Atitudini

Hoțul de case cauționează impostura, anatemizând China!

  Hoțul de case ajuns președinte de țară, Klaus Iohannis, a ajuns până acolo încât explică impotența, impostura și vânzarea […]

 

Hoțul de case ajuns președinte de țară, Klaus Iohannis, a ajuns până acolo încât explică impotența, impostura și vânzarea de țară în paradigmă politică. Dacă ar fi furat în China ce a furat în România era de mult judecat, cu casele luate și trimis la pușcărie, acuzația cea mai gravă fiind aceea că a furat din avutul statului! Așa, fiind pus stăpân peste colonia România, Iohannis își permite să scuze hoția, birocrația și mizeria românească-europeană în fața performanțelor chineze. Adică, în China este posibil să construiești un spital în șase zile pentru că este „dictatură””, în vreme ce în România și Europa, unde este florea libertăților, drepturilor și bunăstării nu se poate pentru că este mai complicat!

Hoțul știe din experiență că birocrația de tip occidental i-a permis să parvină. Cum să nu facă apologia falselor libertăți, cum să nu inventeze acuzații și vine unei țări pe care nu se străduie să o înțeleagă și față de care exprimă o permanentă și paguboasă aroganță cu efecte aspra României!

Ce răspunde Iohannis când este întrebat de ce nu poate România să construiască un spitalîn șase zile?

Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate ştiţi, funcţionează un sistem autocrat care dispune şi execută. Iar la noi funcţionează un sistem democrat, cu reguli europene, care pregăteşte documentaţia, după care se fac licitaţiile şi se caută finanţările respective. În acest fel, la noi durează mai mult.” – Klaus Iohannis, MEDIAFAX

Potrivit DEX, Autocrat = Conducător cu puteri absolute ; monarh absolut. V. despot, dictator, tiran.

Mistificând realitatea, pentru Iohannis China este o dictatură condusă de un tiran. Fricos și lipsit de minima bărbăție, hoțul de case se ferește să pronunțe Partidul Comunist Chinez – pe care îl confundă cu un despot, dictator, tiran! În schimb, face apologia hoției, banditismului și prăbușirii social-economice pe care le găsește firești, conform regulilor democratice europene.

Pentru că nu cere voie nimănui, China poate ridica un spital în șase zile!

Peste câteva zile, China va face o nouă demonstrație de viziune, capacitate de acțiune și forță de coeziune internă, finalizând la Wuhan un spital cu 1.000 de paturi, în doar șase zile. La acestea se vor adăuga alte trei zile în care vor fi instalate toate facilitățile medicale și vor fi activate echipele medicale. În a zecea zi, spitalul va intra în funcțiune la capacitate maximă.

În tot acest timp, la București politica anti-chineză este susținută de la cel mai înalt nivel. Cât timp se va continua pe această direcție greșită, România va rata nu doar contactul cu realitățile globale (în care marile puteri caută parteneriatul economic a Chinei), ci mai ales șansa de a avea un prieten real și onest, capabil să ajute la nevoie, dar și să ofere o asigurare intereselor românești atât de fragilizate în ultimele decade.

                                                                                                               Dan TOMOZEI

 

2 Comments

 1. gigimutu

  pai da,

  daca predecesorul lu iohan straus i-o sugea licuriciului cel mare, si iohanel se serveste tot de la licuriciu al mare!

  sugacilor! pofta buna!

 2. Dima

  Noul guvern a emis recent ordonante prin care anuleaza toate posibilele colaborari cu China: constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si parteneriatele publice-private pentru realizarea autostrazilor Comarnic-Brasov si Targu Mures-Iasi. Probabil asta a fost indicatia din partea stapanilor de la Bruxelles.
  O sa ii asteptam pe europeni si pe ”partenerii NATO” la Sfantul Asteapta sa ne construiasca noua scoli, spitale si autostrazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.