Abuzuri

În plină criză COVID-19, Iohannis şi-a decorat FDGR-ul

  După ce preşedintele Klaus Iohannis a decretat „Starea de urgenţă” la nivelul întregii ţări, cu întreaga populaţie închisă obligatoriu […]

 

După ce preşedintele Klaus Iohannis a decretat „Starea de urgenţă” la nivelul întregii ţări, cu întreaga populaţie închisă obligatoriu în casă pentru a evita răspîndirea coronavirusului, ne aşteptam ca toate preocupările principalelor instituţii ale statului să fie îndreptate către lucrurile ce trebuie să fie făcute în acest sens.

Ei, bine, nu! În ziua de 25 martie a.c., prin decret prezidenţial, Klaus Iohannis a acordat Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” unor instituţii, între care şi „Klaus Iohannis a acordat Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, aşa cum citim chiar pe pagina oficială a Preşedinţiei României:

Click pe imagine pentru mărire!

Nu ştiu dacă acesta era cel mai potrivit moment pentru astfel de evenimente, mai ales că medaliile au fost acordate pentru „dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri”, adică pentru acţiuni derulate anul trecut, care puteau să mai aştepte cîteva luni pentru a primi recunoştinţa prezidenţială.

Chiar şi lista instituţiilor decorate naşte, desigur, întrebări privind selecţia, mai ales că vedem că Iohannis a decorat inclusiv „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR), instituţie pe care a condus-o ani de zile, devenind primar al Sibiului chiar din partea FDGR!

Mai mult, anul trecut, pe 29 iunie 2019, Klaus Iohannis a primit „Medalia de Onoare a Forumului Democrat al Germanilor din România”, iar acum se pare că preşedintele României a vrut să întoarcă serviciul foştilor săi subalterni din FDGR.

Desigur, cea mai mare mirare este legată de faptul că tocmai Klaus Iohannis a decorat FDGR-ul, ştiindu-se bine scandalul declanşat de faptul că, chiar în timpul cînd dumnealui era preşedintele FDGR şi Primarul Sibiului, FDGR  a cerut şi a obţinut de la instanţă statutul de „succesor şi moştenitor” al „Grupului Etnic German” (Deutsche Volksgruppe in Rumänien), organizaţie declarată oficial ca fiind fascistă!

După cum se ştie, pe baza acelei ciudate Sentinţe, FDGR a intrat în posesia a numeroase clădiri şi terenuri care fuseseră confiscate prin Decretul Lege nr. nr.486/1944 şi care trecuseră în patrimoniul statului român!

Chiar aşa, în plină criză Coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a găsit de cuviinţă să-şi decoreze FDGR-ul? Ne ajută această medalie să împiedicăm răspîndirea acestui virus ucigaş sau este vorba doar despre o chestiune strict personală a Preşedintelui?

Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German

                                                                                                      Ion SPÂNU, Cotidianul 

2 Comments

  1. Emilia

    Privitor la hotararea CNCD prin care sunt sanctionati jurnalisti, fiecare cu 2 000 lei, sunt in masura – pentru ca am cunostinta de PROCEDURA INTERNA de solutionare a petitiilor in temeiul legii 137/2001- ca este NULA de fapt si de drept pentru ca este data cu incalcarea dispozitiilor privind numarul membrilor obligati sa asigure majoritatea.

  2. Alin B.

    Pentru ce? Ca i-au jecmanit si fraierit iarăși si iar pe blochen( rumâni)!!! Nemernicii ăștia rasiști nu au avut niciodată rușine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.