Internet

Iată toate modurile prin care s-au furat alegerile în SUA

  Așadar, alegerile din SUA nu s-au încheiat încă, deși este clar cine a învins. Cum se știe, încă sunt […]

 

Așadar, alegerile din SUA nu s-au încheiat încă, deși este clar cine a învins. Cum se știe, încă sunt în curs o serie de apeluri în justiție din partea taberei învinse, care reclamă fraudarea alegerilor. Din păcate, este aproape imposibil de dovedit o astfel de acuzație, dat fiind mai ales faptul că de regulă decidenții sunt tocmai cei reclamați. „Realitatea tristă este că există căi deja legale pentru ca actorii partizani să se amestece în procesul electoral.”, susține autorul articolului de mai jos..

Interesantă să expunere pe această temă identifică șase din cele șapte modalități de fraudare a alegerilor ca ținând de votul prin corespondență, cea de-a șaptea ținând de cenzură, astfel:

1. Frauda cu votanții (voter fraud) se referă la: votul multiplu al unui alegător, votul unei persoane decedate, votul în numele altei persoane (completarea și expedierea buletinului de vot al altuia), „pierderea” unor buletine de vot înainte de numărarea lor etc.

2. Colectarea buletinelor de vot (balloot harvesting) completate de alegători de către terțe persoane este o metodă legală în statul California, pe care democrații s-au străduit (fără succes) să o generalizeze în toate statele federale, folosită însă la recentele alegeri și în alte state guvernate de democrați.

3 .Recuperarea” (dupa închiderea urnelor) voturilor celor ce nu s-au prezentat la urne („curing” absentee ballots) este o metodă admisă inclusiv în unele state guvernate de republicani și constă în contactarea la domiciliu a alegătorilor respectivi în vederea completării buletinelor conform opțiunilor lor; a fost aplicată de democrați mai ales în Georgia și Arizona.

4. Prelungirea termenului (deadline extensions) pentru numărarea voturilor prin corespondență după închiderea urnelor din secțiile de votare. Acest termen variază de la stat la stat, în unele state nefiind prevăzut. În recentele alegeri democrații s-au zbătut să obțină prelungirea cu mai mult de o zi în statele cheie; nu în toate cazurile au avut câștig de cauza. Lipsă unor reglementări precise (relaxed rules) a facilitat astfel de abateri.

5. Eliminarea unor voturi (get-out-the-vote) cu sprijinul unor entități private. Este cazul Facebook, al cărui șef, Zuckerberg a donat sute de milioane de dolari în scopul derulării unor „alegeri sănătoase”; deși în aparență non-partizană, inițiativa lui,  având că țintă statele și orașele cheie, se pare că i-a favorizat pe democrați.

6. Aplicațiile automate pentru votul prin corespondență, în state precum California, au fost transmise tuturor alegătorilor de pe liste,  ceea ce a însemnat asigurarea participării la vot cu finanțare din bugetul federal, contrar Constituției.

7. Cenzurarea de către mediile de informare (social media censorship) a procesului electoral, resimțită efectiv de către Trump, căruia companii din Silicon Valley precum Twitter sau Google ori ziare precum New York Post i-au cenzurat mesajele referitoare la Biden și fiul său.

În anul 2020, până în luna octombrie, americanii au cumpărat 16,5 milioane de arme – cu 1,6 milioane mai multe decât în 2016 (recordul de până acum) și cu 4 milioane mai mult decât în 2019. Un amănunt interesant: în perioadă inuarie-ocombrie 2020 un număr 7 milioane de americani au cumpărat prima lor armă.

                                                                                          Internet, autor necunoscut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.