Puncte de vedere

Ideologia nebunilor

  Marxismul este o filosofie a devianților, la fel de deviantă precum părinții ei. Orice individ atins de marxism ar […]

 

Marxismul este o filosofie a devianților, la fel de deviantă precum părinții ei. Orice individ atins de marxism ar trebui să fie imediat investigat medical întrucât, în mod sigur, are probleme psihiatrice.

Vă rog să înțelegeți că ceea ce spun nu e o chestiune care-ar ține de polemică, ci este cruda realitate. Absolut niciun marxist n-a fost cu toți boii acasă. Și asta chiar înainte de Marx și nevastă-sa Engels. Știu că pare aberant, dar marxismul e o doctrină care-și are rădăcinile înainte de Marx. El doar a sintetizat niște idei care circulau cu mult înaintea sa.

Prima revoluție comunistă din istorie a fost Revoluția Franceză. Imaginați-vă cât i-a dus p-ăia capul dacă l-au eliberat pe Sade de la diribau ca să-l propulseze direct în Convenția Națională. Cât de nebun să fii ca să nu-ți dai seama că ăla era nebun de legat? Mă rog, ce să-i ceri unei hoarde de dilii care-a transformat ghilotinarea într-un spectacol macabru motivând că o face pentru „demnitatea individului”?

Mă rog, francezii cred că se îndreaptă ca nație spre o nebunie în masă, lucru explicabil ținând cont de „fundamentele” actualei ordini constituționale. De la o nație fondată de nebuni n-ai ce mari pretenții să ai. Numai dacă ne gândim ce rebuturi intelectuale propun. Ați auzit de Louis Althusser? Probabil că nu. Ăsta a fost profesor de filosofie la Ecole Normale, un post extrem de important dacă ne gândim că pe-acolo trece toată elita intelectuală a Franței. Nu i s-a părut nimănui absolut nimic anormal, mai ales în condițiile în care, de multe ori, îl apuca dileala chiar în instituția în care lucra. Măsurile luate împotriva comportamentului deviant al nebunului erau doar generoasele concedii medicale pe care le primea pentru a-și trata netratabilele afecțiuni mentale la frații lui de la spitalul de nebuni. Pleca o vreme și se reîntorcea și nimănui nu i se părea nimic în neregulă. Fără doar și poate și-ăia din jurul lui erau la fel de duși cu pluta, altfel n-ai cum să justifici menținerea deviantului persponaj pe un asemenea post. Faza interesantă e că, în final, Althusser și-a ștrangulat soția într-un ritual ciudat imaginat de creierul său bolnav. Evident că n-a făcut pușcărie, doar era nebun cu acte.

Lenin era nebun de legat, Trotsky la fel, iar despre Stalin nu cred că ar trebui să insist mai mult. Hrusciov nu era nebun, doar foarte prost. De-aceea mă și gândesc ca proștii absoluți sunt cea de-a doua categorie a celor care înghit marxism și aderă la mișcare. Ei însă aderă accidental, deoarece n-au habar cu ce se mănâncă. Doar de-aia sunt proști.

Un alt nebun celebru era Mao. O ardea filosof marxist în timp ce distrugea din rădăcini învățământul, aruncându-i pe chinezi în cea mai crâncenă negură a tuturor timpurilor. La fel de dus cu pluta era și Fidel Castro. Ce om normal își poate imagina că dacă bagă vacile doar cu capul în spații dotate cu aer condiționat acestea vor da mai mult lapte? Sau că poți învinge capitalismul prin lungirea discursurilor. Vă imaginați că omul ăsta a ținut un discurs de peste șapte ore? Cât de dus cu pluta trebuie să fii să vorbești continuu șapte ore?

Să trecem la ai noștri ca brazii. Gheorghiu-Dej era și ăsta deviant cu acte. Pentru una dintre fiicele sale dezvoltase o iubire paternă soră cu nebunia. Se lăuda în CC că are ca amante rusoaice detașate de KGB aici, în timp ce KGB-ul îi făcuse un profil de onanist cu înclinații homosexuale. Lume rea, deh. Iar despre nea Nicu n-o să spun decât că a te considera „geniu al Carpaților”, tu având mai puține clase decât trenul, e semn de mare stabilitate mentală.

O veste bună pentru cei loviți de maladie e că marxismul nu e, totuși, ultimul stadiu al nebuniei. Ne-o dovedește Jack Parsons, inginer american specialist în rachete. Ăsta a fost atins de marxism în 1939 și, întrucât nu s-a tratat a ajuns să practice magia după rețetele prescrise de alt dus cu pluta celebru, Aleister Crowley. Ceea ce e cât se poate de logic, doar și Althusser și-a ucis nevasta într-un „ritual ocult”.

Părerea mea e una simplă: dacă simțiți chiar și-o plăpândă atracție față de marxism, mergeți la doctor. Nu de alta, dar riscați să ajungeți ca Wilhelm Reich – marxist, psihiatru și fondator al ideologiei LGBT – care, dincolo de descoperirea așa-zisei „energii orgonice”, ajunsese să vâneze OZN-uri cu „cloudbustere”. Ca o paranteză amintesc faptul că, înainte de a se sinucide, solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, vizitase generatorul de energie orgonică al lui Reich și se declarase extrem de impresionat de senzațiile simțite acolo. Aproape că te doare capul!

                                                                                                              Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.