Cadran international

ÎNTÂLNIREA LUI FIDEL CASTRO CU CEI CINCI

  La 28 februarie, liderul cubanez i-a primit pe cei Cinci antiteroriști și au stat de vorbă despre nedreptatea suferită […]

 

La 28 februarie, liderul cubanez i-a primit pe cei Cinci antiteroriști și au stat de vorbă despre nedreptatea suferită de aceștia  atâția ani în SUA

castro first

 

I-am primit sâmbătă 28 februarie, la 73 de zile  de când au călcat pe pământ cubanez. Trei dintre ei au consumat 15 ani lungi din tinerețea lor respirând aerul jilav, urât  mirositor și respingător al subsolului unei închisori yankeie, după ce au fost condamnați de judecători venali. Alți doi, care de asemenea au încercat să zădărnicească planurile criminale ale imperiului contra Patriei lor, au fost condamnați la mulți ani de închisoare brutală.

Chiar organismele de investigații, străine complet de cel mai elementar simț de justiție, au participat la vânătoarea inumană.

Spionajul cubanez nu avea absolut deloc nevoie să urmărească nici o singură echipă militară a Statelor Unite, pentru că acest lucru se putea observa din spațiu, tot ce se mișcă pe planeta noastră cu ajutorul Bazei de Explorare Radioelectronică ”Lourdes”, la sud de capitala Cubei. Acest centru are capacitatea de a detecta orice obiect  care se mișcă la mii de mile de țara noastră.

castro 1

Cei Cinci Eroi antiteroriști, care nu au făcut rău niciodată Statelor Unite, încercau să prevină și să împiedice actele teroriste contra poporului nostru, acte organizate de spionajul american despre care  opinia mondială are cunoștință cu prisosință.

Nici unul dintre cei Cinci Eroi nu și-a îndeplinit misiunea pentru a fi aplaudat, pentru a primi vreun premiu sau glorie. Au primit titlul de onoare pentru că nu l-au căutat. Ei, soțiile lor, părinții, copiii, frații, și concetățenii lor, au dreptul legitim de a se simți mândri.

În iulie 1953, când am atacat Moncada, eu aveam 26 de ani și mult mai puțină experiență decât au demonstrat ei. Dacă se aflau în Statele Unite nu era pentru a-i face rău acestei țări, sau ca să se răzbune pentru crimele care se organizau acolo și  furnizau explozibili contra țării noastre.  A le zădărnici crimele era absolut legitim.

Lucrul cel mai important la sosirea lor era să-și salute familiile, prietenii și poporul, fără să neglijeze nici un minut sănătatea și un control medical riguros.

Am fost fericit câteva ore ieri, Am ascultat relatări minunate despre eroismul grupului  condus de Gerardo și secondat de toți, inclusiv  pictorul și poetul, pe care l-am cunoscut pe când construia una din operele sale pe aerodromul din Santiago de Cuba.  Și soțiile? Fiii și fiicele? Surorile și mamele? Nu îi privește și pe ei? Pentru că trebuie să sărbătorești întoarcerea și bucuria cu familia!

castro 2

Ieri, imediat, doream să vorbesc cu cei Cinci Eroi. Timp de cinci ore aceasta a fost tema.  De ieri, dispun, din fericire, de timp suficient pentru a le cere să investească o parte din imensul lor prestigiu în ceva care va fi foarte util poporului nostru.

image001

                                                                                                  Fidel Castro Ruz

2 martie 2015

1 Comment

  1. Emoționant ! Un adevărat exemplu de pur patriotism.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *