Puncte de vedere

Între vis(e) și realitate

              Acest articol este atipic, chiar și pentru mine. Firesc însă, este unul dintre ultimele mele articole. Despre asta […]

 

            Acest articol este atipic, chiar și pentru mine. Firesc însă, este unul dintre ultimele mele articole. Despre asta însă, mai tîrziu.

                                                    *

Se pare că nu toată lumea visează noaptea, cineva a fost mirat să afle că eu visez. Da, cînd nu sînt atît de obosit încît să mă prăbușesc buștean, visez toată noaptea.

Adesea visez texte pentru articole noi – cînd pot, mă trezesc și le notez, dacă nu pot să notez, rămîn cu ce mai țin minte dimineața.

Unele vise erau foarte plăcute. Țin minte că într-o noapte eu, care de cîțiva ani nu mai suportam să toc ceapă, m-am pus pe treabă. Am început cu o musaca – musacaua de cartofi (de vinete nu am încercat niciodată) o făceam din 5 straturi, trei de cartofi și și două din carne tocată cu ceapă călită și mult piper măcinat. După ce  le aranjeam în tavă, băteam niște ouă, amestecate cu ketch-up picant și le turnam deasupra, cu felii de roșii și cu un alt piper măcinat, după care puneam tava la cuptor.

Imediat m-am apucat de felul următor. Am pus la fiert spaghetii Barilla 7, am călit ceapă tocată mărunt, în care apoi am pus o conservă de carne de vită în suc propriu de la Scandia, tocată în cubulețe, am turnat apoi și sucul de carne cu grăsimea (ăsta este secretul!) și, evident, mult piper măcinat. Cînd spaghetile erau fierte și limpezite iar compoziția era călită, le împreunam într-o singură oală, turnam cît trebuia ketch-up picant și le puneam din nou pe aragaz.

În timp ce eu vă povestesc toate astea, pe alt ochi al aragazului fierbea oala cu lapte. Crema de zahăr ars eu o făceam consistentă, adică nesănătoasă, adică dăunătoare sănătății, din 12 ouă (risc de colesterol!), un litru de lapte, 8 linguri pline de zahăr (risc de glicemie!). Siropul de zahăr ars îl făceam cu 12 linguri cu vîrf de zahăr. Cînd laptele era fiert și se răcise, turnam compoziția, adăugam stafide, un baton de vanilie, esență de rom. Am făcut o dată un experiment eșuat, punînd și nuci măcinate – credeți-mă, nu merită. Am mai făcut unul eșuat, am pus și esență de migdale – nu puneți prea multe esențe, fiindcă efectele lor se anulează între ele.

Am muncit din greu o noapte întreagă – vă  dați seama ce foame îmi era dacă ăsta era visul meu?

Alte vise erau foarte grele  Pe vremea Maidanului din Kiev, cred că timp de peste o săptămînă am visat în fiecare noapte că organizasem o  echipă de șoc, de guerilă, de luptă urbană. Împotriva cui luptam? Nu știu, dar fără îndoială că împotriva trădătorilor României. Simțeam în vis că mă cocîrjeste automatul greu pe care îl purtam după gît. Mă trezeam lac de sudoare.

                                                            *         

Așa cum am scris în ultimul articol, am petrecut cîteva zile aplecat fiind asupra mafiei certificatelor de revoluționar. Am aflat în aceste zile atîtea, încît m-a apucat o scîrbă infinită și am înțeles în mod definitiv că atît eu cît și alții scriem degeaba. Atîția demnitari, atîția procurori, atîția judecători care ar trebui arestați pentru asta!  Am strîns atîtea informații, cît să fac o teză de doctorat – dar cine să mi confere titlul? Generalul izmenar Gabi Oprea?

Am promis să vin cu o continuare la articolul precedent pe această temă. Încerc să mă țin de cuvînt, dar, de scîrbă, nu pot face altceva decît să punctez cîteva aspecte, fără multe elemente esențiale – oricum, este elocvent.

SSPR (Secretariatul de stat pentru problemele revoluționarilor) – folosesc această denumire, dintre multele prin care a trecut, fiindcă este cea mai cunoscută (ultima, este absolut halucinantă – SSRMRLÎRC,  sper că nu am greșit).

Dintre secretarii de stat, mă refer la următorii:

Emil Cuteanu (fost și președinte al CPRD):

https://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Emilian_Cutean

George Costin:

https://www.mediafax.ro/social/fostul-secretar-de-stat-pentru-revolutionari-george-costin-condamnat-la-sapte-ani-de-inchisoare-11741783

Despre George Costin pot să spun mai multe decît a scris presa. În dimineața de  22 dec. 1989, în calitate de comandant al gărzilor patriotice de la IMGB (era ofițer în rezervă) s-a încuiat în sala în care era armamentul și muniția, pentru ca muncitorii să nu poată pleca înarmați la revoluție. Apoi, a înființat o asociație de revoluționari cu care nu avea nici o legătură (știu cum, prin ce falsuri, dar nu mai am timp să comentez).

Adrian Sanda:

https://www.dcnews.ro/adrian-sanda-arestat-preventiv_522839.htmlv

În acest context, hai să mai adaug un mare infractor revoluționar:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Laz%C4%83r_Dorin_Maior

                                                                                *

Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989 (CPRD), președinte George Cristian Sefer. Cu încălcarea legii, Sefer a fost declarat luptător cu rol determinant în revoluție. Dar asta nu este nimic, a primit același titlu și sora lui, Carmen Sefer, care la revoluție cred că avea 14 ani – la 14 ani, a avut un rol determinant în revoluție! Și nici asta nu este nimic, a obținut titlul pe baza actelor din dosarul unui bărbat! Citez din facebook-ul lui Ion Iofciu:

„Si-acum vine BOMBA !
În anul 2010 mai apare un membru al familiei cu Titlul schimbat,si anume SEFER Carmen,sora acestuia !
D-na SEFER CARMEN, se afirma ca ar fi fost promovată pe Legea 341/2004 prin asociația „VICTORIA REVOLUȚIEI DIN DECEMBRIE 1989” (AVRD 89) pe-atunci condusă de BOCA Petre iar in prezent de PESTREANU Vasile. La momentul acordări avizului, aceasta, ar fi fost posesoarea certificatului doveditor al calități de LUPTATOR REMARCAT PRIN FAPTE DEOSEBITE seria FD, nr 17291. MO 568 bis/ 22 nov. 1999, cel cu ”Propuneri în temeiul OUG 184/1999”, la pagina 212, poz. 16204, se regăsește ca propusă pentru certificatul cu nr. 17291,… dl. BUTNARU MARIAN, născut la data de 08.15.1969 în Brașov, având ca părinți pe FLORICA și DOBRE ?!
Dl. BUTNARU a fost reprezentat și a avut dosarul susținut de As. ”23 DEC. 1989 METROU” BUC, devenita mai târziu ”METROU-ROMÂNIA” și în prezent ”ARAD 89” (ASOCIAȚIA REVOLUȚIONARILOR ANTICOMUNIȘTI DIN DECEMBRIE 1989)!”

V-am spus, pe acest subiect am strîns material cît pentru o teză de doctorat, dar mi s-a făcut scîrbă. Infracțiuni peste infracțiuni, acoperite de justiție.

Sînt revoluționari adevărați și curajosi (fiindcă așa sînt revoluționarii), care au luat poziție împotriva impostorilor și abuzurilor.

Pe locul întîi trec blogul lui Marius Mioc, timișoreanul rănit în revoluție. Strădaniile lui, chiar dacă inutile ca finalitate, ne-au ajutat să aflăm foarte multe lucruri. Parcă toată viața lui are un singur scop, să lupte pentru adăvăr!

Iată de pildă cum „revoluționarul” Constantin Grancea, condamnat la un an și două luni închisoare pentru înșelăciune și uz de fals legat de obținerea certificatului de revoluționar (la revoluție era arestat pentru furt de benzină din conducte) și obligat să restituie indemnizația încasată ilegal, pe baza acelorași acte declarate de instanță false, a devenit luptător cu rol determinant! Iohannis i-a conferit noul titlu!

https://mariusmioc.wordpress.com/2016/03/25/revolutionar-cu-rol-determinant-aprobat-de-iohanis-osindit-la-1-an-si-2-luni-de-inchisoare-si-inapoierea-indemnizatiei-incasata-ilegal/

Intr-un alt caz,  Marius Mioc sesizează eliberarea certificatelor de revoluționar false în cazul lui Olteanu Ilie și Elefterie Lucian.  Parchetul a reținut faptele ca atare, dar nu a găsit pe nimeni vinovat!

https://mariusmioc.wordpress.com/2018/12/10/clasare-si-la-al-doilea-dosar-penal-al-fostului-sef-al-sspr-adrian-viorel-nicolaescu-procuroarea-florina-sirbu-constata-prejudiciu-de-171671-lei-dar-stabileste-ca-nu-exista-vinovati-si-nici-nu-ia-ma/

Pe locul doi este evident facebook-ul lui Ion Iofciu, „Baricada Inter 1989”. Cîteodată îmi pare rău că nu am facebook, dar din fericire îmi trimite el pe mail ce crede că este interesant.

Apoi, fără să mai ierarhizez, menționez pe Hamar Alpar Benjamin (președintele revoluționarilor din Tg. Mureș, care a lucrat la SSPR în cadrul operației legate de epurarea falșilor revoluționari), Dorel Haraga, Constantin Calancea (cel care a inițiat încă din secolul trecut campania împotriva impostorului infractor George Costin), Romulus Cristea.

A fost odată! A fost odată un secretar de stat la SSPR, Sorin Vintilă Meșter (pînă anul trecut) care a vrut să facă curățenie. Nu era singur, îl avea la SSPR pe Beni Hamar, iar consilieri onorifici îi erau Nelu Iofciu și Romulus Cristea. Mafia a atenționat guvernul că nu este bine ce vrea să facă Meșter, așa că guvernul l-a demis!

                                                            *

Institutul Revoluției Române din Decembrie (IRRD). Ion Iliescu a avut grijă ca prin numirile făcute (pe viață!) să își asigure o majoritate în cadrul Colegiului Național. Nu i-am cunoscut pe toți cei 25, dar îmi este suficient să știu că Petrică Balint, Cazimir Ionescu, Alexandru Mironov (care or fi meritele la revoluție ale acestui nemernic?), Petre Roman, Răzvan Theodorescu (aceeași întrebare ca în cazul lui Mironov), Gelu Voican Voiculescu, Emil Cutean, Adrian Sanda, Claudiu Iordache erau de partea lui Iliescu. Dintre decedați, erau devotați lui Iliescu infractorul (racolat de sovietici) Dan Iosif, Mihai Ispas (garda de corp a lui Iliescu în zilele revoluției), Sergiu Nicolaescu și Emil „Cico” Dumitrescu. Iată deci cum din 25 de membri, cel puțin 13 erau ci Iliesci.

Claudiu Iordache mi-a explicat de unde provine atașamentul său față de Iliescu, și l-am înțeles. Cînd Iliescu era secretar cu propaganda la județeana PCR Timiș (1971-1974) Claudiu a publicat un articol dur în presa locală. Urmare acestuia, la locul său de muncă se primește un telefon de la județeană și Claudiu este chemat la Iliescu. Toți colegii spuneau că va fi dat afară din serviciu. Dar Iliescu, primindu-l, i-a spus că a vrut să îl cunoască și să îl felicite pentru articol!

Singurul dintre cei 25 care era permanent împotriva lui Iliescu a fost defunctul și regretatul meu prieten Lorin Fortuna, liderul revoluției de la Timișoara.

Dintre ceilalți, cei despre care nu am auzit nimic rău ar fi Romeo Raicu și Eugenia Iorga. În ce privește restul, ori nu știu nimic, ori îmi este greu să mă pronunț.

Iliescu s-a blindat cu trădători pe măsura lui, dar și cu infractori. Din această listă de revoluționari fruntași fac parte Vasile Emil Cutean și Adrian Sanda, arestații mai sus-menționați.

În ce îl privește pe Petre Roman, o expresie extrem de plastică a avut prietenul meu Mihai Popov, procuror militar, general de justiție: „Dacă cineva îmi spune că a fost la revoluție cu Petre Roman, atunci știu că acel om nu a fost la revoluție.

Un caz aparte îl constituie Petrică Balint din Lugoj. Chiar înainte de revoluție s-a îmbătat rău de tot într-o noapte, a făcut scandal, a fost chemată miliția. A refuzat să se legitimize, așa că a fost dus în arest. Ca în basmele cu zîne, a transformat această reținere într-un act revoluționar.

Un prieten al meu l-a întrebat pe Gelu Voican Voiculescu de ce l-au îmbrățișat pe acest escroc. Voican i-a răspuns senin că Balint a adus 800 de membri. Din aceste vorbe, eu înțeleg că Balint a făcut în Lugoj 800 de falși revoluționari, care să voteze cu Iliescu și ai lui.

Am vrut să îl întreb pe acest prieten dacă pot să îl nominalizez. Din păcate, era la o discuție foarte importantă (știu despre ce este vorba, să îi ajute Dumnezeu). A spus că mă sună el peste o ora și jumătate. Nu mai rezist, dau drumul la material și mă culc.

                                                                                                     Dan Cristian IONESCU

 

 

9 Comments

 1. Adrian

  Domnule Ionescu,
  Care este rolul domnului Gelu Voican Voiculescu la revolutie? Stiu ca dansul a lucrat inginer la Institutul de Geofizica. Cum a ajuns un personaj cheie al revolutiei?

  • mototol

   În continuare, dezvăluirile generalului Dan Voinea sunt de-a dreptul șocante: „Într-o declarație, Gelu Voican Voiculescu se laudă cum a tras el cu Sergiu Nicolaescu din televiziune și se întreceau care ochea mai bine persoane aflate pe stradă, pe lângă televiziune. Sunt declarații care îi încriminează. Asta au făcut!”.
   deci putem presupune ca a avut un rol de instigator,diversionist, sabotor samd printre altele, nu pune nimeni botu la o iluzie facuta prost, actorii trebuie sa fie profesionisti

 2. Dan Cristian Ionescu

  Care a fost rolul lui in revolutie nu stiu, si nici nu cunosc pe cineva care sa stie (ma refer pina la fuga lui Ceausescu). Nu stiu nici cum a ajuns un personaj cheie – tot ce stiu este ca avea prieteni la ambasada URSS. Considerati raspunsul satisfacator?

 3. Cornel-Dan Niculae

  Klaus Werner Iohannis produce zilele acestea “revolutionari” pe foc automat: Prin decretele 1052 şi 1053 (linc) din 10 decembrie 2019 (publicate în Monitorul Oficial nr. 1000 din 12 decembrie 2019), preşedintele Klaus Iohannis a aprobat încă 529 de titluri de luptători în revoluţie „cu rol determinant”. Decretele sînt contrasemnate de primministrul Ludovic Orban.
  Adica Iohannis le da o “pensie” lunara de circa 4500 lei unui Cocolici, unui Hummel si altora, peste cei deja beneficiari la “renta viajera” a statului roman.
  “Mai bine golan decat comunist!”. Acesti tovarasi din lista lui Klaus sunt niste comunisti mascati! Vor sa traiasca fara munca pe seama statului, si reusesc.
  https://mariusmioc.wordpress.com/2019/12/13/presedintele-iohanis-si-primministrul-orban-aproba-inca-529-de-titluri-de-revolutionari-cu-rol-determinant-lista-acestora/

  • Cornel-Dan Niculae

   5-6 zile a durat “revolutia” adevarata: din 16-17 decembrie 1989 pana la fuga cu elicopterul a lui Ceausescu. Iar de atunci, pentru ca ar fi facut ceva “determinant” pentru schimbarea regimului (unii, putini, au facut, dar grosul sunt impostori, iar altii – cei mai cinstiti – tac si acum despre cum erau sa moara luptand, abia scapand cu viata). Pentru 6 zile de distractie a impostorilor, statul roman ii plateste pe multi, cu sume grele, lunar, timp de 30 de ani incoace.

   • Cornel-Dan Niculae

    Nu vor fi ultimii nou creati “revolutionari” de la decembrie 1989. Pana si actualul sef “interimar” al PSD (Ciolacu) se afla pe lista de asteptare. Doar trebuie sa il aprobe “Secretariatul”, Iohannis si Orban.
    Ma intreb daca Serban Nicolae, care s-a ales cu drepturi de revolutionar dupa 30 de ani (pozitia 138 din Anexa 2 la Decretul 1053 semnat de Iohannis acum 3 zile), nu este acelasi individ cu senatorul PSD Serban Nicolae. De ce nu?, doar este totul un teatru de papusi politice fomiste. Aceleasi sfori, aceleasi papusi!

    • Dan Cristian Ionescu

     Trebuie sa fie acelasi! :Ia cititi aici, la 21 ani, conducea, pe 22 dec. 1989, coloanele de muncitori si i se cerea parerea la toate deciziile conducerii de la Intreprinderea de Mecanica Fina!
     https://www.bugetul.ro/detalii-nestiute-despre-senatorul-serban-nicolae-cel-care-depus-amendamentele-la-legea-gratierii/

     • Cornel-Dan Niculae

      Oau! Eu aveam 25 de ani si eram mitraliat din toate partile, cu obstinatie! Mi se pusese si pistolul la cap cu promisiunea ca voi fi impuscat de catre un secretar de partid de la sectorul 1.
      Deci Serban Nicolae (PSD) este (re)facut “revolutionar” de catre Iohannis! Cu ce pret?

    • Cornel-Dan Niculae

     La pozitia 197, Anexa 3 a Decretului sus-memtionat, semnat acum 3 zile de Iohannis (decretul 1053), se afla un anume Militaru Gheorghe. Nume rar Militaru. Nume care pute rau a KGB si GRU prin cel care a fost la “revolutie” generalul Nicolae Militaru (mare prieten in epoca trecuta cu ambasada Uniunii Sovietice si care la “revolutie” a preluat ministerul Apararii, care a ucis – ca si inainte – si nu a aparat pe nimeni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.