Atitudini

Implicarea BNR în falimentul fraudulos al Băncii Internaționale a Religiilor

  Nr. 3697                                                          București, 21 octombrie 2019               C   ă   t   r   e   […]

 

Nr. 3697                                                          București, 21 octombrie 2019

              C   ă   t   r   e

                                 BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

                                 Domnului guvernator Mugur ISĂRESCU

                                      Domnule guvernator,

„Domnul ISĂRESCU a fost complice la nelegiuiri, și nu salvatorul în lupta cu ele”  (Oana Zamfir – Articolul „Să nu-ți (mai) faci chip cioplit (din) Isărescu” – „Jurnalul Național, 04.08.2015)

Am supus din nou atenției dvs. acest citat pentru a vă oferi o nouă posibilitate să dovediți, prin acțiuni concrete, că  părerea autoarei este eronată, respectiv că dvs. nu tolerați nelegiuirile săvârșite de salariați ai instituției conduse de dvs. pentru a facilita declanșarea falimentului fraudulos al Băncii Internaționale a Religiilor,  că sunteți salvatorul prestigiului și credibilității dvs. personale și ale  Băncii Naționale a României (BNR) în lupta cu acestea.

Din numeroasele nelegiuiri săvârșite de subordonați ai dvs. am ales ca, de această dată, să ne referim doar la minciunile / nelegiuirile incalificabile proferate  P U B L I C  de dnii Adrian VASILESCU și Lucian CROITORU, punând accent pe  necesitatea întreprinderii de către dvs. a măsurilor necesare:

a.-  atât pentru dezmințirea publică a unor afirmații iresponsabile care afectează grav prestigiul și credibilitatea dvs. personale și ale BNR-ului, așa cum sunt cele proferate de dnii A. VASILESCU și L. CROITORU,

b.- cât și pentru a dovedi românilor și protectorilor dvs. din țară  și din străinătate că dvs. respectați cu sfințenie prevederile legale, inclusiv obligația care vă este impusă de art. 291 Cod p.p. (Sesizările făcute de persoane cu funcții de conducere), respectiv să „SESIZAȚI  DE  ÎNDATĂ  ORGANUL  DE  URMĂRIRE  PENALĂ” asupra ilegalităților la care a recurs conducerea BNR-ului  pentru a determina falimentul fraudulos al Băncii Internaționale a Religiilor.

La unele din aceste ilegalități ne-am referit în scrisorile pe care le-am adresat dnilor A. VASILESCU și L. CROITORU (anexe: scrisorile nr. 2726/09.01.2016, nr. 2772/15.06.2016 și nr. 2833/14.08.2015, scrisori la care nu ni s-a răspuns nici până acum – abatere grosolană de la art. 8 alin. 1 din Ordonanța nr. 27/2002 privind reglementarea acțivității de soluționare a petițiilor,  actualizată în 2016):

1.- Deși prin Legea bancară nr. 58/23.03.1998 i se stabilise concret ce să facă, BNR nu  (Repetăm: N U) nu a acționat în conformitate cu prevederea de la art. 115 al acestei legi, respectiv nu a instituit Băncii Internaționale a Religiilor judicioasa măsură privind  administrarea specială.

ADMINISTRARE  SPECIALĂ = posibilitate de salvare a unei bănci de la faliment.

Fiind preocupată să falimenteze cu orice preț Banca Internațională a Religiilor, BNR-ul a făcut conștient / premeditat ceea ce nicio lege nu (Repetăm: N U) a stabilit, respectiv a impus samavolnic Băncii Internaționale a Religiilor un regim special de decontare a operațiunilor de plăți și încasări (!?)

REGIMUL  SPECIAL  DE  DECONECTARE  A  OPERAȚIUNILOR  DE  PLĂȚI  ȘI  ÎNCASĂRI  =  cale certă spre falimentarea unei bănci.

Într-un stat de drept, așa ceva nu există !

Într-o democrație sănătoasă, așa ceva nu este posibil !

Cine credeți că ar trebui să răspundă – juridic și material – pentru săvârșirea unei asemenea monstruoase ilegalități ?

Așteptăm răspunsul dvs.

2.- Este evident că prin elaborarea Normei nr. 1/2000 și – mai ales – prin publicarea devastatorului  Comunicat de presă din 9 mai 2000, BNR-ul s-a încărcat conștient / premeditat / ilegal cu o atribuție care nu  (Repetăm: N U)  i-a fost stabilită de nicio lege, alunecând astfel inevitabil pe panta incompatibilității.

INCOMPATIBILITATE = interzicere = vinovăție incontestabilă a BNR-ului.

Într-un stat de drept, așa ceva nu există !

Într-o democrație sănătoasă, așa ceva nu este posibil !

Cine credeți că ar trebui să răspundă – juridic și material – pentru alunecarea BNR-ului pe panta incompatibilității, respectiv pentru ilegalitatea la care a recurs BNR-ul prin:

a.- elaborarea conștientă / premeditată a ilegalei Norme nr. 1/2000;

b.- samavolnica / ilegala măsură  de a impune Băncii Internaționale a Religiilor un regim special de decontare a operațiunilor de plăți și încasări  și

c.- publicarea ilegală / neaprobată de către Consiliul de Administrație al BNR-ului a devastatorului Comunicat de presă din 9 mai 2000 ?

Așteptăm răspunsul dvs.

                                      Domnule guvernator,

Dovediți autoarei citatului sus-menționat, tuturor românilor, protectorilor dvs. din țară și din străinătate, precum și acționarilor Băncii Internaționale a Religiilor că dvs. nu sunteți complice cu  nelegiuirile săvârșite de BNR în perioada când  îndeplineați funcția de prim-ministru al României (22.12.1999 – 28.12.2000),  ci sunteți salvatorul eficient în lupta cu acestea !

                                                                                                       Prof. Toma Bălășoiu

Reprezentantul acționarilor Băncii Internaționale a Religiilor, una din miile de victime nevinovate ale ilegalităților care au fost săvârșite pentru a se face posibil falimentul Băncii Internaționale a Religiilor

P.S.  1.– Folosim și acest prilej pentru a vă reaminti vechiul nostru mesaj potrivit căruia dorim ca răspunsurile / opiniile dvs. la scrisorile noastre, inclusiv la această scrisoare, să contribuie la crearea climatului necesar inițierii unui dialog corect, în spiritul și litera legii, între acționarii Băncii Internaționale a Religiilor și dl Mugur ISĂRESCU, guvernatorul BNR-ului, dialog de natură să conducă la  convenirea pe cale amiabilă a unei soluții reciproc acceptabile, soluție de natură să asigure atât afirmarea / consolidarea prestigiului și credibilității BNR-ului, cât și respectarea intereselor  legitime ale acționarilor Băncii Internaționale a Religiilor, inclusiv a  dreptului lor la proprietate privată  garantat și  ocrotit de Constituția României (art. 44 alin. (2).

Așteptăm răspunsul dvs.

          2.–  Constatăm cu nedumerire că dvs. nu ați dezmințit nici până acum aberația / minciuna / nelegiuirea proferată de dl Adrian VASILESCU în articolul „Adrian Vasilescu, BNR: Ce știu procurorii și nu știu inamicii Băncii Naționale” (Ziarul Financiar, 17.07.2019):

„Nu cunosc niciun caz – absolut niciunul – în care învinuirile aduse Băncii Naționale să fie însoțite de articole de lege ce ar fi fost încălcate”.

Având în vedere că dvs. cunoașteți foarte bine articolele de lege nerespectate / ignorate / încălcate de BNR în demersul întreprins cu premeditare pentru a determina falimentul Băncii Internaționale a Religiilor, considerăm că se impune necesitatea destituirii dlui Adrian VASILESCU pentru afectarea gravă a prestigiului și credibilității BNR-ului prin iresponsabilele sale minciuni / aberații/ nelegiuiri, așa cum este (și) cea sus-menționată, care constituie – de fapt – o repetare a minciunii / aberației / nelegiuirii  semnalate prin scrisorile nr. 2726/09.01.2016, nr. 2772/15.06.2016 și 2833/14.08.2016 (anexe).

Dacă conducătorii BNR-ului ar fi respectat prevederile legale în perioada lipsei dvs. de la conducerea BNR-ului, ei nu ar fi putut falimenta  Banca  Internațională  a  Religiilor !

Așteptăm răspunsul dvs.

          3.– La scrisoarea nr. 2833/14.08.2016 (anexa) adresată dlui Lucian CROITORU  am anexat mai multe scrisori prin care am semnalat unele minciuni / aberații / nelegiuiri săvârșite de BNR pentru a facilita falimentarea Băncii Internaționale a Religiilor, scrisori pe care considerăm că ar trebui să le luați în considerare (și)  cu prilejul examinării mesajului pe care vi l-am repetat prin pct. 1 al acestui P.S.

Vă mulțumim !

Nr. 2726                                                         București, 9 ianuarie 2016

                          C   ă   t   r   e

                                               BANCA  NAȚIONALĂ  A  ROMÂNIEI
Domnului Adrian  VASILESCU,
Consilier al Guvernatorului

                            Stimate domnule Consilier al Guvernatorului,

Am urmărit recent – cu real interes – incitantul schimb de mesaje dintre dvs. și domnul Radu MORARU, redactor-șef la „Nașul TV” . Ne-au reținut atenția următoarele afirmații ale dvs. pe deplin justificate și de o exemplară corectitudine:

1.- „…guvernatorul Mugur Isărescu și Banca Națională au…o unică și mare răspundere să vegheze  ca legile să fie respectate întocmai. Fără nicio abatere”.  (Articolul „Dragă Radu, postura de acuzator public este riscantă”; (www.nasul.tv, 17 decembrie 2015) și

2.- a) „E normal…ca oricine învinuiește Banca Centrală să menționeze și  LEGILE  pe care consideră că le-ar fi încălcat”;

  1. b) „Așa vorbesc  LEGILE ! Vorbesc în egală măsură pentru Banca Națională…pentru oricine din această țară. Dacă vrem să fim corecți, orice analiză…de aici trebuie să înceapă. De la ce vor    Altfel, pierdem legătura cu realitatea”.  (Articolul „Unde-i lege nu-i tocmeală”;  www.nasul.tv, 19 decembrie 2015).

Stimate domnule Consilier al Guvernatorului,

Stimulați/impresionați/încurajați de fermitatea, justețea și evidenta disponibilitate la dialog cu care ați susținut p.d.v. sus-citate, nădăjduim că nu vă veți supăra pe noi dacă vă vom adresa rugămintea de a ne clarifica unele nedumeriri iscate de contondentul dvs. dialog cu dl Radu MORARU:

a.- Considerați că BNR  A  VEGHEAT CU  RESPONSABILITATE  SĂ  FIE  RESPECTATĂ  ÎNTOCMAI –  FĂRĂ  NICIO  ABATERE  –  Legea nr. 58/23.03.1998 privind activitatea bancară atunci când a emis Norma nr. 1/24.01.2000 ?

b.- În procesul de elaborare a Normei nr. 1/2000, BNR a avut în vedere   CE  VREA   LEGEA   sau  A  PIERDUT  LEGĂTURA  CU  REALITATEA ?

c.- Este prevăzută în Legea nr. 58/1998 vreo posibilitate de a se permite Băncii Naționale a României să publice un comunicat de presă în cazul  „trecerii în regim special de decontare a operațiunilor de plăți și încasări ale unei bănci”, așa cum  a procedat BNR în cazul Băncii Internaționale a Religiilor prin Comunicatul de presă din 9 mai 2000 ?

d.- Puteți prezenta argumente de natură să spulbere părerile potrivit cărora Norma BNR nr. 1/2000 și publicarea Comunicatului BNR de presă din 9 mai 2000 constituie dovezi indubitabile ale premeditării de către BNR a falimentului  Băncii Internaționale a Religiilor ?

e.- De ce credeți că, în cazul Băncii Internaționale a Religiilor, BNR nu a respectat prevederea de la art. 115 al Legii nr. 58/1998, respectiv de ce a ocolit instituirea judicioasei măsurii privind administrarea specială și a impus samavolnic o măsură devastatoare neprevăzută de Legea nr. 58/1998: instituirea unui regim special de decontare a operațiunilor de plăți și încasări ?

          Instituirea  administrării speciale = posibilitate de salvare a unei bănci de la faliment !

Instituirea regimului special de decontare = cale certă spre falimentarea unei bănci !

          f.- Ați putea indica vreun exemplu privind emiterea de către vreo altă bancă centrală de pe mapamond a unui asemenea comunicat de presă despre care se știa foarte bine că va avea consecințe ruinătoare pentru orice bancă din lume, oricât de bogată ar fi fost ?

g.- Este corectă sau este falsă informația oferită – din proprie inițiativă –  de un binevoitor anonim din BNR care ne-a relatat că  Norma nr. 1/2000 nu ar fi fost respectată de către CA al BNR deoarece nu ar fi fost aprobată publicarea Comunicatului de presă din 9 mai 2000 ?!

          Publicarea comunicatului ar fi fost efectuată – fără nicio aprobare a CA al BNR – de către viceguvernatorul Mihai  BOGZA (?!).

Ni s-a explicat că, potrivit art. 1 alin. 1.1. al Normei 1/2000,  CA al BNR ar fi trebuit să adope o hotărâre, care nu ar mai fi fost aprobată,  privind trecerea BIR în regim special de decontare și că abia după aprobarea aceastei hotărâri ar fi urmat să fie publicat un Comunicat de presă privind situația financiară a BIR !?

          Ați putea dezminți această informație dacă ne-ați pune la dispoziție o copie a hotărârii CA al BNR privind  aprobarea publicării comunicatului sus-menționat.

Folosim acest prilej pentru a reaminti vechiul nostru mesaj potrivit căruia dorim ca răspunsurile/opiniile BNR-ului  la scrisorile noastre, inclusiv la aceasta,  să contribuie la crearea climatului necesar inițierii unui dialog corect, în spiritul și litera legii, între acționarii Băncii Internaționale a Religiilor și dl Mugur ISĂRESCU, Guvernatorul BNR, dialog de natură să conducă la identificarea/convenirea unei soluții amiabile vizând instaurarea legalității în dosarul privind falimentarea Băncii Internaționale a Religiilor.

          Vă mulțumim !

                                                                                 Cu deosebit respect,

                                                                                 Prof. Toma Bălășoiu

Reprezentant al acționarilor Băncii Internaționale a Religiilor, una din miile de victime nevinovate ale falimentării controversate a Băncii Internaționale a Religiilor

P.S.  1.- Vă asigurăm că, în ceea ce ne privește, noi ne  vom strădui – atât cât vom putea – să  evităm orice scandal public de natură să afecteze prestigiul și credibilitatea BNR.

            De asemenea, nu ne vom implica în tot mai intensa activitate de denigrare publică a dlui Mugur  ISĂRESCU și a Băncii Naționale a României de către tot mai mulți comentatori pe probleme bancar-financiare.

            Nu știm însă dacă dvs. veți reuși să struniți binevoitoarea persoană anonimă din BNR care, potrivit afirmațiilor sale deosebit de virulente, nu mai poate să tolereze ilegalitățile/minciunile permise/comise de dl Mugur ISĂRESCU în activitatea trecută și actuală a BNR, inclusiv în ceea ce privește declanșarea procedurii de falimentare a Băncii Internaționale a Religiilor !?

            2.- Este surprinzătoare/de neînțeles îngăduința cu care BNR-ul tratează gravele acuzații pe care dl Radu  MORARU le aduce public dlui Mugur  ISĂRESCU: trădător național, pușcăriabil, mincinos, laș, prăfuit etc., etc.

            Nu credeți că, prin comportamentul său, BNR-ul lasă să se înțeleagă de către cercurile bancar-financiare interne și internaționale că se simte cu musca pe căciulă, respectiv că dl Radu MORARU are dreptate !?

      

Nr. 2772                                                        București,  15 iunie 2016

        C   ă   t   r   e

                       BANCA  NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
                       Domnului Adrian VASILESCU, Consilier al Guvernatorului

                             „Sunt prea multe schelete ale băncilor prin seifurile BNR” (Articol publicat de „Cotidianul” și „Bursa la 07.06.2016)

                                   Stimate domnule Vasilescu,

Ne referim și prin această scrisoare la articolul dvs.  „…pentru că e lege”  („Ziarul Financiar”, 30 martie 2016) deoarece acesta a fost recepționat cu mare interes de acționarii Băncii Internaționale a Religiilor din țară și din străinătate, văzând în unele afirmații ale dvs. dârzenia/priceperea/fermitatea admirabilă cu care militați pentru respectarea prevederilor legale.

Încurajați/stimulați de competența/profesionalismul și de bună-voința cu care ați răspuns, prin intermediul articolului „…pentru că e lege”, la solicitarea noastră privind  CESIUNEA  DE  CREANȚE (scrisoarea noastră nr. 2727/09.01.2016), aceștia mi-au cerut insistent să vă re-adresez rugămintea de a urgenta comunicarea răspunsului la problemele pe care le-am supus atenției dvs. prin scrisoarea nr. 2726/09.01.2016 (rugăm vedeți anexa).

Am constatat cu satisfacție că și în articolul „…pentru că e lege” dvs. vă bizuiți – în mod perfect justificat – pe obligativitatea respectării  prevederilor legale. Această abordare demnă de toată admirația ne dă încredere că în aceeași manieră veți aborda atât problemele/întrebările pe care vi le-am adresat prin scrisoarea sus-menționată, cât și următoarele întrebări care ne-au fost sugerate/impuse de unele din corectele dvs. afirmații:

1.- „…numai legea stabilește ce face sau ce nu face Banca Națională” (cel de-al doilea paragraf).

Deși prin Legea bancară nr. 58/23.03.1998 i se stabilise concret ce să facă, Banca Națională nu (Repetăm: N U) a acționat în conformitate cu prevederea de la art. 115 al acestei legi, respectiv nu a instituit Băncii Internaționale a Religiilor judicioasa măsură privind administrarea  specială.

ADMINISTRAREA  SPECIALĂ = posibilitate de salvare a unei bănci de la faliment.

Fiind preocupată să falimenteze cu orice preț Banca Internațională a Religiilor, Banca Națională a făcut conștient/premeditat ceea ce nicio lege nu (Repetăm: N U) a stabilit, respectiv a instituit samavolnic Băncii Internaționale a Religiilor un regim special de decontare a operațiunilor de plăți și încasări !?

REGIMUL  SPECIAL  DE  DECONTARE  A  OPERAȚIUNILOR  DE  PLĂȚI  ȘI  ÎNCASĂRI = cale certă spre falimentarea  unei bănci.

Cine credeți că ar trebui să răspundă – juridic și material – pentru această ilegalitate săvârșită de Banca Națională ?

2.- „…legea…îi interzice (Băncii Naționale – n.n.) să se încarce cu (alte – n.n.) atribuții…pentru că ar aluneca pe panta incompatibilității” (cel de-al treilea paragraf).

Este evident că prin elaborarea Normei nr. 1/2000 și – mai ales – prin publicarea  devastatorului Comunicat de presă din 9 mai 2000, Banca Națională s-a încărcat conștient/premeditat/ilegal cu o atribuție care nu (Repetăm: N U) i-a fost stabilită de nicio lege, alunecând astfel inevitabil pe panta incompatibilității.

INCOMPATIBILITATE =  interzicere = vinovăție incontestabilă a Băncii Naționale.

          Cine credeți că ar trebui să răspundă – juridic și material – pentru  alunecarea Băncii Naționale pe panta incompatibilității, respectiv pentru ilegalitatea la care a recurs Banca Națională prin:

a.-  elaborarea conștientă/premeditată a ilegalei Norme nr. 1/2000;

b.-  samavolnica/ilegala măsură de a impune Băncii Internaționale a Religiilor un regim special de decontare a operațiunilor de plăți și încasări și

c.- publicarea ilegală/neaprobată de către Consiliul de Administrație al BNR a  devastatorului  Comunicat de presă din 9 mai 2000 ?

                                      Stimate domnule  Vasilescu,

Folosim și acest prilej pentru a vă reaminti vechiul nostru mesaj potrivit căruia dorim ca răspunsurile/opiniile dvs. la scrisorile noastre, inclusiv la această scrisoare, să contribuie la crearea climatului necesar inițierii unui dialog corect, în spiritul și litera legii, între acționarii Băncii Internaționale a Religiilor și dl Mugur ISĂRESCU, Guvernatorul BNR, dialog de natură să conducă la identificarea/convenirea unei soluții amiabile vizând instaurarea legalității în dosarul privind falimentarea Băncii Internaționale a Religiilor.

Vă mulțumim !

                                                                       Cu deosebit respect,

                                                                      Prof. Toma Bălășoiu

Una din miile de victime nevinovate ale falimentării controversate a Băncii Internaționale a Religiilor

P.S. Vă înaintăm alăturat, pentru informarea și acțiunea dvs. pe tărâm profesional, unele EXTRASE și COMENTARII la articolul „Sunt prea multe schelete prin seifurile BNR” publicat de „Cotidianul” și „Bursa” la 7 iunie 2016.

Considerăm că ar fi de preferat/în interesul BNR și al acționarilor BIR ca scheletul falimentului Băncii Internaționale a Religiilor să fie scos din seifurile BNR  înainte ca instituția dvs. să fie silită să recurgă la o asemenea măsură, așa cum a fost – de exemplu – forțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Decizia nr. 670/12.02.2014 pronunțată în Dosarul nr. 3035/2/2012, să ne pună la dispoziție unele extrase de cont prin care se dovedește fără putință de tăgadă  că BIR a efectuat plăți până la 27 iulie 2000, respectiv că BIR nu a fost în incapacitate de plată la data declanșării falimentului (10 iulie 2000), așa cum a susținut mincinos BNR în cererea prin care  a solicitat falimentul BIR !?

Sunteți de acord cu propunerea noastră ?

Nr. 2833                                                         București,  14 august 2016

                                      „BNR – o instituție independentă în sensul că se supune numai LEGII” (Minciună lansată public de dl Lucian Croitoru)

                         Domnului Lucian CROITORU

                       Consilier personal al guvernatorului BNR

                                             Stimate domnule Croitoru,

Conștiința noastră de creștini ortodocși practicanți – adepți ai unei transparențe totale – ne determină să recunoaștem deschis că nu deținem nicio dovadă că dvs. ați strecurat intenționat minciuna sus-menționată în textul: „Primul răspuns dur al unui oficial BNR pentru criticii Băncii Centrale”  publicat de ziarul „Cotidianul” la 10 august 2016.

Dacă în perioada 22.12.1999 – 28.12.2000, când domnul guvernator Mugur  ISĂRESCU a lipsit motivat/oficial de la conducerea BNR,  instituția dvs. ar fi fost într-adevăr independentă și s-ar fi supus numai LEGII, așa cum afirmați dvs.,  Banca Internațională a Religiilor nu ar fi fost falimentată, iar noi nu am fi fost batjocoriți și jefuiți.

Ca orice altă denaturare a adevărului și această minciună a dvs. ar putea afecta grav prestigiul și credibilitatea instituției dvs., inclusiv ale demnitarului al cărui consilier personal sunteți (dl Mugur ISĂRESCU) dacă nouă ne-ar trece prin cap ca, în actuala perioadă când BNR-ul și dl guvernator Mugur ISĂRESCU personal sunt supuși unui nemilos/nimicitor bombardament defăimător,  să o abordăm public/să o  folosim drept pretext pentru a  dezvălui minciunile/ilegalitățile la care am fost nevoiți să ne referim în scrisorile anexate pe care le-am adresat dlui guvernator Mugur ISĂRESCU și dlui consilier Adrian VASILESCU.

Supunem atenției dvs. unele din aceste scrisori deoarece nu excludem posibilitatea ca dvs. – spre deosebire de dl guvernator Mugur  ISĂRESCU și de dl consilier Adrian  VASILESCU –  să înțelegeți necesitatea de a le examina cu responsabilitate și de a ne răspunde  CONCRET  la problemele  CONCRETE sesizate de noi, adică așa cum nu au procedat dnii Mugur  ISĂRESCU și Adrian  VASILESCU,  domniile lor ignorând conștient obligațiile care le sunt impuse de Constituția României (art. 31 alin. 1-2 și art. 51 alin. 4).

Vă rugăm să aveți în vedere că neadevărurile/ilegalitățile la care a recurs BNR pentru a obține falimentul Băncii Internaționale a Religiilor au fost săvârșite în perioada când dl guvernator Mugur  ISĂRESCU  îndeplinea funcția de Prim-Ministru al României, ceea ce-l absolvă de orice responsabilitate PERSONALĂ – juridică sau de altă natură.

În ceea ce ne privește, noi ne menținem ferm propunerea pe care am prezentat-o de mai mult timp și de mai multe ori instituției dvs., inclusiv prin scrisorile anexate nr. 2726/09.01.2016 și nr. 2805/05.07.2016, respectiv de a identifica, împreună cu dl guvernator Mugur  ISĂRESCU, pe cale amiabilă, o soluție rezonabilă/reciproc avantajoasă vizând instaurarea legalității în procedura de falimentare a Băncii Internaționale a Religiilor.

Nădăjduind că veți aprecia dorința noastră de a nu turna gaz pe foc în condițiile actualei campanii denigratoare la adresa instituției dvs. și – în special – a dlui guvernator Mugur  ISĂRESCU, așteptăm cu încredere răspunsul dvs.

Vă mulțumim !

                                                                                        Cu deosebit respect,

                                                                                       Prof. Toma Bălășoiu

P.S. 1.- La această scrisoare sunt anexate următoarele scrisori (în ordine cronologică):

– nr. 2682 – din 8 octombrie 2015;

– nr. 2681 – din 16 octombrie 2015;

– nr. 2688 – din 7 noiembrie 2015;

– nr. 2701 – din 20 noiembrie 2015;

– nr. 2726 – din 9 ianuarie 2016;

– nr. 2772 – din 15 iunie 2016 și

– nr. 2805 – din 5 iulie 2016.

2.- De asemenea, anexăm și nota nr. 2683 cuprinzând extrase din Raportul Departamentului Securității Naționale nr. DSN/553/2002 pe baza căruia s-au dezbătut, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 17 iulie 2002, probleme privind falimentul Băncii Internaționale a Religiilor.

Vă rugăm să constatați care au fost concluziile CSAT privind „contribuția” BNR la falimentarea Băncii Internaționale a Religiilor.

3.- Credeți că BNR se supune numai LEGII atunci când tăinuiește ilegalitățile săvârșite în lipsa dlui guvernator Mugur ISĂRESCU de la conducerea BNR pentru a falimenta Banca Internațională a Religiilor ?

  

 

 

1 Comment

  1. Augusta

    Eu aș fi extrem de bucuroasă daca Isărescu ar falimenta fraudulos si banca mondiala si fondul monetar international. A avut o prestatie multumitoare daca a falimentat banca religiilor. De cand religiile au nevoie de banca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *