Puncte de vedere

Iohannis, cel mai bun agent electoral al PSD-ului!

  Întotdeauna am manifestat condescendență față de cel care s-a situat în fruntea Statului, indiferent de zona politică din care […]

 

Întotdeauna am manifestat condescendență față de cel care s-a situat în fruntea Statului, indiferent de zona politică din care provenea. Un militar de carieră nu poate să se manifeste altfel față de cel care este și Comandantul Forțelor Armate ale României, altfel și-ar nega singur statutul pe care și l-a creat în ani de muncă și dăruire. Nu poți să ai o atitudine lipsită de respect față de Comandantul tău suprem, deși acest ultim cuvânt a fost ocolit de părinții Constituției actuale, considerându-l compromis în epocă de tristă amintire. Eu îl folosesc, pentru că nu cuvintele au fost compromise, așa cum tot ceea ce ține de limbă română nu a fost compromis, ci cei care s-au împăunat cu acest titlu s-au compromis și de aceea îmi permit să îl folosesc în continuare. Eu mi-am respectat comandanții, indiferent de eșalonul la care activau! I-am respectat și atunci când unii dintre ei mi-au devenit subordonați, stima pe care le-am purtat-o nu s-a diminuat, ci dimpotrivă, a devenit mai pregnantă!

De aceea nu credeam că voi ajunge în situația de a încalcă, cu bună știință, aceste principii, aceste cutume riguros respectate de noi. De ce o fac, vreau să-mi reneg statutul, pe care nu l-am câștigat cu ușurință, așa cum cred unii, și pentru care am renunțat la libertatea adolescentină, după părerea prietenilor, intrând în armată de la vârsta de 15 ani și considerându-mă cel mai norocos dintre ei că pot duce o viață ordonată, riguroasă, într-o instituție în care se construiesc caractere și se pune piatră de temelie a acestei cariere.

 Cu siguranță, nu doresc să-mi reneg statutul, pentru că tratarea fără respect a actualului Președinte izvorăște din comportamentul său antinațional, anticonstituțional, în total dezacord cu legile și cutumele noastre. Cum să respecți un trădător și de țara și al aspirațiilor celor ce i-au acordat încredere și l-au votat, dar și al celor care nu l-au votat și pe care era obligat să îi reprezinte și să îi protejeze în egală măsură, Președintele României fiind Președintele tuturor românilor, indiferent de apartenență, sau orientările lor politice. 

Nu a învățat nimic de la predecesorii săi peneliști sau țărăniști, care au fost contestatari fermi ai celor care au venit la putere după Decembrie 1989, dar într-o manieră elegantă, constructivă, opunându-se acestora și taxându-le greșelile, dar alăturându-se lor când erau în discuție probleme de interes național, probleme în interesul cetățenilor. I-am cunoscut bine pe respectabilul Corneliu Coposu, pe Radu Câmpeanu, pe lordul politicii românești, Ion Ratiu și nu în ultimul rând pe cel respectat în egală măsură și de peneliști, dar și de socialiști, Mircea Ionescu Quintus, cu care am avut plăcerea să și colaborez și nu pot să nu recunosc faptul că m-am înțeles cu domnia-sa mai bine decât cu mulți miniștri socialiști. Și ei criticau guvernul de la acea vreme, dar o făceau într-o manieră elegantă și doar atunci când considerau că a deviat de la calea cea dreaptă, eleganța lor fiind cu mult mai eficientă decât bădărănia actualului Președinte.

De fapt, eu sunt cel care greșește, că am asemenea așteptări de la unul care ni se prezintă ca un demn urmaș al naziștilor, iar de la naziști nu poți să speri la un altfel de comportament. Cum să ai respect față de un individ care își trădează țara fără nicio rezervă, care s-a pus în slujba celor care au ca singur obiectiv cotropirea și dezbinarea noastră, care le promovează și protejază interesele în detrimentrul cetățenilor români, care a luat poziția ghiocelului în fața stăpânilor lui din afara țării?

 Merită un asemenea personaj respectul nostru, în situația în care principala lui misiune și preocupare este să denigreze România? Merită respect un asemenea personaj care nu are nicio reacție față de obrăzniciile ambasadorilor și ale liderilor europeni care ne călca în picioare Suveranitatea și Demnitatea Națională? Putem noi să-i arătăm minimă condescendență ticălosului care patronează fărădelegile structurilor de forță, afectarea gravă a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, care se preface că nu observă abuzurile procurorilor din unitățile de elită ale DNA, care susține în fruntea magistraților procurori a unui torționar dovedit, care este insensibil la dramele și chiar tragediile celor închiși pe nedrept. Își face o problemă de fală din faptul că nu acordă grațierea individuală, uitând că această instituție nu a fost trecută întâmplător în Constituție, ea reprezentând un mijloc de corecție inclusiv în situația erorilor judiciare. 

Dar asta o face un președinte Creștin, care gândește și simte românește și manifestă compasiune față de români, nu unul care gândește și se simte apropiat celor de afară, înscriindu-se deplin în ceea ce numim spirit nazist. Merită acest TORȚIONAR AL VIEȚII, GÂNDIRII ȘI SENSIBILITĂȚII NOASTRE, să fie respectat, atunci când una dintre cele mai importante preocupări ale lui, după alegerile din 2016, a fost aceea de a bloca și denigra Guvernul, de a stopa punerea în aplicare a programului de guvernare și implicit de a bloca șansele românilor la o viață mai bună și a folosit toate ingineriile constituționale avute la dispoziție pentru îndeplinirea acestui scop.

Cum altfel apreciați hărțuirea continuă a Executivului, mergând până acolo încât să blocheze promulgarea bugetului și implicit să priveze de drepturi financiare categorii lărgi de cetățeni, inclusiv pe cei care au copii, mulți dintre ei cu venituri modeste și pentru care fiecare leu este important, în condițiile în care fac eforturi supraomenești să asigure acestora condițiile minime de viață și de educație.

Cum să înțeleagă aceste lucruri unul care nu a știut ce sunt copiii, decât atunci când făcea demersuri pentru vânzarea lor? Nu pe toți i-a fericit Dumnezeu cu copii, dar mulți dintre ei i-au adoptat pe cei cu mai puțin noroc și care nu au avut parte de o familie iubitoare la naștere. Putea să facă un asemenea gest și Președintele Iohannis, care avea cu ce să-i întrețină, cel puțin  așa dădea o destinație cât de cât acceptabilă sutelor de mii de euro furați de la Statul Român. Dar nu a făcut-o, pentru că el urăște copiii nostril, din moment ce le-a luat dreptul și la bănuții aceia pe care Guvernul hotărâse să îi acorde în plus.

În aceeași măsură a blocat majorarea și plata pensiilor, MINȚIND că nu sunt resurse financiare suficiente, lipsindu-i,  pe cei care ne-au dat viață și ne-au crescut cu multe eforturi și renunțări la bucurii personale, de banii promiși și acordați de Guvern. Ce pretenții mai avem de la un asemenea REBUT POLITIC, dacă a fost în stare să lupte pe toate fronturile numai că România să nu preia Președinția Consiliului Uniunii Europene, pe motiv că Guvernul nu este pregătit, în condițiile în care liderii europeni susțineau contrariul.

Premierul României s-a impus la nivel european, primind numeroase aprecieri pentru capacitatea de organizare și de acțiune în misiunea primită la Bruxelles, dar a fost și este denigrat constant de către acest individ total necizelat. De aceea, orice ieșire a lui prin care critică Guvernul și Alianță care îl susține, nu face decât să îi determine pe români, care nu sunt așa de ușor de păcălit și de manipulat, să se alăture acestora, conduita lui generând o atitudine contrară celei așteptate și transformându-l fără echivoc în cel mai mare agent electoral al PSD-ului! De aceea nu ai și nu vei avea respectul meu, Herr Iohannis și sunt sigur nici pe cel al majorității românilor, care și-au dat de mult seama de adevăratele tale intenții…

Dumnezeu să ne apere de Satan și de… știți voi cine!

                                                                                             General Dumitru ILIESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.