor răul cu adevărat.

Probabil că și cererea americanilor de predarea temporară a hackerului Marcel Lazăr Lehel, pentru judecarea acestuia și în SUA, nu este decît un pretext ca să-l ducă acolo și să-l angajeze ca expert în IT. Americanii au procedat așa întotdeauna, până și pe savanții hitleriștilor i-au preluat ca să-i folosească în interes propriu. Menționăm că respectiva cerere a fost acceptată cu mare ușurință de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța supremă a românilor, condusă de servila judecătoare Livia Stanciu, o femeie rea și cu „bube-n cap” (Cazul „Rarinca”, cu propria creditoare băgată la pușcărie!), dar lingătoare de clanțe pe la Ambasada SUA. Inițial Curtea de Apel Timişoara respinsese cererea americanilor!

Mai jos reproducem mesajul primit de la celălalt proscris, Mihai Ghiaţă („Ice”), dat în urmărire generală prin Interpol.

 

                                                                                                               Marius Albin MARINESCU

 

 

                 România și slugarnicii ei conducători

 

Îmi aduc aminte cum la o instanță de judecată, în anul 2006,  o doamnă procuror turuia sus și tare, în fața completului de judecată, că din cauza unora ca noi nu aderă România la Uniunea Europeană. Privind retrospectiv,  mă întreb cât de competente sunt persoanele care lucrează în sistemul jusitiției din România, din moment ce un magistrat găsește cu atâta ușurință „țapi ispășitori” pentru insuccese internationale serioase? În anul următor s-a produs și aderarea invocată, deși noi eram tot prin instanțele de judecată!

Mai încolo, în anul 2010, a sosit un raport MCV de la Uniunea Europeană (COM 2010 401) în care, printre altele, cum ar fi reforma justiției și combaterea corupției, se cerea și eliminarea grupărilor de crimă organizată din România. Astfel că, peste noapte, iată că și noi, cei care ne pricepem un pic la calculatoare (freelanceri ca programatori, dezvoltatori web, designeri, operatori de date etc.) am devenit infractori organizați, printre cei mai periculoși din România.

Au trimis câte o mașină cu șapte jandarmi pentru fiecare, de parcă noi, „calculatoriștii”, eram mafioți din filme, din aceia care dorm cu pistolul sub pernă! Vă dați seama cât a cheltuit statul român doar pentru a face show la TV, ca să-i scoată pe „oamenii legii” un fel de ninja buni și pe noi să ne transforme în indivizi periculoși? Cheltuieli inutile pentru propagandă și tele-justiție, în timp ce majoritatea românilor se zvârcolesc în sărăcia din țară.

Vizați am fost toți cei cu antecedente, dar nu numai. Abia după ce ne-au adunat, la grămadă, au căutat și ceva palpabil de care să se poată lega. Au încercat să ne reunească câți mai mulți în dosare penale comune ca să se încadreze la „crimă organizată” și să găsească un vinovat, după care să arunce vina pe toți. Ca să demonstrezi că este vorba de o  grupare organizată, trebuie să demonstrezi că toți presupușii infractori se cunosc între ei și fiecare dintre ei are rolul său în presupusa grupare organizată. Pe când noi, toți membri ai așa-zisei grupări, ne-am cunoscut pentru prima dată pe holurile parchetului.

Aș putea să spun câte ceva și despre procurorul de caz (dosarul din București cu acea condamnare de 10 ani). Se numește George Cosmin Militaru (https://www.facebook.com/georgecosmin.militaru) și este din Constanța. Fugea pe holurile Parchetului disperat, cu o listă în mână… Pe acea lista numele meu era subliniat și îngroșat printre celelalte 40-50 de persoane. Eram „condamnat” să fiu arestat preventiv încă dinainte de a ajunge acolo.

În cursul acțiunii jandarmilor și a percheziției domiciliare executate de DIICOT, aveam calculatorul aprins. La un moment dat, lucrătorii DIICOT au scos un dispozitiv și mi-au explicat că îmi vor copia datele în timp real, așa că brusc am avut nevoie la toaletă. În drumul meu am scos și siguranța de la panoul electric, în așa fel încât să sting calculatorul înainte că ei să încerce să îmi copieze datele. Astfel ei nu au mai putut deschide PC-ul din nou, neavând parola de decriptare a datelor. Tot decursul anchetei am fost amenințat că îmi vor trimite hard disk-ul la Institutul pentru Tehnologii Avansate (ITA) și îmi vor descoperi parola. Motivul meu a fost unul foarte simplu, dacă îi lăsam să-mi copieze datele, era ca și cum Poliția Română și SRI ar fi pus mâna pe tehnologii extraterestre… Ar fi avansat și evoluat cu ani lumină, toate proiectele mele erau pe acel hard disk…

Aveam o firmă pe vremea aceea, o echipă de graficieni-programatori și doream să participăm la licitațiile publice făcute de guvern pentru a crea softuri sau grafică pentru anumite proiecte guvernamentale, la prețuri rezonabile nu ca „frunza lui Udrea”, scumpă și plagiată! Chiar puteam fi cei mai buni și ieftini în domeniul promoțional, raportat la calitate-preț. M-a liniștit dom’ procuror, spunându-mi că nu se știe când o să mai particip la asemenea licitații, dându-mi astfel de înțeles că o să fiu închis pentru mult timp.

După câteva luni petrecute în arest, m-au chemat în față procurorului la anchetă, unde mi s-au oferit tot felul de târguri, încât aveam impresia că mă aflu la Obor, duminica. Era clar că tot ce spuneam în momentul acela urma să fie folosit împotrivă mea, deci am refuzat să dau vreo declarație.

Ulterior am fost eliberat din lipsă de probe. La finalul anchetei, când mi-au returnat hard disk-ul, nu m-am putut abține și l-am întrebat pe procuror de ce nu l-au mai trimis la Institutul pentru Tehnologii Avansate (ITA) din cadrul SRI, unde mi s-a dat de înțeles că-mi vor sparge parolă.

Am revenit și cu o declarație, în care am explicat că toate conturile VoIP folosite de mine pentru a suna la anumite numere de telefon cu suprataxă au fost găsite pe Google și au fost selectate în funcție de ofertele cu minute incluse pe care le ofereau (am dat exemplul minutelor incluse la Vodafone), unele dintre ele permiteau apelurile către acele numere cu suprataxa pentru care eram acuzat că am făcut o fraudă de 2000 de minute. Frauda calculată în minute de telefonie… Interesant, nu? De ce nu în clătite mâncate sau în panseluțe culese din parc?

Pe vremea aceea președinte era Traian Băsescu. Acțiunile acestea în forță asupra „criminalității organizate” erau strict diversioniste și pentru făcut temenele în fața raportorilor Uniunii Europene. Circul lui Băselu cu arestările spectaculoase și așa zisă eliminare a „grupărilor criminale organizate”, că așa ne-au încadrat și pe noi, cei săltați „pe listă”! Nu am fost singurii, după ce au terminat cu noi, încadrați la „capitolul” Crimă organizată, au trecut la polițiștii de frontieră, pe care-i arestau cu autobuzele, rămânând vămile fără personal calificat! Ăia erau toți încadrați, chipurile, la „capitolul” Corupție… Un spectacol ieftin pentru un public naiv și nimic mai mult!

Acum, în anul 2016, sunt singurul, dintre toți inculpații, care am fost dat în urmărire prin Interpol, adică legea funcționează doar pentru unii și pentru alții nu, în funcție de interesele decidenților. Deci, lucrătorii regionali au făcut pierdute sau uitate dosarele celorlalți, dar s-au fălit când au trimis un singur dosar (al meu!) la Interpol și au făcut zeci de comunicate de presă cu „Cel mai căutat român prin Interpol”, doar pentru a mă incrimina și mai mult și a-și justifica pedepsele enorme aplicate în cazul meu! Sunt curios cum ar comenta, la cele spuse acum de mine, purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța… Sincer, mă îndoiesc că ar reacționa.

Raportorii MCV nu vor fi niciodată satisfăcuți. Nu se vrea aderarea României la Spațiul Schengen și basta! Poate doar atunci când olandezii vor pune mâna pe portul Constanța, aflat în concurență directă cu portul Rotterdam, abia atunci poate vom fi buni pentru aderarea la Schengen.

                                                                                                                                     Mihai GHIAŢĂ

 

 

15 Comments

 1. anonymous89432

  In mare parte sunt adevarate spusele lui ‘ice’, este prea multa coruptie in tara noastra. Cei ce profeseaza in prezent in cadrul DIICOT / SRI / etc. profita de gradele care s-au acordat, este ca si cum iti lasi copii singuri acasa. Eu am patit acelasi lucru, doar ca, cand am fost sa ridic obiectele, mi-au fost restituite rupte, sau urcat cu picioarele pe ele, iar parola hard-ului nu mai mergea, so EOL (end of life). Am dorit, si inca doresc sa public tot dosarul, toate dovezile pe internet, dar din pacate am si acum interdictie sa iau legatura cu ziaristii, sau sa ma caute unul dintre ei, singurul care a acceptat sa se lupte cu justitia a fost Dan Diaconescu, dar acuma este inchis si el.. In adaugare, nu stiu daca are vreo importanta, sau ii intereseaza pe cineva despre ce scriu eu acum.. Sau facut atatea documentarii, scrisuri, despre ‘hackeri romani’, ‘hackerville’, ‘norton security’…. care nu au nicio treaba cu realitatea, absolut deloc, (vorbesc in cauza despre ‘iceman’), se promoveaza prea multa minciuna, mascareala, prostia… sayonara!

  • Virgil

   Foarte tare!Un adevarat patriot!Tine-o tot asa!Dumnezeu să te aibă în pază!Tot respectul!

  • Severin

   Bine punctat omule. Pacat ca tara noastra nu scoate valorile la suprafata. Sunt prea disperati dupa bani si prea corrupti si ieftini. Americanii cumpara oamenii destepti iar guvernul roman ii da degeaba… cand ar trebui sa le ofere de munca si conditii ca avem nevoie de asa oameni. Un hacjer roman face cat 40 de parlamentari adormiti . Ce fac ei? Dorm in scaunele alea sau mananca seminte.. altii se uita la filme porni sau joaca candy crush. Sa fim seriosi. Si nimeni nu le mai zice nimik. Sa fiu in locul hacjerilor le.as sparge conturile sa arat intregii lumi ce fac ei.

  • Mirela

   Multumesc , fiti binecuvantat , Doamne ajuta , eu nu am incredere in justitia romana , doar in ,,JUSTITIA DIVINA *.!

 2. Cosmin93

  Foarte frumos articolul . Bravo pentru redactaresi multumim hackerilor romani pentru patriotism si pentru CURAJ !
  –Pentru anonymous89432 , imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat . sper sa poti duce la capat si sa dezvalui toate informatiile din dosar . Cine stie , ar putea face o mica schimbare acele informatii…
  Mi-ar fi placut si mie sa activez in acest domeniu dar cred ca e destul de tarziu acum , am plecat pe alt domeniu.

 3. Louie

  Mult succes baieti !!! Si la partea cu „dosare bombe ” ei incearca doar sa arate cu degetul spre o alta gradina ,ca toti ceilalti ,oamenii de rand care rup in doua stirile de la ora 17 sa creada ca „institutiile statului” chiar isi fac treaba,imi e scarba de Politia Romana, DIICOT , GIPIR etc si la felul cum se „umfla” anumite dosare cu asa zise probe la fel cum s-a „umflat” si in dosarul lu’ „Ice” ,dupa spusele acestuia. PS: nu e SINGURUL DOSAR „umflat cu probe fictive” care a fost pus in fata instantelor din Romania! Va dura mult pana nu vom mai vedea „sifoane SUA ” trecand pe langa noi ca simpli cetateni. O dimineata cu spor sa aveti ! 😉

 4. Lovanonimua

  Da , din pacate cunosc problemele statului roman ceva , si are foarte mare dreptate „ice”. Daca toti romanii ar fi fost mai unitii mai iubitori mai curajosi, cu siguranta ar fi tinut partea acestui baiat si a altora, pentru ca statu nu ne ofera nimic , tara nu ne ofera nimic, nu suntem lasati sa avansam, nu suntem lasa ti sa oferim informatii noi cei care cat de cat avem habar sau ne-am lovit de anunite situatii si vrem sa le impartasim suntem inghesuiti si pedepsiti pentru ca incercam sa deschidem ochii altora!! Eu personal port discutii si incerc sa incurajeZ anumite persoane sa treaca peste aceate momente, si cu siguranta daca nu era invidia si oftica atat de mare , au fi primit acesti oameni (hackeri)ajutor din partea tarii, au fost mai isteti si din cauza asta . In romania daca traiesti bine si nu ai credite la banca, si datorii la stat , esti hot!!! Daca iesi din randu oilor si ai minte sa ti faci banii singur esti mafiot. Daca esti parlamentar si furi painea de la gura oamenilor esti cinstit si votat!!!! Si mai te iei si te astia mici si ii lsi in groapa ! Mi e rusine ca sunt roman unde ma duc !!!!! Pacat !!!

 5. Love#anonimus

  Am scris conducand , imi cer scuze pentru greselile de ortografie ! Baietii capu sus !!!! Si .. Tratatii asa cum merita !!!

 6. andrei

  fain articolul. am o singura intrebare cum concureaza portul amsterdam cu portul constanta, tinand cont ca amsterdam are deschidere la atlantic, iar constanta este un port la marea neagra, care, intre noi fie vorba, nu are deschidere decat la rusi.

 7. Trimegistro

  Un articol deosebit de interesant , ar trebuii sa cream un WIKI LEAKS ca Assange Julian asta merita ce ne-a mai ramas din tara noastra armata nu mai avem ,fabrici si uzine nu mai avem , strainii au inceput sa ne cumpere tara si noi ce-am ajuns intr-un fel trebuie sa ne aparam si noi , eu cred ca ar trebui sa protejam patriotii si sa-i ajutam sa libereze tara de hoti .

 8. Mult repsect pentru tine si noi te sustinem mereu .. „Squash„

 9. Alin Munteanu

  O tara de hoti, corupti, toti pe interese! Lupta intre 2 mari puteri, Romania fiind la mijoc dpdv. strategic geopolitic….
  Un viitor bun nu o sa avem, condusi de tiparnitele de bani, un sistem fiscal care banii cum ii dai, sunt calculate fiecare procente astfel incat banii sa se intoarca inapoi!
  S-au inmultit intermediarii! Defrisari, vanzari, terenuri la mila subventiilor APIA, supradeclarari de terenuri pe blocuri fizice, tot ocupat pentru fonduri, firme fantoma, privatizari, legi de asuprire si protectie parlamentari…
  Oare am ajuns toti slugi in propria tara? Un sistem in care unul ce fura o gaina, ori ceva de valoare mica e pedepsit de 10 ori ca unul ce fura de 1000ori?
  O lupta intre avocati mereu… influenta, nepotisme!
  RESPECT HACKERILOR ROMANI CE IMBUNATATESC MEREU SECURITATEA!
  Fara hackeri, cine s-ar ridica la standardul de securitate, la nivelul nostru…?
  Hackerii gasesc hibe in sisteme de operare, retelistica, legi, justitie, orice!
  Creativitatea e solutia si pozitivitatea!

 10. Daniele

  Putem sa schimbam totul . Tot sistemul.
  Trebuie sa veniti pe grupul DEMOCRATIE DIRECTA SARMISEGETUZA, sa cititi comentariile de la postarea fixata.

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *