Colimator

Încă un ambasador român care, cînd deschide gura, dă în gropi

  Am citit acum pe „Incorectpolitic” următorul articol: Ziua Veteranilor de Război la Basarabia După cum vedeți din titlu, este […]

 

Am citit acum pe „Incorectpolitic” următorul articol: Ziua Veteranilor de Război la Basarabia

După cum vedeți din titlu, este vorba despre ziua veteranilor de război – însă mai corect spus este vorba despre comemorarea eroilor de război români căzuți în ultimul război mondial în Basarabia, la Stoicani, raionul Soroca.

După cum veți vedea din text, la comemorare a participat și ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, fost secretar de stat în MAE. Și după cum veți vedea tot din text, nu s-a putut abține ci a glăsuit (mai bine tăcea): „Ambasadorul a declarat că prin această acțiune se aduce un omagiu și o mulțumire veteranilor Armatei Române, care au contribuit prin jertfa lor ca România să devină o națiune respectată, membră a Uniunii Europene și a NATO.

Adică eroii căzuți în război și veteranii de război (în zdrobitoare majoritate trecuți și ei în decursul timpului dincolo) s-au jertfit (primii) și au suportat nenumărate sacrificii de tot felul (ceilalți) au făcut asta pentru ca România să intre în UE și NATO? Au fost jertfe pentru ca țara să-și piardă suveranitatea și economia, să devină sluga tuturor care ne consideră o vacă  bună de muls? Prin acest discurs, ambasadorul a batjocorit eroii români.

Nu știu ce alte idei crețe a mai născut mintea acestui ambasador fost secretar de stat, dar constat că limba de lemn occidentală este mult mai săracă decît cea bolșevică. Temele discursurilor lor, de la Bruxelles și pînă la București sînt foarte puține și foarte sterpe: elogii către UE și NATO, lozinci deșarte privind siguranța, coeziunea, bunăstarea, impunerea unor noi drepturi ale omului care încalcă drepturile naturale ale omului. Și interzicerea adevărului, dar asta nu se enunță.

Teodor Meleșcanu nu este de loc prost (are el alte multe păcate). Și atunci de ce, dacă trimite astfel de ambasadori (și ambasadoare), nu îi obligă prin fișa postului să se abțină de la discursuri? Sau să trimită alții, meseriași – dar probabil că nu are din aceștia.

România a avut și înainte de ultimul război ambasadori de proastă calitate, lucru explicat prin obligațiile pe care le avea un anumit partid față de o anumită familie cotizantă. Dar din cite am auzit, astăzi situația este jalnică – și în MAE dar și în SIE angajările și promovările nu au legătură cu competența.

Am momente în care neavînd putere să mă concentrez pentru a scrie, fac, hai să zic așa, niște proiecții. Ce ar trebui să facă un stat în domeniul politicii externe? Obligatoriu, să numească ambasadori patrioți, competenți, foarte inteligenți, plini de tact dar și de prezență de spirit și de curaj.

Iar acum, cînd se pune atîta accent pe egalitatea de sex, aș selecta o serie de tinere patrioate, istețe, frumoase, cu care aș împăna ambasadele și la vedere, și sub acoperire. Tinere care să își pună în slujba țării și mintea, dar și trupul.

Evident că mult timp înaintea mea s-au gîndit și alții la asta și au și pus în aplicare, încă dinainte de instituirea principiului egalității de gen (cum se exprimă zilnic la radio candidatele pentru Parlamentul European).

Mi-e teamă însă că reprezentantele noastre trimise la ambasade își pun la dispoziție trupul, dar nu au și minte. Li se trage din familie, probabil sînt fiice de politicieni.

Știu că înainte de 1989 unii agenți DIE, în interes național, s-au lăsat sodomizați. În Occident, depravarea începuse de mult. Trăim într-o lume tot mai murdară, care devine oficial și recunoscut murdară.

                                                                                                              Dan Cristian IONESCU      

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *