Suntem cu ochii pe voi!

Îngrozitor, șocant: Jefuirea poporului român în cifre!

  Un rechizitoriu documentat, susținut de date și cifre concrete, despre jaful la care este supusă România de sute de […]

 

Un rechizitoriu documentat, susținut de date și cifre concrete, despre jaful la care este supusă România de sute de ani, cu mențiunea că prăduirea țării de către străini din ultimii 27 de ani întrece orice imaginație! Citiți și vă cruciți!

     Cifre cutremurătoare referitoare la jefuirea poporului român 

Zilele trecute, am primit, la adresa mea de e-mail, un foarte interesant studiu semnat de domnul Profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Domnul Profesor Stănescu s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman..

Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu.

În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.

În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.

În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele  Române, echivalentul a 46 tone de aur.

În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 zone de aur.

Domnul Profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire, din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război  şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.

Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului.

În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur.

Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.

Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, la sfârşitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, în banii de astăzi.

Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.

Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989.

Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale.

Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.

Conform datelor  publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, îu ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă, valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.

Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.

Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale, pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.

Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani.

Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.

Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani.

În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.

Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur, într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani.

Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.

Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins Varianta Cojocaru şi au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut, apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalilor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital, cu care s-au autoîmproprietărit.

Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită.

Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.

Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare națională.

                                                                                                                 Constantin COJOCARU

                                                                                                                    6 septembrie 2017

13 Comments

 1. Burebista

  Jaful poate fi oprit și prin cultulturizarea, revenirea la rădacinile Neamului, la Gloria de altă dată a străbunilor daco-români. Coloana V infiltrată în spațiul istoric și etnic al docoromânimii a demoralizat prin diverse mijloase spiritul activ, de veghe al Neamului. În ultimul timp este folosită și legislația prin care sunt trecute la uitare personalitățile
  de vază ale Neamului. Unii străini atentează deja și la temeliile civilizației , istoriei și culturii de milenii ale Neamului strămoșesc. Cu regret asta se face în văzul, auyul și cu tăcerea suspectă a intelectualității de pe ambele maluri ale Prutului, cu nici excepții . Unii din păcate le țin hangul străinilor și veneticilor

  • Babar-diss

   Ai idee cit dureaza “culturalizarea” unui popor ?
   In viteza in care se deruleaza evenimentele in ziua de azi….

 2. Gogu Pardalian

  Citez: “Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare națională.” Citat incheiat. Ma bucur cind citesc un asemenea articol care nu are doar cifre exacte si vaicareli dar si o solutie de rezolvare, contracarare. Maaarea majoritate a articolelor care depling starea romanilor si Romaniei se opresc inainte de a da o solutie.
  Acuma, sa fim seriosi! Aceasta solutie nu se poate pune in practica. NU a mai ramas nimeni in tara sa o poata pune in aplicare. Maturii si tinerii sint plecati in toate zarile, la munca, la scoli, la un trai mai bun. Copiii sint vaccinati preventiv, batrinii sint drogati si terorizati prin tot felul de mijloace. Aia doi-trei politicieni care ar putea sa puna in discutie asa ceva… vor fi ingropati grabnic. Aia doi-trei jurnalisti dispusi sa aduca in discutie publica aceasta problema… vor fi parcati brusc. Eventualul nene cu oarece putere de prin serviciile secrete care ar incerca vreo manevra in directia asta… ar deveni brusc inamic. Asa ca… solutia este sublima… dar e S.F.

  • Cucu Song

   Dac vi cu solutia ca, “Aceasta solutie nu se poate pune in practica”, de ce nu mergi sa te culci, sa dormi linistit pe-o ureche ca totusi ai dat o solutie?

 3. trandafir marin

  respect deosebit pentru munca efectuata.pacat de acest pamant daruit,cei care vremelnic il ocupa NU-L MERITA. sa aveti multa sanatate.

 4. UMBRA

  PAI CA SA TERMINAM CU JAFUL TREBUIE SA CURATAM NATIA DE JEGURILE CARE PURTAND NUME DE ROMANI SE STRECOARA IN POSTURILE CHEIE SI DAU CU ‘EXPORTUL”PANA NU MAI POT GEN NASTASE, BERCOVICI, ILIOVICI, TERCOVICI, ETC

 5. Soreata Ilie, pensionar, 8o de ani

  Jaful poate fi oprit, doar prin scoaterea in afara legii, a tutoror partidelor si evident a tuturor membrilor ei, ce au jefuit acest popor in ultimii 27 de ani, si interdictia pe viata, de a mai participa cu oricare alt partid, la conducerea tarii

 6. Corso crazy

  Dar banii inapoi cine ii da???/

 7. Foarte interesant.

 8. Vasile Zărnescu

  Vorba chinezului din bancul cunoscut: „Dar cu cianură, ați încercat?!”
  Să stăm numai „cu ochii pe ei!” nu ajunge. Trebuie să stăm cu pușca pe ei!
  Am mai spus-o în articolele mele și în intervențiile de la OTV și 6TV: calea „democratică, electorală”, este fumată: toate alegerile au fost falsificate. Trebuie să procedăm ca în Islanda: o revoluție pașnică, dar radicală: trebuie băgați toți hoții la pușcărie.
  Cum noi, românii, nu avem practica democrației ca islandezii, care au o Constituție democratică din anul 800, va trebui să facem o revoluție militară.

  • Mircea Costache

   1. Care militari? Știți bine, din interior, câtă trădare, fățărnicie, lașitate, lichelism, impostură și poftă de căpătuială se lăfăie la vârful structurilor militare(armată, interne, servicii). Cine va putea convinge poporul să-l urmeze în demersul revoluționar de relansare a societății românești? Nu vă temeți de confuzia abil semănată de profesioniștii diversiunii? Cu ce mijloace? Prin televiziunile mafiei transnaționale?
   2. Revoluție fără intelectuali nu se poate. Nu s-a putut nici la 1848, 1918, 1921, 1945-46. De 1989 nu vorbim fiindcă aceea, cum bine știți, nu a fost o revoluție ci un complot internațional antiromânesc. Da, dar care intelectuali? Liicheanu?, Bleșu? Pramatievici? Căcănărectu? Cum îi va deosebi poporul pe adevărați intelectuali de cameleonii campioni ai antiromânismului?
   3. Nu vreau să devenim defetiști și nici să așteptăm totul numai de la Atotputernicul care ne-a băgat destule comori în traista națională. Să căutăm o formă de luptă cu sorți de izbândă.

 9. nicu hăloiu

  Dormiți români în pace!

  Nu mai spun că țara mea-i frumoasă,
  Și nici că-ar mai avea vreun viitor,
  Nu mai e țara mea, nu mă mai simt acasă,
  Iar de-aș pleca de-aici, nici nu-mi va fi dor!

  Acesta e doar locul în care am să mor,
  De România asta mie nu-mi mai pasă,
  În România asta eu nu mă simt bine,
  România asta e numai țara lor,
  A celor care-o fură, că lor li se cuvine!

  Aceasta-i țara lor, s-o jefuiască-n pace,
  Oricum își pot permite cât timp românii dorm
  Românii sunt un neam ce s-a ascuns în somn,
  Oricum e prea târziu și nu mai au ce face!

  De-ar mai veni dușmanii acum ca oarecând
  Să jefuiască țara de parcă-ar fi bogată,
  Așa bolnav cum sunt, eu aș ieși la poartă,
  Să le spun frumos, puteți s-o luați pe toată,
  Da-s alții înainte, vă rog să stați la rând!

  Deși mi-a fost odată țara asta dragă,
  Eu nu mai spun că-i țara mea frumoasă,
  Dar românii dorm și nu pot să înțeleagă,
  Faptul că România nu le mai este casă!

  E doar un loc în care s-au născut și mor,
  Complici că astăzi dorm și ignoră jaful
  În România care nu mai e țara lor!

  Dormiți români în pace, oricum se-alege praful!

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.