Atitudini

Interviu cu profesorul Ion Coja despre apropiatele alegeri (II)

                      De ce susțin PSD-ul la alegerile europene? Domnule profesor […]

 

                    De ce susțin PSD-ul la alegerile europene?

Domnule profesor Ion Coja, cum vi se pare campania electorală? Ce impact are asupra electoratului aducerea lui Radu Mazăre ?

Este un semn bun că autoritățile au acționat cu celeritate, așa cum nu au făcut-o în cazuri similare. Ciudat este că țipălăul numit Rareș Bogdan a încercat să facă din acest eveniment un motiv de propagandă anti-PSD și mai ales anti-Dragnea. Iar lucrurile pot fi interpretate, la nevoie, exact invers, în favoarea guvernului PSD! Am auzit și comentarii de compasiune pentru derbedeul ajuns primar la Constanța. Eu nu pot avea asemenea sentimente pentru o persoană care a făcut atâta rău localității pe care a guvernat-o! A stricat Mamaia, n-a făcut mai nimic pentru Constanța ca edil, un troglodit, incult și lipsit de bun simț! Nu pare nici întreg la minte!…

Trebuie să-i mulțumim în primul rând lui Ion Iliescu pentru episodul Mazăre. Lumea a uitat momentul în care justiția l-a condamnat la închisoare  pe deputatul Radu Mazăre, cu executare, dar Radu Mazăre n-a mai apucat să intre pe poarta penitenciarului pentru că președintele Iliescu, imediat, la câteva ore după pronunțarea sentinței de condamnare a infractorului Radu Mazăre, a dat un decret de grațiere cu totul nejustificat! Nu este de înțeles de ce a făcut-o! Iliescu îl are pe conștiință de Radu Mazăre și toate prostiile făcute de acesta! Precum și ilegalitățile făcute de o mulțime de politicieni din anturajul său! Nu poți să spui cu exactitate când a făcut Ion Iliescu cele mai multe nenorociri pentru România: în decembrie 1989, ca uneltitor anti-ceaușist, sau în anii care au urmat, ca președinte al României și al PSD! Pe scurt, Iliescu a patronat corupția de după 1990! A tolerat-o, a încurajat-o, nu a făcut nici un gest s-o stăvilească!

Unii comentatori vă reproșează sprijinul arătat lui Liviu Dragnea. 

Nu sprijin o persoană, numită Liviu Dragnea. Nu mă cunosc cu Liviu Dragnea, n-am stat niciodată de vorbă sau măcar în aceeași încăpere cu dînsul. Dar pentru mine contează în primul rând mesajul său politic, care mi se pare corect! Incomplet, dar corect! Este singurul politician care recunoaște public statutul de colonie al României și concepe o strategie de contracarare a politicii de înrobire a României. Nu pot să-mi dau seama cât este de sincer, dar văzând cât este de atacat, îmi dau seama că deranjează pe mulți cu programul său de guvernare!

Și mai țin seama și de calitatea celor care îl atacă. Un Victor Ponta, o secătură de om, cu grave suspiciuni în cârcă, inclusiv suspiciunea de omor, de trădare, de plagiat… Nu-i lipsește nimic ca să intre în pușcărie pentru mulți ani! Un Johanis, cu păcate rușinoase, dovedite în justiție! Un Rareș Bogdan, slugă a lui Iohannis, un manipulator de talent, dar lipsit de simț moral!… Un Ludovic Orban, iertat de justiție pentru fapte mult mai grave decâte cele invocate împotriva lui Dragnea…

Imaginează-ți ce ar fi fost la gura lor dacă primarul din Oradea ar fi fost pesedist! Cum ar fi comentat porcăria făcută cu statuia lui Mihai Viteazu… Îi felicit pe cei de la PSD că nu au făcut din această penibilă întâmplare un act de acuzație la adresa întregului Partid Liberal!… PSD are totuși un comportament mai demn, mai civilizat, sunt mai domni decât adversarii lor, chiar dacă deseori o mai dau și pe mitocănie! Boala de care suferă toată clasa politică!

Ce ați reproșa clasei politice în legătură cu aceste alegeri?

Din pricina orientării anti-psd pe care a luat-o propaganda electorală, nu s-au pus în discuție problemele reale care trebuiau dezbătute de candidații la un fotoliu de parlamentar european. Aș fi vrut să-i aud pe candidați comentând șansele lor de a-și impune ideile în parlamentul european. Și mai ales aș fi vrut să aud ce idei le cutreieră creierii, ce-i mână pe ei în luptă! Iar din partea candidaților care au deja câțiva ani de vechime ca parlamentari, aș fi vrut să aud un raport de actvitate, cu date concrete, din care să rezulte că acești parlamentari când au de spus ceva, o pot face și pot schimba cât de cât lucurile! Au avut vreo contribuție parlamentarii români la deciziile luate la Bruxelles?… Rămân astfel o mulțime de necunoscute în legătură cu acest Parlament European și pe bună dreptate se aud voci critice care condamnă formalismul din existența și activitatea acestui parlament care toacă sume imense și este foarte puțin reprezentativ pentru masa mare de eurropeni!…

Credeți că euo-scepticii vor intra în număr mare în noul parlament?

Singura speranță este ca la Bruxelles să conteze cât mai mult vocea euro-scepticismului constructiv, capabil să repună Bruxelles pe linia intereselor autentice ale Europei, ale Europei profunde, istorice! Ale Europei creștine! Ale Europei care a modelat lumea modernă și a impus-o la nivel planetar! Cine are interes ca această Europă să dispară? Iată problema nr 1 cu care se confruntă Parlamentul de la Bruxelles dacă își înțelege misiunea! Subiectul acesta a lipsit cu desăvârșire de pe agenda candidaților români la alegerile europene.

                                                                                               A consemnat Petre Burlacu

Sursa: Site Ion Coja

Citiți și prima parte Interviu cu profesorul Ion Coja despre apropiatele alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.