Lichele

Îi put oltenii caricaturistului Ștefan Popa Popas – un infatuat, căruia nu-i mai ajungi cu prăjina la nas

  Caricaturistul evreu Ștefan Popa Popas, de-și spune Popa’s după „rivoluția” din ’89 că-i mai kinky, nu mai are loc […]

 

Caricaturistul evreu Ștefan Popa Popas, de-și spune Popa’s după „rivoluția” din ’89 că-i mai kinky, nu mai are loc de olteni, pe care-i etichetează, într-o emisiune de la o televiziune locală din Timișoara, ca fiind persoane inferioare, „Untermensch”. Nu sunt oltean, în ciuda numelui meu de familie, Marinescu, și nici nu am olteni în familie, doar ceva rude prin alianță, o soră de-a mamei s-a căsătorit cu un oltean hâtru, care a fost unchiul meu preferat – din păcate, a decedat în același an cu mama, 1996, amândoi părăsind lumea noastră la doar 58 de ani –, dar nu suport când indivizi cu slană pe creier din Ardeal (de unde sunt și eu) sau din Banat (de unde e Popa’s-ul lu’ pește) se consideră superiori românilor din alte zone ale țării!

Mai jos, fragmentul în care caricatura vorbitoare atacă oltenii:

Mai sânt DECÂT douăzeci, care sânteți așa…”, spune agramatul Popas în timp ce combate de zor oltenii. Sfertodoctul ăsta se dă „cult în cap”, deși tărtăcuța-i sună a gol… Teoriile fasciste ale ovreiului care pozează în „arian” cu sânge pur,  le-am auzit și la Sabin Gherman, Rareș Bogdan, Angela Tocilă și alți căcănari secesioniști, propovăduitori ai superiorității ardeleano-bănățene față de restul românilor, de care e musai să se despartă prin noi frontiere.

Băi, idioților, locul în care v-a fătat mămicuțele voastre este întâmplător și nu vă conferă calități superioare sau merite deosebite față de restul lumii. Oameni ticăloși și oameni buni sunt peste tot, indiferent de regiune, țară, etnie sau rasă! Culmea este că evreul care înjură oltenii și moldovenii provine din părinți moldoveni, veniți din Iași în Banat, la Caransebeș, unde l-au procreat pe ăsta într-un „popas” pe malul Timișului.

De unde știu că Ștefan Popa Popas este evreu? Păi, el a declarat: „Am fost acum doi ani la Cernăuţi, să îmi cunosc descendenţa. Mă trag dintr-o familie de evrei, din partea tatălui. Mă trag din familia Stamboliu. O încrengătură a plecat la Cernăuţi, una la Iaşi şi una la Dorohoi. Eu mă trag din cei de la Dorohoi, care în cel de-Al Doilea Război Mondial s-au mutat cu toţii la Iaşi.” Chestia asta a dat-o pe goarnă într-un interviu din „Adevărul”, pe parcursul căruia acest Popa’s ponegrea românii la grămadă. (https://adevarul.ro/locale/timisoara/stefan-popa-popa-caricaturist-interviu-1_53f76d6a0d133766a87de94f/index.html)

Egocentricul Ștefan Popa Popas în viziunea renumitului caricaturist Bogdan Petry. Click pe imagine pentru mărire!

La Timișoara este în floare un curent antiromânesc, promovat chiar de primarul germanofil Nicolae Robu, slugoiul cu nume predestinat, care scoate periodic la defilare gărzi costumate în uniformele habsburgice ale ucigașilor de români. În uniformele acelea erau îmbrăcați și cei care i-au ucis pe Horea și Cloșca pe eșafodul din Alba Iulia, după torturi inimaginabile sub privirile satisfăcute ale baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul sas al Transilvaniei! Tot așa erau echipați și soldații generalului austriac Adolf Nikolaus von Buccow, comandant militar și guvernator al Transilvaniei, care a distrus bisericile și mănăstirile ortodoxe cu tunul și prin foc, ucigând preoții, călugării și mirenii români care nu au acceptat să-și schimbe religia!

‘Tu-i momentul popa’sului lu’ mă-ta pe malul Timișului, cu cavalerismul tău de Malta cu tot!

                                                                                                      Marius Albin MARINESCU

Citiți și:

Timișoara serbează centenarul Marii Uniri în uniformele habsburgice ale ucigașilor de români

După modelul Alba Iulia, și Timișoara scoate gărzile criminalilor habsburgi la defilare

Imperiul habsburgic: Atrocitățile împotriva credincioșilor ortodocși români din Transilvania, preoți și țărani martiri

8 Comments

 1. alex

  De la acest general, von Buccow, vine si denumirea partii de nord a Moldovei(Bucovina). De fapt, aceasta regiune incantator de frumoasa, este Moldova de Nord. Se pare ca si denumirile satelor Vicovul de Jos si Vicovul de Sus, tot de la numele acestui general provin, din transcrierea slava a numelui Buccow. In limba slava(rusa) B este V, iar U este Y(U). Se face un abuz din denumirea acestei regiuni – BUCOVINA. Aceasta denumire este foarte mediatizata, mai ales de cei care ne vor separati, Romania divizata. Nu or sa reuseasca!

  • gheorghe

   Nici vorba… Buccow si Bukowina seaamana ca o fi avut numele omului legatura cu numele locului.
   .Ia vezi aici si ce inseamna si de cand e consemnata denumirea – 1392:
   https://suceavalive.ro/istoria-bucovinei/
   “Bucovina (în germană Buchenland = Țara fagilor), devenită Ducatul Bucovinei în Imperiul Austriac, este o regiune istorică, cuprinzând un teritoriu de 10.441 km², care acoperă zona adiacentă orașelor Rădăuți, Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.
   Denumirea a intrat oficial în uz în 1774, odată cu anexarea teritoriului de către Imperiul Habsburgic. Numele provine din cuvântul slav pentru fag („buk”), astfel termenul „Bucovina” se poate traduce prin „Țara fagilor”.[1] Termenul „bucovina”, în sensul de „pădure de fagi”, apare prima dată într-un document emis de domnul Moldovei, Roman I Mușat, la 30 martie 1392, prin care dăruiește lui Ionaș Vitezul trei sate, aflate pe apa Siretului.”
   Personal, nu cred ca radacina e slava… alta poveste…

 2. Este mare ca artist si este mic ca om!

 3. Riga Crypto

  Dacă volumul „Politice” era semnat de Popa Popa’s, totuna mi-ar fi fost. Un antiromân cu spume la gură: obraznic, mincinos, incult și laș, exact în stilul nației sale. Mă mir cum nu v-ați ocupat de el până acum.

 4. Marius,ca vechi prieten si colaborator,sunt uimit de atacul pornit asupra lui Stefan.E adevarat sunt subiectiv,mai ales ca-mi este nu numai prieten,ci si faptul ca sunt implicat in tot ce a facut,face si va face,pentru Romania.Si crede-ma ca a facut destule pe plan pozitiv.Nu ma intereseaza ca este sau nu evreu,ca este oltean,ca este banatean,ci doar ca este roman.Asta spune mereu cand este intrebat si bine face.Numele lui este pronuntat cu respect afara,mai putin in Romania.Dar care dintre noi suntem recunoscuti in tara lui Papura Voda?Stefan nu face parte,te asigur,din nici un curent antiromanesc.E adevarat,are si un defect.Vrea sa spuna tot ce gandeste si de multe ori il ia gura pe dinainte.Acum este aproape nevinovat.Fara sa vrea da acum romanilor o mica lectie de educatie cetateneasca.Bine ar fi sa si intelegem cu totii.Te asigur de pretuirea sa,dar si a prietenilor care apreciaza ce lupta ai avut,ai si vei avea,cu Iohannis.In cazul lui este cu totul altceva.Doar atat am vrut sa-ti transmit.Scuza-ma daca te-am importunat.Cu plecaciune,Pompiliu

  • Să fim serioși, îl urmăresc de ceva vreme pe antiromânul acesta, declarațiile lui jignitoare față români mi-au atras atenția cu mult timp în urmă! Nu are absolut nici o legătură lupta mea cu Iohannis și alți ticăloși de teapa lui cu subiectul acesta. Poate doar naționalismul meu, de care nu m-am dezis niciodată, să fie legat de acest articol. Cine este dușmanul Neamului Românesc, devine automat și inamicul meu! Dumneavoastră, care trăiți la Galați, nu aveți de unde să știți câte lichele sunt printre ardeleni și bănățeni. Eu, care am trăit o viață în Transilvania și am copilărit în Banat, pe malurile Timișului la Jupa, lângă Caransebeș, plus multele procese avute de mine la Sibiu, Brașov, Bistrița, Timișoara și Reșița, cu toată „fauna” locală întâlnită prin diversele instanțe, am ajuns să-i cunosc foarte bine și afirm cu mâna pe inimă că românii trăitori pe aceste meleaguri nu sunt cu nimic superiori fraților din Oltenia, Moldova sau Dobrogea! Păstrez aceleași sentimente de prețuire față de dumneavoastră, chiar dacă aici apărați un nemernic. Vă salut, cu aceeași sinceră prietenie! Marius Albin Marinescu

  • Pompiliule,
   Se spune „inoportunat”! Ai grijă unde pui deștul cînd apeși pe taste!

   • ioanca

    …că plină-i lumea asta de deştepţi (eman)cipaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *