Puncte de vedere

Impresii după miting

  Acum să vă spun de atmosfera de la miting: senzația pe care am trăit-o a fost aceea că sunt […]

 

Acum să vă spun de atmosfera de la miting: senzația pe care am trăit-o a fost aceea că sunt în România. O să vedeți probabil fotografii cu țigani, cu țărani, cu oameni mai puțin educați. Au fost și din aceia. Așa cum au fost și ingineri, și medici, și profesori, și studenți … și hipsteri. Când vorbea Tăriceanu și încercam să aud ce vrea să spună, lângă mine erau doi tineri pe trotinetă. Căci mitingul acesta a fost un fragment de România reală.

România reală este România pe care, că suntem naționaliști, europeniști, atlantiști, pro-ruși sau filo-turci, trebuie să o acceptăm și să înțelegem că e singura care contează cu adevărat.

Această Românie reală nu e „pesedistă”. Votează cu PSD-ul pentru că este singurul partid care mai e ancorat în realitățile sale, care nu o disprețuiește, care nu râde de ea superior, sau se revoltă hipsterește, nemulțumit că „nu avem popor la standarde euro-atlantice”. Dacă și când PSD-ul nu va mai fi atent la vocile acestei Românii reale, nu îi va mai obține voturile. România reală nu e perfectă. Nu e nici măcar perfectibilă. Dar e România noastră, e țara noastră, e familia noastră, e istoria noastră.

Dar hai să revenim la acest fragment de Românie reală care sunt oamenii ce au fost astăzi la miting. Au fost pentru PSD? Da. Pentru că PSD, ALDE și ce mai era pe acolo sunt singurii care au un mesaj coerent pentru urechile României reale.

Dar au fost mai ales pentru că s-au prins de minciuna și putreziciunea din spatele ”luptei anticorupție” Așa cum s-au prins și zeci de mii de oameni care anul trecut au ieșit în stradă să apere DNA-ul dar acum nu o mai fac.

Pur și simplu orice om de bun simț, văzând protocoalele dintre serviciile secrete și justiție, auzind de amploarea ascultărilor în România, auzind înregistrările incredibile cu procurori DNA care nenoroceau vieți pe mărturii inventate și pentru că… așa simțeau ei că sunt tari, văzând-o pe Kovesi cum apără pe acei nenorociți și pe președintele Iohannis cum se face zid pentru șefa DNA, nu are cum să mai apere mafia numită „lupta anticorupție”. Ok. Poate să urască PSD-ul mai departe, dar sigur un om rațional și care iubește democrația și libertatea nu mai poate să se facă scut în jurul mizeriei numite pretențios „statul paralel”.

Or acest miting a plecat de la o pretenție de bun simț: să se respecte Constituția și decizia Curții Constituționale de către președintele Iohannis. S-a spus că oamenii au fost aduși cu de-a sila. Asta este o iluzie bună pentru peneliști și pedeliști, așa cum pesediștii se iluzionau că de fapt zecile de mii de oameni care au ieșit iarna trecută ar fi ieșit plătiți de Soros și nu pentru că erau doar frustrați că pierduseră cu o lună înainte alegerile…

Oamenii au fost siliți să vină de o nevoie reală: de a se face auziți.

Majoritatea românilor trăiesc o frustrare reală după valurile de mitinguri de după 2012, când văd la televizor că câteva zeci de mii de tineri, rupți de realitate, trăind într-o realitate paralelă cu cea a României reale, consideră că problemele lor ar fi de fapt problemele țării.

România reală a fost jignită de hipsteretul urbani care fără să aibă habar ce e aia minerit sau munca în agricultură, se tăvăleau pe asfalt în București sau distrugeau pășunile în Apuseni ca să „salveze” Roșia Montană.

România reală a fost șocată să vadă cum un guvern ales legitim a fost înlocuit de un guvern dubios doar pentru că niște mii de tineri au dat vina pe comuniști că nu le asigură condiții de securitate maximă prin cluburile lor dubioase, unde o hipsteresc cu băutură și droguri, rupți de realitatea țării în care trăiesc.

România reală a fost uimită să afle că votul său nu contează și că „lumea bună”  de la București și Cluj preferă scandările câtorva zeci de mii de hăbăuci urbani votului câtorva milioane….

Această Românie reală nu e doar pesedistă. Ar putea fi foarte bine liberală, dacă liberalii ar avea curajul să spună lucrurilor pe nume, lucruri pe care ei le știu, dar le tac „oportun”.

Problema României reale este însă cu o iluzie cultivată pe câteva străzi din București, Cluj, Timișoara și Iași, de câteva zeci de mii de hăbăuci cu mofturi și pretenții de de intelectuali, de elevați, de emancipați, de oameni care au încălțat conversul euroatlantic…

Aceștia sunt o altă Românie, plină de frustrări și, ceea ce e mai grav, plină de ură. Sunt oameni frustrați, cărora le pute această țară. Ei nu iubesc România, se simt sufocați în ea, dar le și convine pe de altă parte să își justifice incompetența dând vina pe comuniști, pe pesediști, pe poporul „de rahat” care nu se ridică la standardele lor.

Această altă Românie poate umple piețe. A demonstrat-o și în 1990, a demonstrat-o și în 2017. La fel, poate câștiga alegeri, fie speculând gafele guvernărilor pesediste, fie cu ajutorul direct și vizibil al unor ziși „parteneri strategici”.

Însă această altă Românie nu poate să guverneze. Și asta pentru că nu poate nici să înțeleagă, nici să iubească țara. Iar singura sa viziune pentru țară este ura și resentimentul….

Ieri seară, cum mergeam noi pe Victoriei plecând de la miting, un grup de bicicliști curajoși ne-au huiduit în viteză. Am aflat apoi că un alt grup de din ăștia au huiduit și pe Dragnea când pleca de la miting.

Am văzut în piață vreo două bucăți de #rezistenți. Pe unul, un jurnalist mediocru dar foarte euro-Atlantic, l-am și întrebat amuzat: „Ce faci? Te-ai dat cu poporul?”

Acum îi văd pe alții cum deapănă amintiri din miting: cu referiri la Orwell, stalinism (tocmai ei? fanii bătrânului stalinist Șora?), știrbi, etc. Încă nu am văzut ce au scos ăia de la Vice, și ei la vânătoare de știrbi prin miting.

Ce mă miră pe mine și mă întristează este în primul rând lipsa de respect a acestor personaje, care se pretind urbane, educate, civilizate, liberale, față de dreptul la opinie al celuilalt. De ce să vii să huidui mitingul adversarilor politici? E semn de educație? E semn de decență? Am venit noi peste mitingurile lor? Ne-am infiltrat „curajos” când ei mitingeau ilegal anul trecut?

De asta nu sunt deloc optimist cu privire la viitorul țării noastre: acest hipsteret urban, care își zice „liberal” și tolerant, o fi bine educat dar categoric este prost-crescut. Și oamenii ăștia nu pot să poarte un dialog pentru că realmente ei ne disprețuiesc pe cei care nu gândim ca ei… Și cu cât devin mai lipsiți de argumente (Băsescu și-a arătat adevăratul chip și pentru ei, DNA a explodat ca un buboi) cu atât devin mai agresivi…

Mi se reproșează tonul disprețuitor față de hipsteri. Nu sunt disprețuitor. Este îngrijorat și în același timp ferm. Mi-e frică de voi, recunosc. Mi-ar fi plăcut să văd că nu am avut dreptate anul trecut, când am vorbit destul de mult despre fascizarea acestei mișcări Rezist.

Nu am fost contrazis de fapte, nu am fost contrazis nici măcar la nivelul argumentelor teoretice. Ba chiar, așa cum prognozasem, revelațiile cu privire la caracterul malign al cancerului numit frumos „lupta împotriva corupției”, deși au înjumătățit numărul haștagrezistenților, a radicalizat pe cei care au rămas pe poziții. Prăpastia este mai evidentă acum ca oricând. Și tot mai largă, tot mai adâncă.

Deci nu sunt disprețuitor ci realmente înspăimântat. Nimic din ceea ce faceți, ce spuneți, ce scandați, nu mă face să cred că dacă voi veți controla viitorul, acesta va fi unul bun. Realmente mi-e frică de voi. Mi-e frică de ura voastră. Mi-e frică pentru țară dar și pentru mine.

De pe acum, când nu sunteți la putere, simt ura voastră agresivă, disprețul vostru față de noi. Știu personal, pentru că unii dintre voi mi-au spus-o direct, precum un prodecan la științe politice, că pentru mine porțile Universității sunt închise atâta timp cât ei sunt acolo.

Și nu sunteți încă la putere. Iar tot ce promiteți când veți ajunge la putere e că tot veți lupta cu noi.

În politica democratică, parlamentară, există nenumărate canale de dialog între putere și opoziție. Și oricâte înjurături s-ar rosti public între putere și opoziție, dialogul există pe canale discrete, oamenii comunică între ei, există loc tot timpul pentru a sta la o cafea și a găsi un numitor comun în cele necesare.

Dar voi ați sărit plini de ură chiar pe politicienii voștri care, respectând aceste cutume de bun simț au menținut aceste canale de dialog deschise. Mă uit la ce groaznic i-ați obligat să se schimonosească în isterici fascistoizi pe politicieni altfel onorabili, dar acum speriați că pierd electoratul, așa că devin tovarășii de drum ai isteriei voastre ca să mai prindă încă un ciclu de parlamentar sau poate chiar un guvern… Mă gândesc mai ales la PNL…

Voi ne urâți și ura voastră nu se domolește ci crește. Iar în fața ei nu pot decât să mai răspund decât cu ironie. Ieri internetul era plin de etichete puse celor care nu suntem ca noi: de la deja plictisitul, tâmpiți, idioți utili, știrbi, etc., la șobolani, gunoaie, noroi… Iar eu sunt acuzat că vă spun hipsteret.

Vă asigur că tot cu ironie voi răspunde și atunci când, dacă Doamne ferește!, veți ajunge la putere, veți începe să vânați pe „corupții” (ăsta e noul chiabur) ca mine. Dar vă asigur că din dragoste față de țară și de libertate voi face tot ceea ce îmi stă în puteri ca iacobinismul vostru hipsteresc să nu ajungă la putere.

Da. Recunosc. Mi-e frică de voi. Dar frica este cel mai bun combustibil pentru luptă, vă asigur și de asta.

                                                                                                                Bogdan Alexandru Duca

Sursa: https://bogdanduca.blog/

 

 

1 Comment

  1. Ganditorul de la Jurilovca

    Am participat la meeting. Sunt putin dezamagit, pentru faptul ca mesajul vorbitorilor nu a fost destul de clar, hotarat, mobilizator, mai mult decat atat, sonorizarea a fost proasta, nu prea s-a auzit. Nu s-a pus degetul pe rana, adica pe sustinerea acestui „Stat Paralel” din afara tarii! Am auzit in difuzoare imnul UE (Oda bucuriei – Beethoven) pentru mai mult de 10 minute si am vazut steaguri UE? Cum adica? Eu am iesit in strada tocmai impotriva macovistilor, junkeristilor, timmermansilor si altor sorosisti din UE care sprijina statul paralel! Deoarece sorosismul alungat din SUA si-a gasit refugiul in UE! Suntem dobitoci cu totii? Tratam efectele, ignorand cauzele? Statul Paralel care conduce Romania este asa de puternic, doar ca urmare a sprijinului ilegitim din afara tarii! Liderii PSD (poate cu exceptia lui Plesoianu) sunt prea fricosi si lasi, tocmai din aceasta cauza s-a ajuns aici! Se merge in continuare pe aluzii, pe a bate saua ca sa priceapa iapa, in loc de folosirea unui limbaj direct, curajos si sincer!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *