Colimator

Incrementa atque decrementa Marcelli Velae

  Păi, ce grozav ajunsese el în ultimul timp… și cum devenise geaca lui din piele mai cunoscută decât cea […]

 

Păi, ce grozav ajunsese el în ultimul timp… și cum devenise geaca lui din piele mai cunoscută decât cea a lui Tom Cruise din TOP GUN… cum fusese el uns vedetă de videoclip, alături de Irina Rimes, Dragoș Anastasiu și Marcel Pavel, daʹ el e mai important ca Marcel Pavel, deoarece încheie videoclipul de pandemie postat pe pagina Ministerului de Interne, cu memorabilele cuvinte: „Dragi români, acum mai mult ca niciodată trebuie să dăm dovadă de solidaritate, înțelegere și respect. Haideți să gândim și să acționăm cu toții corect! Acum! Și vom trece și peste asta cât de curând ! Împreună!” Unde s-a mai pomenit așa un ministru cu vânt în Velă! Vă zic eu: nu s-a mai pomenit! Din pricina lui, geaba ieșea Klaus să ne învețe cum să ne spălăm pe mâini, pe la prânz, că Vela ne spusese deja de dimineață cum se face. Geaba ne explica Arafat care-i treaba cu distanțarea socială, că Vela deja măsurase distanța, cu zece minute înainte. Geaba cuvânta, cu o cută-ntre sprâncene, premierul Ludovic Întâiul-Al doilea-și-al Treilea: „Nu vreau să vorbesc despre decese, le UREZ condoleanțe familiilor care au avut decese în familie.”, că ministrul Vela era deja în zbor cu helicopterul către cimitirul din Caraș Severin, ca să depună o coroană la mormântul asistentei a cărei familie acuză că fost lăsată să moară de medici de teama infectării cu coronavirus… Asta, evident, FĂRĂ VREO CONOTAȚIE POLITICĂ.

Și este clar că nici nu ar avea cum să apară vreo conotație politică, doar se știe că în țara noastră chestiunea escaladei pe cadavre este „ES-CLU-SĂ!!!”… iar cine zice altfel e ca și cum ar insinua că președintele Klaus ar fi spus pe 4 noiembrie 2015: „…foarte târziu Guvernul (Ponta, n.n.) a demisionat… a FOST NEVOIE SĂ MOARĂ OAMENI ca această demisie să se producă!”… sau ca și cum Rareș Bogdan și-ar fi început tirada de campanie electorală, pe 20 aprilie 2019, la Alexandria, cu următoarele fraze: „Înainte de a vorbi, de a dialoga, permiteți-mi să vă rog… să păstrăm un moment de reculegere pentru cel care… cel care a venit în mijlocul României , în mijlocul Bucureștiului… ca să-și strige deznădejdea și pentru a spune JUSTIȚIE , NU CORUPȚIE. Moment de reculegere alături de soția sa îndurerată, pentru Ilie Gâzea! Vă mulțumesc! Ilie Gâzea ne privește din ceruri acum!” (deși bietul Ilie Gâzea murise, de fapt, „în urma hemoragiei digestive superioare”, din pricina unei afecțiuni vechi, iar nu pentru că ar fi fost „gazat” de jandarmi pe 10 august 2018, în Piața Victoriei, cum lăsa să se înțeleagă Rareș)… sau ca și cum tot Klaus ar fi rostit, pe 28 iulie 2019, după ce publicul aflase, cu oroare, despre presupusele crime din Caracal: „Guvernul României ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii(…).

Dar, nu … în țara noastră nimeni nu SE SUIE pe cadavre. Știind aceste lucruri, Vela Marcel nu a luat-o de jos în sus, URCÂNDU-SE pe imaginea celei dispărute, ci a venit de sus în jos, COBORÂND cu helicopterul. Și unii l-au filmat… și l-au fotografiat la mormânt… apoi televiziunile au preluat rapid filmarea, iar internetul s-a umplut de pioasa sa imagine. FĂRĂ VREO CONOTAȚIE POLITICĂ, deci…

Acum însă, din pricina acordului Ministerului de Interne cu Patriarhia, pentru perioada sărbătoririi Paștelui Ortodox, steaua lui Marcel Vela pare că scapătă. Cel puțin așa am înțeles eu din bâțâiala din picior a președintelui care a fost nevoit să-și petreacă sărbătorile pascale închis în casă, cu „soția mea, Carmen”, fără să știe că „guvernul meu, Orban” are de gând să ofere, prin „ministrul meu Vela”, peste doar o săptămână, alternative mai agreabile pentru „românii mei” și pentru „dragii mei”. Și părea destul de supărat, președintele, când a scrâșnit din măsele, în încheierea scurtei sale declarații de pe 15 aprilie 2020: „Stați a-ca-să! Altfel după săr-bă-tori vom avea în-mor-mân-tări!

Degeaba încercase domnul Vela în dimineața de 15 aprilie 2020 să iasă, ca de obicei, înaintea lui Klaus, trăgând mortul pe Academiei ca să nu fie nevoit să pronunțe numele lui Edgar Quinet: „E un fake news că e un scandal și lumea e nemulțumită. Președintele a fost de acord cu acest lucru, la fel ca și prim-ministrul Orban. Aceste măsuri vreau să vă asigur că vin în sprijinul populației. Dacă nu am fi luat această decizie, în noaptea de Înviere ieșeau mulți oameni și era imposibil să fie opriți de forțele de ordine. Plus că dacă am fi luat decizia de a-i opri am fi născut multe polemici între oameni și forțe de ordine. Oamenii n-ar fi înțeles, din credință că sunt Sfintele Paști, s-ar fi dus la Biserică (…) Pentru sâmbătă sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta în care cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică. Aveam informații în acest sens!

Deci, în spiritul toleranței și al solidarității naționale, domnul Vela a cârmit-o frumușel către PESEDEUL cel rău, cel care pregătea nu știu ce grozăvii în noaptea Învierii… ca „un fel de 10 august”… Păi, eu nu înțeleg… ce s-a întâmplat reprobabil pe 10 august 2018? Eu știu de la Rareș Bogdan că niște cetățeni foarte pașnici au manifestat atunci extrem de civilizat, scandând numai lozinci de-un zdrobitor bun-simț în timp ce forțele de ordine, nemiloase, i-au gazat și le-au inversat ADN-ul. Cumva dorea domnul Vela, cu un gaz antidot, să le sucească ADN-ul la loc?

În ciuda explicației ministrului de Interne, Klaus a fost însă necruțător, cu grimase și cu rictusuri, iar Marcel Vela a priceput pe dată că nu-i de joacă, a lăsat geaca din piele, și-a pus costumul gri și cravata roșie cu picățele (am remarcat că nu mai semăna deloc, dar deloc cu Tom Cruise) și a modificat acordul.

Mai ales că între timp l-a auzit și pe Cristian Bușoi subliniind cu patos ce frumos, ce deștept, ce măreț, ce istoric, ce sublim, ce inatacabil este tot ce face președintele Klaus! Și a înțeles că demisia lui Victoraș Costache de la Ministerul Sănătății, din „motive personale” e o molimă în care se poate aluneca foarte ușor, ca-ntr-o infecție cu COVID 19 înșelător, de nouă generație!

                                                                                                    Luminița ARHIRE

P.S. Celor care vor fi oripilați că am îndrăznit să scriu cu ironie despre frumosul gest al ministrului de Interne de a depune o coroană pe un mormânt, la Caraș Severin, le reamintesc că cimitirele sunt închise și că mulți oameni ar dori să ajungă la mormintele celor dragi dar nu pot, deoarece n-au helicopter.

 

 

2 Comments

  1. mototol

    caras-severin intregul este un mormant avut grija de asta, gestul leprei este lipsit de respect

  2. MN

    Domnule Vela , eu am 2 intrebari relativ la dumneavoastra. 1) Sinteti membru in masonerie sau nu? Ati depus si alte “juraminte” in afara de cel de la investitura ca ministru? 2) Ati mers la vinatoare cu elicopterul ( ati avut si ghinionul ca elicopterul s-a prabusit )” Ati omorit animale din dorinta de a ucide sau pentru ca nu ati avut ce minca” Nu ma indoiesc ca ati avut ce minca, asa cum de bine de rau au aproape toti oamenii din aceasta tara in ziua de azi. Nu credeti ca este o sfidare , o nemernicie ca dumneavoastra sa folositi elicopterul pentru vinatoare (al cui o fi acest elicopter ) atita timp cit tara se cufunda in saracie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *