Atitudini

Inducerea în eroare a crescătorilor de ovine și caprine, mașinațiile „băieților deștepți”

  În acordarea sprijinului cuplat zootehnic au reapărut interesele oculte ale băieților deștepți, patronați de directorul cu zootehnia din Ministerul […]

 

În acordarea sprijinului cuplat zootehnic au reapărut interesele oculte ale băieților deștepți, patronați de directorul cu zootehnia din Ministerul Agricuturii, Gheorghe Neață. Aceștia, și în toamnă anului 2014 au vândut miei pe programul de minimis cu certificate false. Acum au vrut ca această  sumă, de 28 milioane euro pentru plata sprijinului cuplat zootehnic, să fie dirijată spre Registrul Genealogic,  astfel că banii reveneau unui număr restrâns de crescători, ajungându-se la 45 euro/cap.

Acest sprijin cuplat poate fi acordat și pe alte secțiuni, ca exemplu bunăstarea, astfel încât suma să se împartă la toți crescătorii, respectiv la întreg efectivul de ovine, dar acest lucru nu le convine băieților profitori și celui care îi coordonează, deoarece o parte din bani probabil nu se mai întorc în buzunarele unora!

În urmă opoziției  sindicatului de a ajunge banii doar la băieții deștepți, unul din aceștia s-a repezit cu un comunicat prin care induce în eroare crescătorii, afirmând că a găsit soluții prin trecerea animalelor în alte secțiuni ale registrului. Această afirmație este eronată, ca și aceea prin care afirma că crescătorii și-au luat subvențiile pe bază de adeverință de la APIA, adeverințe pe care APIA nu le-a putut elibera din lipsă modulului, animalele luate în Controlul oficial automat fiind prinse în alte secțiuni ale Registrului Genealogic.

Alocarea acestei sume de 28 milioane euro pentru Registrul Geneologic nu se aplică în niciun stat al Uniunii Europene, unde este sprijinit doar Controlul oficial al performanțelor, iar restul sprijinului se dă sub alte forme, deorece acei bani ajung la toți crescătorii, nu numai în buzunarul unora, așa cum vor băieții deștepți.

 

Președintele Sindicatului național al crescătorilor de ovine și caprine din Romania,

                                                    Marcel Andrei

 

19.02.2016

1 Comment

  1. aurora baraboi

    D-le Marcel Andrei , sper ca oamenii sa fie sprijiniti si lamuriti f bine in ce consta pericolul . Ajutandu-i pe ei , ajutati si tara asta sa dainuie , sa nu incapa cu totul pe mana tradatorilor care nu se mai satura de furat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *