Observator

Hiperprotecția copiilor moderni

  În urmă cu două seri eram la plimbare cu Maya, cățelușa mea și în fața unei scări de bloc […]

 

În urmă cu două seri eram la plimbare cu Maya, cățelușa mea și în fața unei scări de bloc m-am întâlnit cu alte două persoane care aveau câini. Toți câinii de talie mică, unul dintre ei avea 5 luni, Maya 1 an și 4 luni, deci nimic periculos. În timp ce discutam diverse lucruri despre problemele cățeilor, în fața noastră apare un individ cu doi băieți de vreo 3 – 4 ani și ne avertizează să ne luăm câinii în brațe pentru că copiii lui se tem foarte tare de animale și nu vor să intre în bloc.

Am luat-o pe Maya în brațe și am invitat pe unul din copii să o mângâie, ca să vadă că nu are niciun motiv să se teamă. Bărbatul a luat copilul de mână și l-a smucit, răstindu-se la mine: „Nu, am spus NU!”, după care la fel de iritat: „Eu hotărăsc… eu hotărăsc ce și cum!”

Atunci mi-am dat seama că nu copiii aveau o problemă, ci acel părinte nevrotic și paranoic. De fapt ce hotărâse el, să crească doi copii simandicoși, fricoși și nevrotici precum tăticul lor?!

Cu câteva zile în urmă văzusem o fetiță tot de vreo 3 – 4 ani pe bicicletă care tot țipa, iar mama ei încerca să o liniștească spunându-i că nu o calcă nicio mașină și nu o mușcă niciun câine.

Nu aș vrea să generalizez, dar se pare că părinții de azi își educă copiii ca și cum aceștia ar trăi nu într-un oraș și o societate civilizată, ci în inima junglei, sau pe o planetă plină de monștri, precum în filmele cu Riddick. Practic copiii nu se mai pot bucura de copilărie și de joacă, pentru că la tot pasul sunt pândiți de tot felul de pericole și capcane.

Dacă merg la școală sau la grădiniță, trebuie duși și aduși obligatoriu cu mașina, pentru că lumea e plină de pedofili care abia așteaptă să-i răpească.

Nu mai pot ieși la joacă în fața blocului pentru că îi calcă mașina sau îi mușcă vreun câine. Trebuie să se spele pe mâini și să se dezinfecteze de zeci de ori pe zi, pentru că peste tot e plin de bacterii și viruși care îi pot îmbolnăvi. Acum, cu această „pandemie”, chiar s-a întrecut orice limită, copiii trebuind să poarte mască, nu mai au voie să se joace împreună și nici măcar să meargă la școală.

În ceea ce privește educația, părinții se tem să impună reguli copiilor, să îi oblige să facă anumite lucruri sau să ridice tonul atunci când fac răutăți, de teamă să nu le afecteze personalitatea și să nu-i traumatizeze psihic. De pedepse nici nu poate fi vorba. Așa se face că tot mai mulți copii din ciclul gimnazial merg deja la ședințe de psihoterapie, pentru că au „probleme emoționale”.

Această hiperprotecție pe care le-o acordă părinții, confrom normelor societății de tip occidental, le face mai mult rău copiilor, aceștia devenind la adolescență și maturitate nevrotici, inadaptați, cu toleranță foarte mică la frustrare, narcisiști, paranoici, cu grave probleme de comunicare și de multe ori cu tendințe antisociale.

Îmi amintesc de copilăria mea, când aveam 6 – 7 ani. Dacă nu eram la școală și nu aveam lecții de făcut, mama mă trimitea la joacă în fața blocului sau pe maidanurile din îmrejurimi și până seara nu avea habar de mine. Copiii de pe vremea aceea erau numiți ”generația cu cheia la gât”, deoarece, de multe ori ambii părinți lucrau, bunicii nu erau prin preajmă și copilul trebuia să vină singur de la școală, să meargă apoi la joacă și pentru a nu pierde cheia de la apartament, aceasta era purtată cu un șnur la gât.

În spatele blocurilor erau șantiere și terenuri virane, care, conform normelor de zi erau pline de pericole: pereți de beton prefabricați sprijiniți aiurea, schele, macarale, bene de mortar pline cu apă în care înotau larve de țânțari și mormoloci de broască, mormane de moloz și fier-beton în care te puteai răni lesne…

Mai tot timpul aveam genunchii și coatele julite de la căzături, mâncam cu mâinile murdare fructe pe care le culegeam din copaci, mă jucam cu câinii și pisicile de pe maidan, jucam pac-pac cu ceilalți copii în clădirile aflate în construcție. Uneori eram prinși de copiii mai mari în aceste clădiri care ne „arestau” pentru că am intrat pe „proprietatea lor”. Alteori de jucam cu focul la propriu arzând cartoane, hârtii și tot felul de chestii găsite pe câmp, ne plimbam cu trotineta, bicicleta sau rolele, făceam pocnitori din șuruburi și „scăpărici” de la chbrituri, trăgeam unii în alții cu „invizoace” sau cornete de hârtie suflate cu o țeavă, de Anul Nou făceam pocnitori cu carbid și bice cu care mergeam la colindat și câte și mai câte!

Făceam toate aceste lucruri fără să ne temem că ne accidentăm, că ne îmbolnăvim de la microbi, că răcim dacă bem apă rece după ce am jucat fotbal, nu ne era teamă de câini, de mașini, de pedofili sau de mai știu eu ce. La fel și părinții noștri, nu își făceau atâtea griji că am putea păți ceva și nu considerau că trebuie să stea cu ochii pe noi 24 de ore din 24.

Azi oare de ce nu mai este la fel? Principala vină o au mass-media care de dimineață până seara nu fac altceva decât să bage frica, panica și anxietatea în rândul publicului. Televiziunea în special, creează percepția unei lumi în care la tot pasul ne pândesc pericole, o lume plină de criminali, infractori, accidente, dezastre nenorociri, pandemii, războaie, atentate teroriste, suntem bombardați permanent cu alerte de caniculă, de furtună, de cutremur, de inundații, de poluare, de radiații și tot ce se mai poate imagina.

Pe urmă, de pe urma fricii, a panicii și îngrijorărilor de tot felul profită o serie de afaceri, care au tot interesul să întrețină aceste lucruri, pentru a putea vinde o serie de produse, de care altfel oamenii nu ar avea nevoie, cum ar fi de exemplu asigurările, sistemele de securitate, tot felul de medicamente pentru boli inventate, produsele de curățenie și igienă folosite în exces.

De asemeni Oculta Globalistă are interesul ca cetățenii să fie tot timpul în frică, angoasă și paranoia, pentru că astfel sunt mult mai ușor de controlat și manipulat.

Cel mai trist este că azi copiilor li se răpește copilăria, bucuria jocului și a libertății, iar părinții lor sunt încărcați cu griji exagerate și cheltuieli mari pentru lucruri absolut inutile, în speranța că astfel vor oferi copiilor siguranță și sănătate.

                                                                                 Dan TĂNĂSESCU, dantanasescu.ro

Citiți și:

Cum am mers eu la școală singur și pe jos

A fost odată în București…

4 Comments

 1. anonim

  ai partial dreptate.

  Dar Inainte te proteja societatea.. Da, erau si atunci scursuri, dar societatea fiind inchisa copiii, ca de ei e vorba, erau mai protejati de toti psihopatii..
  Acu Nu mai este aceeasi situatie. Societatea s-a schimbat in rau.

  In rest, mere pere julituri perfect de acord.

 2. Gabriela

  Da, frica, angoasa si paranoia haladuiesc nestingherite peste omenire; dar nu ceea ce vrea “Oculta Globalista” ar fi logic sa se intample ci ceea ce vor oamenii – locuitorii acestei planete – care nu stiu sa vrea ceva ci stiu si le este comod sa li se impuna ceva, ei fiind permanent cu ochii-n telefoane traind practic virtual profun, iar fizic inconstient….si-au transferat atat puterea mentala cat si cea fizica unor persoane cu care se culca si se trezesc din somn odata cu media fara a mai avea prea multe pretentii de la viata…un mic procent pe mapamond, iar in Romania aproape infim traieste cu adevarat adevaratele angoase legat de ceea ce trepaneaza Universul astazi, dar si mai mult de ceea ce se pregateste asiduu de ceva timp…totusi, nu as recomanda nimanu sa-si lase copiii pe maidan sau sa plece cu orele de langa parinti sau rude cand dispar doar in tara noastra 4 – 5 mii de copii pe an…. de pedofili, ce sa mai spun, acestia au intrat deja in tagma celor “privilegiati” ce trebuie protejati putand sa se simta frustrati prin discriminare…acesta este un argument adus de oficiali care arata clar unde ne aflam si incotro mergem….!

 3. gheorghe

  Nu parintele copiilor avea o problema ci proprietarul zeului “caine”.
  Deformarea psihologica spre “iubirea” de animale – cu predilectie pentru cele tinute in casa – face parte din degradarea morala si sociala a societatilor pretins avansate.
  O fi avansare la lene si confort, la distractii si acumulare materiala…
  Societatea umana pretins civilizata si-a atins una dintre limite cazand in absurd: dă animalului suflet, adica minte si constiinta de om in timp ce avorteaza si intoarce spatele oamenilor aflati la nevoie, saraci materialiceste.
  Animalul are spirit, nu si suflet: nu iubeste si nici nu intelege iubirea care tine de relatia simtire-constiinta; asta de la urma nu e animalului.
  Desi stiu ca sint demoni asa-numitii extraterestri… daca (prin absurd) ar putea face “dreptate” ar lichida omenirea fiindca – desi pretinde ca iubeste “animalul” il persecuta prin “prizonierat”, sluga a propriei devieri mentale.
  Daca robotii ar prelua “conducerea”, atunci omul va deveni animal de “companie”, cu botnita – care deja unora le place! si lesa: sa-i castreze, sa-i tunda punk si sa le faca injectii sa- deparaziteze..
  ====
  Culmea educatiei in ziua de azi: desfranare, perversitati sexuale, avorturi, droguri, joaca la calculator/tableta/ etc. si… fericirea diminetii: strans rahatul dupa caine.
  … oameni cu facultati si titluri academice…
  ——
  Nu doar ingestia agentilor biologici specifici animalelor ataca creierul si modifica comportamentul “proprietarului” ci si transferul prin inspiratie, pori sau rani (chiar minore, nederanjante si putin vizibile).
  Toxoplasmoza, teniaza, toxocaroza, psitacoza, salmoneloza, rabia, boala Lyme și leishmanioza, giardia, leptospiroza, cripto-sporidioza, stafilococ auriu meticilino-rezistent, …. cateva boli care sint grave – da’ ce-i pasa proprietarului; crede ca scapa daca a dus animalul la vaccinare!
  A te pupa si linge cu animalele si a le inghiti saliva si bacteriile nu fac parte din mediul natural al omului.
  Sigur ca in tarile unde animalul a devenit mai important decat omul si mentalitatea se “duce” pe aceasta pista falsa si gasesc si argumente materiale de a-si arata dezacordul.
  Nu poti cere cuiva pentru care stransul rahatului dupa caine inlocuieste facerea de familie si cresterea de copii.
  Nu poti astepta de la un zoolatru sa-si recunoasca devierea patologica, patima de insotire “recreationala” si de inrobire – de fapt – a animalelor.
  Acest dezechilibru afectiv dar si mental este indus propagandistic si cat timp fraierul nu simte, “industria” pet-urilor este profitabila.
  Animalul trebuie respectat si ingrijit IN MEDIUL LUI.
  Nu se transforma habitatul uman intr-unul nefiresc si nesanatos al animalului.
  De ce – de fapt – nu “ajuta” animalul in mediul animalului si-l ia in casa omul?
  De ce il lipseste pe animal de dezvoltare normala si dezvoltarea capacitatii de supravietuire?
  … fiindca omul care zice ca il “iubeste” il inrobeste pe animal si-si face fanteziile lui, unele persoane fiind zoofile cu pretentie de “protectoare” si “iubitoare” de animale…
  Cate femei am vazut cu dulai in lesa si foarte duioase cu ei… or fi si barbati, cine stie?
  Sa ne spuna doamnele proprietari de “tăurași” (caini mari!, masculi), cine ii spala “delicat” la ce au intre picioare si cu ce…?

 4. gheorghe

  Ma bucur ca ma urmaresti ce spun… chiar daca nu intelegi.
  Probabil ti-este greu sa depasesti 2-3 fraze ca te ia durerea de cap si mergi “pe sarite”.

  Nu astepta lumea sa “ofere” copiilor ci fa-i si invata-i sa se bucure de Creatie.
  Eu nu i-am “neglijat, abuzat, …, ucis” pe copiii mei si nu sint politist, detectiv, procuror, judecataor sa sanctionez si sa pedepsesc vinovatii – … tu ce faci cu ei?
  “Cresteti si va inmultiti” nu este “reproducere”, tovarase!
  Tu, daca nu ai fi impotent ai vedea ca un copil nu este “reproducere” a vreunui parinte ci este o fiinta unica. Cred si eu ca toti crestinii se reproduc, nu trebuie carte decat ca sa omori copiii! Tu esti “reproducerea” unui cretin, asta este cert!
  Dreptul la viata nu il da mintea ta ratacita, dar tu doar hotarasti – de prea multa liberatate – MOARTEA si te crezi destept si responsabil.
  Eu imi cresc copiii mei, tu ii omori pe ai tai si lingi in dos lighioanele; grabeste-te sa faci cea ce te defineste: strange rahatu’ dupa caine, unealta vorbitoare!
  Postarea ta dovedeste ca urasti “omul” si desfizi credinta crestinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.