Atitudini

Iohannis fuge de dezbaterea electorală, așa făcea și la Sibiu!

            VREM DEZBATERE ELECTORALĂ! Dacă pentru ceilalți candidați dezbaterea electorală este o posibilitate, pentru domnul […]

 

          VREM DEZBATERE ELECTORALĂ!

Dacă pentru ceilalți candidați dezbaterea electorală este o posibilitate, pentru domnul Iohannis este o obligație! El este președinte în funcție și are datoria să își explice și să își apere mandatul – nu în fața lui Paleologu, Barna sau Dăncilă, ci în fața românilor care l-au ales.

Fuga de dezbatere este inacceptabilă, nedemocratică și descalificantă. Ea arată dispreț față de electorat.

Până și Ion Iliescu a participat la o dezbatere electorală cu Ion Rațiu și Radu Câmpenu în 1990. În America, Republicanii și Democrații organizează dezbateri cu toți candidații majori înainte de finală. În Franța, toți candidații majori participă la o dezbatere înainte de turul I. Până și în Tunisia s-a organizat în luna septembrie prima dezbatere televizată între candidații la președinție.

IOHANNIS ARE DATORIA SĂ PARTICIPE LA O DEZBATERE CU PALEOLOGU, BARNA, DĂNCILĂ, DIACONU ȘI KELEMEN.

Altminteri, ceilalți candidați trebuie să organizeze o dezbatere fără Președintele încă în funcție, care are infatuarea să se considere deja câștigător, deși nu a primit încă votul românilor, și refuză dezbaterea pe care i-o impune respectul față de democrație și față de alegători.

Le solicit jurnaliștilor, formatorilor de opinie, intelectualilor publici, susținătorilor principalilor candidați și tuturor oamenilor de bună credință care mă citesc să ceară public organizarea unei dezbateri electorale înainte de primul tur de scrutin.

                                                                                                          Adrian Papahagi

8 Comments

 1. Mihai

  Toti sunt penali inscrisi in cursa prezidentiala prin incalcarea legii protectiei datelor personale sau prin folosirea de inscrisuri neadevarate. Aceste alegeri nu sunt desfasurate intr-un cadru legal, nu se respecta constitutia. Ce dezbateri sa vedem intre penali?!

 2. Cetățean responsabil

  Cine-i de vină? Cine greșește? Suntem manipulați? Sigur! Fără perdea. Din 14 candidați 13 speră să ajungă în turul doi, însă unul este sigur că ajunge în turul doi. Dacă în primul tur din 14 candidați, unul e sigur (Iohannis), ce importanță mai are cine ocupă locul al doilea? Mergând pe aceeași logică aplicată primului tur (Iohannis învingător „Nu faci nimic și câștigi” fără luptă), în al doilea tur, tot fără luptă va ieși cine credeți? Klaus! Mai ales că „lăutarul Sică mandolină” trâmbițează: Iohannis câștigător din primul tur. Greșește sistemul, măcar să ne mintă frumos (sper să citească și cei din „sistem” și să aplice corecțiile cuvenite pentru a ne minți frumos). La TVR1 la emisiunea electorală moderată de Ionuț Cristache, Iohannis a delegat-o pe Raluca Țurcan să ne prezinte „prioritatea zero” (sic!) a României.

 3. gelu

  Cel mai mare-mega-mega-mega tun de peste 10 miliarde euro a fost trecerea proprietatilor organizatiei Etnicilor Germani din Romania, organizatie fascista, in proprietatea FDGR condusa M..EJohannis pe cand acesta era primarul Sibiului in urma unei hotarari judecatoresti ilegale si penale. Proprietatile EGR fiind confiscate prin Decret Regal semnat de Regele Mihai I in 1944, 70 de mii de sasi si svabi din Romania luptand cu arma in mana pe Frontul din Est. Transferul facandu-se cu complicitatea Ministerului Justitiei si SRI. Astazi la SIIJ se afla deschis un dosar penal impotriva judecatoarelor care au facilitat acest mega-mega-mega-mega furt in detrimentul averii statului roman. Din aceasta cauza sunt M..EJohannis si M..EPNL impotriva acestei sectii pe care vor s-o desfiinteze.

 4. gelu

  Sonorul videourilor incarcate de Cumpanasu pe reteau de internet este interupt de catre organe criminale SRI si STS, ceea ce ne demonstreaza faptul ca Cumpanasu este considerat un adevarta pericol pentru realegerea lui M..EJohannis pentru un nou mandat.

 5. Dan Cristian Ionescu

  Iohannis nu fuge de dezbateri, el fuge de intrebarile care i s-ar putea pune.

 6. Malus Dacus

  Printr-o mega-inselaciune care deja s-a pus la cale, Johannis va fi pus inca o data guvernator peste colonie. Si la primul mandat a fost la fel, a castigat Ponta, dar rezultatul a fost rasturnat de catre serviciile secrete. Ponta pramatie si el, ofiter acoperit al serviciilor de toate felurile pentru straini, s-a recunoscut „rezolvat” inainte de finalizarea (numararii voturilor, bineinteles). La fel o sa faca si Dancila acum.
  Dar poate ca sa nu aiba vreun stres „mutulica minte mica” ca va intra in turul 2 cu altcineva in afara de Dancila, STS & Comp sunt in stare sa-l scoata castigator din primul tur.

 7. gigimutu

  mai chiolhanis,

  muie multa de la mine, esti un fricos, iti tremura izmenele, pai si un copil de 10 ani te-ar bate de te-ai caca pe tine la o dezbatere electorala televizata, pe bune, nu regizata de maimutoii tai de la servicii (care, apropo, aduc imense deservicii tarii)!!!!!

 8. Marin

  Nici Johannis si nici Dancila { Dan Barna… cu atat mai putzin } , n-au INTERESUL sa arate alegatorilor ce-au in cap nu de alta dar… n-au decat un gol de aer . Asta-i raul suprem din punctul meu de vedere : sa castigi ceva , fara sa faci NIMIC pentru asta .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *