Fără categorie

Infractorul sibian Ilie Carabulea şi-a plasat trepăduşii în posturi cheie la Bucureşti

    Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA): „Ilie Carabulea este cercetat penal pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de […]

   

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA): „Ilie Carabulea este cercetat penal pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de influenţă, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.”

 

                                            Carabulea numeşte directori la Bucureşti

   

Magnatul sibian şi-a promovat oamenii lui la Bucureşti ca să-i apere interesele şi să-i acopere ilegalităţile! Astfel, învinuitul Marian Mîrzac, fost director general al Carpatica Asig (16.05.2012 – 23.04.2013), a fost sprijinit şi susţinut financiar ca să ca să ajungă director la Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.). Marian Mîrzac a asigurat protecţia pentru Carpatica Asig deţinută în mod indirect de Ilie Carabulea, evitând şi suspendarea autorizaţiei de funcţionare, care nu îndeplinea condiţiile legislative. Învinuitul Radu Mustăţea, preşedintele Biroului de Asigurări din România este şi el omul afaceristului sibian, deoarece a fost membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Carpatica. Acesta juca rolul de „curea de transmisie” între Carabulea şi Mîrzac Marian. Ultima misiune a lui Mîrzac a constat în coruperea învinuitei Chiţoiu Laura Elena, director al Direcţiei Avizări din cadrul ASF, astfel încât aceasta să-i faciliteze numitei Crudu Ina-Ana ocuparea funcţiei de director general al SC Carpatica Asig SA, prin modificarea componenţei comisiei de examinare.

Marian Mîrzac

Marian Mîrzac a fost mituit cu un autoturism marca „Audi”, plus ceva „mărunţiş” (8.937,5 euro), bani de buzunar. La fel fusese mituit şi fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu de către acelaşi Ilie Carabulea, tot cu un autoturism „Audi”! Pentru aceste fapte de corupţie au ajuns împreună la puşcărie amândoi, Apostu şi Carabulea, mituit şi mituitor. Astfel, Carabulea Ilie a devenit puşcăriaş, iar acuma este recidivist,  fiindcă a fost condamnat în dosarul nr. 1628/36/2010 la un an şi jumătate de închisoare cu executare, în aprilie 2012,  pentru faptele sale de corupţie.

 

                                             Carabulea, magistraţii şi liberalii

 

Dacă tot am ajuns la capitolul mărci preferate de autoturisme, trebuie spus că, la Sibiu, Florin Apostu nu este singurul fost şef al magistraturii sibiene pasionat de autoturisme „Audi”, fiindcă şi Marcel Rusu, preşedinte al Tribunalului Sibiu la momentul arestării fostului prim-procuror Florin Apostu, are „lipici” la marca germană de autoturisme.

Florin Apostu

Florin Apostu

Comparând declaraţiile de avere ale ex-preşedintelui Tribunalului Sibiu, Marcel Rusu, din anii 2005 şi 2009, observăm nu doar obsesia acestuia pentru autoturismele marca „Audi” A 4, dar şi faptul că a schimbat acelaşi tip de autoturism, fabricat în anul 2003, cu altul nou, din 2007. Pe cel vechi l-a vândut, în anul 2008, firmei „Atlas Motors” S.R.L. cu suma de 17.500 de euro. Firma care a cumpărat o maşină veche de 5 ani de la judecătorul Marcel Rusu, cu suma supraevaluată de 17.500 de euro, are sediul pe strada Autogării din Sibiu, la nr. 1, unde se găsesc o sumedenie de alte societăţi comerciale controlate de Ilie Carabulea, chiar dacă din unele s-a retras scriptic.

Judecătorul Marcel Rusu

Judecătorul Marcel Rusu

Faptul că firma „Atlas Motors” are ca obiect principal „activităţi de închiriere si leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare” nu o împiedică să aibă şi activităţi de carmangerie. Aceste două activităţi, corelate cu chiar numele „Atlas”, un derivat  din denumirea imperiului „Atlassib”, plus adresa, duc fără tăgadă la numele Ilie Carabulea, pe care unii nici măcar nu îndrăznesc să-l murmure de frica piticului războinic. Doar procurorii D.N.A.-ului pot să elucideze jongleriile domnului judecător Rusu cu autoturismele marca „Audi” A 4. S-ar putea să aibă surpriza să descopere că sunt mai multe coincidenţe raportate la autoturismele foştilor şefi ai magistraturii sibiene şi modul de achiziţionarea al acestora, nu doar denumirea „Audi”! SE „AUDI”, DOMNILOR PROCURORI DE LA DNA?

Revenind la şefii de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), trebuie, musai, să subliniem că doamna Chiţoiu Laura Elena este soţia vicepremierului liberal Daniel Chiţoiu, ocupant şi al fotoliului ministerial de la Finanţe. Interesant este că şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară ASF este alt liberal, Dan Radu Ruşanu, naşul soţilor Laura şi Daniel  Chiţoiu. Deci, doamna Chiţoiu este subalterna naşului Ruşanu! Cam mare aglomeraţia de liberali, dacă ne gândim că Sibiul se află la cheremul numărului doi din PNL, prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis, partenerul de afaceri pe bani publici al lui Ilie Carabulea.


                        Liberalul Ilie Mitea, alt om al lui Carabulea, „uns“ preşedinte la ADS

 

Apropos de traficul de influenţă pe filiera liberală şi de felul în care Carabulea îşi propulsează la vârf foştii angajaţi… Poate procurorii DNA devin interesaţi şi de modul în care a fost „uns” fostul trepăduş al lui Ilie Puşcărie, liberalul Mitea Ilie Dumitru Haralambie, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), înscăunarea fiind relativ recentă, din noiembrie anul trecut! Culmea, acest domn, Mitea Ilie – ăsta-i prenume predestinat? – semna în anul 2000 contracte cu ADS în calitate de director al lui Carabulea!!!

Mitea Ilie Dumitru Haralambie semna în anul 2000 contracte cu ADS, în calitate de director la una din societăţile lui Ilie Carabulea. Acum este preşedintele ADS!!!

Mitea Ilie Dumitru Haralambie semna în anul 2000 contracte cu ADS, în calitate de director la una din societăţile lui Ilie Carabulea. Acum este preşedintele ADS!!!

   

Prin contractul de concesionare nr. 8 din 10.10.2000 încheiat între Agenţia Domeniile Statului şi una din firmele cunoscutului şi prosperului om de afaceri Ilie Carabulea din Sibiu s-a derulat o afacere oneroasă şi păguboasă în detrimentul statului. Firma respectivă se numea, la vremea aceea, „Horticola” S.A., iar  infractorul Carabulea era acţionar principal, contractul respective fiind semnat, în calitate de director general, de Ilie Mitea, nimeni altul decât actualul preşedinte al Agenţiei Domeniile Statului (ADS)!!!

Între timp societatea a suferit „transformări” şi prin diverse documente adiţionale şi-a transferat patrimoniul, împreună cu contractele în derulare, mai întâi la „Horticola International” S.A. (în anul 2001), iar mai târziu aceasta şi-a schimbat forma juridică în S.R.L., devenind „Horticola International “ S.R.L. (în anul 2004, în baza încheierii de şedinţă a Oficiului Registrului Comerţului  nr. 4395 din 26 mai) adică acelaşi Carabulea Ilie, cu altă pălărie. Acest „mutat al bobului”, prin schimbarea denumirii firmelor şi a formei juridice, este o deprindere consacrată în rândul miliardarilor noştri „de carton”, iar scopul este, de obicei, ştergerea datoriilor cumulate de firma iniţială, statul rămânând cu buza umflată şi buzunarele goale! Obiectul contractului, semnat de Ilie Mitea, este constituit de exploatarea a 858,48 hectare teren agricol, situate în perimetrul municipiului Sibiu (!?), asta în condiţiile în care toate oficialităţile locale se plâng că nu există terenuri pentru construcţia de locuinţe. Ne facem că nu observăm nici problema aceasta şi trecem la alt aspect,  mai dubios: lipsa inventarului terenului agricol concesionat!!!

     Din punct de vedere juridic aceste terenuri nu există, deoarece nu figurează în Anexa 3 la contract, şi, deci, nu au putut fi înscrise în C.F.! Lucrul acesta este recunoscut până şi de Agenţia Domeniilor Statului (semnatară a contractului!), aspect confirmat prin adresa nr. 20007/30.01.2008. Până şi contractul de concesionare pomeneşte de anexa 3, la Cap. 11, paragraful 6 : „anexele 1, 2 şi 3 fac parte din prezentul contract”. Atunci unde-i anexa 3, din moment ce A.D.S.-ul susţine că nu a găsit-o nici în dosarul societăţii contractante , nici în urma „săpăturilor arheologice” din arhivă ? Se pare că Ilie Puşcărie a mai sustras statului român, cu complicitatea primarului Klaus Iohannis, 1.000 de m.p. de teren, în zona unde a construit magazinul „Bricomat”.

       Acuma Mitea Ilie Dumitru Haralambie se află chiar la conducerea ADS-ului pe care-l păcălise în anul 2000 cu terenuri „fantomă”, în avantajul financiar al patronului său, Carabulea Ilie! Cunoscând, deja, felul în care recidivistul Carabulea îşi promovează prin trafic de influenţă şi mită foştii săi angajaţi în structurile centrale de la Bucureşti şi relaţiile sale la vârful Partidului Naţional Liberal, normal că numirea acestui personaj în fruntea ADS ridică mari semne de întrebare.  Aşa-i cu Ilie Datorie ăsta, adică Mitea! Despre fostul prefect al judeţelor Sibiu şi Neamţ, după ce slugărise ca manager general pe la toate „horticolele” tizului său, nea Ilie Puşcărie, iar acum a devenit preşedinte la A.D.S.-ul pe care-l fenta în anul 2000, nu putem spune decât atât: LUPUL A FOST PUS PAZNIC LA OI.

    De asemenea, este demn de cercetat de către DNA şi dubioasele schimburi de terenuri între Ilie Carabulea şi acelaşi ADS generos! La sfârşitul anului 2009, omul de afaceri sibian Carabulea Ilie a făcut un schimb de terenuri cu Agenţia Domeniilor Statului: a dat 160 de hectare în loturi dispersate, situate în localităţile Sibiu, Şura Mare, Slimnic şi Ocna Sibiului şi a primit 100 de hectare integrate în intravilanul municipiului Sibiu. Schimbul de terenuri dintre Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi magnatul sibian Ilie Carabulea a fost semnat pe 4 decembrie 2009, potrivit contractului de schimb. Deoarece schimbul a fost total dezavantajos pentru statul român, reprezentat de ADS, considerăm că fapta comisă de numitul Carabulea Ilie se constituie în infracţiunea de înşelăciune cu efecte deosebit de grave.

 

Marius Albin MARINESCU

 

1 Comment

  1. Liliana Morariu

    Borfasul asta ordinar mi-a trezit suspiciuni cind am facut prima cursa Tg.Mures-Amsterdam cu Atlassibul lui de kakat…soferii erau instruiti sa ceara de la fiecare pasager 5 marci chipurile, pt.a trece repede vama. Era cit pe ce sa iau bataie de la un cetatean nervos caruia i-am spus ca din moment ce am platit biletul, alti bani nu mai dau,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.