Lichele

Intoxicări „strategice” de la slugoii Germaniei

                                Virusul de la MAE O româncă […]

 

                              Virusul de la MAE

O româncă a devenit oficial prima turistă detectată cu coronavirus la intrarea în Grecia. Chestiunea în cauză m-a șocat, dar cel mai mult m-a șocat avântul muncitoresc al mass mediei autohtone care a supraexpus evenimentul. Culmea, MAE a intrat în joc și a dat un comunicat referitor la respectiva româncă.

Problema însă e cusută cu ață albă și e meritul lui Răzvan Pașcu pentru descoperirea chichiței. Acesta a pornit de la inexistența unei curse charter din România în data menționată de autoritățile grecești. Mai mult, nu au existat curse charter românești cu escală la Atena (așa cum se specifica în comunicat). În consecință, rezultă limpede că respectiva româncă nu venea din România ci, probabil, dintr-o altă țară membră a Uniunii Europene. Tot Răzvan Pașcu emite ipoteza (conform unor informații pe care le deține) că respectiva turistă a sosit din… Germania.

Acum s-o luăm logic. Știm bine care e situația conaționalilor noștri care, mutați peste tot de-a lungul și de-a latul continentului, și-au păstrat cetățenia. De asemenea, știm situația evoluției pandemiei și că, până de curând, granițele dintre statele UE au fost practic închise. Probabilitatea ca o româncă să fi mers în Germania strict pentru a pleca de-acolo în Grecia e practic zero. E cât se poate de clar că respectiva, în ciuda cetățeniei române, probabil locuia și muncea în Germania. Adică era aproape nemțoaică din punctul de vedere al timpului petrecut acolo.

E tipul de amănunt pe care onoratul Minister de Externe al României evită să-l pronunțe. E cât se poate de clar că România n-are nicio vină în toată povestea asta, dar MAE n-are ochi și nici urechi, asumându-și și, în felul acesta, obligându-ne să ne asumăm consecințele. Care consecințe se văd cu ochiul liber: românii își petrec jumătate de zi în granița dintre Bulgaria și Grecia deoarece autoritățile grecești testează toți românii. În aceste condiții, știrea cu românca infectată, fără a beneficia de precizările necesare, riscă să ridice și mai sus bariera măsurilor aplicate românilor. Care-i treaba? Devine limpede că MAE e băgat până peste cap în șmecheria asta cu isterizarea populației. Probabil, în mintea sa bolnavă, plăvanul își dorește organizarea alegerilor în timpul unei stări de urgență, astfel încât securiștii să-i facă un scor de peste 70% pentru partidele sale. Doar că asta produce un rău imens țării.

Mi-e limpede că securiștii din MAE – în frunte cu ministrul lor fumând trabuce cu mănușile de cauciuc – fac un joc suspect și absolut antinațional. Pe păduchii ăștia îi plătim pentru a ne pune bețe-n roate. Are cineva habar care-i rostul Ministerului de Externe? În alte țări, un asemenea minister are contribuții esențiale la PIB întrucât reprezintă un canal prin intermediul căruia se transmit informații comerciale, numai bune pentru companiile din țara mamă. La noi, ministerul cu pricina e compus din îmbuibați care aleargă precum curcile după posturi călduțe de ambasadori, în urma cărora se aleg cu sume grăsuțe.

Știe cineva ce face pentru România ambasadorul nostru din Germania? Vă spun eu, acoperă ticăloșiile care se pun acolo la cale împotriva noastră. El a fost elementul central al traficului de sclavi-sparanghel din România, el acoperă toate abuzurile comise asupra muncitorilor români și tot el nu scoate o vorbă despre ticăloșia „detașărilor” în Germania. Am uitat să vă spun, ambasadorul nostru de-acolo are … cetățenie germană! O asemenea bătaie de joc nici că s-a mai văzut.

Știu că știți că tot ceea ce înseamnă stat român e, în esență, o construcție care luptă împotriva românilor. O spun însă ca o moară stricată că poate, cine știe?, m-or mai auzi unii cu gândirea scrântită și le-o mai veni mintea la cap.

                                                                                             Dan DIACONU, Trenduri economice

10 Comments

 1. Marian

  Fara cusur articolul cu…un singur amendament . ” Ii platim ” pe acesti ” paduchi ” pentru asi face pomana sa ne lase si pe noi sa traim ca sa platim taxe si impozite ! Chiar credea cineva ca , daca nu mai este Mele la MAE , gata s-a schimbat kalimera ? Aceeasi Marie cu…alta palarie !

 2. IQ100

  “Am uitat să vă spun, ambasadorul nostru de-acolo are … cetățenie germană! ‘
  si a lucrat la Europa Libera , Munchen
  Dec CUI ii este subordonat/loaial prin “job description”, mai intai???

 3. justinianus

  Mai trebuie demonstrat ca suntem sclavi?

  • Marian

   Cine mai are nevoie de demonstratii cand se vede si fara binoclu acest lucru ?!

 4. xyz

  Interesant cum te poti imbolnavi de ceva ce nu exista.

  • lutalo

   Nu e primul basm de o asemenea amploare acum, post-1944. Se vede clar ca sunt peste 1 milion de bolnavi.

   6 milioane QED.

  • ioanca

   @xyz
   …primul tău comentariu Ok!.

 5. Ce fac sclavii in primul moment cand se trezesc? Casca indelung, se spala pe fata si se privesc in oglinda din baie. Si vad ca au luat chipul stapanilor lor cu biciul in mana. Dau si ei cu biciul in tot ce nu le seamana si refuza tiparul. Fiecare grup de pe net are un tipar al sau. Observa sclavii ca ceasul a stat si ca sunt in bucla de timp. Isi pun prima intrebare logică de dupa somnul indelungat: Unde gresim?! De ce repetam istoria?
  Asta am facut si eu, dupa care am cautat niste Modele pe care sa le iau ca Mama-Tata. Nu ca parintii mei nu ar fi minunati! Sunt si am invatat enorm de la ei. Modele Mama am gasit multe. Sunt si curajoase si blande. Modele Tata? Mihail Jar, Gandhi, barbatii care se implica impotriva taierii padurilor si impotriva comportamentului bestial al celorlalti barbati fata de fiintele fara muschi: copiii si femeile. Dupa care am inceput sa cresc si spiritual. Doar acumularea de cunostinte in creier nu-ti asigura iesirea din tiparele restrictive ale celorlalti. Imi pare firesc sa respect ” poruncile” Lui Dumnezeu ca metoda de a nu degenera sub nivel uman. Dar nu-mi pare firesc sa ascult poruncile celor ce sunt bine batuti in cuie in tiparele lor in care se simt confortabil. Pentru ca pana la Dumnezeu te mananca dogmaticii!
  Poporul roman se schimba greu. Ii este mai simplu sa arate cu degetul spre ceilalti. Cei de dinafară. Dusmanii, orice denumire ar purta ei: americanii, rusii, refugiatii, ISIS, oculta, Soros…etc
  Dusmanul este in fiecare dintre noi. Sta pitit si pregatit sa ne proiecteze umbrele fricilor sau umbrele zeilor pe peretii pesterii.
  Iubesc lumina soarelui si nu-mi plac pesterile. Asa ca…invat din mers. Mai cad, ma mai ridic, dar macar fac pași. Spre Dumnezeu. Dumnezeu nu este o religie, o dogma, un ritual, o secta, un grup elitist. Dumnezeu e…Dumnezeu.
  Faceti pași. Statul pe loc nu va asigură urcarea spre varful Muntelui.
  Dusmanii sunt cainii meniti a invata sa crestem si sa alergam. Copiii crescuti in camere septice raman niste adulti fricosi si ipohondri. Copiii lasati sa se joace de mici impreuna observa ca toti copiii si toti puii de animal cu care se zbenguie si se joaca sint la fel. Si devin toleranti. Crestinismul este tolerant. Trebuie doar sa stii sa pui la timp niște limite celor ce se intind mai mult decat le este plapuma. Traind intr-un sistem corupt, cine sa puna limite cui?!

 6. Baran Gheorghe

  Poporul roman in general si țărișoara asta Romania sunt ceva divin dar statul si functionarimea sa in frunte cu politicienii sunt un mare rahat. Statul prin structura sa si functionarii săi au devenit unealta străinilor pentru spoliere la nivel de individ . Executivul, legislativul, sistemul judiciar, administrația in general si nu in ultimul rand clasa politica , sunt canalizare doar pe căpătuiala indivizilor . Hoții!!!

 7. Florin

  Cei cu mintea scrantita si daca sunt loviti cu adevarul peste cap, tot nu-l vor vedea. Respectivii nu mai au scapare. Tinta noastra trebuie sa fie oamenii normali, neinteresati prea mult de politica, aceia mai au o sansa sa se trezeasca la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *