Atitudini

Huawei consideră afirmaţiile ambasadorului SUA în România „incorecte şi contrare bunului simţ”

  Huawei România răspunde acuzaţiilor şi afirmaţiilor făcute de Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, precizând că acestea sunt […]

 

Huawei România răspunde acuzaţiilor şi afirmaţiilor făcute de Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, precizând că acestea sunt total nepotrivite în situaţia globală actuală, se arată într-un comunicat.

„Nu am putut să trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de străini diplomatici de rang înalt, îndreptate împotriva lucrurilor bune realizate de angajaţii Huawei în cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat vreodată România. Huawei consideră aceste atacuri ca fiind incorecte şi contrare bunului simţ şi susţine eforturile întreprinse de oricine din comunitatea locală în sprijinul României şi al cetăţenilor săi în aceste vremuri tulburi şi, mai mult ca oricând, considerăm că nu este momentul pentru mesaje tendenţioase şi declaraţii politice de această natură. Politizarea acestei tragedii nu ajută în niciun fel România să depăşească provocările cu care se confruntă.”, anunţă compania.

Având un istoric al activităţii, în ţara noastră, de 18 ani, cu 2.300 de angajaţi competenţi, bărbaţi şi femei, Huawei a precizat: „Astăzi, suntem toţi români şi alegem să facem ceea ce trebuie, ceea ce am făcut de altfel constant în ultimii 18 ani: să fim solidari, să ne implicăm şi să aducem o contribuţie pozitivă la mediul social şi economic românesc.”

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, ceea ce este „inadmisibil” şi a avertizat autorităţile române că „aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională” şi care pune în pericol libertatea. El a elogiat măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus şi a afirmat că la ieşirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei.

Ambasadorul american a declarat: „Din păcate, prădătorii şi actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia şi China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 şi comportamentul propriilor guverne. Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti de marcă Huawei deghizate în donaţii umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, şi o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră naţională şi care vă va pune în pericol libertatea. Comportamentul de înşelăciune, confuzie şi lipsa de transparenţă a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preţ mortal pentru întreaga lume.”

În opinia sa, această pandemie în care ne aflăm subliniază importanţa transparenţei în ceea ce priveşte sănătatea umană, buna guvernanţă şi economia globală.

„Când informaţia este restricţionată, consecinţele sunt devastatoare. Ca urmare a muşamalizării de către Partidul Comunist Chinez, experţii chinezi şi internaţionali au ratat o fereastră critică pentru a limita izbucnirea acestui virus în China şi pentru a opri răspândirea sa globală. Acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului nu trebuie să li se amintească preţul plătit în vieţi omeneşti pentru minciunile comuniste.”, a afirmat Zuckerman.

                                                                                                                 bursa.ro

 

 

4 Comments

 1. adria

  “Acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului” nu-l include și pe proaspătul ambasador care a emigrat în Statele Unite la vârsta de 10 ani.

 2. Raul

  ”incorecte si contrare bunului simț”? Sant de-a dreptul scandaloase! Si enervante pe deasupra! Tehnologia 5G ar fi bună daca ar veni de la americani, dar daca vine de la chinezi, trebuie blamata. Ambasadorul asta cred ca a stat o perioada la training, i s-a spus ce sa turuie si de-atunci nu se mai opreste, are niste clisee pe care le pune oriunde se duce. Chiar ne-am saturat de toti decrepiții americani care vin sa ne dea porunci. Telefoanele HUAWEI nu pot fi interceptate si asta ii scoate pe ei din minti. Daca stam sa ne gandim, ce ne aduce noua ”parteneriatul strategic”? Pagube imense! Si imixtiune gro-so-la-nă in toate treburile noastre interne! A facut China asa ceva in vreo tara? Le este ciuda pentru ca a devenit o putere economica no 1, iar ei nu au stiut decat sa se inarmeze, ptr ca in rest, SUA e vraiște! O tara care nu traieste decat din agresiune, manipulare si expansiune barbară!

  • alex

   Foarte bun comentariu! Felicitari! Ministerul nostru de Externe, tace! Amara obedienta! Sustin, iesirea tarii noastre din acest ” partenariat strategic”! Nu ne foloseste la nimic, din contra!

 3. Un alt nemernic trimis in colonie! Credeati ca daca s-a nascut in Romania este mai bun?
  Poate ne spune acest american – evreu de ce tara care l-a trimis aici are peste 800 de baze militare raspandite in intreaga lume; poate ne spune cate baze au rusii sau chinezii?
  Ia aminte mai, Adriane, daca stranuta China sunteti in pom!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.