Colimator

Haos în ograda lui Augustin Lazăr

  Parchetul General neagă oficial „formarea” procurorilor la Serviciile secrete, în timp ce Direcția Anti-Teroristă DIICOT îl contrazice și confirmă […]

 

Parchetul General neagă oficial „formarea” procurorilor la Serviciile secrete, în timp ce Direcția Anti-Teroristă DIICOT îl contrazice și confirmă participarea la cursurile a două „școli de magistrați progresiști” din București: Academia SRI și Ambasada SUA

                             Lazăre, ia neștiința ta și umblă

Justiția post-decembristă a avut două perioade distincte în „maturizare”: anii ’90, când nu a făcut nimic și anii 2000, când a făcut greve și Protocoale cu serviciile secrete. Parchetul General, de exemplu, are și azi procurori care, între două „proteste” împotriva Ordonanțelor Guvernului, merg la cursurile Serviciului Român de Informații (SRI) și ale Ambasadei SUA (în mod ironic, unul din marii contestatari ai Legilor Justiției din România). De cel puțin patru ani, procurori ai Parchetului Public (din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- DIICOT) participă la „formări” oferite de SRI prin Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV, parte integrantă a Serviciului), în timp ce Augustin Lazăr – lovit grav de amnezie – susține în fața presei că nu știe nimic.

Lazăr este prezumtiv plătit doar pentru ce știe: dacă ar fi fost plătit pentru ce nu știe, Guvernul ar fi trebuit probabil să aloce la Parchetul General un mega-buget, comparabil cu cel al Serviciilor secrete reunite.

                          Câtu-i lumea țară nu-i, ca țara DICOTului

Mai mult, cu toate că DIICOT confirmă într-un Raport controversata colaborare a angajaților săi cu SRI, Augustin Lazăr insistă în neștiința sa, chiar dacă prin Lege a fost membru al Comisiei de evaluare a procurorilor DIICOT – evaluare desfășurată periodic, la fiecare 2-5 ani: exceptând desigur perioadele când DIICOT e plecat la SRI sau la grevă. Eventual, înainte de a formula solicitări către Guvern și națiune, liderii procurorilor din România, începând cu conducerea Parchetului General și cu cele ale unor fantomatice ONG din Justiție, ar trebui să dea dovadă că breasla își face bine treaba pentru care este plătită de societate. Ca orice activitate într-o instituție bugetară, munca de Parchet implică performanță, standarde și în multe cazuri onoare, respectiv demnitatea de a spune mereu adevărul.

                            Unde-i place lui DIICOT: la SRI și la „proteste”

În februarie 2019, răspunzând unei solicitări de Informații de Interes Public înaintată de cristoiublog.ro, Parchetul General susținea că nu există o participare a procurorilor săi la cursuri organizate de Academia SRI. „La nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu există nicio evidență privind participarea procurorilor la forme de instruire și formare organizate de SRI sau de structuri similare”, ne-a transmis sec Biroul de presă al Ministerului Public.

Click pe text pentru mărire!

Pentru verificarea competenței profesionale, procurorii sunt supuși periodic unei evaluări care include și obligația de formare profesională continuă, respectiv absolvirea unor cursuri specifice: o Comisie de evaluare lucrează cu acest prilej un dosar de evaluare pentru fiecare procuror, care va cuprinde toate informațiile referitoare la proces.

În acest context, ca membru al Comisiei pentru evaluarea procurorilor DIICOT, Augustin Lazăr știa precis că participarea procurorilor pe „formare” la cursurile Academiei SRI sunt importante pentru un dosar de evaluare. În acest sens, sintagma folosită de Parchetul General „nicio evidență referitoare la participarea procurorilor la forme de formare organizate de SRI” rămâne un mister: a căutat Lazăr în evaluările tuturor procurorilor DIICOT ca să afle adevărul? Niciun muritor de rând nu poate pătrunde la dosare de evaluare, ele fiind „confidențiale”: procurorii, această castă care lucrează cu secretele oamenilor, s-au înconjurat de timpuriu de secrete.

                 Ce m-e drag pe lumea asta: Klausul, job-ul și nevasta

Înfipt la Ministerul Public pe un salariu generos, numai bun de donat familiei, Augustin Lazăr sfidează evidențele și dovedește prin răspunsul adresat cristoiublog.ro  că nu are habar despre ce se întâmplă în propria ogradă: aceasta pentru că, în paralel, un Raport al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) dezvăluia că, în 2018, procurori dintr-un grup de 71 de persoane au participat la cursuri de „formare” organizate de Academia SRI (condusă de „multiculturalistul” Adrian Ivan) și (colateral) de Ambasada SUA, condusă de „globalistul” Hans Klemm.

Click pe text pentru mărire!

Prea ocupat cu obsesia de a-și păstra postul – amenințat public de revocare, Augustin Lazăr apare ca depășit de rigorile managementului modern și oferă, prin neseriozitatea acestui răspuns către presă, doar imaginea de petic la sacul cârpit al celui ce l-a propulsat (președintele Klaus Iohannis) într-o funcție care azi arată mult prea mare pentru el.

                                SRI curge la deal: studiu individual 

În răspunsul său, Parchetul General încearcă să transforme prezența procurorului la cursurile SRI într-un soi de „moft” occidental sau de „hobby” ca „pregătire suplimentară”. „Procurorii au opțiunea personală de urmare a oricăreia dintre formele de pregătire profesională, prevăzute de lege, în măsura în care procurorii consideră necesară și utilă o pregătire suplimentară într-un anumit domeniu”, insistă Biroul de Presă al lui Lazăr în mesajul către publicația noastră.

Prezența unor angajați DIICOT la cursurile Academiei SRI nu este un „moft”, câtă vreme este certificată într-un document oficial al Direcției Anti-Teroriste și sugerează că participarea lor este cunoscută Parchetului General, fiind eventual propusă în cadrul unui Program anterior de formare profesională. Iar dacă procurorul general al României nu a aflat, DIICOT este parte a Parchetului General, iar el, Augustin Lazăr, a fost membru al Comisiilor care au evaluat procurorii DIICOT, atunci când s-a impus.

                      Pixu și cureaua lată, ce cursant eram odată

În decembrie 2018, publicația cristoiublog.ro dezvăluia în exclusivitate că Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), care este parte componentă a SRI și este condusă de „multiculturalistul” Adrian-Liviu Ivan (cel care l-a „recuperat” pe fostul adjunct SRI Florian Coldea la Universitatea Babeș- Boliay), a început să instruiască procurori ai Parchetului General din 2015: potrivit rapoartelor Ministerului Public citate de cristoiublog.ro, cursanții proveneau dintr-un grup masiv de procurori ai Parchetului General (120 între 2015-2017, respectiv alți 71 în 2018) dovedindu-se astfel că specia procurorului „perfecționat” printr-un serviciu secret nu era una pe cale de dispariție în România.

La vremea respectivă, SRI refuza să facă publice tipul de training și numărul cursanţilor de la ANIMV, pretextând că erau informații „cu caracter personal”.

Click pe text pentru mărire!

Practic, faptul că Justiția încă se „perfecționa” la școala serviciilor secrete era ca o prelugire „firească” a faptului că România era singura țară UE unde echipe mixte ofițeri de informații- procurori fuseseră implicate pe dosare penale într-o așa-zisă „campanie anti-corupție”, lesne asimilabilă azi unui Sistem paralel.

                           Unde sosesc procurorii DIICOT când sosesc?

Atunci când sosesc la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), procurorii DIICOT sosesc în brațele rectorului Adrian Ivan. Filozofia de muncă (și probabil de viață) a rectorului ANIMV este relativ simplă: Ivan este un „multiculturalist”, alături de șefii săi, președintele Klaus Iohannis – care este un „multilateralist” și de Eduard Hellvig, care este un „opozant al populismului” – trei fracturi ale oaselor limbii care descriu un „globalist”. Rectorul Adrian-Liviu Ivan a fost numit în octombrie 2017 (pentru mandatul 2017-2021) dar neoficial, numirea sa în funcție ridică semne mari de întrebare, fiindcă nici în prezent nu se cunoaște dacă a  fost singurul candidat contactat de Hellvig înainte de concurs.

Europeanul multiculturalist Adrian-Liviu Ivan formează securistul de tip nou, lipsit de patriotism și devotat cauzei globalismului.

Conform propriilor declarații,  Ivan a fost făcut militar (ofițer) „pe repede înainte” și astfel a putut să participe la concursul de ocupare a postului de rector al Academiei Serviciului. În rest, este liniște, iar procurorii Parchetului General sosiți să studieze la Ivan se „dezvoltă” aici armonios, într-un mediu prietenos și alienat-globalist, finanțat direct de la bugetul „populist” al Coaliției de la guvernare PSD-ALDE: eventual, ei stau vara cu burta pe carte, iar când vine răcoarea, intră sub acoperire.

                                                                                                                    Traian Horia

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. lazăre lasă-ne

    ca șef de CAP făcea carieră acest sorosist cu doi neuroni juridici între urechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.