Atitudini

HUNOR KELLEMEN, bun de dat afară din Țară! Derbedeul!…

  De curând, Kellemen Hunor, liderul UDMR-ist a făcut următoarea declarație: „Sunt sigur ca daca statul roman in ultimii 100 […]

 

De curând, Kellemen Hunor, liderul UDMR-ist a făcut următoarea declarație:

Sunt sigur ca daca statul roman in ultimii 100 de ani nu ar fi incercat in mod permanent si deschis sa asimileze minoritatile si sa lichideze orice ce nu este roman, atunci generatia de astazi s-ar pozitiona altfel fata de acest subiect. Dar pentru ca intre cele doua razboaie mondiale si sub regimul Ceausescu aceasta intentie a fost una neechivoca, iar dupa 1989 deseori s-a putut sesiza acest scop neexprimat expres, este evident ca se regenereaza fricile: romanilor (le) este frica ca noi vrem sa rupem Ardealul, iar maghiarii se tem ca romanii vor sa ne ia identitatea etnica.

Este o declarație întru totul mincinoasă și total iresponsabilă. Mincinoasă pentru că statul român niciodată nu a încercat și nici nu a intentioționat măcar „să asimileze minoritățile și să lichideze orice nu este român”, și iresponsabilă față de maghiari, căci s-ar putea ca această declarație să fie picătura care va revărsa paharul toleranței și îngăduinței românilor față de obrăznicia maghiarilor susținuți de la Budapesta să semene vrajbă și tensiuni interetnice în România. În mod normal, românii ar trebui să le ia maghiarilor privilegiile pentru care nu știu să fie mulțumiți și recunoscători!

S-ar putea ca declarația iresponsabilului lider maghiar să ne determine pe noi, românii, să punem capăt regimului de înlesniri și privilegii acordate maghiarilor în speranța că nu-i vom mai auzi văicărindu-se ca niște muieri fără bărbat! Isterici și mincinoși, incapabili să se angajeze într-o discuție serioasă, bărbătească! Incapabili de așa ceva deoarece le lipsesc argumentele! Lucru de care s-a cam lămurit toată lumea, cel puțin la nivelul Uniunii Europene, unde se cunoaște că România este un prost exemplu în materie de protecție a minorităților! Dacă modelul românesc s-ar răspândi în toată lumea sau măcar numai în Europa sau numai în țările din jurul României, ce ar ieși ?! Europa nu-și permite să generalizeze modelul românesc, deoarece este vorba de un regim mult prea generos față de minoritari! Un regim de discriminare pozitivă prin nimic justificat!

Ce-i de făcut?

1. Autoritățile românești ar trebui să se gândească cu seriozitate că este timpul să pună capăt generozității noastre față de minoritari. Iată, liderii acestor minorități nu se grăbesc să pună la punct excesele, adică minciunile udemeriste. Există un grup parlamentar în Parlament al minoritarilor. Credeți că vor reacționa la vorbele nesăbuite ale Hunor Kellemen? Sunt vorbe care îi privesc pe toți minoritarii din România și Hunor Kellemen vorbește în numele acestora. Întreb: a primit Hunor Kellemen acordul evreilor, grecilor, țiganilor, bulgarilor, germanilor etc. atunci când a afirmat că statul roman in ultimii 100 de ani a incercat in mod permanent si deschis sa asimileze minoritatile si sa lichideze orice ce nu este roman (…) Între cele doua razboaie mondiale si sub regimul Ceausescu aceasta intentie a fost una neechivoca, iar dupa 1989 deseori s-a putut sesiza acest scop neexprimat deschis”.

Oare acesta este și punctul de vedere al celorlalți minoritari, așa cum se poate înțelege din declarația hungaroidului?

Pun pariu că declarația lui Hunor Kellemen nu va stârni niciun protest din partea liderilor minoritari din România, nici un gest de distanțare, de desolidarizare. Nici măcar din partea deputaților din grupul minorităților etnice. Foarte probabil că nici parlamentarii români nu vor reacționa public, ca grup politic sau etnic!

2. După 1 decembrie 1918, trăind cu prea mare euforie bucuria împlinirii României Mari, autoritățile românești nici măcar nu au identificat problema românilor care trăiesc ca minoritari etnici în alte țări și mai ales în țările vecine! Se poate spune că la 1 decembrie 1918 s-a declanșat în Ungaria, dar și în alte țări din zonă, o politică de asimilare forțată a românilor minoritari. Inclusiv a românilor din România care trăiesc în localități majoritar bozgorești. Românii deznaționalizați în propria lor țară!… Până acolo au împins politicienii noștri inconștiența civică și toleranța față de obrăznicia maghiarilor!

La 1 decembrie 1918 prin noua frontieră stabilită de conclavul internațional de la Paris-Versailles, rămâneau să trăiască în Ungaria ca minoritari peste 500.000 de români. Câți români mai sunt azi ân Ungaria? Această întrebare nu și-o pun niciodată oficialii români!

Nu putem continua în acest fel! Este timpul să schimbăm foaia! Este timpul să impunem principiul reciprocității în problema drepturilor minorităților etnicie! Una din două: ori se aplică acestor români minoritari din țările vecine regimul de drepturi care funcționează în România, ori românii schimbă ei acest regim după modelul țărilor vecine, după modelul drepturilor pe care le au românii ca minoritari în alte țări!În Ungaria, în Grecia, în Serbia etc

Este timpul să revizuim toate drepturile acordate în România minoritarilor etnici! Am fost prea generoși și nu meritau! Ungurii nu cunosc – cei mai mulți dintre ei, ce-i aia recunoștința! Nu știu să prețuiască omenia noastră! E timpul să afle că nu-i normal să faci altuia ce ție nu-ți place să-ți facă cineva!

Includ în această schimbare de abordare a problemei drepturilor minoritarilor etnici și declanșarea energică a unui program de recuperare a românilor deznaționalizați în țările vecine. Nu avem decât să copiem modelul aplicat de Budapesta în România, avându-i ca țintă de maghiarii din Moldova, așa zișii ceangăi. A căror maghiaritate precară, quasi nulă, nu a contat prea mult în ochii autorităților de la București, care permit să se desfășoare o amplă acțiune a cărei esență este de fapt o de-românizare mascată sub titlul recuperării pierdutei identități maghiare.

Tot aici ar intra și preocuparea – inexistentă până acum, de emanicipare a secuilor de sub opresiunea / tutela maghiară. Trebuie lucrat în secuime pentru a-i lămuri că (1) secuii nu sunt maghiari, (2) în istorie maghiarii au practicat un veritabil genocid asupra secuilor până la mijlocul secolului al 19-lea, (3) foarte mulți secui sunt români de-românizați după 1867, când s-a declanșat politica oficială a Budapestei de maghiarizare a ne-maghiarilor din „Ungaria Mare”! Secuizarea românilor a continuat însă, în mod paradoxal, și după 1918, ba chiar și după 1945. Ca și maghiarizarea șvabilor din România… Prin diverse mijloace, dar și prin nepăsarea autorităților de la București.

3. Hunor Kellemen propune o comparație pe întinderea celor 100 de ani scurși de la 1 Decembrie 1918. Ideea, deși n-am prea înțeles-o, n-ar fi rea. Așa cum o văd eu! Da, o comparație între cele două țări, cum s-au descurcat în ultimii 100 de ani, când au fost amândouă state independente și suverane! Mă întreb ce a reușit Ungaria, ca stat național și suveran, să adauge la moștenirea lăsată de imperiul habsburgic? O asemena moștenire a existat și în Transilvania! Ce mari edificii, ce mari industrii au pus la punct fiecare după 1 Decembrie 1918? Nu-mi dau seama cum s-ar putea cuantifica aceste reușite, dar sunt convins că specialiști vor fi existând în acest domeniu. Specialiști care, pentru această sută de ani, să compare isprăvile maghiare din Ungaria cu cele românești din Transilvania ajunsă în administrarea românilor! Da, sunt multe de admirat în Ungaria, dar cele mai multe – dacă nu mă înșel, sunt opera germanicilor, sunt amintiri din vremea administrației imperiale. adar, o comparație între cele două state, după 1918, sunt convins că ar scădea mult din aplombul revizioniștilor maghiari de pretutindeni. Căci le-ar pune oglinda în față! Și le-ar oferi imaginea nimicniciei lor fanfaronarde!

4. S-a cerut pedepsirea lui Hunor Kellemen pentru declarațiile sale. Consider că fraza incriminată la începutul acestor rânduri este suficientă pentru atragerea unor consecințe penale! Hunor Kellemen nu este purtătorul unor informații false, preluate de la alți „autori”! El nu este un colportor de calomnii, ci un autor! El se face vinovat că este sursă de neadevăruri care afectează grav imaginea și prestigiul românilor, el scornește minciuni despre care știe bine că sunt minciuni! El inițiază direcții de defăimare a României și girează, prin funcția sa politică, calomniile inventate! Kellemen Hunor trebuie lipsit de funcțiile publice care îi atribuie o autoritate morală nemeritată! În limitele cuprinse în legislația românească, Kellemen Hunor – fost cândva, în urmă cu 2-3 generații, Căliman, acest detractor trebuie penalizat cu excluderea din viața politică și, dacă se poate, cu excluderea din corpusul cetățenilor români! Nu merită să se mai bucure de cetățenia românească! Afară din Țara pe care n-o respectă și la a cărei destructurare lucrează de atâția ani! Afară cu derbedeul!

                                                                                                                          Ion COJA

1 Comment

  1. Niros

    Aceste orgolii nu se regasesc in randul cetatenilor si fac mult rau oamenilor in special din vestul tarii care de-o viata au trait alaturi de unguri,sarbi,germani ..etcCei din vest merg destul de des si in Ungaria si nu am observat nimic in neregula.Spuneti ca sunt multe de admirat in Ungaria si ca au fost ajutati…in regula totul …dar ei mai stiu sa fie oarecum uniti,sa nu vanda totul la straini,sa-si apere interesele …etcE ceva rau in asta?Nu iubeste UE Ungaria din cauza ca nu primeste jumatate de milion de islamisti precum Romania?Mare democratie UE asta …in cativa ani vom fi ingenunchiati de africani si arabi …asa ca despre ce mandrie nationala vorbim noi pasivii romani!? Poate sa-l dea afara pe ungur oricum toata clasa politica ar trebui rasa…:):)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *