Cap limpede

Înţelegând lumea aşa cum e

  Sunt mult prea mulţi cei scandalizaţi de episodul „Ciorduţa” din COREPER. Episodul de la începutul anului, în care o […]

 

Sunt mult prea mulţi cei scandalizaţi de episodul „Ciorduţa” din COREPER. Episodul de la începutul anului, în care o mână nevăzută o mâna pe sinistra noastră „reprezentată” spre o funcţie cheie a Uniunii Europene, se acutizează de la o zi la alta. Totul în ciuda celor peste 70 de dosare penale pe care – spun unele surse – le are deschise la SIIJ. Care 70 de dosare, oameni buni? N-aţi auzit că se caută închiderea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie? Şi asta cu despletita în văzul lumii, după ce a făcut vizită de „introspecţie şi spiritualizare” în SUA.

Ştiu, e scandalos, dar voi, stimaţi compatrioţi, pe ce lume trăiţi? Vi se pare aberant că o nulitate ajunge în vârful unei instituţii europene după un lung şir de ticăloşii în ţară? Nu-i deloc aberant, asta e realitatea, iar cei greşiţi sunteţi voi! De ce nu priviţi la evenimente aşa cum sunt? De ce vă chinuiţi să credeţi că situaţi stă diferit? Trebuie să vă reamintesc eu că aveţi în fruntea ţării un oligofren? Trebuie s-o aduc iar pe Dăncilă în discuţie? Vreţi să vă dau cu boc, băsescu, Orban, Blaga s.a.m.d. peste faţă? De ce nu vedeţi tot şirul de personaje infecte care de ani buni s-a legat cu lanţurile de putere?

Ceea ce-mi place cel mai mult e că, de fiecare dată când constataţi că lucrurile nu stau cum trebuie în ograda noastră, faceţi o prostie şi mai mare: vă uitaţi peste gard şi vreţi ca la ăia. Ceva mai aberant nici că se poate, iar un tembelism mai mare decât „vrem o ţară ca afară” chiar n-am auzit. Iar mă văd nevoit să vă dau cu oglinda-n cap. Ce vreţi, să vi-l aduc pe Bush Jr. în faţă ca să vă reamintiţi cât era de prost sau să vă pun poza „geniului” Obama în discuţie? Aş putea paria că ăştia doi sunt atât de proşti încât nici WC-ul nu ştiu să-l folosească bine. Da, am uitat că-mi veţi arunca în ochi că Obama a luat şi-un Nobel pentru pace. Uitasem amănuntul, iar el e mândru cu realizarea sa. Mai ales când ne arată titlul frumos ambalat de pe un munte interminabil de cadavre rezultate în urma înţeleptei sale conduceri. Nu vă convine SUA? Ştiu, sunt cam ţărănoi şi prostovani. De ce să nu trecem în Europa noastră unde am putea constata cum Sarkozy s-a căţărat la vârful statului francez. Sau cum o altă nulitate, Merkel, conduce încă destinele Germaniei. Sau cum în Italia, după un Berlusconi conducând ţara cu precizia unui clovn obsedat de curve minore, a venit la putere o mişcare având denumire hotelieră „Movimento 5 Stelle”. Ştiu, sunt rău. Văd numai negru în faţa ochilor.

Vă întreb însă, cine anume v-a spus vouă vreodată că societatea în care ne-am strămutat după Revoluţie e meritocratică? De unde vă vin năstruşnicele idei referitoare la „performanţă”, „inteligenţă”, „merit”, „recunoaştere” etc.? Nu, nu glumesc! Chiar vă întreb serios: ce-i cu voi de fugiţi atât de rapid după fentă? V-aţi lăsat cumva păcăliţi de propagandiştii sistemului gen Dale Carnegie sau mai recenţii Zig Ziglar, Brian Tracy, Robin Sharma sau Eric Thomas? Păi, să mă scuzaţi, dacă aţi făcut-o înseamnă că sunteţi într-o zodie tare nefastă. Lăsaţi vrăjelile şi priviţi lumea exact aşa cum e, nu cum v-o descriu propagandiştii!

Lăsaţi deoparte toate credinţele false care vă mână şi priviţi pe geam, ieşiţi în stradă, observaţi faptele reale şi nimic mai mult! Atunci veţi înţelege că mafioţii care se dau îngeri controlează absolut totul prin teroare, crimă. Veţi înţelege că a fi prost e o binefacere, în timp ce deşteptul e cea mai mare plagă a lumii de azi. Veţi vedea limpede că sloganele precum „competiţie”, „cel mai bun câştigă” sau „toţi suntem egal” sunt doar figuri de stil menite a-i păcăli pe proşti. Ăsta e „sistemul”, dragii mei! Înţelegeţi-l înainte şi vă garantez că absolut nimic din ceea ce se întâmplă nu vi se va mai părea exagerat.

Poate că ar fi timpul să realizaţi că trăim într-o lume distorsionată în care cel mai mare păcat e să fii normal. Asta e, de la anormalitate trebuie să pornim cu înţelegerea lumii în care ne aflăm şi-abia de la acel moment toate evenimentele vor căpăta sens pentru voi. Normalitatea e crucea pe care trebuie să v-o purtaţi cu stoicism. Ştiu, sunt un ticălos că vă arunc în  faţă toate acestea, dar asta-i lumea! Priviţi-o în faţă şi-o veţi înţelege.

                                                                                                                       Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

1 Comment

  1. IQ100

    si vom intelege Caracal, si Gura Sutii (sau cum ii zice) , de ce pedofilii si reprezentantii oprganelor de forta distrug vietile copiilor.Vom intelege ca , scuze, crestinismul este o poveste falsa, o PROPAGANDA, un ‘opiu pt.popoare” ( Chaim Mordechai= Karl Marx) = poolime ( CTP) iar indivizii respectivi , violatori si ucigasi de minore, sunt SATANISTI constienti sau nu.Ei practica ce s-a practicat de cand lumea.Pan la implementarea cenmzurii crestine, pe fata.Apoi, mai cu fereala.Romanasii nostri acum au ‘descoperit” magaria ezoterica si s-au naravit si ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.