Observator

Iar despre mass-media din România

  Cei care au citit în decursul anilor articolele mele știu că nu mai am TV. Escrocii de la RCS-RDS […]

 

Cei care au citit în decursul anilor articolele mele știu că nu mai am TV. Escrocii de la RCS-RDS și apoi de la Romtelecom, iar apoi UE care, restrîngînd dreptul la informare, ne-a interzis transmisia terestră a posturilor TV (desigur, în interesul producătorilor de TV performante, a firmelor de cablu și a firmelor producătoare de antene satelit), m-au făcut ca de doi ani să nu mai am TV.

Unii poate mă deplîng, mă consideră poate un handicapat (nu sînt, fiindcă atunci aș primi excesiv de multe drepturi de la stat). Sînt mult mai liniștit fără TV, iar știrile importante și adevărate la primesc, după ce sînt verificate, pe mail sau prin telefon.

Mai primesc chiar și glume, astăzi un prieten mi-a spus la telefon că pe whatsapp (nu am și nu știu dacă am scris corect) circulă un serial de glume despre PSD, dintre care una m-a amuzat – cică singura proastă permanent din PSD este Vasilica, ceilalți sînt proști prin rotație.

                                                            *

Astăzi m-am simțit binișor așa că am putut să ies din casă. Simțeam nevoia de puțină mișcare și de aer curat. Am avut noroc să găsesc pulpă la tavă cu sos de usturoi, dar din păcate prea puțin făcută pentru puținii dinți care mi-au rămas. Apoi, m-am răsfățat. Vis-a-vis de blocul meu este un mic paradis în centrul Bucureștiului, urci cîteva scări, un metru de la nivelul trotuarului, și ajungi pe o terasă unde, sub vișini se poate bea o bere rece (cineva a avut idea tîmpită ca în locul pietrișului din curte să toarne ciment, așa că o parte din vișini s-au uscat iar alții s-au înclinat rău de tot). Aici, am privit pe o plasmă, după mult timp, o emisiune TV.

A murit Dumitru Fărcaș, Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească! L-am iubit mult, cel mai mare taragotist tomân și un mare patriot, dar totuși cînd un om moare la peste 80 de ani, nu poți transforma asta într-o tragedie națională! Apoi a urmat un material dintr-o localitate din județul Călărași (Sohatu) în care o moartă de cîțiva ani, se scula din mormînt noaptea și arunca cu bolovani în casele sătenilor!

                                                           *

Simona Halep a cîștigat turneul de la Roland Garros – bravo ei! Presa noastră a explodat, ce performanță de excepție, extraordinară! Măi oameni buni, la acel moment Simona ocupa de zeci de săptămîni locul întîi în WTA. Vouă vi se pare ieșit din comun că cea mai bună jucătoare din lume a cîștigat turneul?

Apoi, intrînd pe yahoo, găsesc alte știri despre Simona ca de pildă uite cum a dat dat Simona lumea peste cap cu noua sa coafură! Credeți-mă că m-am uitat la fotografie, dar nici nu mi-am dat seama că și-a schimbat coafura! Alt articol (nu am intrat nici în acesta) se referă la vacanța petrecută zilele acestea de Simona. Asta este presa din România? Astea sînt știrile de care au nevoie românii? Sau asta este o bătaie de joc la adresa lor din partea companiilor media, picate în mina străinilor?

                                                       *

Săptămîna trecută am înțeles la radio de la Ilie Dobre că se retrage din activitate. I-am mulțumit lui Dumnezeu, am simțit că îmi prelungesc viața. Eu cred că voi muri de inimă, cînd stau cu ochii în ecranul leptopului și pe neașteptate sună interfonul, soneria sau telefonul, cînd începe brusc să scîrțîie mobila (am o mobilă foarte veche, din lemn, uscată, unele piese de peste un secol) ori cînd Ilie Dobre răcnește marcarea unui gol, simt cum inima îmi ia ia razna. Cînd Ilie Dobre în deșarta sa ambiție de a mai bate un record, începe să răcnească, bătrînii riscă un atac de cord, femeile gravide riscă să avorteze spontan, copiii riscă să devină autiști. După declarația lui de retragere, la sfîrșitul săptămînii trecute, l-am mai auzit răcnind la două meciuri.

                                                          *

Azi (după cum vedeți, nu respect cronologia) aflu de la RRA că Palatul Cotroceni a criticat guvernul întrucît a tăiat din fondurile președenției, în timp de guvernul spune că le-a dublat! Bine măi amatori de scandal, nu era firesc să ne prezentați datele concrete, să vedem și noi cine are dreptate (și apropo de date concrete, aș fi curios să văd un desfășurător cu cheltuielile lui Iohannis în interesul țării).

                                                         *

Tot astăzi am aflat (pentru a nu știu cîta oară) că bibliotecarul” Mihai Fifor, ajuns prin voia satanei ministru de război (fiindcă noi nu mai avem minister al apărării naționale ci minister de război) este cred că singurul astfel de ministru din NATO care consideră Rusia principalul nostru dușman. Bietul de el, oare chiar nu își dă seama că marii noștri dușmani sînt partenerii strategici, care ne jefuiesc pe toate părțile?

                                                      *

Azi, un prieten m-a sunat la telefon să mă anunțe că ieri, la Antena 3, a ascultat o emisiune în cursul căreia Adrian Ursu (soțul lui Carmen Avram) critica invitarea în Romînia a antisemitului Norman Gary Finkelstein. Am pierdut mult timp pe internet (el este într-o zonă cu un semnal telefonic precar așa că nu am putut să îl mai contactez) și cred că era o emisiune în reluare întrucît am găsit ceva despre asta prin mai 2018.

Știți cine este Norman Gary Finkelstein? Haideți să vă spun eu. Este un evreu, fiul unor părinți evrei care au trecut prin lagărele naziste și care i-au explicat acestuia minciunile fabricate de sioniști asupra acestor lagăre. Este ciracul celui mai important filozof și scriitor antirevizionist evreu din America (Noam Chomsky). Este autorul multor cărți, printre care cred că cea mai importantă este Industria Holocaustului”. Cînd s-a dus sa viziteze țara rădăcinilor sale, cum a coborît din avion i s-a pus pe pașaport ștampila prin care i se interzicea să intre în Israel pentru următorii 10 ani! Acest evreu extraordinar este cel căruia Antena 3 și Adrian Ursu îi cereau interzicerea intrării în România!

                                                         *

În Codul lui Lucifer, am scris cum acesta explică supușilor săi faptul că prin laboratoarele americane se crează noi boli, umane sau animale care să reducă populația planetei. Ne-am trezit, de un an, cu o boală nouă zootehnică, pesta porcină africană. Pînă acum au fost uciși zeci de mii de porci, fără să știe dacă erau infectați. Astăzi, am aflat că trebuie să ardem și culturile prin care aceștia au umblat. Mai trebuie să ne otrăvim fîntînile, și va fi ca pe vremea rezistenței populare antiotomane.

Cam așa văd eu, de din afară, situația presei din România.

                                                                                             Dan Cristian IONESCU

 

1 Comment

  1. Fantanile (si aerul, ca bonus) le-am otravit deja

    Cu mana unora de le zice Coral Impex SRL si cu otravuri de la Bayer (un bucatoi din fostul IG Farben), sa nu zica nimeni ca noua nemtii nu ne dau nimic, numa’ ne iau. Cica trebuie sa ne otraveasca de vreo cateva zeci de meleoane de euroi pe an, ca sa ne salveze de bampirii care ne imbolnavesc de boala aia cu nume care parca te urzica (zica, un fel de viroza usurica), sau de virusul ala americano-egiptean (uest nail) care ar fi omorat pana acum vreo 5 oameni care erau morti deja. Otrava nemteasca face bine la sanatate si masa fara carne de porc si porumb din batatura, la U.E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.