Colimator

Închisorile CIA din România: Ne-aţi făcut de râs, ticăloşilor!

  România trebuie să plătească unui cetăţean torturat ilegal pe teritoriul său 100.000 de euro. E o decizie definitivă a […]

 

România trebuie să plătească unui cetăţean torturat ilegal pe teritoriul său 100.000 de euro. E o decizie definitivă a CEDO împotriva statului român. Începând de la această decizie trebuie pornită o discuţie vastă referitoare la această realitate jenantă.

În primul rând devine clar, fără nicio urmă de îndoială, că în timpul regimului Băsescu România a găzduit pe teritoriul său închisori ilegale ale CIA. Este cât se poate de limpede că oficiali români s-au implicat direct în acest proiect şi această implicare trebuie cercetată cu maximă responsabilitate.

Prin găzduirea închisorilor ilegale, România devine stat terorist. Pur şi simplu, a permite în secolul XXI utilizarea torturii ca instrument de anchetă înseamnă a te situa în afara civilizaţiei. Întrucât legislaţia română interzice acest lucru, cei vinovaţi ar trebui condamnaţi urgent.

Nu ştiu dacă mă fac suficient înţeles, dar, dincolo de condamnare, faptul de a ne număra între ţările mizerabile ale planetei ar trebui să ne provoace nouă, celor care chiar şi indirect – prin reprezentanţii imbecili ai acestei naţii – suntem responsabili, ruşine. Nu e posibil să te transformi într-o ţară rudimentară doar pentru a face pe plac unor descreieraţi din serviciile secrete americane care, dacă acolo s-ar respecta legea, ar trebui condamnaţi.

În SUA tortura este interzisă. Asta însă nu-i împiedică pe americani să practice tortura la Guantanamo şi-n celelalte locaţii oferite de către regimurile obediente. Iată că România a devenit o asemenea ţară demnă de toată jena. E o chestiune care ne scoate în afara lumii civilizate.

Noi rămânem însă atât cu ruşinea cât şi cu plata părţii materiale. Este cât se poate de limpede că această condamnare de care-am avut parte este prima dintr-un lung şir de alte condamnări. E naiv cel ce crede că pe-aici a fost tranzitat doar un singur cetăţean răpit ilegal şi torturat în condiţii demne de Evul Mediu. După ce România a cheltuit bani serioşi cu punerea la dispoziţie a facilităţilor, cu înlesnirile logistice şi asigurarea aparatului necesar menţinerii discreţiei ticăloaselor operaţiuni, iată că acum e pusă să plătească şi despăgubirile. Problema este că cei care plătesc sunt tot românii, cei care efectiv n-au avut habar de ticăloşiile făcute de către cei care-i guvernau. Faptul că din impozitele plătite de mine se despăgubesc imbecilităţile şi abuzurile comise de ticălosul regim băsescu nu-i ceva în stare să mă facă să mă simt comod.

Ştim că România însăşi a fost transformată într-o puşcărie, că tortura prin intermediul justiţiei ticăloşite s-a practicat la scară largă împotriva acestui popor, că am devenit noi înşine victime a acestui înfricoşător efect de halou. Ştim că nişte bieţi imbecili sunt în continuare susţinătorii acestui terorism de stat, însă asta nu trebuie totuşi să ne orbească, să ne facă să nu vedem care sunt standardele normalităţii şi cât de adânc am căzut în mlaştina puturoasă a abuzurilor.

Suntem într-un moment zero în care trebuie tranşată cu responsabilitate toată această vinovăţie. Faptul că până acum parchetele securistice naţionale n-au investigat niciun milimetru această crimă împotriva umanităţii e încă o piatră de moară care atârnă la gâtul mult prea abuzivei noastre justiţii. E încă o dovadă că trebuie intrat cu buldozerul, trebuie despăducheat de securitate, de acoperiţii puterilor externe şi trebuie absolut totul repus pe baze logice, care să servească interesului poporului, al oamenilor acestei ţări.

Acelaşi gen de acţiune trebuie făcut şi-n servicii. Prea mulţi „dumbrăvi”, prea mulţi „colzi”, prea multe „anaconde” populează serviciile. Mult prea mulţi şobolani care răspund unor alte interese parazitează această ţară. Face cineva ordine sau ne facem din nou că nu observăm unde-i cancerul societăţii? Dacă vom continua să dăm praful sub covor ne vom îmbolnăvi iremediabil. E timpul să facem curăţenie, să scoatem toate zoaiele din casă şi să le ducem acolo unde le e locul: la gunoi sau la canal.

Nu uitaţi, cineva trebuie să plătească „pe persoană fizică” pentru această ticăloşie! Securitatea e obligată să desecretizeze protocolul cu CIA care a permis desfăşurarea pe teritoriul ţării a unor asemenea operaţiuni, iar cei responsabili trebuie condamnaţi de urgenţă. Se-aude, plăvane? Se-aude CSAT? Dacă nu auziţi sunteţi părtaşi la această ticăloşie şi sunteţi pasibili de condamnare pentru tăinuire. Aude cineva asta?

                                                                                                                                       Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

 

 

2 Comments

  1. Amenda s-o plateasca Basel Scaraoschi si Coldea, mana lui dreapta in aceasta intelegere cu americanii! Nu stiu in timpul lui Iliescu cit de departe a mers aceasta legatura cu CIA, dar la Basel, sunt sigur!

  2. alex

    “Mult prea multi sobolani care raspund unor alte interese paraziteaza aceasta tara.” Aceasta propozitie, este una din cauzele pentru care Romania a ajuns colonie. De la eliminarea acestei cauze, trebuie pornit la schimbarea situatiei din tara noastra. Lichelele trebuie trase la raspundere, judecate si condamnate la moarte. Numai asa putem scapa tara de “sobolani”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.