Colimator

Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti internaţionale

  Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 30 septembrie 2020, o întrevedere, în sistem videoconferinţă, cu reprezentanţii principalelor […]

 

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 30 septembrie 2020, o întrevedere, în sistem videoconferinţă, cu reprezentanţii principalelor organizaţii internaţionale evreieşti.

Întrevederea ministrului afacerilor externe cu organizaţiile evreieşti internaţionale este un exerciţiu tradiţional de consultare, care are loc, de regulă, în marja participării delegaţiei României la lucrările Adunării Generale a ONU. Segmentul la nivel înalt al celei de-a 75-a sesiuni a AGONU75 se desfăşoară pentru prima dată în format online în acest an.

La reuniunea din acest an cu ministrul Bogdan Aurescu au participat reprezentanţii conducerilor următoarelor organizaţii: B’nai B’rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, Conference of the Presidents of Major American Jewish Organizations, National Coalition Supporting Eurasian Jews şi World Jewish Restitution Organisation.

José Iacobescu, președintele Forumului B’nai B’rith Dr. Moses Rosen România, și Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, semnează protocolul de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Forumul B’nai B’rith Dr. Moses Rosen România, joi, 5 februarie 2015, București. (Foto și text Inquam Photos / Marin Raica)

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat angajamentul continuu al României în privinţa combaterii antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei, ţara noastră împărtăşind aceste priorităţi fundamentale atât cu SUA, cât şi cu Israelul. Totodată, a reafirmat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte respingerea şi sancţionarea oricărei forme de manifestare a antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, Klaus Werner Iohannis, președintele României și Ludovic Orban, prim-ministrul României. Niciunul dintre aceștia nu aparține etniei române, nici măcar purtătorul numelui de împrumut Aurescu, un Goldstein tradus și „condimentat” cu sufixul românesc „escu”. Niciunul dintre ei nu aparține Neamului Românesc, toți trei sunt alogeni, dar conduc poporul român. Ei trebuie să apere interesele României… Cum o fac, vedeți și în acest articol! (Foto și text „Justițiarul”)

Oficialul român a exprimat apreciere faţă de activitatea organizaţiilor evreieşti americane în sprijinul valorilor democratice fundamentale şi a salutat dezvoltarea continuă, pe baze de încredere şi deschidere, a relaţiei cu România.

Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la măsurile legislative recente luate de România care vizează accelerarea procesului de restituire a proprietăţilor evreieşti confiscate abuziv de regimul comunist şi, respectiv, creşterea cuantumului indemnizaţiilor acordate supravieţuitorilor Holocaustului şi a reconfirmat angajamentul Guvernului român pentru implementarea acestora. Totodată, ministrul Aurescu a subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului de ură şi antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online, şi a reiterat condamnarea fermă de către România a acestor evoluţii, precum şi necesitatea unor măsuri concrete de combatere a acestui fenomen.

„Aurescu a subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului de ură şi antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online, şi a reiterat condamnarea fermă de către România a acestor evoluţii, precum şi necesitatea unor măsuri concrete de combatere a acestui fenomen.”  După cum vedeți și Klaus Iohannis cântă după aceeași partitură. (Foto și text „Justițiarul”. Click pe fotografie pentru mărire!)

Reprezentanţii organizaţiilor evreieşti au salutat demersurile României în ceea ce priveşte combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului, cu referire la activitatea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”” şi activitatea României în cadrul IHRA (International Holocaust and Remembrance Alliance), inclusiv pe durata deţinerii Preşedinţiei-în-exerciţiu a organizaţiei, în perioada martie 2016 – martie 2017.

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu primul-ministru şi ministrul afacerilor externe al Statului Israel, Benjamin Netanyahu, 20 octombrie 2015. Bogdan Aurescu a fost ministru atât în guvernul PSD Victor Ponta (24 noiembrie 2014 – 17 noiembrie 2015), cât și în guvernul PNL Ludovic Orban (4 noiembrie 2019 până în prezent). Aurescu a candidat pentru un loc în Parlament din partea PSD în 2004 în Dâmbovița, însă nu a câștigat. (Foto și text „Justițiarul”)

Ministrul Bogdan Aurescu a mai prezentat evaluarea şi poziţionarea României cu privire la principalele teme de pe agenda internaţională şi regională, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, dosarul nuclear iranian, situaţia de securitate de la Marea Neagră. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat, cu acest prilej, principalele concluzii ale vizitei sale oficiale efectuate, în perioada 2-3 septembrie, în Israel şi Palestina.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat faptul că România încurajează procesul de normalizare a relaţiilor din regiune, cu referire la recentele acorduri dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite şi, respectiv, Bahrain şi a punctat faptul că astfel de iniţiative de normalizare a relaţiilor contribuie la îmbunătăţirea climatului de securitate şi încredere din regiune, fiind de natură să faciliteze progrese şi în dosarul Procesului de Pace.

                                                                                             Ministerul Afacerilor Externe

Citiți și:

Nici în timpul Anei Pauker diplomația română nu a trădat interesul național cum o face sub conducerea lui Bogdan Aurescu

În serviciul cui ești, domnule Bogdan Aurescu?

Khazarii între ei: Dom’ ministru Goldenberg îl menajează pe ambasadorul Zaharescu

O știre „sertarizată”: A doua zi după câștigarea alegerilor prezidențiale, Iohannis l-a decorat pe șeful masoneriei evreiești din România!

 

6 Comments

 1. Cornel-Dan NICULAE

  Ca ministru român de Externe, Bogdan Aurescu a efectuat în perioada 2-3 septembrie 2020 o vizită oficială în statul Israel, unde s-a angajat ca în 2021 să aibă loc, tot amânata din 2012 şedinţă comună a guvernelor român şi israelian, la Bucureşti.
  Prima întrunire mixtă a guvernelor român şi israelian a fost, într-o formă embrionară, desfăşurată la Bucureşti, în iulie 2011, a doua întrunire, mult mai importantă, a avut loc în noiembrie 2011, când întregul guvern Boc s-a îmbarcat spre Israel.
  De fapt, în 6 iulie 2011, premierul israelian Benjamin Netanyahu venise la Bucureşti în cadrul unei campanii împotriva demersurilor de recunoaştere la ONU a statului palestinian, urmând să mai viziteze în acest scop Bulgaria, Ungaria şi Polonia, adică acele state pe care, într-o declaraţie publică din anul 2007, preşedintele Israelului, Shimon Peres, le considera „cumpărate“ de către evrei.
  Aflat la Bucureşti, Netanyahu s-a întâlnit şi cu preşedintele Băsescu, făcând epocala declaraţie că: „Israel place România… Voi aveţi multă apă, noi puţină, noi avem mai puţin teren, voi aveţi mai mult… iar România se află doar la două ore de Israel“ (discurs postat atunci pe site-ul guvernului român), motiv pentru care a propus ca cele două ţări să aibă, în noiembrie 2011, la Ierusalim, o şedinţă comună a guvernelor lor, „pentru a discuta proiecte comune“ în domeniile militar, energetic, agricultură, sănătate, infrastructură şi turism.
  Astfel a avut loc „prima întâlnire interguvernamentală româno-israeliană“, în 23 noiembrie 2011, când guvernul român, în frunte cu premierul Emil Boc, a debarcat din aeronavă la Ierusalim . Anul următor urmă să aibă loc a două întrunire „G2G“, dar a fost amânată de crizele israeliene sau de alte probleme.
  *
  Pe 3 septembrie, preşedintele Rivlin a avut o întâlnire de lucru cu Bogdan Aurescu, şeful statului izraelian „subliniind că România sprijină eforturile Israelului relativ la lumea arabă.
  Cu premierul israelian Netanyahu, Aurescu a convenit şi „consolidarea relaţiilor bilaterale dintre Israel şi România“, privind şi „evoluţiile de pe scena politică şi de securitate regională“, căci România este un pion important pentru securitatea Israelului. „Au fost reconfirmate relaţiile privilegiate, cu caracter strategic, între România şi Statul Israel“, zic ei. Evreii s-au mai arătat, încă o dată, dornici să se implice şi mai mult în industria de Apărare românească.

  • Cornel-Dan NICULAE

   În 2007, preşedintele israelian Shimon Peres spusese într-un discurs în fată afaceriştilor evrei din Asociaţia Birourilor de Comerţ din Israel că ei, evreii, „Cumpărăm Manhattan-ul, cumpărăm Ungaria, cumpărăm România şi cumpărăm Polonia… Cu talentul, relaţiile personale şi dinamismul nostru ajungem aproape peste tot!“
   Puteţi vedea parţial declaraţia lui subtitrată aici:
   https://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8
   Ungaria s-a supărat şi a declanşat un conflict diplomatic cu Israelul atunci, dar din România nimeni nu a reacţionat, nici un oficial nu s-a simţit deranjat (nici măcar preşedintele Băsescu) că evreii pretind că preiau ţara românilor.

 2. ioanca

  Nu vă îngrijoraţi, ei vă păzesc,(să nu vă fure alţii), dormiţi liniştiţi, dacă nu puteţi dormi, mergeţi la doctor şi la farmacie,(şi ei trebuie să trăiască „bine”), trebuie să ne apărăm viaţa asta de căcat, cu dinţii,(cine îi mai are, cine nu, să-şi facă proteză, gingiile nu pot menţine dentiştii în formă), încerc să adun leu cu leu să-mi cumpăr un trabuc; made by aurescu, nu reuşesc, întotdeauna apar alte necesităţi de plată; curent, apa, salubrizare, apa de ploaie,(dumnezeu e în cârdăşie cu hoţii ăştia,cred), taxe pe casă, pe pământul de sub casă,(parcă le-ar sta în spate), şi apoi o grămadă de chestii eco, cică în folosul sănătăţii noastre, cum e şi cu şmecherul ăsta de covid, cică ar fi periculos dar nimeni nu este capabil să-l identifice exact,(nici de sri, de fapt e pruncul adulat de ei, le dă bani de la guvern, adică din traista voastră idioţilor), e un fel de dumnezeu negativ, (nu că ăsta la care ne rugăm de sute de ani ne-ar ajuta cu ceva, dar asta e religia şi dacă nu te supui este posibil să-ţi ia casa foc, din vrerea domnului…), dar cred că vă plictisesc deja cu doleanţele mele, nu vă hliziţi sunt şi ale voastre.

 3. Macarie

  Ei,nah,s-a dus si el „sa ia lumina de la licurici”, de la fratii lui de sange albastru „ales”!!!
  Un Recall pentru spalarea creierului,prin remote mindkontrl si practici $$ata niste de origini chaldeene si egiptene antice….adica „iubirea din vechime”
  a lui yezre el.
  Cum au sesizat si altii,toate guwern ele din tarile vizate de kippucari,sunt subiecti de MindKK.

 4. E ridicol.In orice relatii internationale se baga evreii,in primul rand,ei pun piciorul in pragul usilor,care ar putea sa elibereze un miros de adevar dinspre cadavrele mortilor lumii,victimele ghesefturilor oneroase si diabolice ale evreimii in istoria lumii,toate acestea fiind antisemite.Toti cei ce intrec un evreu in competitii,in stiinta,in munca,in prietenii si in onoare sant antisemiti.Nici pomeneala de semnificatia reala a cestei manifestari ,care se refera la etnia lor.Nu,ce etnie?Cand un evreu este depasit,intrecut,surclasat de un Goym(neevreu),evreul este jignit,umilit si antisemitat..Nimeni nu mai pomeneste de onoare in relatiiile interumane.Cand este un evreu implicat in competitii deja apar alte valori morale,juridice si de omenie.Totul devine unilateral,devine o Balanta fara contragreutate,balanta care se inclina numai in defavoarea strainilor de neamul evreesc.Aceste fenomene se produc cu obraznicie,impertinenta,lipsa de bun simt,incat ofileste orice lastar de respect si prietenie.Evreii nu vor sa se lase iubiti de nimeni.Ei fug de prietenie,urmaresc numai gheseftul,cu orice pret,umilirea celor din preajma lor, cu o ura neinteleasa,ascunsa.Si lumea se intreaba daca aceste trairi nu sant,cumva,patologice?Evreii de calitate,ca toate fiintele omenesti normale,sant obligati in mod tacit sa se alipeasca mersului lumii coreligionarilor lor.Vazand aceste lucruri ca fete ale existentei omenesti pe pamant,te refugiezi in versurile lui M Eminescu”Ce e val ca valul trece/De te-ndeamna,de te cheama/Tu ramani la toate rece”.

 5. justinianus

  Aurica Goldenberg se aduna cu ai lui! Ca de noi numai Dumnezeu mai are grije, cind si cind!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *