Puncte de vedere

„Hai la lupta cea mare”… cu „corupțea”, bineînțeles

  Un regim autocratic care își face un stindard din „lupta” contra corupților și a hoților ne transformă pe toti […]

 

Un regim autocratic care își face un stindard din „lupta” contra corupților și a hoților ne transformă pe toti în suspecti, pas cu pas. Pe nesimțite și prin asociere, vom fi făcuți toți vinovați de fapta colectivă de a nu iubi stăpânul sau de a nu-l crede pe cuvânt. Ceea ce am dobândit sau am agonisit va deveni rapid, in mod generic, prezumtiv ilicit. Și atunci, în numele „luptei” contra corupției si a hoților, bunurile si economiile personale se vor confisca sau se vor pune sub sechestru, în vederea confiscării. Pentru așa-numita confiscare extinsă, chiar și bunurile rudelor sau ale firmelor pe care le controlăm vor putea fi confiscate sau sechestrateși asta chiar și în cazul în care respectivele rude sau persoane juridice sunt complet inocente.

După cum intuiam, ni se pregătește o dictatură militară de tip chilian: Europa FM comandă și IMAS execută un sondaj din care rezultă că 47% dintre „alegatori” consideră că Laura Kodruța Chioveși ar trebui să candideze la președinție.  Începutul s-a întâmplat deja, acum urmează detaliile.

Iohannis e primul care ar trebui să se teamă, și nu doar pentru că va pierde al doilea mandat, ci mai ales pentru că are peste 40 de dosare penale pe rol. Dragnia, cu al său „scor” de 8%, precum și cu iminența condamnărilor penale pe cap, nu are ce pierde. El e deja la timpul trecut.

Să vedem ce vor zice susținătorii anticorupției când, la fel că în Chile, „dreapta” economică va primi în dar un frumos guvern de procurori, condus de un dictator în fustă. Guvern care le va asigură tot ce trebuie pentru „libertatea” comercială de a-și face sclavi și furnicuțe dispuse să lucreze 18 ore pe salarii de doi lei.

Și, mai ales, să vedem ce va zice minunatas Europă populară și tehnocrată când statul de drepți va fi învins. Mai precis, când va fi înfrântă orice idee de democrație prin drept. Și când, obligați de dictatură, vor umflă rândurile celor cinci milioane de români care deja și-au părăsit țara.

Numai naivii pot crede că, dacă ești nevinovat, nu ai de ce să fii deranjat de lupta anti-coruptie si de monitorizarea industrială, metodică, pe care ne-o administrează de 15 ani neo-sekuritatea. Cu sau fără vină, că suntem sau nu hoți ori corupti, bunurile si banii ne vor putea fi confiscate(i). Iar asta li se va întâmpla chiar si sekuristofililor.

Cam asta este consecința dorintei ca în fruntea coloniei (pe care încă o denumim, teoretic, „țară”) să fie pusi procurorii. Puși, nu aleși.

În România, în conturile bancare ale particularilor se află peste 73 de miliarde de euro. Primii vizați de confiscare sau de sechestrul în vederea confiscării sunt acești bani. De altfel, acești bani vor putea fi confiscați și dacă stăpânii, păpușarii viitorilor conducători ai autocrației procurorilor, vor decide că băncile la care ținem aceste economii trebuie salvate cu banii nostri. După care, la rând, vor veni fondurile de pensii.

Nu vă credeți vizați de acest coșmar? Bine, dormiți linistiti. Alții au decis deja pentru voi.

                                                                                                   Gheorghe Piperea

P.S.: Rogu-vă, evitați șablonul cu „Dragnia” (omul este deja istorie) și cu PSD. Avertismentul de mai sus nu are nimic electoral. E vorba despre principii. Știți dvs., chestiile alea după care ne ghidăm în viată. Când cineva a zis că toți – politicieni sau comentatori independenți, echidistanți – sunt vinovati în grup, urmând a fi condamnați prin OUG, și nu prin decizii ale judecătorilor, și când altcineva a zis că proprietatea privată e depășită, la modă și progresistă fiind proprietatea de grup (și chiar și iubirea în grup), s-a depășit deja linia roșie. Au fost distruse niște cutume bazate pe principii. Și s-au născut, din nou, coșmarurile sec XX – fascismul și comunismul.                                                     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *