Colimator

Incendiu la ATI Piatra Neamț – 10 morți: Acum nu mai este cu „Corupția ucide!”, nu mai este de vină guvernul?!

   Klaus Werner Iohannis: „Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund […]

 

 Klaus Werner Iohannis: „Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor.
Acum este doar un simplu „accident”, nu mai e de vină guvernul ca în cazul „Colectiv”, acum nu mai sunt valabile spusele klausului: „A fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze.”?
                                                                                                           „Justițiarul”

La Colectiv au murit mai mult de 60 de oameni. Era vorba de un spațiu 100% privat la care s-ar fi putut pune în discuție autorizația de funcționare de la pompieri. Care autorizație se dădea extrem de lax. Nu pentru că era vreo mare corupție la mijloc, ci pentru că, efectiv, nu ne confruntaserăm cu un incendiu de proporții până atunci. Și nimeni nu se gândea că, la un moment dat, un nemernic se va gândi să pună foc pentru a prăji o mulțime de tineri. Ei bine, pentru acel incident Guvernul de-atunci, care, repet, n-avea nicio treabă cu evenimentul, și-a dat demisia. Asta ca urmare a unei serii de evenimente puse la cale de către ONG-urile de presiune controlate de Plăvan via Fundația Soros. Totul, evident, pentru a-i permite Plăvanului să aibă „Guwernerul meu”.

Ce s-a întâmplat după aceea a fost jale. În primul rând, Guwernerul a retras autorizația de funcționare a secțiilor de arși. În loc să investească pentru a aduce la standarde cele secții – care oricum s-au comportat impecabil în cazul arșilor de la Colectiv – ministrul sănătății de-atunci – al cărui nume mi-e scârbă să-l pronunț – a preferat să închidă tot. De-aceea în prezent România nu mai are capacitatea de a „marii arși”, adică oameni care au suferit arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului. Și de-aceea medicul ars de la Piatra Neamț trebuie dus tocmai în Belgia pentru tratament. Aici nu e vorba doar de costuri, ci, în primul rând, de faptul că o deplasare pe o distanță atât de lungă îi diminuează șansele de supraviețuire.

Iată-ne acum, la cinci ani de la acel incident regretabil. Vă reamintesc că, între timp, s-a mai pus foc și la Bamboo, dar acolo n-a mai funcționat schema întrucât spațiile erau mult mai largi și, în ciuda nefuncționării „paradoxale” a modernului sistem anti-incendiu, nu au existat victime. Așadar, iată-ne acum, la cinci ani de la acele evenimente, cu un incendiu la ATI Piatra Neamț, loc de ultimă încercare de salvare a unor bolnavi grav. Să ne înțelegem bine, spitalul din Piatra Neamț, în ciuda faptului că e FINANȚAT de Consiliul Județean, funcționează sub autoritatea Ministerului Sănătății. Ministerul e cel care l-a evaluat și care i-a dat autorizațiile de funcționare. Dacă mâine decid să-mi fac spital, nu pot funcționa fără autorizație de la Minister. Așadar, răspunderea pentru întregul incident e în curtea Guvernului. Care Guvern o dă cotită la modul imbecil cu odioasa moștenire ș.a.m.d. Păi cum mă, la un an de când ați luat puterea prin fraudă voi tot „moștenirea” și „peeseedee” știți?

Dar socoteala nu se oprește aici. La Spitalul Județean din Piatra Neamț erau bolnavi de COVID. De ce, aș întreba eu? Tocmai ce inaugurase Neluțu Spitalul Modular de la Lețcani. Acolo sunt 100 de paturi de terapie intensivă dotate cu ventilatoare. Numai că, surpriză, din cauza potlogăriilor, nu funcționează decât … 12 paturi (unii spun că 24, dar nu sunt sigur). Să ne înțelegem: un pat de terapie intensivă costă 60 000 EUR. Numai paturile de terapie au costat 6 mil. EUR la spitalul acela. Costul său total a fost de aprox 15 mil EUR. Problema e că, din cauza incompetenței și, probabil, a hoției, spitalul nu funcționează la capacitate maximă pentru a degreva celelalte spitale. Mai mult, sunt voci care susțin că întreaga instalație de oxigen e improvizată, astfel încât se pune în pericol viața celor de-acolo. Dar las zvonurile de-o parte. Cu 100 de paturi ATI funcționale acolo, n-ar mai fi fost nevoie de pacienți COVID la ATI Piatra Neamț. Și, mai mult, fiind un spital nou, n-ar mai fi existat problema infecțiilor nosocomiale.

Să mergem însă mai departe: zece asemenea spitale ar fi costat aproximativ 135 mil EUR, ceea ce e un rahat la cât a împrumutat Cîțu. Termenul de finalizare a unui astfel de spital este de 30-35 zile. Așezate regional, adică unul pentru câte 3-4 județe, ar fi putut acum să absoarbă toți pacienții ATI de COVID din țară. Mai țineți minte ce-a făcut Plăvanul? A inaugurat spitalele de carton în care dorea să bage la pușcărie asimptomaticii și bătrânii. De ce? Probabil pentru a-i extermina eficient. Altă utilitate pentru acele imbecile spitale de carton nu văd.

Într-adevăr, e incomparabilă șpaga care rezultă dintr-un spital de carton – unde se poate fura la umbra percepției publice legate de costurile ridicate ale echipamentelor spitalicești – față de un spital modular unde chiar trebuie să ai echipamente de top.

Întrebarea care se pune este de ce nu există astfel de spitale modulare peste tot în țară? Chinezii au arătat în Wuhan cum trebuie procedat. Astfel au reușit să închidă eficient focarele, iar acum în China te plimbi pe stradă ca omul, nu ca animalul cu botniță. Schema era cunoscută încă din februarie. La fel și evoluția numărului de îmbolnăviri. De ce nu s-a făcut ceea ce trebuie făcut? Am spus-o de-atâtea ori: din cauză de corupție endemică. Ăștia au venit atât de înfometați încât au reușit să fure într-un an aproape cât toate celelalte guverne în treizeci de ani! Iar pandemia, starea de urgență și succesivele stări de alertă s-au constituit în paravane ideale pentru a fura la umbra „urgenței”.

Ce facem totuși cu incendiul de la ATI. Sunt curios, morții de-acolo vor fi înregistrați tot ca morți de COVID? Păgubiții trebuie să dea statul în judecată și să ceară despăgubiri. V-am spus de-atâtea ori: se papă o căruță de bani din veniturile noastre pentru sistemul de sănătate, iar tot sistemul se dovedește a fi o gaură neagră din care bandiții fură cu nesimțire.

Pentru incompetența și banditismul cu care au gestionat situația, în orice țară din lume băieții ăștia s-ar afla în pușcărie, păziți să nu fugă de-acolo, nu ca acum când sunt păziți să nu dea piept cu furia populară. Însă există o mică chichiță pe care probabil o intuiți: fiind slugile globaliștilor, executând pas cu pas comenzile venite pe căi oculte, și-au câștigat dreptul de a fura la liber, fără teama că vor păți ceva. Și, iată, nici când hoția lor se dovedește criminală nu au niciun stres. În schimbul slugărniciei cu care e vând zi de zi li s-a asigurat o super-imunitate.

                                                                                                        Dan DIACONU

P.S. Să nu uit, pentru investigarea crimelor de la ATI Piatra Neamț a fost ales porcurorul Elodia. Unealta perfectă! Să vezi batistă pusă pe țambal și cum, pentu tot dezastrul vina va fi a … acarului Păun.

 

4 Comments

 1. Marian75

  Va fi mușamalizat totul..la ce procurori obedienti avem..dacă era psd la putere se cerea demisia guvernului,Handicapații ăștia nu au nici o treabă,Retardatul de Orban si clica lui au zilele numărate..Sper ca alegerile să fie corecte pnl-ul o să aibă soarta PNȚCD…Menționez că nu fac politică,,ar trebui umplute pușcăriile cu retardații ăștia de asa zișii politicieni de la Năstase încoace toți….

 2. NoATINoDeath

  Corect! Va ieşi în faţa prompterului RetardiSS Vodă şi ne va lumina:
  Cine este de vină? PSD, PSD, PSD…

 3. Deci…, 10 morți și 7 răniți grav în incendiu la ATI de la SJU Piatra Neamț.

  Führerul a dat ordine ca, cu orice preț, să se majoreze numărul de paturi ATI…
  Rezultatul se vede acum…

  Busoi și Rareș Bogdan, pupându-l în cur pe führer, spun că PSD e de vină dar uită anumite lucruri:

  1. În 3 aprilie 2020, Tătaru anunța că a trecut toate spitalele de stat în subordinea ministerului sănătății.

  2. PNL a schimbat opt manageri în 9 luni. Unul din ei era patron de pompe funebre… Poate că știau ce va urma.

  3. Aproape toate spitalele de stat sunt mai vechi de 30-40 de ani, instalația electrică e veche(„coaptă” cum zic electricienii) și mult subdimensionată consumului actual.

  4. Înainte de a mări secțiile ATI, trebuiau să redimensioneze instalațiile electrice pentru a face față consumului.

  Probabil că, ca și la Giulești, vor fi de vină asistentele.
  Adevărul este că, principalii vinovați sunt guWERNERul IohaniSS+PNL, cei de la ISU și DSP.
  Prin analogie cu Colectiv:
  IohaniSS și Orban-DEMISIA!!

 4. Alexandru Balcu

  PNL reuseste performanta sa schimbe (in rau) ce a facut bun si sa mentina si chiar sa inrautateasca ce a facut rau PSD. Desi aparent nu are legatura cu tragedia din Piatra Neamt, dau exemplul spitalului de psihiatrie din Sapunari, jud. Calarasi: In ianuarie-februarie 2018 am contribuit la elaborarea Expertizei Tehnice privind structura de rezistenta a spitalului (corpul principal). Pe scurt, a reiesit ca e RsII (degradari severe la un cutremur major), ca masurile de consolidare ar fi mai dificil de executat si mai scumpe decat un spital nou; Fapt foarte grav, spitalul cica fusese reabilitat (adica pus polistiren pe exterior si varuit, fara nici o expertizare in prealabil – an 2007, de unde se vede ca Statul e primul care incalca grav legea in constructii); in vara anului 2018: Studiu fezabilitate spital nou, predat si ajuns la CNI (consiliul national de investitii). CNI a spus in 2018-2019 (guvern PSD) ca nu are bani pt spital, ca trebuie sa dea bani pentru stadioanele Euro 2020 (intre timp nu mai e nici un Euro 2020). In continuare, si la aceasta ora, zeci de pacienti si cadre medicale isi duc viata si muncesc zi de zi intr-o cladire cu risc seismic sever (guvern PNL). In acest caz e perfect valabila strigarea leit-motiv din vara aceasta: Toate partidele, aceeasi mizerie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.