Observator

ÎNTREBĂRILE la care nu a răspuns niciodată Klaus Iohannis: De la protocoalele secrete, la revocarea lui Augustin Lazăr sau a Laurei Codruţa Kovesi

  MEDIAFAX vă prezintă o listă de solicitări, făcute în baza Legii 544/2001-privind liberul acces la informaţiile de interes public, […]

 

MEDIAFAX vă prezintă o listă de solicitări, făcute în baza Legii 544/2001-privind liberul acces la informaţiile de interes public, care nu şi-au găsit răspunsdin partea din partea preşedintelui Klaus Iohannis, deşi reprezentau teme de interes public. Printre solicitările de interes public s-au numărat protocoalele secrete, precum şi revocarea lui Augustin Lazăr sau a Laurei Codruţa Kovesi.

2 aprilie 2018

Solicitare adresată preşedintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziţie publică cu privire la sesizarea MEDIAFAX legată de posibile infracţiuni comise prin semnarea şi punerea în aplicare a Protocolului SRI-Parchetul General, cu următoarele suspiciuni: uzurparea funcţiei, abuzul în serviciu, compromiterea intereselor justiţiei, delapidare, deturnare de fonduri.

8 mai 2018 solicitarea către CSAT

O poziţie publică referitoare la acuzaţiile lui Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, care spunea că MONSAT a fost folosit pentru interceptări fără mandat emis de judecator, în baza hotărârii CSAT din 18 mai 2005.

9 iulie 2018

Solicitate referitoriare la motivul pentru care preşedintele Klaus Iohannis a decis să-şi delege purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ca să facă anunţul revocării Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

19 august 2018

Întrebări adresate preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la: plângerea penală depusă de Liviu Pleşoianu care l-a acuzat pe şeful statului de incitare la ura şi discriminare, despre raportul ministrului de Interne Carmen Dan legat de protestele din 10 august, reacţie la scrisoarea premierului Viorica Dăncilă adresată preşedintelui CE Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans.

2 noiembrie 2018

Solicitare legată de confirmarea vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Londra, pe 14 noiembrie şi întâlnirea cu premierul britanic Theresa May.

15 noiembrie 2018

Solicitare adresată preşedintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziţie publică cu privire la afirmaţiile apărute pe surse occidentale, citate de presa israeliană, potrivit cărora cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut sefului statului să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera sediul ambasadei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

2 februarie 2019

Solicitare adresată preşedintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziţie publică cu privire la afirmaţiile omologului rus, Vladimir Putin, legate de faptul că SUA încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare prin instalarea sistemelor balistice
în România.

8 aprilie 2019

Solicitare adresată preşedintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziţie publică cu privire la revocare procurorului general Augustin Lazăr, după acuzaţiile legate de refuzul eliberării de la Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip.

Menţionăm că toate solicitările au fost făcute în baza Legii 544/2001- privind liberul acces la informaţiile de interes public, în contextul interesului generat de temele menţionate. Potrivit legii, autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării.

                                                                                                                        MEDIAFAX

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.