Istorie

În urmă cu 93 de ani, pe 24 iunie 1927 s-a înființat Mișcarea Legionară. Conform Academiei Române: Mișcarea Legionară nu a fost fascistă

  24 iunie 1927: Corneliu Codreanu înființează Mișcarea Legionară, care nu a fost fascistă și a cărei doctrină naționalistă nu […]

 

24 iunie 1927: Corneliu Codreanu înființează Mișcarea Legionară, care nu a fost fascistă și a cărei doctrină naționalistă nu avea multe în comun cu nazismul german sau fascismul Italian din acele vremuri. Nu Mişcarea Legionară a fost declarată „fascistă” la Nürnberg, ci Grupul Etnic German, succedat oficial de FDGR-ul condus de Klaus Iohannis în anul 2007!

Conform sentinţelor Tribunalului de la Nürnberg, singura organizaţie de pe teritoriul României care a fost declarată ca fiind fascistă a fost Grupul Etnic German, care a fost desființată și al cărui patrimoniu a fost confiscat de stat pe baza mai multor legi internaționale și a unui decret-lege emis de regle Mihai.

Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944, dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) a fost desfiinţat și patrimoniul acestuia confiscat prin Decretul-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Comuniştii nu au făcut altceva decât să aplice acest Decret-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, care nu le-a aparţinut, ei nefiind la putere în momentul istoric respectiv.

Acest patrimoniu a fost preluat după anul 2007 de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), care s-a declarat abuziv și anacronic succesor al organizației naziste Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) și astfel, pentru oficializarea aberației, în data de 27 februarie 2007, Hans Klein, în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23. Numitul Hans Klein a solicitat prin acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu următoarele, citez: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”. Succesiunea a fost oficializată prin incredibila Sentinţă civilă nr. 2790 a judecătoarei Maria Morar, din 28 mai 2007, în care FDGR prin Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS) a fost declarat oficial succesor al organizației naziste Grupul Etnic German! 

Judecătoarea Maria Morar a declanșat, prin sentința sa, o acțiune gravă de resuscitare a unei organizaţii hitleriste din Al Doilea Război Mondial, prin încălcarea Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944, semnată de România cu Uniunea Sovietică, Regatul Unit al Marii Britanii şi Statele Unite ale Americii la 12 septembrie 1944, nerespectarea Decretului-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944 emis de regele Mihai al României și nesocotirea Tratatului de pace de la Paris din 10 februarie 1947.

Klaus Werner Iohannis s-a aflat într-un grav CONFLICT DE INTERESE, fiind conducătorul ambelor părți aflate în proces, adică municipiul Sibiu (primarul municipiului) și FDGR (președintele organizației la nivel național). De asemenea Klaus Werner Iohannis se făcuse vinovat de ABUZ ÎN SERVICIU fiindcă municipiul Sibiu, reprezentat de el însuși și Consiliul Local nu au avut apărător în instanță și primarul Iohannis nici nu a mai atacat sentința judecătoarei Maria Morar, aceasta rămânând definitivă la nivel de Judecătoria Sibiu!

Pentru că FDGR a fost condus de Klaus Iohannis, actualul Preşedinte al României, Institutul „Elie Wiesel” preferă să-şi justifice existenţa concentrându-se pe Mișcarea Legionară şi, mai ales, pe simpatizanţii acesteia!

Mișcarea Legionară nu se poate asimila nici cu fascismul italian și nici cu nazismul german. Mișcarea Legionară a fost o mișcare națională, bazată în mare măsură pe Biserica Ortodoxă. Codreanu a fost socotit de dreapta europeană un naţionalist mistic. El nu a promovat doctrina fascistă aşa cum se născuse ea în Italia şi cum o preluase Hitler, cu unele modificări ideologice. Corneliu Codreanu nu era un «soldat al noii ordini» fasciste. Pentru Codreanu, poporul român însemna unitatea românilor în viaţă, cu cei care încă nu s-au născut şi cu sufletele celor morţi. Statul nu trebuia să fie deasupra societății. El trebuia să fie doar «un veşmânt înfăşurat în jurul naţiunii». Autoritatea era promovată pe baza unei discipline liber consimțită și a unor legi clare, drepte și dure. Codreanu dorea să creeze omul nou de care România ducea lipsă pentru ca țara să aparţină românilor, adică tuturor celor de origine română. Ideile lui l-au inspirat, în parte, câteva decenii mai târziu, pe Nicolae Ceauşescu. Pe baza acestei linii naționale și morale, desigur, și cu conotații politice, Codreanu s-a pronunţat, cum am mai arătat în discuția noastră, împotriva dominaţiei societăţii românești de către evrei şi a combătut sistemul parlamentar al partidelor, de esenţă liberal-occidentală, care nu era, după părerea lui, corespunzătoare intereselor României. El s-a pronunţat totdeauna pentru libertatea şi drepturile ţăranilor, care reprezentau 80% din populația țării și pe munca și sărăcia cărora se baza prosperitatea micului procent de oligarhi și de elite de la vârful societății românești.

În anul 1927, inspirat de icoana Arhanghelului Mihail din paraclisul închisorii Văcăreşti, unde a fost deținut politic, Codreanu a înfiinţat Legiunea Arhanghelului Mihail, ca pe o formaţiune fără program politic, care a reprezentat o şcoală a formării caracterelor, o şcoală de educaţie morală, naţională românească şi religioasă. Asta nu era nici fascism și nici nazism. Baza legiunii o constituia cuibul. În cadrul cuibului, legionarii erau educaţi să abandoneze grijile personale şi să-şi închine gândurile României şi celor şase postulate: Disciplină, Muncă, Tăcere, Educaţie, Iubire şi Onoare. Iniţial, selecţia pentru Legiune a fost foarte severă. Din 20 de candidaţi, era primit doar unul. Cei acceptaţi făceau un stagiu de trei ani înainte de a fi primiţi. Modelul a fost preluat și de comuniști, care, până la preluarea conducerii de către Ceaușescu, introduseseră modelul legionar al candidaților de partid. Astfel, mişcarea a ajuns să cuprindă elite, iar în anul 1930, când a devenit Garda de Fier, era mult superioară, cel puțin din punct de vedere organizatoric și moral, celorlalte partide, inclusiv celor care funcționau de la jumătatea secolului al XIX-lea.

După al doilea război mondial, învingătorii în război au pedepsit crunt pe naziști și pe fasciști. Toate organizațiile naziste și fasciste au fost identificate, judecate, iar conducătorii lor care nu au fost asasinați sau condamnați la moarte și executați, au fost întemnițați pe viață sau pentru foarte mulți ani. Mișcarea Legionară nu a fost incriminată de nici o autoritate politică sau judiciară, internă sau internațională, pentru apartenență la fascism sau la nazism. În cadrul procesului de la Nürnberg, nu a compărut și nu a fost acuzată de nimeni, pentru nimic. Cu toate acestea, în ciuda Decretului regal de amnistie dat după lovitura de stat de la 23 august 1944, guvernul regal român nu i-a eliberat pe legionari din închisorile în care fuseră deținuți după «rebeliunea» din 21-23 ianuarie 1941. «Democratul» rege Mihai i-a ținut în continuare pe legionari în temniță, predându-i comuniștilor, care i-au ținut mai departe, până când Gheorghe Gheorghiu-Dej a proclamat încheierea luptei de clasă în România, singura țară socialistă care s-a pronunțat în acest sens. Unii dintre legionari au murit în penitenciare înainte de marele decret de amnistie din 1964.

Acuzele abuzive la adresa Mișcării Legionare, de «nazism» și de «fascism», sunt proferate de judeo-capitaliștii de după 1990, care, astăzi, exercită o influență nocivă asupra societății românești și o intoxică cu neadevăruri, în scop de acuzare a poporului român și de reprimare a oricărei forme de mișcare națională. Aș putea să vă dau o listă de asemenea acuzatori, dar cred că nu merită să le pomenim numele. O eventuală mișcare națională românească autentică, necontrolată de «sistemul ticăloșit», ar fi singura care ar putea să elibereze România din mâinile jefuitorilor ei, respectiv a corporațiilor internaționale susținute de președinte, guvernanți și, mai ales, de atotputernicii consilieri străini de la serviciile secrete, Președinție, Guvern, D.N.A. și M.Ap.N.” [Reputatul istoric Corvin Lupu, fragment din articolul Mișcarea legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă din istoria României (II)]

Ticăloasa Lege 217/2015 este infirmată de Academia Română: Mișcarea Legionară nu a fost fascistă

Parlamentul României a adoptat în unanimitate Legea 217/2015, cunoscută mai bine sub denumirea de legea antilegionară.

Legea a stârnit protestele unor istorici, dar și a unei părți a societății civile, aceștia acuzând arbitrariul legii, dar și faptul că se încalcă principiul libertății de exprimare.

În acest sens, jurnalistul Victor Roncea a scos la iveală un document al Academiei Române, mai precis al Institutului pentru Studiul Totalitarismului, care demontează complet „legea anti-legionară”.

Click pe imaginile de mai jos pentru mărire!

În documentul semnat de directorul Institutului pentru Studiul Totalitarismului, Radu Ciuceanu, se afirmă că „întemeietorii Legiunii nu au elaborat o doctrină, un program în sensul deplin al termenului. În lucrarea sa, Pentru legionari (1936), Corneliu Zelea Codreanu arată că piatra unghiulară de la care pornește Legiunea este omul, nu programul politic”.

Caracteristicile legionarismului sunt, conform documentului: „educarea tineretului în spiritul naționalismului, al promovării vechilor tradiții ale poporului român, anti-bolșevismul, reformarea economică, socială și politică a societății românești, având o componentă religioasă puternică, aceasta din urmă conferind un caracter original Mișcării Legionare în contextul mișcărilor de extremă dreaptă europene ale vremii”.

În continuare, documentul afirmă: „Mișcarea Legionară nu poate fi inclusă automat, a priori, în curentul «fascist», încă nedefinit complet și perceput astăzi ca «depersonalizat» la scară europeană pentru că se nesocotesc trăsăturile fundamental naționale”.

În ceea ce privește legăturile legionarismului cu fascismul italian și național-socialismul german, Academia Română face următoarele observații: „Aversiunea față de bolșevism și lupta împotriva acestuia apropie Mișcarea Legionară de specificul epocii, de fascismul italian și de național-socialismul german, dar fără a permite înglobarea sa într-una din aceste doctrine.Elementele de doctrină legionară apără și promovează tradiționalismul, specificul și realitățile românești, apărarea creștinismului ortodox, cerința instaurării unui stat autoritar, formarea unei elite disciplinate, naționaliste, care să educe masele în același spirit, revoluția spirituală, care să conducă la formarea «omului nou», cetățean având calități superioare, devotament și spirit de jertfă pentru interesul național”.

Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului susține că legionarii și-au demonstrat din plin calitatea de luptători anti-comuniști.

„Trebuie reținut faptul că adevărata măsură a luptei antibolșevice a fost dată de Mișcarea Legionară pe front, prin înrolarea deținuților politici în batalioanele disciplinare destinate primei linii, unde s-au evidențiat prin fapte de vitejie, apoi în lupta împotriva instaurării regimului comunist. Componenta majoră a mișcării naționale de rezistență anticomuniste din România a fost legionară, realitate ilustrată de procentul major al deținuților politici din perioada 1945-1964, apreciat la 75%.”, se notează în document.

În final, se citează declarația publică a academician Dan Berindei, Președintele de Onoare al Secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române, în care se afirmă că „Mișcarea Legionară nu poate fi calificată drept «fascistă» întrucât nu întrunește, prin elementele de doctrină pe care le-a adoptat și promovat, un caracter ideologic fascist”.

Mai multe aici: http://www.activenews.ro/stiri-politic/Academia-Romana-Miscarea-Legionara-nu-a-fost-fascista.-75-din-detinutii-politici-erau-legionari-120590

Pentru cine sunt multele legi așa-zise „antisemite” emise în România, „cui bono?” (cine-i beneficiarul?)

Toate aceste legi sunt pentru pedepsirea „antisemiților” din România: Legea nr. 51 din 1991, OG 31/2002, Legea 217/2015 (cunoscută ca „legea antilegionară”) și Legea 157/2018 (cunoscută ca „legea Vexler”)

Adrian Grigoriu: „Ca să aflăm în slujba cărei etnii este subordonat Statul Român, am căutat referințele etnice care se găsesc în legislaţia Statului Român și iată ce am găsit:

1) În Legea nr. 51 din 1991 privind siguranţa naţională a României scrie la Art. 3. „Constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României următoarele: h) iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea în orice mod a acţiunilor (…) antisemite (…) care pot pune în pericol sub orice formă unitatea și integritatea teritorială a României, precum și incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept.

2) La distanţa de 11 şi 24 de ani, prin OG 31/2002 şi Legea 217/2015, iar în final „legea Vexler” din 2018 (Legea 157/2018) antisemitismul este pedepsit cu închisoarea, dar nu există nici o pedeapsă împotriva antiromânismului. Mai sunt pedepsite penal negarea holocaustului împotriva evreilor dar nu şi a românilor, deși există uriașe dovezi materiale că sute de mii de români au fost ucişi în epurări etnice.

Antisemitismul este pedepsit cu închisoarea, conform noianului de legi opresive create special pentru asta. Antiromânismul nu este pedepsit și de aceea românii sunt batjocoriți zilnic de alte etnii trăitoare pe pământ românesc. Ca atare, avem dreptul să ne punem toate întrebările care au determinat scrierea acestor rânduri! Citiți și Adevărata poliție politică… Securitatea era pistol cu apă pe lângă ăștia!

Deci, antisemitismul și nu antiromânismul reprezintă amenințare la siguranța Statului Român și este pedepsit de lege. În consecință, Statul Român continuă să existe intact chiar dacă întreg Poporul Român ar dispare de pe fața Pământului. Și atunci, ne întrebăm, cât de românesc este Statul Român și cărei etnii serveşte în realitate?”

                                                                             A cosemnat Marius Albin MARINESCU

Citiți și:

Mișcarea Legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă a istoriei României (I)

Mișcarea legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă din istoria României (II)

Mișcarea Legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă a istoriei României (III)

Mișcarea Legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă a istoriei României (IV)

Mișcarea Legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă a istoriei României (V)

Mișcarea Legionară – o pagină mereu ascunsă și interzisă a istoriei României (VI)

21-22 septembrie 1939: Crimele infamului rege Carol al II-lea, 252 de cadavre expuse pe străzile din întreaga țară

„ŻYDOKOMUNA” („IUDEO-BOLȘEVISMUL”, în limba poloneză) – Cazul României (1944-1965)

Nu se pot compara legionarii cu tefeliștii: legionarii luptau pentru a reda țara românilor, tefeliștii sunt de partea străinilor!

Mondializarea modelului legionar?

Așa-zisa lege antilegionară a lui Crin Antonescu, un afront adus culturii și istoriei românilor!

Legionarii acuzați, deși erau pe front sau în pușcării

Nu Mişcarea Legionară a fost declarată „fascistă” la Nürnberg, ci Grupul Etnic German, succedat oficial de FDGR-ul condus de Klaus Iohannis

Academia Română: Mișcarea Legionară nu a fost fascistă

Minoritari antiromâni, Mișcarea Legionară și completarea Ordonanței 31/2002

Demontarea unei minciuni: Evenimentele din 21-23 ianuarie 1941, legionarii și „evreii atârnați în cârlige la abator” (I)

Demontarea unei minciuni: Evenimentele din 21-23 ianuarie 1941, legionarii și „evreii atârnați în cârlige la abator” (II)

Legionarii și rezistența antisovietică

Întrebări și răspunsuri cu privire la „crimele” legionarilor

Petre Ţuţea: „Legionarii nu au ucis niciun evreu!”

DESPRE LEGIONARI SE MINTE CUM SE RESPIRĂ! ŞI NU DE IERI-DE AZI, CI DE 80 DE ANI!

Crimele comuniştilor evrei comise împotriva românilor în 1940

4 Comments

 1. Constantin

  Felicitări pentru articol!!

 2. Diana P

  Doamne Sfinte, asta nu e articol, e o carte! Trebuie salvata si predata mai departe la generatiile noi…

 3. Marian

  Articolul complet din legea 51 sună astfel (Constituie ameninţări): inițierea, organizarea, săvârșirea sau sprijinirea în orice mod a acțiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice altă natură, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste care pot pune în pericol sub orice formă unitatea și integritatea teritorială a României, precum și incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept;

  Dacă tot aniversăm 93 de ani de la crearea Mișcării legionare, merita menționat și faptul că autorii legii consideră că ar putea să existe ”acțiuni de sorginte legionară” care pot pune în pericol integritatea tării. Cât de rupt de realitate să fii să spui așa ceva!? Legionarii (cei autentici din perioada Codreanu) ar fi preferat moartea în schimbul oricărui rău adus României! UDMRul revizionist care cere autonomie bineînțeles nu e un pericol! Ba au chiar reprezentanți în comisia de control a SRI.

  Dar sunt curios cum ar putea o acțiune ”antisemită” să pericliteze integritatea țării. Poate doar în sensul în care este posibil ca oligarhii jidani care conduc sau influențează decisiv politica externă a SUA sau instituții internaționale de genul ONU, FMI, Banca Mondială etc. să se supere pe noi și rupă România în bucăți. Norocul nostru e că ei vor o Uniune Sovietică, deci alții sunt cei care vor destrămarea țării (printre ei și niște ardeleni).

 4. Corvin Lupu

  Felicitări domnului director Marinescu!

  Prof. univ. dr. Corvin Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.