Atitudini

Întrebări pentru Klaus Werner Iohannis din dreapta, din stânga și din centru! Cât timp lucrează navetistul de la Cotroceni?

  Lelia MUNTEANU: Convocarea din scurt a jurnaliştilor, la sediul PNL – după valul de reproşuri ridicat împotriva Preşedintelui care […]

 

Lelia MUNTEANU: Convocarea din scurt a jurnaliştilor, la sediul PNL – după valul de reproşuri ridicat împotriva Preşedintelui care refuză în continuare o dezbatere electorală – se cheamă nu exerciţiu democratic, ci management de criză. După un mandat în care a ocolit confruntările cu presa, candidatul Klaus Iohannis a avut bunăvoinţa de a răspunde unor întrebări, nu toate comode. Ba chiar a anunţat că pregăteşte marţi o mare conferinţă de presă – „Voi organiza EU o dezbatere”. Frumos a vorbit! Am reţinut esenţialul: că actualul şi viitorul Preşedinte nu-şi reproşează nimic. Am înţeles, în sfârşit, că – în cele doar trei vacanţe în cinci ani plus câteva sâmbete în care a promovat turismul la munte – nu s-a oprit din lucru. M-a bucurat să aflu din gura domniei sale că, în timp ce nouă ni se părea că dispăruse, a păzit România de pesedişti („Am stat să păzesc România de pesedişti”). Oricum, normalitatea – administrată brusc şi cu toptanul – deconcertează. I-aş fi pus, în seara aceasta, o singură întrebare: dacă mai crede că „MUIE PSD” e o „opinie politică.

Dumitru Iliescu: Este adevărat că Excelența-Voastră, Herr Iohannis, la sugestia șefilor din Vest, i-ați promis lui Viktor Orban, Premierul Ungariei, că îi cedați o cotă semnificativă din gazele din Marea Neagră, când va începe extracția lor? Folosiți acest prilej pentru a da satisfacție celor care va păstoresc, dar și pentru realizarea unor interese meschine, personale, șeful Executivului de la Budapesta, promițându-va în schimb că veți fi sprijinit de etnicii maghiari în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din această luna? Nu mie trebuie să îmi răspundeți! Eu cunosc deja realitatea! Dați răspunsul milioanelor de români cărora peste câteva zile le cereți votul pentru a rămâne cocoțat pe SITZ-ul (jilțul) de la Cotroceni!

Dumitru Iliescu: Herr Iohannis, să le spuneți cetățenilor acestei țări, cărora le cerșiți votul peste puține zile, ca să rămâneți în fotoliul de la Cotroceni, dacă este adevărat sau nu că ați primit multe milioane de euro de la triadă Schweighofer-Schmidt-Usatîi pentru a le facilita și a le proteja afacerile de sute de milioane și chiar miliarde de euro în România?

  Cât mai blocați Parlamentul în demersul sau de a interzice prin Lege exportul de masă lemnoasă brută, stoparea dezastrului în ceea ce privește tăierea pădurilor? Ați văzut sau nu cum au dispărut miile de hectare de pădure? Au fost ele sau nu proporționale cu milioanele de euro care v-au intrat în buzunare? Dumnezeu să ne apere de hienele care devorează tot!!!

Sorina Ruxandra Matei: Cum şi când „s-a luptat” Klaus Iohannis cu PSD?

La două săptămâni după acceptarea imediată a demisiei lui Mihai Tudose şi desemnarea în următoarea zi ca premier a Vioricăi Dăncilă pentru ca „PSD să performeze”, familia Iohannis a plecat în vacanţă în Tenerife.

În primele 4 luni ale anului trecut (2018/120 de zile calendaristice), Klaus Iohannis a avut program/agendă publică doar în 39 de zile. În celelalte 81 de zile nu a avut nicio activitate în agenda de preşedinte al României.

Ianuarie 2018. Agendă preşedintele României.
1-4 ianuarie pauză (luni-joi)
5 ianuarie participare CSM
6-8 ianuarie pauză (sâmbătă-luni)
9 ianuarie primire OMV
10 ianuarie decorări
11-14 ianuarie pauză (joi-duminică)
15 ianuarie filarmonică Cotroceni+concert Cotroceni
16 ianuarie premier japonia+ declaraţie acceptare demisie Tudose
17 ianuarie consultări toate partide pentru desemnare premier+declaraţie desemnare Vio premier: “Am decis să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum, PSD trebuie să performeze”
18 ianuarie primire acreditare ambasadori
19 ianuarie primire AJC
20-22 ianuarie pauză (sâmbătă-luni)
23 ianuarie întâlnire anuală ambasadori
24 ianuarie participare Ziua Unirii
25 participare camera de comerţ germană
26-28 ianuarie pauză (vineri duminică)
29 ianuarie depunere jurământ Guvern la Cotroceni
30 ianuarie pauză (marţi)
31 ianuarie Bruxelles vizită de 1 zi
*Din 31 de zile calendaristice, Klaus Iohannis a avut evenimente/program/agendă în 13.

Februarie 2018. Agendă preşedintele României
1 februarie primire ministru de externe polonez
2 februarie pauză (vineri)
3-10 februarie pauză (sâmbătă-sâmbătă) vacanţă Germania+Spania (Tenerife). Vacanţa în Tenerife fiind anunţată de o româncă pe Facebook care l-a văzut acolo.
11-14 februarie pauză (duminică-miercuri)
15 februarie declaraţie presă (despre DNA treabă foarte bună/“nişte penali”)
16-19 februarie pauză (vineri-luni)
20 februarie primire absolvenţi INM
21 februarie primre Lencă
23 februarie Consiliu Bruxelles informal
24-27 februarie pauză (sâmbătă-marţi)
28 februarie participare bilant DNA pe 2017
*Din 28 de zile calendaristice, Klaus Iohannis a avut evenimente/program/agendă în 6.

Martie 2018. Agendă preşedintele României.
1 martie primire Timmermans
2-6 martie pauză (vineri-marţi)
7 martie participare bilanţ Ministerul Public
8 martie vizită în România preşedinte sârb
9-12 martie pauză (vineri-luni)
13 martie primire delegaţie ministerială nato
14 martie pauză (miercuri)
15 martie primre scrisori acreditare ambasadori+eveniment Centenar
16-19 martie pauză (vineri-luni)
20 martie CSAT+AmCham
21 martie pauză (miercuri)
22 martie Consiliu Bruxelles
23 martie Consiliu Bruxelles
24-25 martie pauză (sâmbătă-duminică)
26 martie primire ministru externe Lituania
27 martie pauză (marţi)
28 martie vizită Siab
29-31 martie pauză (joi-sâmbătă)
*Din 31 de zile calendaristice, Klaus Iohannis a avut evenimente/program/agenda în 10.

Aprilie 2018. Agendă preşedintele României.
1-2 aprilie pauză (duminică-luni)
3 aprilie întâlnire cu V.Dăncilă şi O.Vasilescu
4-11 aprilie pauză (miercuri-miercuri)
12 aprilie primire ministru externe francez
13-15 aprilie pauză (vineri-duminică)
16 aprilie declaraţie de presă cotroceni
17 aprilie primire ministru Emirate Arabe
18 aprilie participare Summit Parlamentar+primire preşedinte senat francez+primire comandant forţele Aliate din Europa
19 aprilie seminar Redefinire context Securitate Europa, primire preşedinite Consiliu Miniştri italian
20-23 aprilie pauză (vineri-luni)
24 aprilie primire Preşedinte Germania
25 aprilie întâlnire cu BNR Cotroceni
26 aprilie vizită Bacău
27 aprilie pauză (vineri)
28 aprilie declaraţie Cotroceni+primire emisar special preşedinte chinez
29-30 aprilie pauză (dumincă-luni)
*Din 30 de zile calendaristice, Klaus Iohannis a avut evenimente/program/agenda în 10.

Agenda publică de evenimente la care participă fizic preşedintele României nu include actele semnate ca preşedinte (sesizări CCR, decrete, comunicate, promulgări, mesaje etc), care pot fi transmise, anunţate oricând.

Marius Albin Marinescu: Câte zile munciți pe săptămână, domnule Klaus Werner Iohannis?

Klaus Iohannis are liber de Paștile catolic, de Paștile ortodox, de Pesah (Paștile evreiesc – care marchează sfârșitul sclaviei evreilor în Egipt), de Paștile comuniștilor (1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, aleasă pe această dată în memoria victimelor grevei generale din Chicago) și de Paștile mă-sii, adică la fiecare sfârșit de săptămână, când pleacă de vineri dimineată la Sibiu, unde stă până luni la amiază, când se urnește înapoi spre Capitală.

Devenit președintele României în noiembrie 2014, Klaus Werner Iohannis a găsit metoda chiulului acoperit în decembrie 2015. Mai precis: în data de 31 decembrie 2015. Atunci a semnat, în ajunul Revelionului, decretul pentru pensionarea procuroarei Maria Capră, la doar 47 de ani. Această procuroare, vecină cu familia Iohannis, îl făcuse scăpat de dosare penale grave! Decretul de pensionare a fost publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale (presidency.ro) în ultima zi a anului 2015, mesajul pentru mentalul colectiv fiind acesta: „Vedeți ce președinte harnic are România? El lucrează și în ultima zi a anului, atunci când toți bugetarii sunt liberi.” Cum a semnat oare Klaus Iohannis în data de 31 decembrie 2015, fiindcă el se afla, oficial, la jumătatea concediului din Florida, SUA?! Știm noi: decretul a fost adăugat pe site de postacul de serviciu în ultima zi din an, pensionarea procuroarei fiind semnată înaintea plecării în concediu, dar prostimea nu trebuia să afle durata reală a concediului, deoarece Herr președinte a mai avut trei vacanțe în anul respectiv.

Consiliul Superior al Magistraturii, prin Hotărârea nr. 1.338 din 17 decembrie 2015, aprobase solicitarea de pensionare a procuroarei Maria Capră și a transmis imediat respectiva hotărâre președintelui Klaus Iohannis, care a semnat decretul de pensionare tot atunci, dar acesta a fost pus la păstrare în sertar ca să fie postat propagandistic în ultima zi a anului.

Klaus Werner Iohannis lucrează doar trei zile pe săptămână: marți, miercuri și joi, în rest fiind la SibiuA se vedea agenda prezidențială care nu conține activități în zilele de vineri și luni, doar semnări de documente, care sunt făcute anterior și publicate la momentul oportun ca să pară că lucrează cu adevărat. Întâlnirile rare cu diplomați sâmbăta sau vizitele efectuate în aceeași zi de sâmbătă sunt la Sibiu sau în județele limitrofe.

Așa făcea și când era primar la Sibiu. Venea la serviciu la ora 10 și se căra la ora 13, fără să dea socoteală nimănui. La toate sărbătorile cu mai multe zile libere pentru bugetari, Klaus Iohannis pleca în vacanță cu două-trei zile mai repede și revenea cu două-trei zile după ce subalternii lui începuseră deja munca. Știu asta de la angajați din Primăria Sibiu. „Normal” că nu trebuia să dea socoteală nimănui, fiindcă trata primăria la fel ca orașul Sibiu, pe care-l considera moșia lui, lăsată moștenire de aristocrații sași din Evul Mediu.

Mass-media, alcătuită din slugi, mercenari, agramați și jurnalizde, a preluat vicleșugurile ca știri proaspete și românii naivi cred că plăvanul muncește de se spetește! Cei care și-au făcut un idol din acest chip cioplit grosolan, cu barda imposturii, chiar sunt convinși că șarlatanul se epuizează muncind pentru binele coloniei peste care a fost numit Gauleiter.

Pe lângă faptul că este permanent paralel cu Constituția, Klaus Werner Iohannis abuzează săptămânal de funcția sa prin naveta la Sibiu, cu coloană oficială și pe bani publici, ca un veritabil împărat însoțit de suita sa imperială. Absolut nimeni nu se sesizează și nu stopează acest abuz sfidător!

Chiar nimeni nu se sesizează de navetă săptămânală a acestui impostor pe ruta București-Sibiu? Curtea de Conturi nu are nimic de spus despre aceste abuzuri strigătoare la cer? Cu cât a cheltuit nesimțitul acesta doar în doi ani pe naveta lui, cu costurile enorme ale alaiului imperial care-l însoțește săptămânal la Sibiu se putea ridica un spital! E vorba despre cheltuirea sfidătoare a unor sume enorme pentru cazarea la hotel și mesele la restaurant a ocupanților celor 7-8 mașini care-l însoțesc, inclusiv personalul de pe ambulanța din convoiul prezidențial, salariile duble pentru toți însoțitorii fiindcă lucrează în zilele libere, combustibilul pentru mașini, costurile poliției rutiere care asigură traseul cu câteva ore înainte și să nu uităm neplăcerile provocate celorlalți participanți la trafic, șoferi și pasageri care sunt blocați ore întregi pe traseu. În plus, cum am mai spus, Iohannis lucrează doar trei zile pe săptămâna: marți, miercuri și joi. Este strigător la cer, toată lumea vede, dar nu cere nimeni o anchetă și pedepsirea vinovatului!

Și mai am o întrebare pentru domnul Klaus Werner Iohannis: Știți de ce a ajuns lumea să vă compare cu Hitler, făcând abstracție de sentința de la Judecătoriei Sibiu din mai 2007, când sașii și șvabii din Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), condus de dumneavoastră pe vremea aceea, au devenit succesorii organizației naziste grupul Etnic German din România? Iată de ce își permit unii să spună că sunteți la fel ca dictatorul german: Adolf Hitler a interzis SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands), Partidul Social Democrat din Germania, în iunie 1933! Deci PSD-ul german. Prin acțiunile sale pentru demolarea PSD-ului românesc, Klaus Iohannis nu face altceva decât să legitimeze afirmațiile celor care-l compară cu Hitler. „La 22 iunie 1933, SPD a fost complet interzis în Germania.” („Istoria democraţiei sociale ”, Friedrich Ebert Stiftung, autori Michael Reschke, Christian Krell, Jochen Dahm și alții, capitolul 5 „Persecuții, interzicere și exil (1933-1945)”, pag. 70)

De restul problemelor pe care ar fi cazul să le lămuriți, cum ar fi traficul international de copii, mafia imobiliară sibiană coordonată de dumneavoastră, retrocedările ilegale către FDGR și biserica evanghelică C.A. în calitate de succesori ai hitleriștilor și casele din Sibiu obținute de dumneavoastră în mod fraudulos nu mai mai spun nimic, fiindcă m-am plictisit să vă tot întreb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *