Pamflet

Împăratul Klaus este gol!

           Pamflețel: Hainele noi ale președintelui Motto: „Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României […]

 

         Pamflețel: Hainele noi ale președintelui

Motto: „Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României funcționale, normale, și voi aduce alături de mine pe toți cei care o împărtășesc astfel încât să devină realitate(…) Acesta este proiectul întregii Românii, acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generații!”( Klaus Iohannis, lansarea candidaturii la prezidențiale, de la tribuna Consiliului Național al PNL, 8 august 2019) 

Nu, stimabile, acesta e doar PROIECTUL TĂU CU ROMÂNII TĂI, căci eu, spre exemplu, nu vreau deloc să trăiesc în ROMÂNIA NORMALĂ pe care mi-o promiți, prezidente… Prin urmare bănuiesc că nu sunt un „om corect și cinstit”, deoarece Orban Ludovic crede că doar „cinstiții” ( ooo!!!, poate „cinstiții”, totuși, da…în funcție de cât s-au „cinstit”, n.n.) și „corecții” e firesc să-l urmeze neabătut pe impostorul ăsta supradezvoltat pe verticală, construit astfel numai pentru a ajunge mereu și mereu la slănină, impostor care timp de aproape cinci ani a avut grijă doar de stomacul lui bombat binișor de-atâta preocupare pentru „românii mei” … de patul lui de 3,00 x 3,00 metri din dormitorul revărsându-se pe tot etajul … de euroii lui rezultați din chirii obținute fraudulos, pentru păstrarea cărora ar întoarce toată România pe dos, ca pe-o mănușă… de netulburatele lui weekend-uri care încep cam de vineri dimineața și se sfârșesc cam marți, pe la prânz, nu… nu …nu…

Mi-e lehamite de prefăcutul ăsta lipsit de orice sentiment, vânând lacom tragediile pentru a se cocoța pe ele, cu cheții[1] lui de anelidă enormă, mofturoasă și imperturbabilă, pentru că orice mort care folosește scenariului său personal e un mort bun, cumsecade, și, evident, NECESAR!

Detest rutina lui de mecanism înțepenit într-un proiect căznit, pe care oricum nu-l înțelege, așa cum nu a fost în stare să înțeleagă nici cele două întrebări ale referendumului propus de el însuși unui public isterizat care nu dorea decât ca Dragnea să meargă la pușcărie.

Dar ia să vedem ce ne propune dânsul: „Trebuie să reclădim scara valorilor care susține dezvoltarea oricărei societăți. Reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea asiduă a unui set de valori și principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranța, înțelepciunea, competența, buna-cuviință ori creativitatea.

Cetățene român, al „lui” sau al oricui vei fi fost matale vreodată, cine îți spune ție asta? Ce scară a valorilor aștepți de la cel a cărui creație de vârf e lucrarea „De ce e întuneric noaptea?” căreia i se poate adăuga și niște maculatură, formată din „Pas cu pas” și „Primul pas”, capodopere pe care oricum nu „principialul” le-a scris ci – așa cum ne-a informat Radu Vancu, pe când era sincer și nu-și dădea seama că ar putea să-l cam coste momentul de sinceritate – sunt creația unui colectiv care s-a străduit … Căci, nu-i așa, întrebare „Ce-i aceea o cămilă?” are ca răspuns„E un cal proiectat de un colectiv!”?  Și chiar „cămile” au ieșit cărțile care trebuiau să prefacă broscoiul-negânditor în prințul-scriitor-de-bestseller-uri. Ce valori și ce principii are ăsta? Ce toleranță și creativitate? Cât despre „competență și înțelepciune”, acestea se potrivesc cu personajul nostru cam cât se potrivesc panseurile lui Gâgâ în Istoria literaturii universale.

Mă gândesc că acela care i-a scris textul și-a râs de el, băgând acolo, îndesate, toate calitățile de care președintele nostru este complet, dar COMPLET străin. Ceea ce nu-l împiedică să citească de pe hârtiuță următoarele: „Dincolo de toate acestea, pilonii societății românești sunt și trebuie să rămână drepturile și libertățile individuale, democrația și statul de drept! Principiul că «legea este egală pentru toți» reprezintă reperul care să ghideze reconstrucția de care avem atât de multă nevoie.Pentru asta am luptat în acest mandat și pentru asta voi lupta în continuare!

Când dracului, prezidente, ai luptat tu pentru așa ceva? Nu cumva atunci când după o HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ DEFINITIVĂ, care te privea direct, pentru că-ți lua o proprietate dobândită prin fals, spuneai cu barba tremurând: „Această soluție, după părerea mea nu e bună, mă nemulțumește și împreună cu avocații căutam cele mai bune căi pentru a contesta această soluție.”( 16 noiembrie 2015) … păi nu e LEGEA- LEGE PENTRU TOȚI, adică și pentru tine, ipocritule? Cât despre drepturile și libertățile individuale, cred că nemuritoarea expresie „nu știu și nici nu mă interesează” ar ilustra perfect felul în care: „Pentru asta am luptat în acest mandat și pentru asta voi lupta în continuare!

Dar nu pentru mine, care nu sunt „românul lui” a fost discursul prezidențial de astăzi. El a fost pentru toate râmele care, văzând prea bine că ÎMPĂRATUL LOR E GOL-GOLUȚ și că îi atârnă, indecent, toate alea, se grăbesc să-i laude strident minunatele straie inexistente, să-i citeze părți din discurs, să se tragă în poză cu el și să-i copieze gesturile. Adică pentru Rareș, Orban și Turcan, cei a căror uimitoare obediență va lăsa în curând amprente unsuroase pe costumul albastru pe care ei se prefac că-l văd și că-l pipăie, în timp ce el nu e nici măcar în faza de „SEMNE CU LAȚE[2]!!!

                                                                                                                   Luminița ARHIRE

[1] Râma este un nume comun pentru cele mai multe dintre componentele taxonului Oligochaeta, din încrengătura Annelida. Râma trăiește în sol și are corpul inelat, de formă cilindrică (fiecare inel constituie unul din nervii organismului). Corpul este subțiat la ambele capete si are 15-25 cm lungime. Inelele din care este format sunt despărțite la exterior prin șanțuri circulare, cărora în interior le corespund pereți despărțitori. Pe partea ventrală a fiecărui inel, râma are câte 4 perechi de peri scurți și aspri, îndreptați înapoi, numiți cheți. (Wikipedia) https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2m%C4%83

[2] Din SUPORTUL DE CURS – CONFECȚIONER INDUSTRIAL CROITORIE: „SEMNELE CU LAȚE sau largi: Se fac două puncte mici iar la al treilea se lasă un laţ cu lungime de 1-2 cm. SEMNELE CU LAȚE se dau pe linia de desen a cretei care urmărește tiparul, după ce acesta a fost îndepărtat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.