Observator

Încurcă-i, drace! Scandalul mașinilor împodobite ilegal cu scăfârliile candidaților

  Mașinile cu însemne electorale nu sunt legale în campanie, conform deciziei Biroului Electoral Central: „nu este permisă inscripționarea unor […]

 

Mașinile cu însemne electorale nu sunt legale în campanie, conform deciziei Biroului Electoral Central: „nu este permisă inscripționarea unor autovehicule cu mesaje de propagandă electorală si nici amplasarea pe acestea a unor afișe electorale”. Comunicatul aceasta a fost remisă către mass-media după scandalul cu reclamarea de către PSD a USR-ului pentru mașinile lor de campanie pavoazate cu fotografia candidatului și îndemnul „Votați Dan Barna Președinte”.

Acum a venit rândul celor de la USR să facă gălăgie pe același subiect. Deputatul USR Cătălin Drulă a publicat ieri, 2.11.2019, pe contul său de Facebook o fotografie cu un microbuz de campanie al PNL-ului pe care era lipit un autocolant cu fotografia lui Klaus Iohannis însoțită de sloganul „Pentru o Românie normală”.

Iată și textul domnului deputat Cătălin Drulă:

Într-o Românie normală ar trebui să respectăm legea?

Săptămâna trecută, Biroul Central Electoral a decis că autovehiculele colantate cu mesaje de campanie și/sau figura candidaților nu sunt permise.

Nu am fost de acord cu această decizie (de altfel, luată cu un vot de 9 la 8 în BEC), dar așa cum e normal, ne-am conformat și am cerut tuturor colegilor noștri să decolanteze autovehiculele Alianței.

Astăzi în Mogoșoaia făcea campanie pentru Klaus Iohannis microbuzul din imagine colantat exact cum a decis BEC-ul că nu e voie.

Din păcate, ca de atâtea ori până acum, suntem cam singuri în respectarea legii. La fel ca la semnături și la multe alte etape în procesul electoral, pentru cei cinstiți legea e piedică, pentru cei șmecheri e jalon.

 Dom’ deputat, păi legile și egalitatea nu sunt la fel pentru toți, doar v-a spus-o fabulistul Grigore Alexandrescu în urmă cu mai bine de un secol, dându-l pildă pe dulăul care afirmase „voi egalitate, dar nu pentru căţei”. Moravurile românești nu s-au schimbat, acum cățeii sunt contracandidații dulăului Werner.

                                                                                          Marius Albin MARINESCU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *