Abuzuri

În secret, drepturile omului au fost suspendate oficial în România

  Este adevărat că nu v-a spus nimeni că drepturile omului au fost suspendate oficial în România? Încă din data […]

 

Este adevărat că nu v-a spus nimeni că drepturile omului au fost suspendate oficial în România? Încă din data de 17 martie, România a notificat activarea articolului 15 [1] din Convenția Europeană a Drepturilor Omului suspendând absolut toate drepturile cetățenilor cu excepția articolelor 2 (dreptul la viață), 3 (interzicerea torturii), 4 (interzicerea sclaviei) și 7 (interzicerea pedepsirii fără bază legală), articole care nu pot fi suspendate sub nicio formă. Sunt ferm convins că Plăvanul și al său „Grup de Comunicare Strategică” n-au precupețit niciun efort pentru a vă informa asupra acestui lucru. Știu, e o glumă proastă.

Poate-mi veți spune că e ușor să treci peste asemenea amănunte, doar Plăvanul și guvernanții au alte priorități. Cum ar fi, de exemplu, salvarea economiei. Hmm, și-aici e nasoală! Atâta amatorism și prostie rar mi-a fost dat să văd. Așa-zisele măsuri de sprijin ale companiilor autohtone sunt, în realitate, măsuri de îngropare a acestora. La șomajul tehnic nu pot apela decât companiile care au rezerve serioase și care trebuie să suporte câteva luni salariile propriilor angajați cu speranța că Guvernul se va ține de promisiune și le va returna banii după trei luni. La fel și în ceea ce privește concediul de supraveghere a copiilor. Toate sunt măsuri care vor decapitaliza companiile autohtone în condițiile unei incertitudini economice majore. De-aceea este mult mai previzibilă o concediere în masă a salariaților ca efect al invocării de către angajatori a forței majore. E mai simplu. Oricum, în urma manipulărilor grosolane din media, marea majoritate a angajaților își doresc să stea în casă, eventual sub pat, pentru a se proteja de „marea răceală”, astfel încât va fi mai simplă o concediere cu promisiunea reangajării după ce va reveni normalitatea.

Dar oare să fie vorba doar de prostie? Prea toate par acoperite de un văl mucilaginos. Nu trebuie negată prostia, doar îi vedem în față pe toți: Grindă, Vela, Orban, Cîțu, Plăvanul ș.a.m.d. Însă mai e ceva. Prea peste tot în lume se aplică același scenariu cu o vivacitate greu de înțeles. Care-i însă „urgența”?

O vom afla în curând. Urmează o mișcare tectonică devastatoare în domeniul financiar, care însă nu poate fi detonată decât după ce lumea va fi sechestrată în case, iar armata va asigura „securitatea” străzilor. Oamenii vor fi muiați atât de „spectrul îmbolnăvirii”, dar, mai ales, de melitarul de la colț care are ordine stricte. Așa că nu vor avea ce face și vor accepta realitatea. Care, după ce întreaga nebunie se va declanșa, va fi, desigur, alta. Mult mai complexă și mult mai săracă. Și cum drepturile fundamentale sunt suspendate, uneltele cocoțate în vârful țării își vor face de cap.

La fel se va întâmpla peste tot în lume. Și, după ce în sfârșit vi se va da voie să ieșiți din case, veți spune, parafrazându-l pe Brâncuși: „Înainte eram proști și săraci, acum suntem și mai proști și și mai săraci.”

                                                                                                                         Dan DIACONU

[1] Articolul 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului prevede că ”în caz de război sau de alt pericol public care ameninţă existenţa unei naţiuni”, un stat membru ”poate lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.

5 Comments

 1. Gabi

  Cu trădătorii din frunte,ne întoarcem la sclavagism sau în cel mai fericit caz în evul mediu .

  • daca stam in case ,, asa va fi ! poate se trezeste lumea !

 2. Larisa

  Mai mult decât atât, la data de 18.03.2020 când a fost făcută notificarea către Consiliul Europei, pe teritoriul României erau confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, dintre care 19 vindecați și externați.

 3. Eu

  “Ni se va da voie”? Tu nu esti aici cu noi? Numai noi “vom fi mai prosti si mai saraci”?

 4. Rex

  Mult adevăr !!!
  Nici nu și ce sa comentezi ! Este atâta ticăloșie fără margini.!!! Nu am crezut ca voi trai aceste momente negre .!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *