Puncte de vedere

Ilie Șerbănescu: Nu coronavirusul ne distruge pe noi, ci colonialismul!

  „Vom avea două milioane de șomeri în două săptămâni, un milion de aici și un milion din așa-zisa diaspora, […]

 

„Vom avea două milioane de șomeri în două săptămâni, un milion de aici și un milion din așa-zisa diaspora, fără fond de șomaj, care a fost aproape desființat în ultimii ani. Suntem o biată colonie, nu mai avem ce să facem acum. Jumătate din economie este în proprietatea străinilor, iar toate multinaționalele astea vor face ce vor ele, ce va fi în interesul lor. Dacă nu vor mai avea nevoie, vor pleca, unii vor pleca cu hala în spate.”, avertizează analistul economic Ilie Șerbănescu în publicația Național.

Ani la rând, România a raportat un șomaj de invidiat: oficial, acesta se situează substanțial sub 5%. Rapoartele au reflectat, însă, un adevăr parțial, întrucât majoritatea românilor în putere, care nu și-au putut găsi locuri de muncă acasă, au apucat calea statelor dezvoltate din UE. Practic, România și-a „exportat” șomajul, eliminându-l în mare măsură din statistici. Din păcate, mulți dintre cei plecați în bejanie au ajuns să lucreze la negru în țările occidentale, fiind acum lipsiți și de dreptul la șomaj și de asigurare medicală.

„Problema este că nu mai avem nici bani să începem acum să sprijinim vreo activitate economică în România, pentru că multinaționalele ne-au luat și banii. Nu coronavirusul ne distruge pe noi, ci colonialismul. Eu vorbesc despre acest lucru de 7-8 ani, dar m-au ignorat…dacă din toate proprietățile strategice, niciuna nu este românească pot să trag concluzia că suntem o colonie. Eu sunt foarte realist, în momentul în care nu ai proprietate, nu ai nicio putere de a face ceva.”, susține Ilie Șerbănescu.

            Occidentalii încep să vorbească despre naționalizare

Guvernul italian a anunţat marţi că plănuieşte să renaţionalizeze operatorul aerian Alitalia, ca parte dintr-un program economic de urgenţă.  Tot marți, ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire a anunțat că nu va ezita să folosească toate mijloacele disponibile pentru a proteja marile companii, fie că e vorba de recapitalizare, preluare a unei participaţii sau chiar naţionalizare, „dacă va fi necesar”. Alegând pentru prima dată în carieră adresarea directă către națiune, cancelarul german Angela Merkel a susținut miercuri, într-un discurs televizat, că Germania trece prin „cea mai mare provocare de la al doilea război mondial” și a dat asigurări că guvernul federal va aplica toate măsurile necesare pentru a limita efectele distructive ale epidemiei asupra economiei.

    „Criza economică din 2008 nici nu a fost criză față de ceea ce urmează”

„Este prima criză din capitalism care are loc pe fondul dobânzilor negative, care înseamnă banul fără cost, asta este nucleară. Coronavirusul vine doar să impulsioneze prăbușirea economică la nivel mondial. Noi înfruntăm această prăbușire de pe aliniamentele unei colonii. În 2008 nu vândusem tot, însă între timp am vândut tot. Ce ne așteaptă de acum încolo? Depinde de ce vor dori stăpânii noștri, pentru că, din păcate, nu avem un singur  de euro, pe care i-au trimis acasă la ei, prin așa-zisa inițiativă de la Viena. Iar chestia asta se vede în datoria publică pe care o plătim noi, restul sunt povești.”, mai susține analistul economic Ilie Șerbănescu.

Sursa: https://www.demnitatea.info

4 Comments

  1. Dumitru

    România numai este nimic. Trist este ca generațiile viitoare nu vor intelege asta neavind termeni de comparatie dar, și asta e mai trist, nici capacitate, educatie

  2. Apropo de nationalizări: știați că comunismul a picat dintotdeauna în toiul celor mai mari crize economice?

  3. elvis lefter

    „Vom avea două milioane de șomeri în două săptămâni, un milion de aici și un milion din așa-zisa diaspora, fără fond de șomaj, care a fost aproape desființat în ultimii ani.de catre cine domnule ilie serbanescu?

  4. SOCRATE

    E VORBA DE DE FAPT DE MASCA “COLONIALISMULUI” FABRICATA DE DE CEI 254 DE OFITERI ACOPERITI AFLATI IN SUBORDINEA LUI MARIN CEAUSESCU(fratele lui Nic Ceausescu) PE CARE L-AU UCIS LA VIENA. Acesti tradatori de neam si de tara au furat tot ce avea ROMANIA ca activitate economico-comerciala externa , mii de miliarde de dolari, din care o parte i-au investit IN SPAGI folosindu-se de INFRACTORI STRAINI pentru asa zisa privatizare a Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.