Atitudini

Holocaustul  învrăjbirii noastre

  După discordia creată de palatul „Dacia” vizat inițial de institutul „Elie Wiesel”, iată că acum urmează scandalul cu parcul […]

 

După discordia creată de palatul „Dacia” vizat inițial de institutul „Elie Wiesel”, iată că acum urmează scandalul cu parcul muzeului „Grigore Antipa”, al carui teren Guvernul Dăncilă vrea sa-l ofere aceluiași institut pentru construirea unui muzeu în care românii să fie acuzați că sunt ucigași de evrei. Zeci de personalități ale mediului academic semnează o scrisoare adresată premierului premierului: „Orice discuție privind înstrăinarea unei părți din parcul Muzeului Antipa este complet neavenită”.

Arc peste timp, remember:

4.08.2005: Hotărârea de Guvern nr. 902 din 4 august 2005 privind înființarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR), instituție guvernamentală aflată în subordinea prim-ministrului României și susținută financiar din bugetul național. A fost înființat ca rezultat al „Raportului final al Comisiei Internaționale «Elie Wiesel» de Studiere a Holocaustului în România” și la propunerea președintelui Ion Iliescu.

9.10.2005: Deschiderea oficială a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR) de „Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România”, eveniment creat cu un an înainte, când a și fost prima comemorare oficială, în 9 octombrie 2004.

6.03.2016 – 11.03.2016: Vizita de stat a președintelui Klaus Werner Iohannis în Israel.

8.03.2016: Președintele Iohannis vizitează Muzeul holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim, unde declară: Sunt pe deplin hotărât să sprijin înfiinţarea în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului. Voi discuta cu Guvernul să avem un plan concret cât de curând”… „profesorii şi elevii români să vină şi să înveţe despre Holocaust” … „un astfel de muzeu ar produce transformări în planul mentalităţilor societăţii”.

2.07.2016: Moare impostorul Elie Wiesel în Manhattan, New York (SUA) .

7.07.2016: Comitetul Evreiesc American își trimite directorul executiv în România pentru a stabili împreună cu președintele Iohannis și cu primul ministru Cioloș înființarea unei  „structuri educaționale instituționalizate care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului”.

30.08.2016: Primul ministru Cioloș semnează Hotărârea de Guvern nr.  625/2016, care este baza juridică pentru înființarea unui muzeu de istorie a evreilor din România și holocaustului, cu bani publici, de către „Institutul Național pt Studierea Holocaustului din România –Elie Wiesel”. Simultan, HG 625/2016 trece Institutul „Elie Wiesel” în directa subordine a primului ministru, astfel încât finanțarea acestuia se face discreționar de către primul ministru.

De ani buni asistăm pasivi la acuzații halucinante privind un așa-zis holocaust împotriva evreilor din România și la apariția unor legi staliniste prin care cei care neagă „holocaustul” din țara noastră sunt pasibili de închisoare.  Am privit stupefiați lupta pentru a impune un muzeu al acestui „holocaust” în buricul Capitalei. Mai întâi la palatul „Dacia” și acum în parcul muzeului „Grigore Antipa” din Piața Victoriei prin construiea unui sediu pentru acest muzeu de către institutul „Elie Wiesel”.

Institutul „Elie Wiesel” din România, plătit generos din banii românilor ca să-i transforme în neam de criminali, nu face altceva decât să ne scoată vinovați de un oarece holocaust petrecut pe pământ românesc, așa cum îl arată și propria denumire: Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Lucru total neadevărat, se știe că mareșalul Ion Antonescu a salvat mii de evrei din Polonia și nordul Ardealului ocupat de unguri de la deportarea în lagărele naziste. Pe de altă parte, nimeni nu vorbește de evreii comuniști din Basarabia care în 1940 au schingiuit și omorât zeci de soldați români și populație civilă de origine română. La fel, aproape nimeni nu vorbește despre crimele comise de bolșevicii evrei, veniți călare pe tancurile sovietice după 23 august 1944, împotriva românilor! Puțini au curajul să vorbească despre holocaustul roșu îndreptat împotriva românilor!

Trebuie să se dovedească cu probe concrete, nu cu povești inventate, că pe teritoriul României  s-a produs holocaust. România nu a deportat evrei în lagărele de concentrare naziste, așa că nu poate să fie acuzată de holocaust! A fost singura țară dintre cele aliate Germaniei naziste în Europa sau ocupate de aceasta care nu a permis deportarea evreilor în lagărele germane!!! De ce pe vremea comuniștilor – cu toată liota de evrei bolșevici înfiltrați la vârf peste tot! – nu se discuta despre un holocaust în România, deși atunci au fost publicate toate cărțile despre holocaust ale lui Oliver Lustig, un evreu deportat real – nu în mod mincinos ca impostorul Elie (Eliezer) Wiesel, dovedit ca escroc cu această înșelăciune (Elie Wiesel, escroc à la Shoah)!  –  din nordul Ardealului ocupat de Ungaria horthystă și supraviețuitor al Auschwitzului? Nu exista nici un institut evreiesc de studiere a holocaustului. Doar conducătorii pe care i-a avut România în ultimii ani 29 de ani au susținut ideea de holocaust, acuzele devenind tot mai vehemente, în special sub președinția lui Băsescu și a lui Iohannis.

Mai jos, publicăm scrisoarea publică prin care zeci de personalități academice îi solicită premierului Viorica Dăncilă să păstreze intact terenul Muzeului Antipa, document la care subscriem, mai puțin pasajul lingușitor cu susținerea pentru realizarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, scuzabil datorită conjuncturii în care lumea este condusă de iudeo-masoni și România a ajuns o biată colonie la cheremul tuturor. Sublinierile din textul care urmează nu ne aparțin.

                                                                                                               Marius Albin MARINESCU

 

                Către: Guvernul României

                 În atenția: Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României

                 Către: Ministerul Culturii și Identității Naționale

                  În atenția: Domnului Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale

                                                Scrisoare deschisă

                                         Stimată doamnă Prim-Ministru,

                                         Stimate domnule Ministru,

Semnatarii acestei scrisori au luat act cu surprindere de apariția în spațiul public a unor informații privind o posibilă înstrăinare a unei suprafețe de 5.300 de metri pătrați din parcul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ MNINGA) în vederea realizării unei alte construcții, respectiv a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România. Considerăm că orice discuție privind înstrăinarea unei părți din parcul Muzeului Antipa este complet neavenită în contextul nevoii imperioase de extindere și dezvoltare a Muzeului Antipa. Ne exprimăm, totodată, susținerea deplină pentru poziția exprimată deja de conducerea instituției potrivit căreia păstrarea intactă a suprafaței de teren ce aparține muzeului este de o importanță majoră, fiind garantul existenței și dezvoltării Muzeului Antipa și unica sa posibilitate de extindere.

Dezvoltarea patrimoniului și diversificarea activităților muzeului din ultimii 100 de ani au amplificat nevoia de spatiu. Muzeul Antipa se confruntă cu o nevoie imperioasă de suplimentare a spațiului de depozitare pentru colecțiile sale în continuă creștere, de un spațiu adecvat pentru organizarea de expoziții temporare de anvergură, dar și de spații noi de expunere. Toată această dezvoltare nu poate fi susținută în lipsa posibilității de extindere a Muzeului.

Considerăm că, în situația în care ar exista o soluție pentru realizarea unei construcții în curtea Muzeului Antipa, respectând restricțiile impuse de actualele regulamente urbanistice, aceasta trebuie aplicată cu prioritate pentru extinderea Muzeului Antipa.

Susținem pe deplin realizarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România dar ne exprimăm încrederea că Ministerul Culturii și Identității Naționale și Guvernul României vor găsi o modalitate de a oferi un spațiu potrivit acestei noii instituții culturale fără a pune în pericol integritatea Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, monument istoric de importanță națională.

Subliniem faptul că Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ este una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții muzeale din România, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, fiind primul muzeu asumat și construit de Statul Român în forma în care există astăzi. Cu un patrimoniu de aproximativ 2 milioane de exemplare și un număr de vizitatori de 311.639 în anul 2018, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este, de asemenea, unul dintre cele mai iubite și vizitate muzee din București și din țară.

                                                                                          Cu deosebită considerație,

Cercetător Speolog Dr. Cristian Lascu, Inițiator

Academician Prof. Univ. Dr. Octavian Popescu, Decan, Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Boliay, Cluj Napoca.

Academician Dr. Anca Volumnia Sima, Secretar științific, Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, Bucureşti, Academia Română

Academician Prof. Univ. Dr. Marian Traian Gomoiu

Membru Corespondent al Academiei Române Dr. Dumitru Murariu, Director Institutul de Biologie al Academiei Române

Membru Corespondent al Academiei Române Prof. Univ. Dr. Maria-Luiza Flonta, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Membru Corespondent al Academiei Române Prof. Univ. Dr. Dan Cogălniceanu, Facultatea de Biologie, Universitatea Ovidius Constanța

Membru Corespondent al Academiei Române Prof. Univ Dr. Mircea Flonta, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti,

Prof. Univ. Emerit Dr. Dan-Alexandru Grigorescu, Universitatea București, Președinte de onoare al Geoparcului Dinozaurilor Hațeg, Director științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului

Prof. Univ. Emerit Dr. Angheluță Vădineanu, Facultatea de Biologie, Universitatea București.

Conf. Univ. Dr. Marius Skolka, Decan Facultatea de Biologie, Universitatea Ovidius Constanța

Conf. Univ. Dr. Angela Bănăduc, Decan Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Prof. Univ. Dr. Marieta Costache, Prodecan, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Prof. Univ. Dr. Carmen Chifiriuc, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Prof. Univ. Dr. Alexandru Babeș, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Prof. Univ. Mihai Emilian Popa, Departamentul de Geologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București

Prof. Univ. Dr. Laurentiu Rozylowicz, Centrul de Cercetare a Mediului si Efectuare a Studiilor de Impact, Universitatea din Bucuresti

Prof. Univ. Dr. Cristian Iojă, Director al Departamentului Geografie și Mediu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București

Prof. Univ. Dr. Nicolae Coman, Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Boliay, Cluj Napoca.

Conf. Univ. Dr. Carmen Strungaru, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Conf. Univ. Dr. Violeta Ristoiu, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Conf. Univ. Dr. Andreea-Cristina Staicu, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Conf. Univ. Dr. Ing. Zoltan Csiki-Sava, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București

Conf. Univ. Dr. Doru Bănăduc, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. Univ. Dr. Voichița Gheoca, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. Univ. Dr. Camelia Ureche, Director departament, Departamentul de Biologie, Ecologie si Protectia Mediului, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Conf. Univ. Dr. Dorel Ureche, Departamentul de Biologie, Ecologie si Protectia Mediului, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Conf. Univ. Dr. Carmen Gache, Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Conf. Univ. Dr. Victor Surugiu, Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Conf. Univ. Dr. Mircea Mitroiu, Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Conf. Univ. Dr. Lucian Pârvulescu, Departamentul Biologie-Chimie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Universitatea de Vest din Timișoara

Asist. Univ. Dr. Alexandru-Florian Deftu, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Silviu Apostol, Learning Designer la DataWave, Facultatea de Biologie, Universitatea din București

Cercet. Șt. gr. I Dr. Simion Nicolaev, Director General, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța

Cercet. Șt. gr. I Dr. Manuela Sidoroff, Director General, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice Bucureşti

Cercet. Șt. gr. I Dr. Adrian Stănică, Director General, Institutul Național de Cercetarea Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar București

Cercet. Șt. gr. I Dr. Marian Tudor, Director, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” Tulcea

Cercet. Șt. gr. I Dr. Sorina Fărcaș, Director, Institutul de Cercetări Biologice Cluj-Napoca

Cercet. Șt. gr. I Dr. Oana Moldovan,  Institutul de Speologie „Emil Racoviță” Cluj-Napoca

Cercet. Șt. gr. III Dr Florina Raicu, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” București

Cercet. Șt. gr. III Dr. Valentin Dumitrașcu, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române

Dr. Alecu DIACONU, Institutul de Cercetări Biologice, Iași

Dr. Orieta Hulea, Director General, WWF România

Dr. Dan Hulea, Director Executiv, Societatea Ornitologică Română

Dan Bărbulescu, Director Executiv, Asociația Parcul Natural Văcărești

Dr. Răzvan Popescu Mirceni, Director Executiv, Oceanic Club

Dr. Dragoș Mantoiu, Președinte, Asociația Wilderness Research and Conservation

Ovidiu Roșu, Fundația Visul Luanei

Mihai Stoica, Director Executiv, Asociația 2Celsius

Toma Pătrașcu, Director, Bucharest Science Festival

Claudia Florescu, Grupul de Inițiativă Civica Kiseleff

Citiți și:

Guvernul filosionist Dăncilă oferă acum parcul Antipa pentru construirea muzeului holocaustului, după ce gheșeftul cu palatul „Dacia” a căzut

Istoricul cazului așa-zisului „Muzeu național de istorie a evreilor și al holocaustului din România” băgat pe gâtul românilor pe banii lor și – culmea! – într-un palat numit „Dacia”,  de unde să fim acuzați că suntem un neam de asasini participanți la un genocid etnic pentru care nu există dovezi concrete:

Cronologia demersurilor pentru înființarea  pe banii românilor a unui așa-zis „muzeu al holocaustului din România”, de unde să fim acuzați cu minciuna că suntem ucigași de evrei

Slugărnicia Gabrielei Firea în fața sioniștilor a depășit orice limită: Insistă ca Palatul Dacia să fie muzeu al holocaustului, deși chiar și solicitantul a renunțat!

De ce vrea Gabriela Firea musai muzeu al holocaustului în locul pinacotecii de la Palatul Dacia?

Comunicat de Presă privind situația Palatului Dacia și propaganda sionistă din România

Campania furibundă de învinovățire a neamului românesc pentru un genocid inventat:

Alexandru Florian – Generatorul național de antisemitism

Un Gestapo evreiesc

Defăimarea poporului român prin acuzaţia iresponsabilă de holocaust!

HoloKLAUSUL lui Iohannis!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași! (II)

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași!

România a ajuns kibbutz-ul Israelului și pisoarul ambasadorului sionist al SUA, Hans Klemm!

Este o infamie fără seamăn ca în locul recunoștinței cu care dumneavoastră evreii le sunteți datori românilor, să-i acuzați de crima cea mai inumană, cea mai abjectă: genocidul!…

Solidaritate între oamenii sistemului: Alexandru Florian (Institutul „Elie Wiesel”) îl apără pe Klaus Iohannis (fost președinte FDGR)

Noi atacuri „artistice” împotriva Neamului Românesc în Anul Centenarului Marii Uniri

În teritoriile controlate de guvernul român n-a fost holocaust!

Falsificarea istoriei, e musai ca românii să fie prezentați ca un popor de criminali!

Săpunul fabricat „din evrei”, minciuna dintre toate cea mai ticăloasă

Două articole care devoalează intențiile alogenului Klaus Werner Iohannis de culpabilzare a neamului românesc pentru crimele făptuite de alții:

 Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor?

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor? (II)

Ar fi cazul să existe și un muzeu care să prezinte crimele, ororile și teroarea bolșevicilor evrei veniți pe tancurile sovietice în România și care au rămas aici, s-au infiltrate în conducerea partidului comunist și în fruntea instituțiilor represive (Securitate, Miliție, Justiție), de unde au trimis în pușcării intelectualitatea, preoții, politicienii și studenții români! Din 1948 până în 1964, în România au fost întemniţaţi peste două milioane de români şi peste două sute de mii au fost lichidaţi în puşcării şi lagăre! Un autentic holocaust al românilor, victime ale evreilor bolșevici. Acum, aceiași bolșevici evrei, prin urmașii lor, conduc din nou România.

Parlamentul a votat înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România: Vor avea curajul să prezinte și autorii, adică bolșevicii evrei veniți pe tancurile sovietice?

„ŻYDOKOMUNA” („IUDEO-BOLȘEVISMUL”, în limba poloneză) – Cazul României (1944-1965)

Un altfel de holocaust, crimele evreilor împotriva românilor

Românii, victime ale terorismului iudeo-bolşevic

Anti-românism și anti-semitism

Bolșevicii evrei sau urmașii lor fac din nou legea în România!

După 27 de ani de spălarea creierilor, românilor li se fură țara și ei aplaudă!

 Am avut cândva o țară…

Iudaismul este un proiect politic!

Deșteaptă-te, române!

4 Comments

 1. Cornel-Dan Niculae

  Exista deja un Templu al Holocaustului
  în Bucureşti, dar evreii mai vor unul (!!!?)
  Acest „muzeu“ este Templul/Sinagoga Unirea din zona Unirea din Bucuresti pe Str. Mămulari nr. 3 din sectorul 3.
  Templul Unirea functionează deja ca muzeu, nu ca lacas de cult, deoarece este foarte, foarte aproape de Templul Coral, sinagoga centrala evreiasca din Bucuresti, unde se oficiaza curent, in fiecare vineri, ritualuri evreiesti (ca si la sinagoga chabad de la Amzei-Romana, tot relativ aproape).
  Templul Unirea nu are decat vizitatori turisti, desi a fost ajutat financiar de statul roman, permanent.
  Muzeul „Templul Unirea“ a fost reamenajat şi „reinaugurat“ în iunie 2019 sub numele de „Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România Dr. Nicolae Cajal“, desi mai poarta si numele de „Muzeul de Istorie al Comunităţii Evreieşti – Templul Unirea Sfântă“, fiind inclus pe lista monumentelor istorice din Bucureşti din anul 2015, pentru ca, fiind monument, sa primeasca finanţări de la statul roman.
  Chiar si un bucurestean reuseste, totusi, foarte greu sa viziteze muzeul-templu (caci administratorii evrei il tin mai mereu inchis), iar daca reuseste vreunul, afla expuse mai mult treburi despre… „Holocaust“.

  Este absurd sau greu explicabil de ce comunitatii evreiesti ii mai trebuie si alta cladire drept muzeu al Holocaustului, precum Palatul Dacia (initial) sau o halca din Muzeul Antipa (acum).
  Explicatia a ce se intampla ar fi ca fiecare evreu „de pe schema“ vrea sa fie bagat in seama de guvernatorii romani printr-o „rasplata“ separata de ceilalti evrei.

  Vedeti
  https://www.agerpres.ro/cultura/2019/06/07/muzeul-de-istorie-si-cultura-a-evreilor-din-romania-redeschis-intr-un-concept-modern–322861

 2. alex

  Elitele noastre, in mare parte, adopta o atitudine duplicitara! De aceea, alogenii, isi aroga din ce in ce mai mult drepturi si libertati in propria noastra tara! Cu asemenea atitudine, problema asa-zisului “holocaust” din Romania, va ramane nerezolvata mult timp! Atitudinea romanilor trebuie sa fie una radicala! Trebuie sa iesim din adormire, din letargia care ne inconjoara, daca vrem sa mai vorbim si simtim romaneste! Trebuie inteles ,o data pentru totdeauna, ca nu mai merge cu jumatati de masura! “Ia-l pe ciocoi Ioane si da-l pe razatoare!” , precum bine zicea marele poet Tudor Arghezi! Oare ce mai asteptam? Poporul(cat o mai fi el) , se vede ca nu e constient de situatia agravanta in care a ajuns tara noastra! Se distreaza, la munte si la mare, de parca ai spune ca suntem economiceste, ca in Elvetia! E posibil asa ceva? Cand tara mai are putin si se dezmembreaza, pe tine sa te intereseze numai ziua de azi? Dar maine, maine ce vom face daca libertatile noastre se restrang vazand cu ochii? Sa ajungem sclavi? Mereu ma intreb: asta-i natia romana?

 3. adria

  Arc peste timp: să nu uităm si 24 ianuarie 2017: Unirea Moldovei cu Țara Românească nu a fost sărbătorită (“comemorată” potrivit limbajului prezidențial) de către Klaus Iohannis. Președintele a preferat să meargă la Strasbourg unde a inaugurat o expoziție dedicată victimelor Holocaustului.

  Tiparul de gândire al institutului “Elie Wiesel”:
  – orice evreu care a trăit între cele două războaie mondiale este un supraviețuitor al holocaustului;
  – orice român care a trăit între cele două războaie mondiale este un legionar.

  • alex

   Nu poate fi denumit “INSTITUT” acea institutie criminala, condusa de niste escroci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.